PDA

View Full Version : Izbor mikrofona

cekalica
31-01-2006, 12:56 PM
E ljudi,aj neku sugestiju...
Snimao bih neke zvukove na otvorenom i sl. ... imam Minidisc recorder Sony mz-r35 pa bih pazario neki mic i to..(Sony predlaze svoje favorite ali mene zanima kompatibilnost i isprobanost jos nekih varijanti ...ako se neko igrao uopste sa ovim pricama:confused: )
Hvala u->

dvuckovic
31-01-2006, 01:32 PM
Razmisli o Rode NT4, ima ga u artistu.

OFF
31-01-2006, 05:37 PM
Ili mozda nesto iz Senheiser MKH serije (to je malo skuplja varijanta).

ridge
31-01-2006, 05:42 PM
Obrati paznju da ti treba jako dobar "sundjer" da ti ne bi zujao vetar :)

puRe
01-02-2006, 09:53 PM
Rode NT4 je za svaku preporuku. Ja sam ga uzeo za to i radi fantastican posao...

Color
02-02-2006, 09:35 PM
Ili mozda nesto iz Senheiser MKH serije (to je malo skuplja varijanta).

Za MKH seriju ti treba fantom napajanje sto iz tog minidisca neces izvuci.... Nisam nikad radio sa NT4 mikrofonom ali predpostavljam da je ok, ako pure kaze! :-)

Preporucio bih ti elektretove mikrofone od Sennheisera, serija K6 ... Oni su napajeni 1.5V baterijom i sasvim fino radi...puno puta sam ih koristio bas kad sam isao da snimam zvukove i atmosfere sa minidiscom. A odlicno je to sto K6 je samo telo a uz njega kupis glavu sa umerenosti kakva ti treba... Samo nisam siguran da li mogu da se kupe novi..

Ili, prodaj taj minidisc i kupi od M Audia Mikro Track 2496! Danas mi je kolega pokazivao i super je spravica a ima u sebi fantom! Znaci nije frka ubosti mikrofon koji god hoces a snima u maximalnom kavalitetu 96Khz 24bita!

Color
02-02-2006, 09:38 PM
Evo, ispravljam sam sebe...sad sam nasao na Sennheiserovom sajtu seriju K6

http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/products_microphones_k6

Color
02-02-2006, 09:42 PM
I naravno, bez obzira koji mikrofon izaberes, ovo je neizbezna oprema koja ti treba ako zelis da budes lovac na zvukove ;-) Naime, svi ti mikrofoni su jako osetljivi i najmanji pokret ruke ce se preneti preko tela mikrofona u snimak..

http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/products_microphones_accessories_outdoorprotection mkh20mkh50