View Full Version : Bassisti pomoc!!!
ViceA
21-03-2006, 07:23 AM
Na pragu sam kupovine novog instrumenta.Odlicno! Bilo bi kad bih znao sta da uzmem. Moj favorit Musicman Stingray 5 otpada, naravno zbog cene. Kao drugu mogucnost razmatrao sam Yamaha TRB1005, znaci raspolazem sa cifrom oko 1000 EUR. Pretrazujuci net dosao sam do sledecih podataka: dosta lose uradjena elektronika, lose uradjen no name hardware, baterija traje jedva 24 h i ono najgore, mali spejsing. Znaci otpada... Znam, najbolje je uzeti instrument u svoje ruke i probati ali nisam u mogucnosti da odem do BG ili NS iz razlicitih razloga. Trazim bass za funk-rock svirku, dobar spejsing, 24 frets, 5 ili 6 zica, low action i sve to da se uklopi u 1000 EUR +/- 100 . Ako imate neki predlog javite :)
Tiki the Boyler
21-03-2006, 02:10 PM
Moja apsolutna preporuka bi ti bio Peavey Cirrus, međutim i on prelazi budžet od 1000EUR. U tom cjenovnom rangu ti se nalazi Blade Tetra Bass B-25
http://www.bladeguitars.com/bassgallery.html
mada je on sa singlovima i ne znam koliko ti to godi. Mada naj grrrrr... gitara sa singlovima koju sam cuo. Ali za slap je stravičan!
Druga preporuka bi bio Spector. Recimo Rebop 5 DLX
http://www.spectorbass.com/NewFiles/euro.html
O njemu ti bassystem može više reći...
ViceA
23-03-2006, 06:39 AM
Tiki hvala na predlozima. Zar na ovom forumu nema basista ili imaju malo iskustva? Bassystem, komentari za Spektor?
fipke
23-03-2006, 09:32 AM
Spektor je super! Probao sam ga novog u par prilika u londonskom bass centru i svideo mi se. Ne znam konkretno koji model, nisam obracao paznju... E sad, jeste da je to je ta warwick shkola ( :mad: ) samo mnogo mnogo bolje - vise definicije, veca svirljivost itd...
Tiki the Boyler
23-03-2006, 09:39 AM
fipke OBRNI
Warwick je Spector škola!
Sledeće sedmice vam stiže Spector u Artist BG i NS, pa svi na probu! :)
idekius
23-03-2006, 10:06 AM
Sa dobrim Fender Jazz Bass-om sigurno neces pogresiti, ma da tu igra i ukus... Recimo Warwick jeste odlicna gitara, ali ja ga ne volim... Ash takodje...
Sve zavisi od ukusa...
Ja volim klasican bass, koji ima basove i srednje i tu je kraj price...
Nisam bass za nabudzene varijante sa ultra bojicama...
Svidja mi se Sting Ray, sto ne znaci da je on najbolji... nema "najbolje" bass gitare...
Subjektivno, dobar Jazz Bass itekako radi posao... i puno vise od toga...
Namerno ponavljam "dobar" jer Fender ima fenomenalnu boljku da gotovo svaki zvuci na svoju ruku... Dve gitare iz iste serije, pa se razlicito chuju... verovatno razlika u komadima drveta... ko zna...
Tiki the Boyler
23-03-2006, 02:52 PM
Moje zapažanje u vezi Fendera jeste upravo to što je idekius rekao, s tim što ja na to gledam kao na veliki problem. Sve serije Fender gitara do 1000EUR prodaje samo ime! Kvalitet im je totalno u drugom planu. Mislim da jedna firma takvog renomea ne bi smjela dopustiti da im je od 10 gitara koje dođu meni u firmu 1 strava, 1 solidna, 3 'nako, а 5 bez'ze! A nisu svi u mogućnosti da lutaju mjesecima i da na prvo probavanje osjete da je to taj komad!
Kako stvari na tržištu sada stoje za Fendera treba iskeširati milju i po evra da te ne boli glava! Ili ubosti nekog polovnjaka, što nas opet vraća na priču o osjećaju na prvo slušanje.
Opet, MOJA iskustva sa Fenderom su loša, što ne znači da je to tako generalno.
