Log in

View Full Version : Premier RESONATOR

Diogen
22-02-2006, 06:04 PM
Nedavno sam kupio set bubnjeva Premier Resonator (12, 13, 18, 24), ali na zalost bez dobosa. Kupicu i njega, samo dok se finansijski oporavim. E sad pitanje: ssta je to tako posebno na tom bubnju??? (Bubnjari, nemojte se ljutiti, ali ja sam ipak potpuna neznalica na tom polju:) )

Btw, iznajmljujem binsku opremu i upravo zavrsavam prostor za probe (pocinje sa radom u petak 24.02.06)

Arthur
23-02-2006, 12:03 AM
Pa zasto si ga kupio? po nekoj preporuci?
Nisam imao prilike da ga cujem/snimam, ali mislim da se radi o nekoj posebnoj konstrukciji unutar bass bubnja/komponenti, kao sto mu ime kaze, valjda ima neke komore, nesto... sto mu daje valjda posebnu (dobru) boju i utisak... ovo mi je jednom ispricao jedan poznatiji bubnjar, pa mu kao verujem... Ne znam koje je drvo u kolko slojeva, to dosta ume da nabudzi cenu...

cek cek 24'' bass drum????? mislim da se veci ne prave..

drums
23-02-2006, 12:15 AM
Pazi taj bubanj je specifican zbog debljine drveta itd....ja ne znam zasto si njega uzeo(osim ako nije bio jeftin)jer ti on u studiju u sustini ne znaci puno pogotovo ti promjeri.To za probe je ok ali to je masu glasan bubanj zbog velicine,ja mislim da bi bilo bolje da si uzeo manje promjere.Bio bi ti korisniji i za snimanje i za probe i sve ostalo.Ja sam svirao taj model i on je dosta bio nekada skup bubanj.Sad je njegov ton dosta star gledajuci na modele koji se sada rade

drums
23-02-2006, 12:22 AM
Taj bubanj ima dosta slojeva ali su radjeni u vrhu timpana,a sredisnji dio je normalan,tako da dodje nesto kao komora.Ne znam oces li me dobro skapirati,ali on kad bude skinuo plastike vidjece.Ima veci bas bubanj od 24,ima i 26 i 28 koji se fabricki mogu naci ima i ljudi koji rade vece po nekoj custom varijanti,kao bubnjar marilyn mansona,on ima neki bash ogroman bas.Inace tako veliki basovi nisu bas popularni,jedan od vecih setova svirao je Cozy Powell (Whitesnake,Rainbow,Deep Purple)on je imao tomove od po 14" 2 komada,2 flor toma od po 18" i 2 basa od po 26".Bas veliki bubanj!!!!!

Arthur
23-02-2006, 12:29 AM
pih ... ja sam imao Sonor Hilite sa 22''kom i mislio sam da sam car ;) :D

drums
24-02-2006, 08:04 PM
Moj otac je imao GRETSCH maple,dupli set 2 bassa od 24",12,13,14,tomovi i 16" flor.Kako je to raznosilo,nevjerovatan bubanj.

Diogen
27-02-2006, 06:55 PM
Pa, da se nelazemo, kupio sam ga za male pare... u odnosu na to koliko je nekada kostao.
A inace mi treba za svirke (iznajmljivanje) jer ovi novi hevimetal bendovi bas vole velike bubnjeve. Sto se tice studija i prostorije za vezbanje imam ja Yamahu stage custom (10, 12, 16, 22) sa ludvig dobosom.

nestor
28-02-2006, 02:47 PM
Ma kad vole onda je ok,vecina danasnjih mladih bubnjara se tripuje da ce jak ton dobiti ako kupe veliki bubanj,tako da im je za sada vrh to sto im nudis.Stage je ok za neke snimacke varijante,ali se tek vidi kad uzmes neki skup bubanj sta je ton.Ja imam Yamaha Beech Custom 8,10,12,14,22 i dobos yamaha birch custom absolute 14x4,i imam Premier artisit maple seriju.

