PDA

View Full Version : Sony oxford inflator VS Waldorf D coder

STUDIOTON
23-01-2006, 09:06 AM
Moram da napisem da u zivotu nisam probao nesto bolje. Ova dva plugina rasturaju.

Max je svojevremeno pisao o tome ali niko ne slusa. Waldorf chorus je nesto bozanstveno i promenljiv je, stoga je dosta bolji od uadovog Dimesion D. Inflator je carobni stapic. prosto neverovatno

Sandro, pa zar je moguce da ti koji imas poco nisi probao ove stvari a po meni najvrednije na powercore:confused:

Zid
23-01-2006, 09:27 AM
Ivane za sta koristis Inflator,moze li par rijeci o njemu,ako ti nije mrsko;)

STUDIOTON
23-01-2006, 03:18 PM
Inflator se koristi u masteringu . u pitanju je fantastican loudness koji ne radi bas kao klasican maximizer. Kod inflatora dobijas "dynamic range",jacinu snimka bez ikakve promene u zvucnoj slici. Tako da ako snimak iz projekta ispadne -15.-16db sa inflatorom mozes napakovati i do -11 RMS power bez ikakvog izoblicenja,promene i slicno.. Ma plugin je caroban stapic

http://www.sonyoxford.co.uk/pub/plugins-sony/images/inflator-150w.jpg

SandRob
23-01-2006, 03:37 PM
Moram da napisem da u zivotu nisam probao nesto bolje. Ova dva plugina rasturaju.

Max je svojevremeno pisao o tome ali niko ne slusa. Waldorf chorus je nesto bozanstveno i promenljiv je, stoga je dosta bolji od uadovog Dimesion D. Inflator je carobni stapic. prosto neverovatno

Sandro, pa zar je moguce da ti koji imas poco nisi probao ove stvari a po meni najvrednije na powercore:confused:

ivane, molin te posalji mi instalaciju od d-codera. ja iman licencu za njega, serijski, sve... ali ne mogu nigdi downloadat novu verziju. kad iden tamo u njih na sajt, odjebe me. pisa san in, ali nista nisan uspi rijesit. poslali su mi one opce odgovore iz automata, pa san odusta.

cek, a koju verziju softwarea ti koristis?!
ja san proba oba plugina (svojevremeno) i sa starom verzijom softwarea bi ih moga koristit, ali radije koristin novu verziju sa kojon mogu otvorit recimo tubifex.
sa limiterima neman bas problema. iman onaj od uada i timeworksov za pulsar i meni to radi skroz lipo. naravno ako san prethodno sa kompresorima napravi sve kako treba, onda limiter samo skupi 'smece' za kompresorom i za to mi inflator nije neophodan.
ma inace mi je gomilanje (nepotrebnega) softwarea pocelo ic na zivce.

STUDIOTON
23-01-2006, 04:11 PM
ivane, molin te posalji mi instalaciju od d-codera. ja iman licencu za njega, serijski, sve... ali ne mogu nigdi downloadat novu verziju. kad iden tamo u njih na sajt, odjebe me. pisa san in, ali nista nisan uspi rijesit. poslali su mi one opce odgovore iz automata, pa san odusta.

cek, a koju verziju softwarea ti koristis?!
ja san proba oba plugina (svojevremeno) i sa starom verzijom softwarea bi ih moga koristit, ali radije koristin novu verziju sa kojon mogu otvorit recimo tubifex.
sa limiterima neman bas problema. iman onaj od uada i timeworksov za pulsar i meni to radi skroz lipo. naravno ako san prethodno sa kompresorima napravi sve kako treba, onda limiter samo skupi 'smece' za kompresorom i za to mi inflator nije neophodan.
ma inace mi je gomilanje (nepotrebnega) softwarea pocelo ic na zivce.

Ne ja koristim waldorf sa verzijom 1.6.1 ..

alektom
23-01-2006, 09:38 PM
E da, taj inflator je strava spravica. Uradio sam jedan master u Pro Tools (do sada radio u Wave Lab), koristio Inflator i odusevio se rezultatom, tako da se moze desiti vrlo lako da potpuno odje... Wave Lab za master......

Arthur
24-01-2006, 02:04 AM
zar ovo nije tema za DSP forum?

STUDIOTON
24-01-2006, 07:35 AM
zar ovo nije tema za DSP forum?

Pricamo o AUDIO SOFTWAREu a ne o DSP karticama!

Illiron
24-01-2006, 08:00 AM
A i Sony Oxfordi postoje i native za ProTools. Meni je inflator uvek previse duvao. Mnogo mi se vise svidja Sony Oxford Limiter, probaj njega... Bolji limiter nisam jos cuo.

STUDIOTON
24-01-2006, 08:07 AM
A i Sony Oxfordi postoje i native za ProTools. Meni je inflator uvek previse duvao. Mnogo mi se vise svidja Sony Oxford Limiter, probaj njega... Bolji limiter nisam jos cuo.