Na kraju obično presudi ona neobjašnjiva interakcija čovjek-instrument! Što moj klavijaturista nikad nije mogao da shvati! :)
Mene jako zanima sta je to "spejsing" jer mi je termin u kontekstu bass gitare, potpuno nepoznat uprkos tome sto poprilicno dugo sviram bass.
Inace trajanje baterije od 24 sata nema veze sa zivotom jer baterija traje najmanje po 6 meseci. Cak i ako je slucaj, moze se tumaciti samo kao kvar na instrumentu, a ne kao karakteristika.
Kupi neki polovan J bass koji mozes da nadjes pristojan vec od 600 evra navise.
Sa Warvickom ces se tesko usreciti jer nema bottom end. Dva puta sam bio u prilici direktno da usporedjujem svoje basove sa Warvickom i u oba slucaja, nije biran warvick kao solucija (dve razlicite Warvick gitare koje su se identicno ponasale, s' tim sto je jedna bila cetvoro, a druga petozicana).
Cetvorozicana je poredjena sa Precisionom, a petozicana sa Stingray 5.
Sva sreca pa ima jos svedoka tim testovima...
Uprosteno, ako sviras prstima i sviras slap, onda bih ti vise preporucio J bass, a ako volis da zuljas trzalicom, P bass, sto ne znaci da ne moze i obrnuto, ali je ovo cesci slucaj.
Nemojte da zaboravite da mi objasnite "spejsing" :)
idekius
24-03-2006, 10:59 PM
Nemojte da zaboravite da mi objasnite "spejsing" :)
Sviras bass a neznas sta je "spejsing" :rotfl:
Neznam ni ja :confused:
zvincic
24-03-2006, 11:12 PM
spacing se koristi kao pojam za dvije stvari
razmak izmedju pojedinih zica i ukupni razmak izmedju prve i zadnje zice.
ps. oggy, slazem se za ovo oko Wickova....srednjetonska prdekala
Tiki the Boyler
25-03-2006, 09:11 AM
Meni se mnogo sviđa to srednjetonsko prdekalo recimo god Zendera!!! Ili slično Spectorovo prdekalo kod Gary Talenta iz Springstinovog E-Street benda!
Nemojte ljudi posmatrati bass van konteksta, tj. muzike u kojoj se upotrebljava! Mislim, šta bi vam na to rekao onaj Rambov "mali" Mihailo?!? Ton mu je odvratan, ali da sjeda u svirku, sjeda ko zmaj!
Pa tom logikom gledano svi na planeti bi svirali JazzBass i Stingray! :rolleyes:
Daaaaajte....
Open Your Mind!!!
HAHAHAAAAAAA!!!!
E upravo "mali" Mihajlo je izmedju svog Warvicka i mog MM birao moj MM .
Studio je bio "Pink".
Nisam hteo da navodim imena, ali kad me vec vuces za jezik :D
idekius
25-03-2006, 10:11 AM
Pa tom logikom gledano svi na planeti bi svirali JazzBass i Stingray! :rolleyes:
Pazi, niko to nije rekao... u svakom slucaju, pricamo o kvalitetnim gitarama...
Jazz bass jeste legenda i sigurno nije bezveze postao to sto jeste... a znamo i ko ga sve svira... od Pastoriusa, pa nadalje...
Sting Ray stvarno dobro radi... Redovno mi je pri ruci jer ga ima moj kum...
Warwick jeste dobra gitara, samo nije po mom ukusu... za mene je on suvise upeglan... ne smeta mi manjak basa, vec mi kod njega smeta suvise okrugao ton... ako razumes na sta mislim, posto neznam kako da definisem... licno, volim kada se bas cuje malo sirovije, a Warwick je za moj ukus i suvise ugladjen...
Bane Isakovic iz Bistrik-a svira Warwick-a i njegov primerak je bas, bas dobar... Mozes da ga cujes pesmama Bilje Krstic i Grupe teodulija... Gitara je vise nego O.K. i ne bih se zezao nisakavim pogrdnim komentarima, ali meni jednostavno ne lezi jer od bass gitare ocekujem nesto drugo...
Na kraju, odosmo malo u offtopic... mislim, covek je naveo cenu do koje moze da plati gitaru...