Arthur
28-02-2006, 11:59 PM
medjutim, problem je upravo u tome. Oni nece dobiti jak ton ako kupe veliki bubanj. Dobice GLUP ton. Ja sam poslednjem bubnjaru koga sam snimao, mesec dana pre snimanja rekao da ide da trci, radi sklekove, jede jer jadnicak, kanio se snimati NU metal, a lik ima 50kg sa sve krevetom. . .
U mom dosadasnjem snimackom iskustvu imao sam srece snimati nekoliko skupih modela - signiu, Yamaha mapple custom, dzenistu, i to se itekako cuje. Od jeftinijih modela najbolje mi je zvucao Sonor Force 3001, ako se lepo nastimuje moze se svasta iz njega izvuci...

splatch
02-03-2006, 01:54 AM
Sviram ja Premier RESONATOR 8,10,flor14,bas 18,ali je on hand made model sa nestandardim promerima dubine.Sve u svemu jako dobro radi za manje klubske svirke,a posebno za snimanje u studiju.

drums
03-03-2006, 12:27 PM
Ako si Deki onda sviras hand made:) .To je super bubanj za male svirke,dobar je za sve ali kad je ozvucenje dobro,a za studio je mrak.Ja sam ljuditelj Yamahe i Gtetsch bubnjeva,ali jako mi se svidja kako rade dw i pearl novije serije.
Sto se tiche snage udaranja,ja sam gledao ljude sa 50 kg koji ubijaju kako glasno sviraju,ali brate sve tehnika.Nema tu puno zamahivanja to je za sve bubnjare koji znaju nesto samo gubljenje snage,ali ako vec oce NU metal da radi treba dobro da naguli tehniku,i da ima tempo savrsen.Danas masu bubnjara kad pocnu da sviraju prvo pocnu da rade noge,a ruke im posle budu kao da nisu njihove,nidje veze.

Arthur
04-03-2006, 12:46 AM
sinoc sam imao svoj nastup u jednom bg klubu, i dragi mi bubnjar kojeg neko vreme nisam video ni cuo je isprebijao na mrtvo ime jadnog Sonora Signature sa povecim promerima... zaboravio sam koliko Sonori mogu dobro zvucati za tu udaracku svirku... na razglasu je zvucalo ko semplovi :)

btw. milan kljun je stvarno odlican lik za manje klubske svirke (PA) i to ne mislim da ne valja na vecim sistemima, tu takodje odlican, ali malo ljudi sa toliko uspeha uspeva da izvuce cudo iz najsumanutijih prostora u BG..

Tiki the Boyler
04-03-2006, 01:35 PM
Ja se ne kapiram previ?e u bubnjeve, ali sam skontao da definitivno nije sve u promjerima! Moj bubnjar svira Sonor Force 3003 22/10/12/14, a kolega iz jednog HC benda je nedavno pazario Sonor S-Class Pro istih promjera! Brate, to ne mo?e da se poredi! Dodu?e meni lično godi ti?i bubanj, ali na S-Classu kada pukne bas kao da ti je opalio ?amar!!!

davormen
04-03-2006, 02:44 PM
Eto da i ja uskocim... Sonor definitivno pravi najbolje bubnjeve u toj jeftinijoj klasi... Sve Force serije (od 2000 pa na vise) mnoogo bolje zvuce od bilo kojih drugih u tom cenovnom rangu...

drums
05-03-2006, 01:11 AM
Stage custom advantage nije los za pare koje kosta.Mnogo to moze dobro da zvuci.Ja sam svirao sve te serije sonora i svidjaju mi se.Ali se meni kod tih bubnjeva ne svidja vjesanje za timpane.MAda ja mislim da dobre plastike kod takvih jeftinijih setova dosta rade.Kad je drvo slabo onda ima uvijek puno visokih i onda neka dobra dupla plastika rijesava dosta toga.Ja licno drzim evans g1 mada i emeror remove koristim,ali na moj bubanj sve zvuci dobro i to je ono sto kod jeftinijih serija ne moze.

splatch
05-03-2006, 01:21 AM
Ako si Deki onda sviras hand made:) .

