View Full Version : EmulatorX i Hyper Sonic 2
sasa.ivkovic
03-03-2006, 12:39 PM
Dosao sam do informacije da se ova dva programa smatraju vrhunskim i neizbeznim stavkama kada je u pitanju DAW za nastup UZIVO, a posto me interesuje softversko (pre svega) sklapanje jednog DAW-a, moram da pitam eventualne korisnike za misljenje u vezi njih.
Naime, ideja mi je da koristim iskljucivo DAW sa semplovima i VST instrumentima za nastupe i iskljucivo master klavijature.Ima ljudi koji tvrde da se to moze uraditi bez nosenja monitora, tastature i misa, s' tim da se pre toga popakuje sve kako valja.Kako sam razumeo, u toj varijanti se PC (DAW) koristi maltene kao obican modul.
Je li to moguce i u kojoj meri?
Svaki komentar i savet mi je koristan posto apsolutno nemam iskustva sa koriscenjem ova dva navedena programa.
lesha
03-03-2006, 05:40 PM
ne znam otkud ti ova informacija..
btw. izasao je emulator x2 (pretpostavljam da imas e-mu karticu)
zvincic
03-03-2006, 06:19 PM
btw. izasao je emulator x2 (pretpostavljam da imas e-mu karticu)
mala ispravka, emulator x2 jos nije izasao
samo je najavljen
lesha
03-03-2006, 08:54 PM
ok, mozda sam malo promasio, ali je najavljen za izlazak ovih dana..
zvincic
03-03-2006, 09:54 PM
ok, mozda sam malo promasio, ali je najavljen za izlazak ovih dana..
ne znam gdje si to procitao, ali je pogresno
iz sluzbene najave:
Emulator X2 ships May 2006 with a 2in/2out USB MIDI interface and over 3GB of sounds...
sasa.ivkovic
04-03-2006, 02:54 AM
Kako bih drugacije, lakse, brze, bez tastature, misa i monitora na zivoj svirci pozivao prethodno spakovane boje (semplove i VST) sa DAW, a da imam istu lakocu sviranja, tj. samog rukovanja instrumentom?
Ponavljam, uz iskljucivo koriscenje MASTER klavijatura!Za pocetak jedne, kasnije 2 komada.A, posto imam E-MU 1212m, morao bih da dokupim Audio Dock.
Teoretski, to otprilike tako izgleda.
Prakticno...Sto se tice hardverskog dela cele konfiguracije, "diviner" mi je mnogo toga razjasnio.
Softverski...Ako me ovde neko ne uputi sta je najbolje za manipulaciju semplovima kad je u pitanju ziva svirka, cime je najbolje, najbrze, najpouzdanije zvati boje sa PC-ja - dizem ruke.
Vidim da novi Emulator X2 ima u banci zvukova vise od 3Gb, Hyper Sonic 2 blizu 2Gb.To su, pretpostavljam, dovoljno jaki razlozi da pomenute "alatke" budu predlozene za jedan DAW za prevashodno "live" namenu.
Ovo su sve informacije kojih sam se dokopao, ne moje tvrdnje.Ja za to (jos uvek) nisam kompetentan, jer jednostavno tako nesto nisam ni imao prilike da koristim.
Da napomenem (mozda bude bitno) da mi cela ideja za jedan ovakav DAW pociva na tome da vise ne sanjam o svakoj novoj klavijaturi koja se pojavi, bila ona "triton" (ili "piton":D ), Motif, Korg X50, Kurzweil,...Da ne nabrajam.Bio bih srecan da sa pojavom svake nove klavijature odem kod prvog vlasnika iste, platim, "presnimim" boje i imam ih u arhivi.Kad mi koja od njih zatreba, tresnem na hard i koristim.
"Udjes-izadjes i gotovo!":D
Razumem ja tu poslovnu politiku da nijednu klavijaturu nijedan proizvodjac ne zeli da napravi bez nekog nedostatka, ali ja nemam para (iskreno, ni namere) da jurim svaki nov model koji se pojavi, da ga placam kod nas par hiljada evra, iako je svud u "nerazvijenom " zapadu najvise par hiljada dolara...:blabla:
pedjah
04-03-2006, 07:29 AM
Možeš to da izvedeš sa programom V-Stack, čak i da ne nosiš monitor i miš. Treba ti samo tastatura da pozoveš jedan fajl na početku.
kravadinka
04-03-2006, 10:04 AM
Hej kad vec imas toliko vremena i zivaca na bacanje, hajde da mi okosis travnjak i usput pospremis garazu!:rotfl:
Ma daaaaj covece sta se patis sa tim, nema od govna pita zapamti! Ako nemas para za kljavu i sempler onda lepo radi jos malo, strpi se i napravi sebi postavku sa kojom ces svirati sa gustom, a ne da na slepo pozivas setup i statijaznam...
:banghead:
Goran
04-03-2006, 10:15 AM
Kod velikog broja instrumenata MIDI poruka program change nema smisla i ne mogu se tako mijenjati boje. Negdje gdje je "lagana" sinteza tu mozes (B4, itd) sto znaci da u V Stack-u rasporedis 16 instrumenata na 16 MIDI kanala (il i ako su multitimbralni instrumenti stavis receive MIDI channel na all i onda u instrumentu konfigurises boje po MIDI kanalima) i to je to.
Postoji jedna sprava koji su amerikanci poceli koristiti, isto iskljucivo za live, modul se zove Receptor (firma Muse). 2U rack, prazan komp unutra sa cini mi se 2 GB RAM-a i u njega trpas VST instrumente i sample libraries. Fora je samo sto je to posebni protokol, nije VST, tako da tu nema crackova. Medjutim, nema nikakve vece povoljnosti u odnosu na V Stack jer se isto ne mogu slati program change-vi sa klavijature i da mu se promijeni boja na tom MIDI kanalu, samo mijenjanje MIDI kanala.
pedjah
05-03-2006, 07:55 PM
Kod V-STacka se mo?e raditi program change unutar jednog midi kanala.
goasia
05-03-2006, 08:44 PM
e kad smo vec kod vst Stack-a ,dosad sam radio sa jednim racunarom ,sa UAD kartom , medjutim pojavila se poteba za sve vecim brojem audio kanala , tako da se brzo iscrpe mogucnosti karte ... pored racunara imam i jedan laptop , koji bih mogao integrisati u sistem , potrebna mi je adat karta za laptop da bih se nadovezao na master komp , sa rme hdsp ...medjutim imam neku stariju verziju Vst stack -a , pa nisam mogao da nadjem opciju u samom programu za audio strem prema slave racunaru(u ovom slucaju laptop) koji bih koristio kao fx rack ... konvolution reverbi , delay . itd ... pojavljuje se opcija koriscenja vst intrumenata + efekata ali ne i varijante koje trazim ..
verovatno neko od vas vec radi to , koja verzija softvera mi je potrebna , i zeleo bih cuti vasa iskustva u vezi latencije pri ovakvom modusu koriscenja stacka.... ;)
sasa.ivkovic
07-03-2006, 04:33 AM
Hej kad vec imas toliko vremena i zivaca na bacanje, hajde da mi okosis travnjak i usput pospremis garazu!:rotfl:
_!@+#$*%#)$(%*^&$(#)@_!++-*/
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.