View Full Version : Cubase export bug??
Arthur
30-01-2006, 03:05 AM
Pozalio mi se ortak da ima osetne razlike u automatizaciji kada pesmu renderuje non-real time,i da tek sa real-time renderom na kraju dobije ono sto je cuo dok je radio. Naime, covek radi d'n'b sa dosta automatizacija najrazlicitijih filtera, koji su zapravo ritmicka fora, tako da nije tesko cuti razliku... zna li neko o cemu se radi? I da li ona varijanta sa snimanjem u Wavelab znaci da se ne prolazi kroz DA/AD konverziju?
SumAnuT
30-01-2006, 03:39 AM
A u kom slucaju se prolazi kroz AD/DA konverziju?
Arthur
30-01-2006, 04:29 AM
ne znam, lupetam, zato i pitam, da bi bio siguran...
SumAnuT
30-01-2006, 06:57 PM
'Oce nas neko udostojiti odgovora? :)
digitalex
30-01-2006, 07:06 PM
O kojoj verziji Cubase-a se radi?
Ja radim na SX 3.0.2.623 i sve je OK.
Definitivno ima razlike (uvek bilo).
A sto se tice snimanja u Wavelaba, ni u jednoj varijanti se ne prolazi kroz DA/AD konverziju (realtime, non-realtime i snimanje)...
Eee, treba malo citati manuale! Uredno je u Cubase/Nuendo dokumentaciji napisano da ako postoji automatizacija efekata moze doci do degradacije mixdowna u slucaju kad se koristi non-realtime mixdown. To je zbog efekata i nema veze s cubase/nuendom. Svaki proizvodjac pise efekte na svoj nacin. Koji puta je kompromis zrtvovanje realtime mixdowna naustrb kvalitete zvuka koji taj efekt daje.
Arthur
30-01-2006, 10:28 PM
ok, znaci samo jos da otkrijem zasto mi se javljaju dropovi dok snimam iz SXa u Wavelab, i nemam muke... Shot, odlicno objasnjenje... ;)
kejkz
31-01-2006, 09:38 AM
Jos nesto da dodam, mada se nadam da na vasu srecu niste imali ovaj problem. Ako ostane ukljucen monitoring (odnosno record enable) na jednom od kanala ili cak vise njih, ti kanali se nece renderovati ni u real time-u ni offline. Zato uvek proverite mix posle exporta!
SumAnuT
31-01-2006, 11:06 AM
A sta se dobija snjimanjem iz SX-a u Wavelab?
TO se radi umesto exporta?
Arthur
31-01-2006, 09:42 PM
pa kao.. to preporucuju ovde neki koji su imali prilike da ozbiljno uporede mixeve dobijene na tih nekoliko nacina..
ANITA
31-01-2006, 11:23 PM
Pa ne znam. Exportiranje traka meni najvise sluzi da budem sigurna da je sve izvuceno bez pucketanja (radi preopterecene masine, sto se zna dogoditi) npr. Moj princip je snimanje ili u cubase na jednu novu audio traku sve ostale ili u wavelab. I to upravo zato da se snimi tocno ono sto cujem, umjesto renderiranja koje zaista zna napraviti svasta s efektima (tj. sad znamo da su to oni krivi, a ne program)...
Nego, ja imam problem sa Exportiranjem instrumenata iz Giga studija (u cubase.u)? Export nece napraviti.... samo u slucaju ako mu u Luni stavim asio dest na giga studio kanale direktno, onda mi usnimava na audio traku u cubase-u... ali od exporta nista na nikakav nacin. Znam da sam vec sa time imala problema, pa sam ga rjesila... ali ne sjecam se kako, a sad je opet tu. Zna li tko?
ok, znaci samo jos da otkrijem zasto mi se javljaju dropovi dok snimam iz SXa u Wavelab, i nemam muke... Shot, odlicno objasnjenje... ;)
Koju zvucnu imas?
Problem kod tog snimanja je sinhronizacija koja se raspada jer sve ide preko jednog drivera, a svaki program pretpostavlja da je on "glavni".
Creamware kartice to mogu kad im se postavi da cubase radi s asio driverom a wavelab direct driverom.
Hoffman
01-02-2006, 11:15 PM
ma cubase sx 3 keva........mada jeste ima svojih bisera :)
npr. desilo mi se da sam mutirao sve kanale osim jednog i kada sam pokusao da ga obrisem (kanal) prijavio mi je nesto sto sam video tada i nikad vise
:rotfl:
Arthur
02-02-2006, 10:24 PM
ehm, silom prilika ovih dana radim nesto u Nuendo3ci, i prvi put imam uvid u razlike izmedju ova dva programa.. Sve sto postoji u SX3, postoji i u Nuendu, sto ne vazi obratno... nije previse opcija vise, ali ih ima, i odaje ozbiljniji utisak... meni eto dosta znace 4 mixera, i mogucnost auto-save-a u vise razlicitih fajlova.. cak mi i recke na peakmetrima po kanalima dosta znace.. jedino mi me malo mracniji interfejs, i tesko se navikavam na razliku u dizajnu group channela u mixeru (lako ih pomesam sa obicnim)
Arthur
02-02-2006, 10:30 PM
ehm, silom prilika ovih dana radim nesto u Nuendo3ci, i prvi put imam uvid u razlike izmedju ova dva programa.. Sve sto postoji u SX3, postoji i u Nuendu, sto ne vazi obratno... nije previse opcija vise, ali ih ima, i odaje ozbiljniji utisak... meni eto dosta znace 4 mixera, i mogucnost auto-save-a u vise razlicitih fajlova.. cak mi i recke na peakmetrima po kanalima dosta znace.. jedino mi me malo mracniji interfejs, i tesko se navikavam na razliku u dizajnu group channela u mixeru (lako ih pomesam sa obicnim)
dacko
03-02-2006, 10:05 PM
Takodje... Presao sam na Nuendo, zato sto ima bolju sabirnicu... :D
Shalu na stranu, stvarno sam presao na nuedno, i ako mi nisu trebale njegove funkcije, ali mi je trebao ispravljen bug, koji na zalost u sx-u jos uvek postoji. A to je...
Ako u projektu imate freezovanih VSTi-a, koji imaju multiple outpute, i taj projekat prenesete na potpuno drugu masinu, sve full sa folderom, nece raditi.
Nekim cudom u Nuendu 3.2 ovo radi kako treba.
jedino mi me malo mracniji interfejs, i tesko se navikavam na razliku u dizajnu group channela u mixeru (lako ih pomesam sa obicnim)
I to moze da se sredi, imas opcije o file/preferences za bojenje interfejsa, peak-metara. Grupe ces najlakse razlikovati tako sto ces ih obojiti sve u istu boju;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.