Nisam Deki ali sam njegov ucenik i cesto sviram njegov bubanj,jer mi je prvenstveno pogodan za transport,sto postane mnogo bitan momenat kad se cesce svira.

zvincic
05-03-2006, 01:22 AM
Stage custom advantage nije los za pare koje kosta.Mnogo to moze dobro da zvuci.

meni je zvucao skoro identicno kao i obicni stage custom koji je bio kraj njega :)

kako se kaze, isto sranje - drugo pakovanje.

stage custom je stage custom, kanta bio, kanta i ostao :)

drums
05-03-2006, 12:27 PM
Taj advantage mozda zvuci kao obican stage tebi,ali stavi ga u studio sa obicnim stage-om pa ces da osjetis razliku.Zbog YESS sistema ima odlican sustejn.Ja ne kazem da je neki to bubanj sad,on se ne moze poredit sa maple ili beech serijom koju ja imam,ali samo mu hardware vrijedi drugog bubnja.Oni imaju najbolja resenja za vjesanje timpana,za stimove i sve ostalo.Dosta djelova rade od titanijuma i to znaci da ce to da traje.Ja imam moj beech custom vec 5 godina i hardware koji je sekan bez kutija svuda zivo(cak su mi stalci jednom ne mojom greskom stajali u vodi nedelju dana)i nista cojece.Kao novi!

Deki je dobar lik,onaj bubanj je super pogodan za transport,jedan moj drug i ja smo sad uzeli od Popa njegov artist maple,ima 2 bass bubnja jedan 18 i jedan 22,i to radi isto mnogo dobro

Tiki the Boyler
06-03-2006, 10:34 AM
Problem sa Stage Custom-om generalno je (po mom bubnjaru) ?to se dobro pona?a kada je ti?a svirka u pitanju, ali čim malo počne da ga vo?ti on se nekako zagluvi/zaglupi (sa PinStripe) - zbog čega je i pre?ao na Sonor kod koga se to ne de?ava, tj. dinamički se mnogo bolje pona?a!
E sad, o ukusima ne vrijedi...
(mada se sla?em sa Zvinčićem da Yamaha naplaćuje i promjenu boje slova na bubnju)

drums
06-03-2006, 03:02 PM
Jako je tesko ocjeniti bubanj za pinstripe.Ja licno ne podnosim tu plastiku,jeste izdrzljiva i sve to ali je gluva skroz,ali opet ima tu svasta sto moze da se desi.Na primjer moj drug ima isto yamahu,i sa pinstripe mu je bubanj vristao totalno,zvonio je skroz.Nismo mogli osim da ga denfujemo stalno.Nevjerovatno,ali tako je bilo.I ja mu dam moj neki emperor,i bubanj je sad ludilo kako radi.Nesto se tu desava sa cudno,sa njihovim i sa svim serijama u toj klasi.Isto ko kad ubodes stagg cinjelu da zvuci bolje od neke zildjian.To mi se isto desavalo.I to ne meni nego i mnogim bubnjarima.Ne znam nije ni bitno,ukusi su razliciti pa ne vrijedi da se ubjedjujemo.Ako je njima taj bubanj dobar,onda je sve u redu.

