Log in

View Full Version : M-powered PT

Arthur
12-03-2006, 02:06 AM
Koja se verzija PTa moze "terati" sa M-audio karticama? Koliko su te verzije daleko od PT 7ice, tojest, u cemu se tacno razlikuju? Zanimam se jer bih mozda uzeo nekog jeftinijeg audiofila i probao da dodjem do neke operativnosti u PT..

alektom
12-03-2006, 09:33 AM
Moze se terati trenutno do 6.9 verzije mislim. Ja koristim 6.7 TDM verziju, radio sam na 7 i nisam primetio nekih ultra znacajnih noviteta, uglavnom su vezani za midi koji ionako ne koristim u PT.....

OFF
12-03-2006, 03:40 PM
TDM, kazes...........?;) :hyper:

alektom
12-03-2006, 06:40 PM
Yep......:cool:

Arthur
13-03-2006, 02:51 AM
dakle,? imali smisla? Cilj je sticanje operativnosti u radu ... Ruting,editing isto? Znam da je ogranicen broj kanala, al to mi nije presudno posto definitivno ne bih radio svoj posao u njemu...

alektom
13-03-2006, 07:44 AM
Iskreno nemam vise pojma da li ima smisla..... Vec je bilo ovde reci o tome da li je bolji PT ili Cubase, Nuendo....
Efekti, tipa Bomb Factory, McDSP, Didgijevi..... su definitivni bolji od wavesa i slicnih VST efekata (bar na mom sistemu..)......
Znam da ces razliku osetiti sigurno ako uzmes DIGI sistem, dakle skupljaj lovu.... a za pocetak ti je OK bilo kakav MAudio......

Arthur
13-03-2006, 11:13 PM
vidis, nisi me razumeo. Mene ne zanimaju licna misljenja sta je bolje i sta se meni vise svidja. Ja zelim da naucim rad u istom iz tuzne cinjenice da je to industrijski standard. Vec dugo radim u Steinbergovom okruzenju, i smatram da sam perfektno operativan u istom, advanced level :D Al obzirom da ovih dana jednostavno NEMAM dovoljno posla, pade mi na pamet da naucim i PT, lepo bi izgledalo u CVu..
Dakle pitanje je bilo, ima li smisla uciti rad na M-Powered PT platformi, u cilju operativnosti i na vecim HD/TDM sistemima?

Dushan_S
13-03-2006, 11:31 PM
Ma isto ti je Arthure, ako ?eli? da nauči?. Postoji sad trenutno razlika u verzijama, pa nema? sve?u sedmicu, ali pa ?ta, biće. Da li ima smisla to je već druga stvar, sam odluči. Ako bi i ovako kupovao tog audiofila, onda samo piči.

alektom
14-03-2006, 07:38 AM
Ima smisla bar u segmentu da postajes kompatibilan sa studijima koji rade na toj platformi ...... Inace nista previse razlicito od Cubase-a, te ako tako dobro poznajes Cubase, PT ces savladati jako brzo.....

Zid
14-03-2006, 09:14 AM
Ima smisla bar u segmentu da postajes kompatibilan sa studijima koji rade na toj platformi ...... Inace nista previse razlicito od Cubase-a, te ako tako dobro poznajes Cubase, PT ces savladati jako brzo.....

hmm..volio bih naci neku slicnost izmedju Cubase-a i PT-a...(mislim da ih nema).
Radim na oba ova softwera,ali razlicite poslove..

Color
14-03-2006, 01:21 PM
Postoji M powered 7.0... U potpunosti je isti kao PT LE.

alektom
14-03-2006, 06:16 PM
Ma mislio sam (sto se tice slicnosti) da je nacin rada mnogo slicniji izmedju PT i Cubase, nego recimo izmedju Cubase-a i Reason-a, mada nije ni bitno.....:(

Postoji M powered 7.0... U potpunosti je isti kao PT LE.

Postoji, ali ti treba ILok key i autorizacija, tj legalan software......mada ako se bavis profesionalno muzikom (zivis od muzike) nije ni previse skup pa da se kupi.....
Obzirom da je meni hobi, zadrzacu se na staroj verziji.

Arthur
14-03-2006, 09:34 PM
Upravo tako. Ma imao sam prilike dosta puta da vidim PT, i dojmi mi se jednostavnim...

@Color
thanks, tako sam i mislio. I konacno, da li se tebi koji si radio na obe verzije cini dovoljnim detaljno savladati LE da bi mogao komotno raditi na full verzijama?

Color
14-03-2006, 10:39 PM
Upravo tako. Ma imao sam prilike dosta puta da vidim PT, i dojmi mi se jednostavnim...

@Color
thanks, tako sam i mislio. I konacno, da li se tebi koji si radio na obe verzije cini dovoljnim detaljno savladati LE da bi mogao komotno raditi na full verzijama?

Tu si u pravu, PT je vrlo intuitivan i brzo se savladjuje. U potpunosti ti je dovoljno savladati LE, jedina razlika je u broju kanala, mogucnosti visekanalnog mixa i nekih sitnica ali sve funkcije su ti iste! Slobodno udji u tu investiciju, neces zazaliti.... :mrgreen: