View Full Version : Hari i Zeljko Joksimovic BiH Eurosong
http://edo.kljuc.info/lejla.rar Poslusajte i dajte svoj komentar.;)
X-Dreamer
08-03-2006, 12:19 AM
Mislim da je stvar totalno u redu?Produkcijski vrlo dobro odradjeno.Bas sam je slusao neku noc na BiH1 kanalu i nisam mogao a da se ne rastuzim, vise onako radi teksta a bogami i muzike.Mislim da bi ova melodija (nadam se) mogla da bude pri samom vrhu ove godine?
U poredjenju sa ostalima na Eurosongu, ova je mozda i najbolja, ali...
Trudicu se da ne pljunem, vec da samo kriticki sagledam.
Pesma k'o pesma i produkcija k'o produkcija nista bolje i nista losije od svega ostalog domaceg ("domaceg").
Pesma...
Ajde da nazovemo to srpsko-bosanskim pop mainstream-om
Znaci, zanrovski korektno.
Dalje poslusati Madame Piano i pesmu "Mori mome" gde se osim harmonske podudarnosti podudara i "moj golube", ali ovo jos i moze da prodje kao "podudarnost sa dovoljno razlicitosti" :) Nekome... :D
Hari je to otpevao kao Hari, sto neki obozavaju, a neki ne podnose, ali objektivno dobro.
...
Dakle, i dalje mislim da je to najbolje sto ide na Eurosong (ne bih se osvrtao na nase kandidate, a pogotovo ne na Severinu i "Glamocko gluvo kolo"), ali neko moze potegnuti pitanje kvaliteta cele manifestacije, pa se zato ovde zaustavljam u nameri da se izbegnu teske reci koje po pravilu uvek padnu u ovakvim raspravama.
odlicna stvar sve do minut pre kraja... tu ko da me je neko puko u glavu, prelaz totalno debilan... al kontam da je to zbog ogranicenja od 3 minuta... nemam zamerki osim toga, ali morao je biti neki duzi i konkretniji prelaz.. malo pumpanja, dizanje tenzije pa tek onda kao ok...
p.s. jebo ga koncept "lane moje" ... ovo sam reko jos pre dve godine i reci cu opet.. zeljko odlicno ume da zapocne pesme, a posle ih usere.. kao da ga je mrzi da odradi lepo od pocetka do kraja. pa aj kao cisto da se zavrsi..
LACKY
08-03-2006, 01:41 AM
U poredjenju sa ostalima na Eurosongu, ova je mozda i najbolja, ali...
Razmisljao sam da srocim nesto na ovu temu i onda ti napisa ovo.Da sada ne zalazim u detalje slazem se generalno sa tobom to je sto je i utisak je za odredjenu potrebu napravljen korektan rad!
"Od koga je dobro je za sta je je jos bolje je"
X-Dreamer
08-03-2006, 11:52 AM
10.000 evra... :rolleyes:?????
Hmmmmm, pa zar nismo komsije ili nesto u tom fazonu????
wladymeer
12-03-2006, 02:48 PM
Izgleda da je to komšijska cena :)
Sve u svemu, pesma mi je malo vodnjikava ali svakako mnogo bolja nego "njena štikla". Čini mi se da pesma ne leži Hariju toliko da bi mogao skroz da je interpretira na način na koji on to ume.
A što se tiče svih pesama sa "ovih" prostora Slovenci po meni imaju najbolju pesmu i bilo bi stvarno šteta ako se ne plasiraju u finalno veče.
X-Dreamer
12-03-2006, 03:20 PM
Izgleda da je to kom?ijska cena :)
Sve u svemu, pesma mi je malo vodnjikava ali svakako mnogo bolja nego "njena ?tikla". Čini mi se da pesma ne le?i Hariju toliko da bi mogao skroz da je interpretira na način na koji on to ume.
A ?to se tiče svih pesama sa "ovih" prostora Slovenci po meni imaju najbolju pesmu i bilo bi stvarno ?teta ako se ne plasiraju u finalno veče.
Donekle se slazem sa tobom, mada mislim da Hari moze da iznese ovo puno boljse nego sto on to inace radi?Bilo je tu interpretacija i sa strane SiCG, samo se cudne stvari desavaju????
Zeljka sam prije dva dana gledao na tv OBN i on se kune da nije uzeo ni jedan euro za muziku..Neznam odakle te informacije za 10.000 eura???
Danny Lou
17-03-2006, 01:13 PM
moram biti iskren stvar jos nisam poslusao. ali mislim da je za drzavu koja je u razvoju praviti takve kombinacije stvaranje lazne slike nepotrebno. super za slijedeci eurosong ocekujemo da muziku i aranzman radi Wiliam Orbit a pjevace je Whitney Houston. Bez obzira kakvo god da je stanje mislim da treba da se pravi konkurs jer u poslednjih par godina BH Eurosong-a vidjeli smo sve moguce i nemoguce kombinacije biranja pjesme koja ce "predstavljati" BH. Smijesno...
a tek Beovizija... sramota. Politika+muzika kombinacija za povracanje...:mad:
moram biti iskren stvar jos nisam poslusao. ali mislim da je za drzavu koja je u razvoju praviti takve kombinacije stvaranje lazne slike nepotrebno. super za slijedeci eurosong ocekujemo da muziku i aranzman radi Wiliam Orbit a pjevace je Whitney Houston. Bez obzira kakvo god da je stanje mislim da treba da se pravi konkurs jer u poslednjih par godina BH Eurosong-a vidjeli smo sve moguce i nemoguce kombinacije biranja pjesme koja ce "predstavljati" BH. Smijesno...
a tek Beovizija... sramota. Politika+muzika kombinacija za povracanje...:mad:
Kolega mr.lou mislim ipak da je ovako bolje...I kod nas u BiH je dugo dugo politika bila umijesana...Svake godine mi se dizala kosa na glavi i ono sto sam sigurno znao svake godine je to,iz kojeg entiteta ce da bude izvodjac..sto znaci po nekom nacionalnom kljucu...to mi je itekako islo na k....
