View Full Version : Waldorf Oziveo?
Moritz
16-03-2006, 03:28 PM
http://www.thomann.de/iw_smb_suche.html?SUBJECT=KOMFORTSUCHE&iwid=2&SUCHBEGRIFF=waldorf
mislim da bi ovomoglo da interesuje neke od vas...ClUSTERCHORD?..:)
posebno Q+...Inace firma je kupljena pre nekih mesec dana i jos se ne zna novi vlasnik niti koje su mu namere...nadajmo se najboljem.
clusterchord
16-03-2006, 07:31 PM
pratim situaciju vec neko vrijeme. ali to jos ne znaci da ce nastaviti s proizvodnjom. ovo sto Thomann prodaje je stock koji je ostao nakon bankrota. drz'mo palceve.. ;)
makar ono sto bi ja je WAVE, puno radije od Q+, a to sigurno nece vise raditi. ali nadam se novim sintevima sa hybridnom tehnologijom (digitalni osc, analog filter i vca.. ), to im je uvijek dobro islo.
volio bi i da Neuron ozivi.
mirzaa
16-03-2006, 10:11 PM
volio bi i da Neuron ozivi.
:razz::razz::razz:
Moritz
17-03-2006, 01:28 AM
NEURON...ehhhh, WAVE...EEEEEEEHHHHHHHH.........puste nade, ali ko zna.
Nasao sam na EBAY NeuronVST nov za 350 eura. Kad vec nema klavijature onda barem plagic......Pure, Pure...zadovoljno trljas rucice :) .
mada i ja konja za trku imam, KAWAI K5000s ....retko cudna zverka.
Starter*
17-03-2006, 05:55 AM
Moritz ako uzimas taj NEuron VS obrati paznju da je registrovan...ja sam jeda nasao jedan takav...cekam da mi potvrde pa da ga uzmem...:)
relis
18-03-2006, 10:17 AM
Sumnjam da ce se vratiti proizvodnji bilo kojeg od prijasnjih modela. Ako im s jednim va-om poput q-a nije islo prije par godina, mislim da ce danas jos manje ici... Soft sve vise napada. Inace, bilo bi lijepo vidjeti nesto novo s imenom Waldorfa.
Jooj, bolje da se ne prisjecam: Prije mjesec dana na ebay-u mi je promakao u doslovnom smislu nekoristen Pulse plus. U posljednjim sekundama :banghead: . A bas sam si htio (moderniji) analogni monofoni sintic (a da ne kosta bogatstvo poput voyagera).
clusterchord
19-03-2006, 03:15 AM
mada i ja konja za trku imam, KAWAI K5000s ....retko cudna zverka.super sprava, nazalost nisam imao vremena da dublje uronim prije nego sam ga prodao prije par godina(K5000W). trebala mi hitno lova. ambient padovi i neki fx i leadovi zvuce totalno originalno.
Sumnjam da ce se vratiti proizvodnji bilo kojeg od prijasnjih modela. Ako im s jednim va-om poput q-a nije islo prije par godina, mislim da ce danas jos manje ici... pa nebi bas rekao da im "nije islo". prodali su na tone Q, microQ podvrsta u svim mogucim verzijama. ima ih naokolo k'o pljeve. propali su zbog Q+ i AFB16 filter banke..
slazem se da je pitanje kako bi im danas islo i da "Soft sve vise napada" ono sto ne po kvaliteti, bar po agresivnom marketingu. problem je sto prodaju ne odredjuju profesionalci tj. koristenje na albumima, koji su minorni dio trzista, vec "home studio" odn. "hobby" trziste - a tu je kvalitativna razlika nebitna ako mozes za mali dio cijene imat kvazi simulaciju na kompu. kad dodas u tu jednadzbu piratstvo, tj. "daj mi besplatno", ode sve u piksu marmeladu..
Starter, koja je caka sa registracijom Neurona VS ?? nisam upucen u to, pa da se ne zaje..??
Starter*
19-03-2006, 10:56 AM
Koliko sam ja shvatio problem sa firmom Hartman Music je nastao jer je neka druga firrma prodavala Neuron VS po znatno nizim cenama...posto su tu uskocili advokati i revizori svaka zvanicna prodaja je stopirana...kao i podrska i eventualni updateovi...sajt kao sajt je zadrzao samo osnovni info o proizvodima...Problem nastaje sto oni koji su kupili NEuron nemaju gde da ga registruju i skinu Model Maker patch koji ti dozvoljava da importujes svoje soundove...:banghead: .....ovde kod mene jedan muzicka kuca kaze da ima registrovane verrzije Neurona i neurona VS....zvao sam da pitam ali tip koji radi na tome nije bio na poslu...sve u svemu smor situacija...
E da i jos jedan problem ...Pure mi je rekao da je osnovna verzija VS-a malo bagovita i da treba komp jacine kombajna da bi sve radilio normalno...do ne stigne neki update...i to nas vraca na pocetak...:(
relis
19-03-2006, 07:56 PM
Moram reci, nadam se da se nitko nece uvrijediti, da me zvuk Waldorfa ostavio ravnodusnim. Nije da bi odmah po isprobavanju isao orobiti banku i kupiti ga. Isprobavao sam frendove Q rack & Microwave XT na svojem sustavu doma. Microwave XT mi zvuci prirodnije od Q-a, nekako vise "analogno", iako mu to i nije primarna bit. Jos se mogu zamisliti da imam taj sint. Ali Q... Zvuci mi nekako umjetno. Vjerojatno bi dodavanjem analognih filtera puuno "ozivio", al to kosta pravo bogatstvo. Iako, nasao sam nekih fantasticnih zvukova na njemu, poput, pazi sad, bells-a! I to onih "Mike Oldfield-type", tubular bellsa. Cudan svijet...
Mogu se usporediti sa Virusom. Moj Virus, koliko god da je "supalj" tu i tamo i ne mozes iz njega izvuci ni jaci, dublji bas, ni neki jako topao pad ili strings, mi ima prirodniji zvuk, puno izravniji. U miksu udara ravno u glavu. Waldorfi su povuceniji... Da me ne bi krivo razumjeli, to je ok, ali nema sance da ti je to jedini sint za produkciju. U kombinaciji s nekima, zavisi vec koju muziku covjek preferira, Waldorfi se mogu dobro, cak jako dobro, uklopiti. Po uvjetom da taj stil muzike ipak bude neka vrsta elektronike.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.