Meni inflator rastrura. uopste ne duva. Daje mi ono sto mi nijedan plugin ne daje. Naravno ne preterivati sa njim.

SandRob
24-01-2006, 09:23 AM
ja isto mislin da bi ovo trebalo pod dsp, jerbo dsp podrazumjeva i software, inace bi dsp mogli slobodno prinit pod hardware, ali nema veze.

ma neznan. u zadnje vrime su svi ti alati li-la. jedan drugemu do uha. nekad, kad san se uglavnon oslanja na presete, bila je velika razlika sto upotrebljavan.
danas, bez obzira koje alate upotrebjavan, dobivan vrlo slicne rezultate.

spravice poput la2a, pultec, 1176, firechild, neki reverbi... su nezamjenjivi ali medju limiterima ne cujen tolike razlike. radim sa dva limitera timeworks mastering compressor (njega koristin za tvrdju produkciju) i uadov precision limiter (koristin ga za meksu produkciju) i to je to.
u masteringu mi je puno vazniji kompresor (jos uvik koristin zeleni sonalksis) i eq (uglavnon koristin uad precision eq). najvaznije je znat sto hoces i ispraksirat se na nekom alatu.

Illiron
24-01-2006, 09:59 AM
Meni inflator rastrura. uopste ne duva. Daje mi ono sto mi nijedan plugin ne daje. Naravno ne preterivati sa njim.

Heh, kul covek mislim ako ti radi posao, do jaja. Ja znam da mi se nije svideo kad sam ga probao pre koji mesec.

Pozdrav.

STUDIOTON
24-01-2006, 10:25 AM
Heh, kul covek mislim ako ti radi posao, do jaja. Ja znam da mi se nije svideo kad sam ga probao pre koji mesec.

Pozdrav.

ma ,radi posao itekako. dosta mi je skratio put . opet kazem,najvise mi se svidelo sto podigne power bez ikakvih izmena u slici. pravi konkurent limiterima u masteringu. mada ne mora svakom da se svidi. Meni je to plug broj 1 .. ;)

SandRob
24-01-2006, 11:47 AM
pa i limiter nebi treba sonicno minjat sliku, ako se prethodno sa konpresoron odradi posal i naravno, ako se ne pretjera.

uzmi wav od neke moderne stvari sa jakim udarcima kicka i snarea (hip-hop produkcija) i iskonprimiraj ga (kompresorom a ne limiteron), tako da normaliziran bude na nekih -15 decibeli i renderiziraj ga.
sad mu samo podigni gain za 4db (znaci podignes 4db iznad 0 u headroomu), sacuvaj ga i ponovo otvori.
bas me zanima koliko ces cut distorzije i sonickih izoblicenja!?

STUDIOTON
24-01-2006, 09:05 PM

jesi li probao ovde http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=2653&ProductID=8

SandRob
25-01-2006, 08:08 AM
jesi li probao ovde http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=2653&ProductID=8
ma jesan ali me odjebe. onda pisem na suport a suport mi posalje opci odgovor iz automata, ali meni ni jedan od tih odgovora ne igra.
nikako doc do neke zive osobe iz suporta da mi kaze u cemu je problem.
ja iman posebni cd sa instalacijom d codera, sa licencom i sa starijim verzijama softwarea san ga normano koristi, ali sad bi mi trebala nova verzija a ja je ne mogu downloadat. :(
mozda bi treba pitat na poco forum da mi netko posalje novu verziju!?

nego, jesi, ivane, prova experiment sto san iznad objasni?

OFF
25-01-2006, 01:52 PM
Joj, pa ja imam taj Inflator na PT, nisam ni gledao:banghead: . Stvarno zanimljiva alatka. Verovatno je isti kvalitet kao za PoCo, ili nije?

Illiron
25-01-2006, 02:24 PM
Jeste, zato sam ja i bio protiv prebacivanja ove teme u dsp :)

lesha
25-01-2006, 03:30 PM
link se jos uvek nalazi u audio software-u..

STUDIOTON
25-01-2006, 04:58 PM
ma jesan ali me odjebe. onda pisem na suport a suport mi posalje opci odgovor iz automata, ali meni ni jedan od tih odgovora ne igra.
nikako doc do neke zive osobe iz suporta da mi kaze u cemu je problem.
ja iman posebni cd sa instalacijom d codera, sa licencom i sa starijim verzijama softwarea san ga normano koristi, ali sad bi mi trebala nova verzija a ja je ne mogu downloadat. :(
mozda bi treba pitat na poco forum da mi netko posalje novu verziju!?

nego, jesi, ivane, prova experiment sto san iznad objasni?

Sandro , ja im cesto pisem sa www.tcsupport.tc (http://www.tcsupport.tc) i gotovo mi uvek odgovore posle par sati .. probaj sa ovog sajta .. samo se moras registrovati i pisi im ..

Nisam jos uvek probao ovo sto si mi napisao, uskoro cu .. napisacu ti kako je ..