Takav nacin biranja je samo moguc u normalnoj drzavi,a ne u drzavi u kojoj postoje tri zasebne drzave ili dvije kao sto je primjer Srbija i Crna Gora.
Kad dodjemo do pameti,to ce biti moguce;) Meni se licno dopada kombinacija koju je BiH ove godine napravila...napokon nema onog nacionalnog naboja i mrznje. Sad ce,bar mislim tako,i Republika Srpska i Federacija moci navijati za jedan tim,sto do sad nije bila praksa....a i Srbija nam se moze pridruziti,posto ove godine nemaju svog predstavnika.
LACKY
17-03-2006, 11:12 PM
Ovih par dana dok smo se bavili Euro pesmom,pjesmom,songom ili kako zelite,pade mi na pamet formulacija ove manifestacije jednog mog drugara! A koja glasi"Eurovizija ili ti Festival jako bitan potlacenim narodima".E sada se namece zakljucak da je nama Eurovizija jako bitna tako da smo, smo,smooo?Pa to!
Tiki the Boyler
18-03-2006, 04:33 PM
Pjesma mi se svidja!
Interpretator ne!
Pjesma mi se svidja!
Interpretator ne!
Logicno.:-(
Danny Lou
20-03-2006, 05:04 PM
cuj, poznavajuci Tikija mislim da nije nacionalista ako si mislio da je bacio komentar vezan za interpretatora (na nacionalnoj bazi). Nego o muzici prica...
ne ne,sve je ok...stvar ukusa;)
Meni se takodje muzika vise dopada,ali u cijeloj BiH trenutno ja ne vidim da bi neko bolje to odradio...ipak iza covjeka stoji dvadesetak godina aktivnog rada i slave.
Kad vratim film u nazad par godina i sjetim se ko nas je prestavljao,zlo mi dodje.
Tiki the Boyler
21-03-2006, 02:52 PM
Zid... udaras glavom u Zid!
Interpretator mi se ne svidja iz prostog razloga sto sam imao priliku cuti demo verziju pjesme koju pjeva Zeljko!
Ni njega ne gotivim posebno ali Harija je prosto oduvao!
btw. Ne znam od koga ti je zlo. Slobodno mozes da napises. Meni je zlo od "scene" generalno, ali to je vec druga (i duga) prica...
A sto se nacionalizma tice... samo cu ti reci da je u periodu od 2000. do 2002. godine sa mnom u bendu pjevala Hana Filipović - Bošnjakinja po nacionalnosti, tako da...
Žao mi je ako je neko pogrešno shvatio!
Ako neko dobro radi svoj posao - treba da bude cijenjen! Nažalost - ovde to NIJE TAKO!
Pozdrav iz Banjaluke!
Zlo mi od predhodnih predstavnika na Eurosongu(narocito predprosle godine:ups: ) i naravno trenutne muzicke scene.
Ako sam te pogresno skontao,IZVINJAVAM se;) ,i nije mi namjera da nekog uvrijedim:ups: ...Bilo je malo dvosmisleno,ali isfrustriran desavanjima oko sebe,normalno je da pomislim nesto tako...Nemoj zamjeriti;) Pozdrav!
dijana KC
23-05-2006, 11:38 AM
ta me pjesma podsjeca na snove i prolazi mi ravno kroz srce!
bilo bi mi draze da ju izvodi zeljko j. ali svejedno je bila najbolja na EUROSONGU!
neka priceka malo,njegova pobjeda ce sigurno doci !!!
arajlo
23-05-2006, 01:15 PM
Meni se ne svidja ni pjesma ni izvodjac jer je stilski i produkcijski "zapela" u 80-ima... Drago mi je zbog pobjede finaca jer su jedini bili "naoruzani " el. gitarama:p ako nista drugo:cool:
Dushan_S
23-05-2006, 02:12 PM
Vidim da se i ?eljko po novinama izbedačio i postano naglo jako hri?ćanski orijentisan, siroma, pobedili mu pesmu metalci. :D Jo? malo i ima da ode u popove koliko propoveda protiv navodnog "satanizma" :p i "muzičkog neukusa". Moraće finci sledeće godine kad budu organizovali da ga zovu da im spasi festival i odredi koja pesma mo?e a koja ne!
Inače interesantno koliko smo mi sa ovih prostora ubeđeni u to da smo mi u pravu, a priori, i da sve znamo. Vidim da gomila ljudi kad negativno komentari?e pobedu Finaca ka?e "?ta je to sa Evropom" ili "ta evropa je luda" zato ?to je toliko ljudi glasalo. Ono tipa, neko sedi u pizdincima da izvinete, na balkanu bulji u tv, i toliko je samouveren da kad vidi da gomila ljudi po evropi voli ne?to ?to se njemu ne sviđa, to znači da su on i njegov prvi kom?ija u pravu a da je cela evropa poludela... :D E stvarno smo degeni.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.