Log in

View Full Version : Drum set na vise kanala i Kontakt 2 + Nuendo

Anjamen
24-02-2006, 09:27 AM
Obzirom da u sličnim temama (čini mi se da ih nema puno ili sam pretra?ivao lo?e) ne nađoh moj
"problem" odlučih da vas pitam sledeće:
kako da drum set koji mi se sviđa
i od kojeg sam napravio 1 .nki fajl najlak?e razbacam na zasebne kanale u miksu? Trenutno mi je ceo .nki na jednom midi kanalu.
Slično je pitano u temi "Laka obrada drum traka" s tim da je tamo spomenuta kombinacija Battery + Nuendo
Dakle moze li u Kontakt-u nesto slicno?
Da li da od svakog zvuka (dobos, cinela..) pravim poseban .nki pa svaki na zaseban midi kanal? Ako je
to jedino resenje kako najbrze to da uradim? Semplovi su slozeni (poseban .wav za svaki velocity opseg) pa mi je zelja da ne moram puno da fizikalisem..
Mozda je trivijalno pitanje ali bih hteo da idem pravom logokom od početka.

Zid
24-02-2006, 10:04 AM
Moras za svaki dio bubnja imati poseban nki fajl da bi ih razbacao po kanalima...hmm,a kako napraviti nki? pa sa lijeve strane imas onaj browser,i tu lijepo nadjes svoje wavowe od tog bubnja..povuces misom sempl na tipku klavijature,sredis ga,dotjeras ako mu sta fali i snimis nki i tako za svaki.
Ne bih da te nagovaram,tvoj je izbor sta ces koristiti,ali imas lijepo objasnjeno za Battery i po meni je mnogo mnogo bolji za bubanj.;)
Eto ako grijesim,reagujte...to je moje misljenje;)

idvi
24-02-2006, 02:50 PM
Moras za svaki dio bubnja imati poseban nki fajl da bi ih razbacao po kanalima...hmm,a kako napraviti nki? pa sa lijeve strane imas onaj browser,i tu lijepo nadjes svoje wavowe od tog bubnja..povuces misom sempl na tipku klavijature,sredis ga,dotjeras ako mu sta fali i snimis nki i tako za svaki.
Ne bih da te nagovaram,tvoj je izbor sta ces koristiti,ali imas lijepo objasnjeno za Battery i po meni je mnogo mnogo bolji za bubanj.;)
Eto ako grijesim,reagujte...to je moje misljenje;)

Da Battery je i po meni super, samom da jos dodaju koji ambient effeckt.
Zauzima manje procesora (ako ides u Kontaktu kanal po kanal) i bolje zvuci...bar meni!:da:

kravadinka
24-02-2006, 10:36 PM
Naravno da mozes!
Koliko znam Kontakt 2 ima 16 stereo izlaza i vrlo lako je moguce svaki sempl izbaciti na drugi izlaz!
Selektujes sempl ili grupu semplova koju zelis da proguras kroz neki drugi izlaz i jednostavno tamo gore cini mi se levo gde ti stoji oznaka na kom si izlazu podesis gde zelis da izadjes i to je to!
A sto se tice efekata na Kontaktu, pa oni su smece najobicnije, bolje ne staviti nista nego staviti njih, zato je Battery bolje i jednostavnije resenje! Uostalom na novom Cubase 3 freeze radi odlicno tako da svako ko hoce da ustedi na kompjutreru moze da ga koristi vrlo uspesno, naravno ne samo VSTi vec i kanali posebno mogu da se freezuju!

Anjamen
27-02-2006, 11:49 AM
Hej ljudi hvala na odvojenom vremenu za ovu temu!
Evo da napravim rezime:
jasno je da mogu instrumente bacati na posebne midi ili stereo kanale, to i radim,
ali da bih 1 .nki bacio na vise audio kanala morala bi da postoji mogucnost da celu jednu
zonu iz tog .nki-a (npr. C1 na kojoj su mi wav-ovi za bubanj nogu)
izbacim na jedan kanal, C2 na drugi i tako dalje..
Kako je to nemoguce (ili ja ne znam)
ostaje jedino da za svaku komponentu bubnja pravim poseban .nki..
Videcu da tokom ove nedelja nabavim Battery, za ubuduce.. ovako je ipak malo komplikovanije

Anjamen
03-03-2006, 11:07 AM
http://www.nativeinstruments.de/forum_us/showthread.php?t=32561&highlight=separate+groups+instrument

covek je pitao isto sto i ja i sada je sve jasnooo :)

kravadinka
04-03-2006, 05:53 PM
Procitaj opet moj post gore, ali ovoga puta pazljivo!:rotfl:
Sve to moze, bar u verziji 1, a ne vidim zasto ne bi moglo i u 2!
U svakom slucaju tu ti je Halion pa mozes i njega da koristis, vrlo je jednostavan!
A ako vec otvaras novi nki za svaku udaraljku, onda lepo obrises samplove koje ti ne trebaju sa svakog nki da ti ne zauzimaju memoriju! Znam da imas tamo DFD, ali opet ti tako uradi, ne veruj svemu sto oni pisu tamo...:da: