View Full Version : Za?to Rumski ?teka???
E, sta se sad dogadja sa forumom??!! Napisah dva posta, a oni umesto da odu na kraj idu na pocetak threada. A 'New post' je neupotrebljiv
Tiki the Boyler
06-02-2006, 02:53 PM
Već desetak dana imam stravičnih problema sa pristupom sajtu!
Iako imam sasvim solidnu wireless vezu, učitavanje stranice traje po dva minuta!!!
Napominjem da imam uredno odr?avan sistem na ma?ini za Net, oči?ćen od virusa i sličnih sra... Svim ostalim Internet stranicama pristupam najnormalnije!!!
?ta da radim? Ovako se ne mo?e...
zvincic
06-02-2006, 04:15 PM
ista stvar je i kod mene :(
takodjer, (pre)cesto dobivam database error
I kod mene...sve stranice se otvaraju bez problema ali Rumski bar minut...
pozz
dacko
06-02-2006, 05:21 PM
Verat.NET :mad:
Sta vise oni su mojoj firmi nadprovajder, link ka svetu jako dobro radi, ali izgleda da su im hosting serveri u ogromnom zagusenju. :banghead:
Sleepgolfer
06-02-2006, 05:35 PM
takodjer steka....danas sam zbog toga 3 puta postavio isti post...smrzne se svako malo...
dr.Ru
06-02-2006, 05:38 PM
privider .... :(
zaista, doslo je vreme promene, i da uzmemo neki pravi ozbiljni provider
SandRob
06-02-2006, 05:56 PM
privider .... :(
zaista, doslo je vreme promene, i da uzmemo neki pravi ozbiljni provider
stvarno. ne moze se vise pratit. :(
sasaristic
06-02-2006, 06:29 PM
Stvarno je Verat s...e.Web mail im je takodje ocajan a podrska drska i uglavnom pravdaju ceste padove sistema.
Moritz
07-02-2006, 10:21 PM
Popizdeh vise, ima dana kada uopste nece da mi otvori Rumski, a nekad kad otvori (na jedvite jade) i kad hocu da postujem nema sanse...danas sam pokusavao 6 puta da posaljem post i nista, jednostavno ne moze da nadje stranicu i kraj. Imam ADSL liniju tako da sa te strane stvarno nemam problem, i zato sumnjam da host (ko god da je) za Rumski pravi sranja....ima li nade da se to resi nekako?
mandrak
07-02-2006, 10:54 PM
Definitivno je ovo počelo biti problem i to u zadnje vrijeme sve veći, ima li ikakve ?anse da se Rumski prebaci na neki pouzdaniji i sigurniji hosting ?
Nedim76
07-02-2006, 11:26 PM
Isto je i kod mene a imam T3 konekciju.
Al nije samo na ovu stranicu, nego na puno YU stranica je isto, kao YUMIDI , STUDIO PLAY i jos neke, skroz isti problem, nekad se odma otvori, nekad nece uopste, nekad trebas satima cekat.
veseli koljac
07-02-2006, 11:55 PM
i kod mene lose radi,i ako imam konekciju od 1 mbps,sve stranice se otvaraju skoro trenutno,a rumski nekada ne mogu da otvorim po pola sata.
verate,verate :banghead:
Jelena
08-02-2006, 09:12 AM
DR. RU? ajde da resimo problem.
ja sam za :)
rumskom sam predlozio strani hosting koji prilicno solidno radi posao (i svoj sajt sam prebacio kod njih)....
bassystem
08-02-2006, 12:45 PM
evo, moj drug ima konkretnu ponudu...
300mb prostora, 20 gigabajta transfera mesecno, php, ssi, mysql, neograniceno mail naloga, neograniceno poddomena.. kompletna administracija, mail server, antivirus... trt mrt... 30e dogisnje
da ne napominjem da radi bez problema
Dragan
diviner
08-02-2006, 11:30 PM
Mislim da stvari treba sagledati iz svih uglova...Ovdje nije problem sa veratovim linkom, vec sa veratovim serverima (konkretno servisima vezanim za MySQL, Php). To mozete sebi lako pokazati: U trenutku kada je rumski nedostupan, odete na veratov sajt, ili neki drugi koji hostuje verat, i voalaaa...sve radi ekstra brzo (dok u istom momentu rumski stoji). Problem je sto im ne sljaka MySQL server, tj generalno ima problema sa velikim bazama (sto znaci da je spor ili da im je infrastruktura, mreza losa). Problem rjesava housing namjenskog rumski servera, koji ne bi trebalo da je skup. Problem je skupiti novac za sam server (masinu, pc racunar koji ce da radi 24/7). Da sam se ja pitao, i da me se slusalo, do sada bi , samo od reklama imali dovoljno para da platimo i odlican server, a kamoli hosting, housing.
Mozemo probati sa powweb koji predlaze pure, pa ako ne budemo zadovoljni, a posto se mjesecno placa, lako mozemo preci na varijantu housinga. Generalno, strahujem da ti jeftini strani hostinzi ne pruzaju dobru uslugu forumima koji imaju ogromne sql baze, jer nije isto imati sajt koji je posjecen 5 puta u mjesecu i forum koji broji na hiljade clanova. Takodje, primjetio sam da je ping (odziv) recimo pomenutog powweb oko 200ms , dok je odziv npr kudjenog verata svega 10-20ms (sto daje jos jednu prednost lokalu, pri tom mislim i na zemlje u okruzenju).
Svu ovu pricu vam pricam na osnovu iskustva ljudi koji se bave tim poslom (pinsoft-ov sajt, benchmark) , sa kojima sam ovih dana razgovarao.
diviner
08-02-2006, 11:42 PM
ja sam za :)
rumskom sam predlozio strani hosting koji prilicno solidno radi posao (i svoj sajt sam prebacio kod njih)....
Podrzavam tvoju ideju...treba probati prvo to...trebalo bi da da zadovoljavajuce rezultate, makar kao prelazno rjesenje (ko zna, mozda se pokaze kao najbolje).
Jos jedna stvar - dobio sam informaciju da Verat sledece nedelje ubacuje nove servere koji ce srediti probleme sa sajtovima koji dosta pristupaju bazi...
Tiki the Boyler
09-02-2006, 03:16 PM
E aj' da vidimo i to...
Glupkasto je kad uputim ljude na Rumski, a oni se zavrnu i ka?u: Stari onaj sajt ti ne radi!
Al' ba?... :(
ridge
09-02-2006, 06:27 PM
Jos jedna stvar - dobio sam informaciju da Verat sledece nedelje ubacuje nove servere koji ce srediti probleme sa sajtovima koji dosta pristupaju bazi...
Verat ce uvek biti u raspadu jels u oni jednostavno takvi uvek i bili :D
STUDIOTON
15-02-2006, 11:35 AM
ma jebeni verat je sranje .. i ja se selim sa verata ..
Predlazem i rumskom da pogleda novi host na http://www.loopia.co.yu/
Jako su dobri i pouzdani .. u pitanju su serveri u svedkoj cini mi se ... pozz
diviner
15-02-2006, 01:01 PM
ma jebeni verat je sranje .. i ja se selim sa verata ..
Predlazem i rumskom da pogleda novi host na http://www.loopia.co.yu/
Jako su dobri i pouzdani .. u pitanju su serveri u svedkoj cini mi se ... pozz
Za loopia znamo odavno...Treba nam neko ko ce nam ponuditi vise od 100-200MB prostora...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.