A ako cemo o tome sta je bolje i sta vise kosta, stvari mogu da idu u nedogled, pogotovu ako uzmemo u obzir firme kao sto je Pedula, Sadowsky, Alembic, Ken Smith i slicna ezotericna chuda ciji kvalitet ne treba dovoditi u pitanje...
Tiki the Boyler
25-03-2006, 10:27 AM
Oggy, niko nije rekao da MM nije dobar! Daleko bilo...
Lično smatram da je bass instrument koji je najbliži muzičaru koji ga svira! (izuzetak su možda drombulje :) ) Zato ja i ne volim generalizacije tipa "ovo je dobro" a "ono nije dobro". Basisti ste i sami znate od koliko faktora zavisi ton! Ko svira, kakav instrument, sa kakvim žicama, u koje pojačalo, koliko je daleko od ćoška sale, jel' odrezao nokte i da ne nabrajam dalje... (Bilo da se radi o live nastupu ili studiju!)
A da se ne radi o offtopičarenju, sve ovo govorim da bi čovjeku vratio nadu u njegovih 1000EUR! Da ne bude: "Aj tu šljakaj na mješalicu dok ne skupiš još 568EUR za Music Man"
Ma meni je Tiki, bilo smesno to sto si ubo' ko prstom u ....( :o ) i to bas coveka, gitaru i situaciju :rotfl:
Vec sam rekao, za 1000 ima da se nadje dobar polovni J bass ili P bass u zavisnosti od afiniteta.
Verujem da bi to bilo optimalno resenje naspram nekih Yamaha, Pevaey-a i slicnih japanskih iliti "japanskih" firmi.
Naravno, mesalica je uvek dobra solucija, ako se coveku bas ne zuri :D
Tiki the Boyler
25-03-2006, 01:18 PM
Sad ga ti ubode!!! :)
A što tako za Peaveya?!
Jesi imao priliku da sviraš neki USA model? Pošto ne vidim kakve bi to veze moglo da ima sa "japanskim" varijantama?!?
idekius
25-03-2006, 01:43 PM
A jel' probao neko Vox bass?
Cak se i ne cuje lose, ali ima vrat poput oklagije pristojne debljine :-)
Tiki the Boyler
25-03-2006, 02:32 PM
@idekius
Nisam skontao poentu.
:confused:
Sad ga ti ubode!!! :)
A ?to tako za Peaveya?!
Jesi imao priliku da svira? neki USA model? Po?to ne vidim kakve bi to veze moglo da ima sa "japanskim" varijantama?!?
Pravo da ti kazem, nisam. Uglavnom svi ti novi Peavey su "made in Taiwan, China, Indonesia"...
Ali daleko od toga da je losa firma u pitanju. Svirao sam Peavey bass pojacalo TKO 65 sa kojim sam bio prezadovoljan. Takodje prave i odlicne master keyboarde.
Ja imam tu, malo diskriminisucu, teoriju gde uglavnom priznajem Evropu i eventualno Ameriku, kad su u pitanju instrumenti, kola i tehnicka roba. Ponekad malo neselektivno izbacujem tu frazu "japanski" ili "kineski", ali nadam se da mi to necete uzeti za zlo :)
ViceA
27-03-2006, 12:15 AM
Oggy:Inace trajanje baterije od 24 sata nema veze sa zivotom jer baterija traje najmanje po 6 meseci. Cak i ako je slucaj, moze se tumaciti samo kao kvar na instrumentu, a ne kao karakteristika.
Radi se o 24h aktivnog sviranja sto znaci da bi ostao bez struje kroz nekih 4 dana ako se malo vise druzis sa svojim prijateljem. Tu informaciju sam nasao na vise od 5 foruma pa je smatram za istinitu. Ljudi to isticu kao jednu od mana tog instrumenta. Spejcing (spacing) je razmak izmedju zica(susednih)merenog kod kobilice (bridge), scale je duzina od kobilice do ceslja (nut).
Hvala vam na tolikim postovima ali ja do sada nisam izveo nikakav zakljucak.Umesto da se prepucavate koji je bas bolji, vise bi mi pomoglo kada bi objektivno prokomentarisali bas koji ste svirali ili koji jos uvek svirate, njegove dobre i lose osobine.
