PDA

View Full Version : Roland G-600

djale
11-02-2006, 07:48 AM
Pozdrav.

Mali od komsije je nabavio ovaj aranzer, za koji nema bas nekog iskustva kao ni ja :) inace sa sitovima. Ova mashina koristie neke diskete. Pa me interesuje da li se mo?e preko komp nabaciti taj materijal na diskete.

Malo sam ne upućen u ovu tematiku pa ako mo?e neko da malo objasni da li mogu i kako nabaciti na te diskete sa kompjutera i koji format...malo sam nestručno postavio ovo pitanje ali stvarno nisam upućen u oblast..

Hvala.

Nocni
11-02-2006, 07:39 PM
Pozdrav.

Mali od komsije je nabavio ovaj aranzer, za koji nema bas nekog iskustva kao ni ja :) inace sa sitovima. Ova mashina koristie neke diskete. Pa me interesuje da li se mo?e preko komp nabaciti taj materijal na diskete.
Hvala.

G-600 koristi standardno formatirane diskete. Ne treba ih dodatno formatirati. Na njih moze snimiti User Styles (ritmove) .stl, PRF - perfomance memory (adresiranje odgovarajuceg ritma, tempa, sounda), style setove, midi setup, i midi songove. Ako nesto od toga ima na PC-u, neka prebaci na floppy i onda na g-600 ide na "disk/load", ovisno sto zeli ucitati.

djale
13-02-2006, 07:42 PM
Poz.
Hvala na odgovoru.

Malo sam gledao radi se o disketam standardnim koje idu u komp. Gdje mogu naći ritmove za ovu mashinu.Koliko sam primjetio materijal nije velik pa ako ima neko ljubazn da mi po?alje čisto da to isprobam sa malim, po?to sam obećao da ću poku?ati ne?to naći na netu.

Hvala