Log in

View Full Version : Emax

kruska
27-02-2006, 05:52 PM
DALI NEKO NA OVOME SVETU ZNA KOJI PROGARAM SE KORISTI ZA SEMPLOVANJE ZA EMAX2 KLAVIJATURU?I KOJI EMAX KORISTI FORMAT ZA SEMPLOVANJE?:banghead:

OFF
27-02-2006, 07:17 PM
Jesi gledao u Awave studiju?

mandrak
28-02-2006, 09:26 AM
DALI NEKO NA OVOME SVETU ZNA KOJI PROGARAM SE KORISTI ZA SEMPLOVANJE ZA EMAX2 KLAVIJATURU?I KOJI EMAX KORISTI FORMAT ZA SEMPLOVANJE?:banghead:

Ja sam davno imao emax-1 klavijaturu koji je bio mono sampling i sa 1mb rama ali je zvučao opako:D ...?to se tiče programa neznam ba? da li ima neki poseban program za sampliranje nego ubode? u sample in i samplira?.

Noviji emu-sampleri koriste eos kao svoj nativni sistem, a za emax-a nisam siguran.. mada predpostavljam da je neka slična varijanta.

wcs
06-03-2006, 01:08 PM
Imam ga. Za editiranje samplova inače koristim Wavelab, mo?e i Soundforge. Na Tools ima Sampler, Configuriraj (mora biti SDS sampler) MIDI ulaz i izlaz. Spoji Emax-a sa MIDI ulazom i izlazom iz PC. Mora oba, jer Emax daje povratnu informaciju softweru. Po?alji to i on če prihvatit. To traje puno vremena (za 500k sample oko 2-3 minute. Več neko vrijeme to nisam radio pa se ne sječam detalja. Pročitaj upute od Emax-a.

kruska
07-03-2006, 05:22 PM
ja ovo trazim zbog kolege ja nemam tog emaxa,ali hocu da mu pomognem jel se covek muci vec godinu dana.zanci moze u wavwlab-u ili u soundforge, ada je u formatu SDS.ono dalje shvatam.
kazi mi u koji ga onda on formatu prebaci.i dali zanas koji format emax 2 koristi za semplovanje.i jos jedno pitanje dali zans gde ili na kojem sajtu mogu da pronadjem neke semoplovw za njega.

hvala!!!!!!!:D

wcs
08-03-2006, 10:27 AM
Puno sajtova ne radi više. Več par godina nisam gledao. Jako teško češ nači free samplove. Jam sam dobio s njim (Emax II rack, 4m ram) tri kutije puno semplova na disketama (one manje ~740 k). Za format se ne sječam koji koristi jer ako stavim disketu u PC, ne čita. To bi moralo pisat u uputama. Ima neki svoj format koji samo par Emu samplera čita (Emulator III, ....).
Probaj ovdije http://www.emulatorarchive.com/
ili ovdije http://www.silveriafamily.com/emax/

LACKY
08-03-2006, 11:36 AM
Morate proveriti jer koliko se ja secam(onako kao kroz maglu)sempling rate Emaxa je bio nesto 12 bit a frekvencije uzorkovanja se bas nesecam sa sigurnoscu a mogla bi biti 32khz.

wcs
09-03-2006, 09:15 AM
Ovisi o modelu. Moj EMAX je 16 bitni i reproducira 44 khz ali samo reproducira. On sam sempluje na 36 ili 39 khz. Ali mo?e? sa Soundforgom ili Wavelabom unesti 44 khz i on to reproducira.

tuomas
28-03-2008, 11:37 AM
Jel zeli neko kupiti Emax II(kao nov)sa 400 disketa,moze zamena...?