@Tiki Koliko sam mogao da vidim na netu Cirrus je veoma ozbiljan komad, hvaljen od svih basista po forumima koji su imali prilike da ga drze u rukama ili su ga svirali duze vreme. Cene variraju od nekih $600 do $2100 (u zavisnosti od vrste drveta, izrade itd itd).Sve u svemu odlicna gitara, jedino me interesuje gde to moze da se nadje u blizini? Cini mi se da sam video na Peavey-jeom sajtu da se Cirrus pravi i u Ceskoj sto je svakako blize od Amerike :)
Pa meni se cini da sam ti ja rekao prilicno konkretno 3 varijante... :confused:
Ako nemas para za MM onda ti po mom misljenju ostaju 2 varijante
P bass ako sviras vise trzalicom
J bass ako vise volis da sviras prstima
P bass ima veci spacing ( :D ), tj siri mu je vrat i veci razmak medju zicama, a ujedno je vrat dosta tanji nego kod J bass-a.
J bass uzi i deblji vrat, manji razmak medju zicama (licno mi se vrat P Bass-a mnogo vise svidja)
U poredjenju sa MM oba modela u ruci odaju utisak vesla (P bass), odnosno metle (J bass), ali samo dok se malo ne priviknes ponovo na njih. Uprkos tome, smatram da su to odlicne gitare (odredjeni komadi) i jednom cu ponovo imati sva tri, definitivno.
Sorry, pogledaj oglase na forumu, mozda je onaj komad zanimljiv za te;)
idekius
27-03-2006, 04:15 AM
Rekao bih ti otprilike isto sto i Oggy, s' dodatkom da ces J nekako ustelovati da se chuje nalik P-u, naravno, nikad identicno, a P bass nikad kao J pas...
Tacnije, one srednjotonske bojice nalik Pastoriusovim farbama moze samo J bass i tu je saista specifican. Na njemu se ta farba cak i prosto pravi.... Ides na donji magnet, zatupis toner i pomeris ruku ka kobilici...
Takodje je ta gitara specificna po falsetima i flazoletima... izadju jasno, definisano i zvuce mrak!
Razlika je i u telu gitare... Jazz bas ima vece telo nego Precision...
Ovo sto se baterije tice za Music Man, ne bih bas rekao da je tacno jer imam prost primer pred sobom... Moj kum ima Sting Ray i svira aktivno da aktivnije nemoze biti... Neki sa foruma mozda i znaju za Penthouse band koji je ovde jedan od vodecih klubskih bandova. Oni ne sviraju jedino ponedeljkom jer je to dan koji su odredili sebi za odmor, dakle 5-6 svirki nedeljno, a baterija je o ho ho stara... Kupi covek alkalnu i to radi bez problema...
Dakle, moj predlog ti je:
Sting ray, Jazz Bass, Precision.
7ender se prvo proba i potom kupi i onda nema greske... Jos kad bi bocnuo neku matoru seriju... bilo bi super... idi... gitara za pravog muskarca:mrgreen: :da:
Licno sviram jazz bass, a takodje se nadam tome da cu imati sve tri + Rickenbacker koji mi je neostvarena zelja jos iz detinjstva...
ViceA
27-03-2006, 10:45 PM
Hvala na preporukama. O J i P Fenderu sam razmisljao ali nisam bas njihov ljubitelj. OK to mi ostaje kao zadnja varijanta.
@ Idekius Problem sa baterijom se odnosio na Yamahu TRB1005 .
Tiki the Boyler
10-04-2006, 04:04 PM
@oggy
Cirrus koji ja sviram je USA model! Beskompromisno dobar. I spreman sam ga u svako doba dana i noći iznijeti na megdan svakom Stingrayu! :D
Recimo da mu je jedina mana u odnosu na MM-a što je skuplji za nekih tristotinjak EUR! ;)
@ViceA
Još jednom preporuka da pogledaš Spectora u Novom Sadu! (poslao sam ti jedan ReBop5 tamo) On se radi u Češkoj. Peavey NE!
@oggy
Cirrus koji ja sviram je USA model! Beskompromisno dobar. I spreman sam ga u svako doba dana i noći iznijeti na megdan svakom Stingrayu! :D
Recimo da mu je jedina mana u odnosu na MM-a ?to je skuplji za nekih tristotinjak eura ;)
Hehehe...
"U rukama Mandusica Vuka..."
Nego daj Boze da ta razlika u ceni bude barem 1000 evra, pa da ja mogu onda da jeftinije pazarim jos jednog MM :D
Mozda fretles...?
Tiki the Boyler
10-04-2006, 05:01 PM
Ma biće da je sve do Vuka...:) Tu se slažem u potpunosti!
A nadam se da će biti prilika i da probamo instrument onog drugog...
idekius
12-04-2006, 02:06 AM
Ma biće da je sve do Vuka...:)
Oggy je zaboravio da kaze da je tajna njegovog dobrog zvuka u zicama Rotosound SWING Bass... prvi put kada ih je kupio, mislio je da je nesto drugo, a posle ukapirao da je to ipak za bass...:mrgreen::closedey:
A da ne pricam o literaturi "Kako postati SWINGER", a nije se odnosila na svirku, kako se kasnije ispostavilo...:mrgreen:
A tu knjigu sam kupio kad sam krenuo u skolu plesa!
Nisam ni ocekivao onakav rasplet dogadjaja...
oni uopste nisu plesali... :D
Tiki the Boyler
12-04-2006, 10:13 AM
Pazi, to zavisi od spejsinga...
exotic
14-04-2006, 09:46 PM
Sviram Yamahu Trb6II i jako sam zadovoljan..nabavio sam je polovnu za 700?:)
http://img158.imageshack.us/img158/6949/pc2600166vj.jpg
Caksi
21-04-2006, 04:48 PM
"A u ruke Mandusica Vuka..." - svi znamo sta znaci ova umotvorina!
Pritom, moram da se NE SLOZIM sa necijim komentarom da P bass nece zapevati kao JazzBass (naravno, uz malo dorade)... najzahvalniji setup mangeta je P+J, za sve sviracke varijante! BASSLINES ili DiMarzzio ce izvuci sasvim solidan tonalni raspon, a sve ostalo ipak zavisi od gosn. sviraca! Unique tone ces postizati na razne nacine, ne moze svaka gitara sve! Ja sam, npr. ponosni vlasnik P deluxe bassa, violin bassa i jednog prelepog crnog fretlessa... tri POTPUNO razlicite price, ali svaki za svoju namenu - NE ZAMENLJIV!
Dobrodos'o, i bolje vas nas'o :p
Tiki the Boyler
25-04-2006, 12:39 PM
Yamahu sam dugo svirao i dan danas im skidam kapu za Quality faktor, ali što se tona tiče za mene su daleka prošlost i vjerujem da će tako ostati...
@exotic
Lijep komad drveta ;)
@Caksi
Lično nisam ljubitelj prerađivanja instrumenata, ali ako se to već radi glupo je pričati o P basu ili J basu, jer to jednostavno više nije to! Kao, imam Fendera kom sam promijenio vrat, stavio DiMarzia i Schallerovu kobilicu! Sorry, ali to više nije Fender!
A varijanta više basova je, bar meni, apsolutno neophodna i slažem se sa tobom da je fretless uvijek fretless i tu nema boga!
Caksi
27-04-2006, 06:52 PM
Kad sam govorio o "P bass - J bass", mislio sam na bass standarde (i standarde za magnete), ne konkretno na Fender (koji je, ruku na srce, postavio te standarde, ali ga nisam ni pomenuo)... a zamena magneta je cisto stvar ukusa, o cemu je sasvim suvisno raspravljati!
Ono sto sam hteo da potenciram je da se ipak treba usredsrediti najpre na sviranje, a posle na odabir instrumenta... a odabir zavisi od budzeta, "kolko para, tolko muzike"! Nema bas previse ljudi u Srbiji para da svira Foderu, ili Alembic!
Tiki the Boyler
28-04-2006, 10:07 AM
@Caksi
Ali složićeš se onda da ne možemo vršiti ovakvo upoređivanje, jer i dva ista instrumenta iz iste fabrike mogu zvučati različito, a kamoli kada se nešto "kopa" po njemu!
Foderu sam imao priliku svirati i zaista radi prelijepo! Jedino što mi je čudno (i što me je malkice iznerviralo) što je konektor za kabl tik uz potove, pa sam stalno zapinjao rukom za kabl!