Arthur
06-03-2006, 06:11 PM
ovo sa Staggom je opste poznata pojava... kupovao sam godinu dana za prostoriju Zildijan ZBT koji je pucao na oko 2 meseca. Resio da batalim zaebanciju, i kupim stagga od 2000dinara i em je zvucao 3 put svetlije i prijatnije em je taj jedan preziveo 6 meseci najdivljackijeg izivljavanja mladih bubnjarskih snaga... I tog konkretno sam izabrao slucajno, uz usputnu pomoc Dzonija (Fuzzbox, V.Hadzimanov)koji se tad zateko u radnji i kome ni samom tad nije bilo jasno kako je to moguce..

zvincic
06-03-2006, 08:34 PM
ovo sa Staggom je opste poznata pojava... kupovao sam godinu dana za prostoriju Zildijan ZBT koji je pucao na oko 2 meseca. Resio da batalim zaebanciju, i kupim stagga od 2000dinara i em je zvucao 3 put svetlije i prijatnije em je taj jedan preziveo 6 meseci najdivljackijeg izivljavanja mladih bubnjarskih snaga... I tog konkretno sam izabrao slucajno, uz usputnu pomoc Dzonija (Fuzzbox, V.Hadzimanov)koji se tad zateko u radnji i kome ni samom tad nije bilo jasno kako je to moguce..

taj stagg je mozda zvucao lijepo u usporedbi sa ZBT-om (uzasne cinele)....

stavi ga kraj A custom, K....ili Sabian AAX, HH....stagg zvuci kao da lupas po poklopcu lonca...

:)

naravno, ne bih ni ja stavio gore nabrojane cinele u prostoriju za iznajmljivanje....ali to je druga prica :)

drums
07-03-2006, 02:07 PM
ja sam probao jednu seriju cijelu k custom koja je zvucala sranje zivo.pitacemo jos bubnjara za to posto nisam ja to jedini ocjenio nego i mnogi dobri nasi bubnjari koji su probali isto te cinjele.i stagg cinjele imaju svoje skupe serije i jako su dobro uradjene.ja imam splash od 10 incha stagg i chinu koji su mnogo dobri,a platio sam ih zajedno 6o eura.mnogi bubnjari danas tvrde da su te cinjele odlicne.ja ne kazem, ja obozavam zildjian,ja imam avedis seriju koja je stara 23 godine i za koju su mi nudili ogromne pare,ali kazem da je velika vjerovatnoca da se i od takvog giganta desi neka sranje serija.

zvincic
07-03-2006, 05:15 PM
ja sam probao jednu seriju cijelu k custom koja je zvucala sranje zivo.pitacemo jos bubnjara za to posto nisam ja to jedini ocjenio nego i mnogi dobri nasi bubnjari koji su probali isto te cinjele.i stagg cinjele imaju svoje skupe serije i jako su dobro uradjene.ja imam splash od 10 incha stagg i chinu koji su mnogo dobri,a platio sam ih zajedno 6o eura.mnogi bubnjari danas tvrde da su te cinjele odlicne.ja ne kazem, ja obozavam zildjian,ja imam avedis seriju koja je stara 23 godine i za koju su mi nudili ogromne pare,ali kazem da je velika vjerovatnoca da se i od takvog giganta desi neka sranje serija.

oces da uploadam klip bubnja sa A custom crashevima (16 i 17), K z fushem , 2 K splasha i K ride-om? :)

steta sto je ostatak bubnja kanta od stagecustoma :D

btw. ovi K splashevi su nevjerovatni.

prica mi tip kako je prije imao nekog skupljeg Sabiana, 10tku i pukao je vrlo brzo.

a za ove K....skine jednog sa stalka....i IZVRNE JE prema unutra!

kaze, nepoderivo! :)

drums
07-03-2006, 05:20 PM
Izgleda da me pogresno kapiras,nemam ja protiv tih cinjela nista,to su mi najmilije cinjele na svijetu,samo kazem da se moze naci i dotsa dobra cinjela,a da nije skupa i da nije neka gigantska firma.Moj je drug uzeo sad skoro set istambul alchemy,rucni rad,isao je direktno u fabriku po njih,to je mrak isto.Ti si u pravu 1000% ali kad se radi serijska proizvodnja zna nekad da se provuce i neki zajeb u seriji.Kazem ti kod nas se valja svakakva roba tako da nije ni cudo da se to desi.Mada iskreno mislim da se sve od bubnja moze uzeti po katalogu,ali da se cinjele moraju probati.