PDA

View Full Version : in-ear monitori i "overhead" mikrofoni?

makaay
16-02-2006, 10:39 AM
Zanima me ima li tko iskustva. Shure e2c in-ear monitorske slu?alice ko?taju oko 110$. Ne znam kakav monitoring na stage-u očekivati za te novce, pa bih molio pomoć (ako je netko upućen). Zanima me i kvalitetan "overhead" mikrofon (za live stage), pa bih i tu molio iskustva i savjete.

Hvala!

Tiki the Boyler
20-02-2006, 12:58 PM
Shure nisam imao priliku probati. Po?to ja u bendu koristim "kablovski in-ear" pokazalo se da ono ?to se dobija zavisi isključivo od samih slu?kica i da je apsolutno neprikosnoven princip "kol'ko para tol'ko muzike"! Skupi SONY modeli rade strava, Kinezi JOK!

A ?to se live overhead-a tiče, imao sam priliku koristiti dosta njih!
Ako bi ih ocjenjivao:

Behringer C-2 :)

Behringer B-5 :) :) :)

sE 1 a :) :) :)

sE 3ST :) :) :) :)

AKG C-1000 :) :) :) :)

Audio-Technica ATM 31a :) :) :) :) (čudna stvar jer je u pitanju vokal mikrofon, ali strava radi i ?to je bitno na minijaturnoj bini nije ni jednom pisnuo)

Rode NT4 :) :) :) :) :)

Rode NT5 :) :) :) :) :)

ElectroVoice RE200 :D :D :D :D :D

Tako nekako...

andreja
22-02-2006, 08:29 AM
Pošto ja u bendu koristim "kablovski in-ear"

nisam ranije cuo za kablovski in ear. jel moze neki detalj o tome, por favor? :)

Tiki the Boyler
22-02-2006, 10:13 AM
U mom bendu svira 7 ljudi i svaka bina na kojoj sviramo nam je mala! Tako da dva binska monitora na stejd?u samo prave probleme! Druga stvar je to ?to ti monitori najče?će prave probleme sa mikrofonijom na tako malim binama! A treća stvar je ?to par monitora da ičemu vrijede ko?taju 1000 EUR! (Na sve to - dva monitora mi često nisu dovoljna za 7 ljudi!)
Zato sam ja napravio svoju varijantu "kablovskog in-ear monitoringa" koja se bazira na Behringer HA4700 distribuciji za slu?alice koja mi omgućava napajanje do 12 pari slu?alica sa nezavisnom kontrolom jačine i boje u 4 grupe! Sa miksera povučem AUX odnosno FOLDBACK signale u distribuciju, a zatim kablićima do svakog člana benda, koji potom bocne male slu?ke u u?i (jednu ili obe) i to je to! Kod nas je mikser najče?će na stejd?u, tako da uz kabl koji ide do miksera, vratimo i po jedan od miksera i to je to!
I mogu reći da to jako lijepo funkcioni?e! Praktično mogu napraviti do 4 monitorska miksa ?to je nama vi?e nego dovoljno! (najče?će zavr?imo stvar sa 2)
Jedino ?to sam kvalitet monitoringa zavisi od kvaliteta slu?kica koje se koriste i ?to je bilo potrebno određeno vrijeme da se naviknemo na to!
Sada je sjajno! Uz ovu foru u potpunosti mo?emo da iskontroli?emo ono ?to sviramo! Dinamika nam je puno bolja, a odnosi sjajni! U?ivanje je napokon kompletno i tek sa ovom varijantom u potpunosti iskori?tavamo mogućnosti digitalnog miksera koji koristimo! (Allen&Heath Icon DP1000)

I to je otprilike to...

perpetuum
22-02-2006, 07:38 PM
Zanima me ima li tko iskustva. Shure e2c in-ear monitorske slu?alice ko?taju oko 110$. Ne znam kakav monitoring na stage-u očekivati za te novce, pa bih molio pomoć (ako je netko upućen). Zanima me i kvalitetan "overhead" mikrofon (za live stage), pa bih i tu molio iskustva i savjete.

Hvala!
Nasa pevacica koristi ovaj in ear u kombinaciji sa bezicnim predajnikom!!!
Brzo sisa baterije,odseceno sve ispod 100hz,prilicno dobro zatvara i dovoljno je glasan,predajniku imas dva ulaza sa odvojenom kontrolom glasnoce(mozes posebno dovesti muziku,posebno vokal pa sam sebi praviti podmix).Ja sam ga koristio samo na jednoj svirci,i nije mi se dopalo sto nije full range,ali ona je prezadovoljna,kaze da ima odlicnu kontrolu.Moguce je kupiti samo prijemnik i slusalice(zicna varijanta).Ako sam dobro video ti si iz Banja Luke,uskoro se vidimo u Irish-u!!!

OFF
27-02-2006, 07:42 PM
A koliko je in-ear naporan za dugotrajnije koriscenje?

Tiki the Boyler
04-03-2006, 10:15 AM
Meni je OK za tih dva-tri sata koliko na?a svirka u prosjeku traje!
Mada razmi?ljam da od aprila prebacim pjevačicu na TC-jev Voice Solo!
Mislim da će to biti pun pogodak!!!