E sad, što mislim da su to instrumenti koji su zaista precijenjeni, to je druga priča... Nikad ne bih izbrojao 5.999,- EUR za taj model koji sam probao. Ili se možda samo tješim... :confused:
Caksi
06-05-2006, 05:24 PM
Ali slo?iće? se onda da ne mo?emo vr?iti ovakvo upoređivanje, jer i dva ista instrumenta iz iste fabrike mogu zvučati različito, a kamoli kada se ne?to "kopa" po njemu!
Da, to se slazem... pogotovo u mass-production (such as Fender, npr.)!
Sto se tice Fodere, s' obe strane si u pravu! Vrhunski instrument, ali preskup (pogotovo taj tvoj od 6 soma jura... dao bi' NIKAD)! Mislim da bih radije dao te pare na http://www.marleaux-pagelli.com/bass.php
VRH!
Tiki the Boyler
08-05-2006, 09:59 AM
Probao sam i Marleauxa... I opet slična stvar :( desilo se da nekoliko izloženih modela ne radi kako bi trebalo!!! Ne znam kako se to objašnjava. Možda loš komad drveta ?!?:o ili,... nemam pojma!
Mada, generalno gledano - jako dobri instrumenti! Malkice poskupi, ali...
Opet, imajući sve u vidu, ja se odlučih za šta se odlučih... :D
MUzzY
08-05-2006, 08:34 PM
Uh, sajrus bese? :)
Tek ulazim u pricu oko baseva i sto vise sviram sve sam zaljubljeniji! Samo da se nisam zeznuo (priznajeeeem :() oko izbora gitare - yamaha RBX petozicani (brzopletost, naizgled dobar deal itd.).
U principu solidan instrument sa ooooocajnim magnetima.
Posto nisam uponat sa hardwerom vezanim za bass gitare da li na gorepomenuti model mogu da se montiraju drugi magneti?
Tiki the Boyler
11-05-2006, 11:01 AM
MUzzY... :(
Topla preporuka da se tog bassa riješiš što prije. Osim što su mu loši magneti, loša mu je komplet elektronika, loš mu je vrat...
(Dugo sam svirao Yamahu BB-G5A, koja je za razliku od novog RBXa bar ugodna za sviranje! Mislim da trenutno Yamaha počinje priču sa TRB serijom, a sve ispod toga su amaterski - školski instrumenti.)
Ne bih da te demorališem, ali mislim da ćeš potrošiti mnooogo novca na sređivanje tog instrumenta, a da će krajnji rezultat biti :(
Kao što si ti pao na RBXov spejsi look, tako će i neki novi klinac pasti... pa nek se uči na svojoj grešci... :cool:
zvincic
11-05-2006, 11:31 AM
heh
ja imam bb g5s i mogu rec da se slazem sa tikijem....to su skolski instrumenti...
ali....naucio se ja svirat na njemu pa nek je los koliko je los :)
lako cemo jednog musicmana maznut :D
MUzzY
11-05-2006, 12:49 PM
Eh... sta da radim :(
Meni licno nije nezgodan za sviranje ali definitivno mu trebaju bolji magneti. Malo sam popravio stvar koristeci kompresor... Navraticu do Artista ovih dana taman da mi preporucis zice :)
POz!
Tiki the Boyler
11-05-2006, 05:23 PM
Ja sam dugo imao slične probleme... Tipa: Ma super mi je gitara, samo mi fali malo kompresora!
Da ti ne nabrajam šta sam sve od opreme izmjenjao - pedala, procesora, pojačala, zvučnika u pojačalima... (sramota me je :ups: ) i ništa nije pomoglo!
Onog momenta kada sam ovo što sviram sada bocnuo (sa bendom) u momentu sam shvatio šta mi je to falilo sve ove godine...
E sad, naravno da ne mogu svi sebi da priušte skupe komade; i nelogično bi bilo da svi sviramo "najbolje" instrumente... Htio sam reći da se malo baziraš na istraživanje tona (kakav želiš) probavanjem gotovih instrumenata; jer tako ćeš najviše da naučiš! Mislim, varijanta "samo zamijenim magnet" zna postati noćna mora koja previše košta, a na kraju ne dobiješ ništa od očekivanog! (ovo ne govorim bez osnove - jer sam sreo dosta ljudi koji su se opekli na isti način)...
