PDA

View Full Version : KX Driver pomoc!

Nemania
19-03-2006, 07:38 PM
Mom ortaku je hobi izrada aranzmana, tako da nema neku ozbiljniju muz. karticu, vec Creative 5.1. Pored toga u kompijuteru ima i Tv karticu. Sta se desava:kada instalira KX driver, on radi Ok kao i sve ostalo sem tv kartice. U cemu je problem i moze le se nekako resiti?

kejkz
22-03-2006, 07:22 PM
pokusajte zamenu mesta pci karti u kompjuteru, moze da pomogne...
...a najbolje bi bilo da tu tv kartu izbacite iz kompjutera na kome se radi muzika... ako nije problem

Brka
23-03-2006, 12:49 PM
Ja lično koristim ALL4ONE ASIO drajvere pošto mi kx nisu baš odgovarali a imam Audigy 1 i mogu da ti kažem da rade odlično s obzirom na kvalitet kartice.
Predlažem da probaš sa ovim drajverima a ako ne uspeš onda pokušaj da uđeš u options tv kartice i proveri koje drajvere koristi za zvuk. Ako je podešeno na default onda probaj da ih promeniš i staviš na direct x ili nešto slično samo da nije kx!

lesha
23-03-2006, 04:17 PM
Ja lično koristim ALL4ONE ASIO drajvere
mislis na asio4all ? :D

kejkz
23-03-2006, 06:18 PM
mislis na asio4all ? :D

one, all, me, pe we, ko da je bitno, ako radi kako valja...:rolleyes:

Slazem se sa chika Brkom, na adresi http://www.asio4all.com/ imas isto odlicnu verziju drajvera, jednostavni su a rade, koliko vidim 22.3 je izazla nova verzija 2.7, nadam se da rade za sblive

pa probaj i to, nece da skodi (mada ja najvise da otvaram kompjutere)...

Nemania
23-03-2006, 06:44 PM
Probali smo Asio4all, ali isto rade kao i Direct x sound,ili MME SoundBlaster Live!,sto znaci da se znatno oseca kasnjenje,i nemoze se porediti sa Kx:( ,samo da napomenem da on (drug) nema Audigy vec obican Creative 5.1.
P.S. Nije nam jasno kako da udjemo u karticu i promenimo drajvere kada pri samom startovanju prikaze neku gresku i sama se ugasi? I da li stvarno vredi da se tv karta izvadi iz slota i stavi u neki drugi?

kejkz
24-03-2006, 12:26 AM
Probali smo Asio4all, ali isto rade kao i Direct x sound,ili MME SoundBlaster Live!,sto znaci da se znatno oseca kasnjenje,i nemoze se porediti sa Kx:( ,samo da napomenem da on (drug) nema Audigy vec obican Creative 5.1.

to samo znaci da niste dobro podesili bafer, ako je u pitanju noviji kompjuter sigurno moze da ide do 2ms sa dobrim podesavanjem. Podesite bafer prvo na 128 semplova (veliki slajder ispod imena drajvera kartice u asio4all control panel-u, kliknite na Ajnstajna i smanjite latency compensation na 0 (i ulazi i izlazi). Ja sa integrisanom zvucnom postizem 2 ms sa 8 izlaznih kanala i dva ulazna, tako da nemoze da ne radi. Da li sada radi tv karta?

P.S. Nije nam jasno kako da udjemo u karticu i promenimo drajvere kada pri samom startovanju prikaze neku gresku i sama se ugasi? I da li stvarno vredi da se tv karta izvadi iz slota i stavi u neki drugi?

Ne znam na koju kartu mislis i sta se to ugasi sa greskom (verovatno tv), ali ne vadite nista dok ne probate sve opcije sa drajverima. Dakle, deinstalirajte kx, instalirajte obicne, instalirajte asio4all pa vidite kako ide...

Brka
24-03-2006, 03:47 PM
uuuuuuuups!
Greška u pisanju!
To je to asio4all
Meni radi odlično!

Nemania
24-03-2006, 04:31 PM
Kada ga podesimo na 128 semplova i stavimo latenciju (in-out)na 0, krci, na 256 semplova radi i moze da prodje-ali kazem to je isto kao i sa MME Sb live drajverom:(, sto znaci da se malo oseca kasnjenje i da nije isto kao i sa Kx drajverom. Sve ovo smo probali u Reasonu-ali ne vredi. Ima li neko neko drugo, odnosno trece resenje?

kejkz
25-03-2006, 12:21 PM
Kada ga podesimo na 128 semplova i stavimo latenciju (in-out)na 0, krci, na 256 semplova radi i moze da prodje-ali kazem to je isto kao i sa MME Sb live drajverom:(, sto znaci da se malo oseca kasnjenje i da nije isto kao i sa Kx drajverom.

Bas me cudi sto se toliko izrazeno cuje kasnjenje na 256 semplova. Nesto tu prilicno ne stima. Sa ASIO4all sam na laptopu dobio izuzetno malo kasnjenje, dovoljno za komforam rad, cak i snimanje uzivo. Ne znam da li je moguce da tv karta mozda tu pravi neki kurslus, ali stvarno preporucujem da probate bez nje, makar samo za test.

Da li i TV kartica ima svoj audio drajver?

Nemania
25-03-2006, 07:40 PM
U opciji je da se izabere-MME Sound blaster live ili modem driver. Kazem i sa 256 semplova radi kao i MME sto znaci da ima kasnjenja koje nije strasno, ali je osetno u poredjenju sa kx, koji kada smo ga instalirali je radio ok i npr. boja klavira i drugih ins. su se cule kao na hardverskim spravama.