View Full Version : Upotreba UAD kompresora...
idekius
04-02-2006, 04:02 PM
Za sta ih koristite i kako?
Evo kako otprilike ja to radim:
Fairchild 670 - Uvek na grupi... lead vocali, backovi, gitare... nikad kick i bass...
Uvek mali trashold... ne pustam ga da komprimuje preko -1 db...
U masteringu sam odustao od njega... sjebe mi bass i suvise prosvetli celu sliku...
1176LN - Gotovo sve...
LA2A - Cesto na vocal, ma da nekad na vocal stavim 1176LN... po nepisanom pravilu, ako pevac ima svetao glas, lepase mi se uklopi LA2A, ako mu je glas tamniji, lepse mi ide 1176LN... to je mozda i moj trip...
LA2A cesto koristim i za bass gitau....
Recite vi svoja iskustva, zapazanja... a mogli bi o nekome od njih (ili o svima) da detaljno prodiskutujemo...
Sandro? Max?....
Da se nadovezem jos jednim pitanjem
-Prakticna razlika izmedju 1176LN i 1176SE ?
idekius
05-02-2006, 06:19 AM
Da se nadovezem jos jednim pitanjem
-Prakticna razlika izmedju 1176LN i 1176SE ?
Po meni 1176ln ima vise karaktera... prelepog karaktera:da:...
1176SE je bezbojniji, zauzima manje DSP-a, a takodje je brz kao munja... mozda cak i brzi nego 1176ln...
Sad, nemoj me drzati za rec... ovo su moja licna zapazanja...
Meni je SE prilicno neznaimljiv... i to zato sto 1176ln voooolim... vooolim... voooooooliiimmm... ;)
SE mu dodje kao light cigareta, sex sa prezervativom, neki pederasti koktelcic umesto zestokog pica za prave muskarce...
Reci slobodno ako mislis da nisam bio dovoljno slikovit, pa cu da nastavim sa poredjenjima...:)
Reci slobodno ako mislis da nisam bio dovoljno slikovit, pa cu da nastavim sa poredjenjima...:)
Znam, znam ,genije, cifre ne lazu........:D
1176 ln radi interno upsampling na 192khz, a SE ne radi.
idekius
06-02-2006, 02:54 AM
1176 ln radi interno upsampling na 192khz, a SE ne radi.
Gde si nasao taj podatak? Ja neznam za tako nesto... bas sam pretrazivao...
To je tacno za recimo Precision EQ i oni to i kazu, ali ovde, koliko vidim nema ni reci o tome...
I sami kazu da je upitanju revizija i olaksavanje koda 1176LN, da SE zvuci slicno kao LN, ali ne i isto i da je SE dobro resenje za one koji nemaju LN, ili kada je DSP preopterecrn... Nigde ne pominju upsampling i downsampling kao kod Precision EQ-a...
Ako postoji neki clanak o tome, baci mi na mail...
Citao sam malo manual za 1176 i fairchild, nikako mi nije jasno vreme za attack, jer i kod jednog i drugog se radi o mikrosekundama . Npr kod FA670 su te vrednosti u zavisnosti od time const od 200-800 mikrosec sto mi deluje premalo za neke situacije, a i ne verujem da se tu ikakva razlika moze cuti, jer je sve ispod 1ms.
BTW
Stigao mi Ultra Pack:bounce2: :bounce2: :mase: :hyper: :hyper:
Mogli
24-02-2006, 11:33 AM
BTW
Stigao mi Ultra Pack:bounce2: :bounce2: :mase: :hyper: :hyper:
Bravo Off-e!Dobrodosao u familiju!
Bravo Off-e!Dobrodosao u familiju!
Familiju ili sektu?;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.