I ne zaboravi... prepravljan instrument u toj klasi cijena (ma koliko skupe magnete stavio u njega) je budućem potencijalnom kupcu Prepravljan Instrument i kao takav obično ima drastično manju cijenu! (Ja sam svoju Yamahu nakon 5 godina! sviranja prodao za samo 10% manju cijenu, jer je bila u mint - nedirnutom stanju!)
U najboljoj namjeri... ;)
idekius
11-05-2006, 06:14 PM
heh
ali....naucio se ja svirat
Ne bih rekao :twisted::twisted::twisted::mrgreen:
zvincic
11-05-2006, 06:45 PM
Ne bih rekao :twisted::twisted::twisted::mrgreen:
:p:p:p
MUzzY
12-05-2006, 03:07 PM
Ja sam dugo imao slične probleme... Tipa: Ma super mi je gitara, samo mi fali malo kompresora!
Da ti ne nabrajam ?ta sam sve od opreme izmjenjao - pedala, procesora, pojačala, zvučnika u pojačalima... (sramota me je :ups: ) i ni?ta nije pomoglo!
Onog momenta kada sam ovo ?to sviram sada bocnuo (sa bendom) u momentu sam shvatio ?ta mi je to falilo sve ove godine...
E sad, naravno da ne mogu svi sebi da priu?te skupe komade; i nelogično bi bilo da svi sviramo "najbolje" instrumente... Htio sam reći da se malo bazira? na istra?ivanje tona (kakav ?eli?) probavanjem gotovih instrumenata; jer tako će? najvi?e da nauči?! Mislim, varijanta "samo zamijenim magnet" zna postati noćna mora koja previ?e ko?ta, a na kraju ne dobije? ni?ta od očekivanog! (ovo ne govorim bez osnove - jer sam sreo dosta ljudi koji su se opekli na isti način)...
I ne zaboravi... prepravljan instrument u toj klasi cijena (ma koliko skupe magnete stavio u njega) je budućem potencijalnom kupcu Prepravljan Instrument i kao takav obično ima drastično manju cijenu! (Ja sam svoju Yamahu nakon 5 godina! sviranja prodao za samo 10% manju cijenu, jer je bila u mint - nedirnutom stanju!)
U najboljoj namjeri... ;)
Da shvatam sta hoces da kazes. Nista, stekace se parice :)
http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics/products/8/0/5/270805.jpg
Jednog dana :D
zvincic
12-05-2006, 03:59 PM
nekima su i 4 zice previse :D
ViceA
13-05-2006, 01:25 AM
nekima su i 4 zice previse :D
lol
659
660 662
jes da nije bass...
661
MUzzY
13-05-2006, 06:51 PM
1,2,3,4,5,6,7,... cek cek, 1,2,3,4,5,6,7,8 ... cek eno tamo jos jedne? 1,2,3,4 ... AAAAGHR!!
(brojeci zice na zadnjoj slici :D)
Tiki the Boyler
15-05-2006, 01:31 PM
Drugari, potpuno vas razumijem...
http://www.jannemecek.net/files/tikisandberg1.jpg
bilo je to totalno "pogubljavanje"...
http://www.jannemecek.net/files/tikisandberg2.jpg
Gdje sam?
http://www.jannemecek.net/files/malovisezica.jpg
Ne znam . . .
zvincic
15-05-2006, 02:02 PM
ajde, ovaj osam zicani sa srednje slike jos i kuzim....
jer imas fundament + oktavu
al recimo ovo sa zadnje slike....ajde....dobro je...ko veslo
Boskovic
15-05-2006, 02:26 PM
Mis'im, shto je mnogo, puno je...
Tiki the Boyler
15-05-2006, 03:05 PM
Al da se možeš za..bavati do mile volje... možeš...
S tim što ti je u toj varijanti Jam Man glavna sprava u setingu... :)
MUzzY
16-05-2006, 08:55 PM
JSX??? !!! :) Jel ono slikano u Artistu?
Droooool....
Tiki the Boyler
17-05-2006, 01:50 PM
Naravno... :)
I JSX i TripleXXX i G-System pride... I još mnogo toga...
MUzzY, ti studiraš u BL?
MUzzY
17-05-2006, 06:54 PM
Da da :)
Cello.
Tiki the Boyler
18-05-2006, 10:27 AM
Znači znamo se... :) (Tiki - snimanje benda u BG na MOTU Traveler)
Naleti do Artista da vidiš uživo šta ima... :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.