PDA

View Full Version : UAD i Neve saradnja

dr.Ru
19-01-2006, 10:16 PM
Universal audio objavio saradnju sa NEVE oko buducih plugins. Ovo mirise na nako dobro. UA ne prestaje da prijatno iznenadjuje.
NAMM SHOW, ANAHEIM, CA-19TH JANUARY 2006, Universal Audio, a manufacturer of high-quality vintage audio hardware and DSP software plug-ins for digital audio workstations, today announced a trademark licensing agreement with AMS Neve Limited. Under the terms of this agreement, Universal Audio will develop plug-in software emulations of Neve signal processors for their UAD-1 DSP Card & Powered Plug-Ins(tm) system. The first product to be launched under the new agreement will be the Neve 1073 Equalizer.

"Neve is a brand synonymous with landmark recording equipment innovations and some of the best sounding consoles and audio hardware designs of the past 40 years." said Matt Ward, President of Universal Audio. "To say we are excited about having the opportunity to bring these time-honored classics and the Neve brand to the DAW world and our UAD-1 user base, would be an understatement. It is truly an honor to have a company as esteemed as Neve entrust us to create software emulations of their classic products."

"The Neve sound is the most sought after in the world," said Neve President Tom Misner "Its availability as plug-ins will compliment the range of Classic and New Classic Neve Outboard Units". Simon Daniels, Product Marketing Manager at Neve added, "Universal Audio has a demonstrated ability to create extremely accurate emulations of classic signal processors. We are confident that Universal Audio will develop the Neve plug-ins with the skill necessary to maintain and strengthen Neve's outstanding reputation."

idekius
20-01-2006, 02:34 AM
Ma idi... bankrotiracemo kupujuci njihove plugove :mrgreen:

A taman smo Max i ja jednom prilikom komentarisali telefonom kako im fali dobar kanalni EQ... i eto... bice ga... Verujem da ce to biti dobra emulacija 1073, ali verujem i da ce ohoho kostati :-)

SandRob
20-01-2006, 10:11 AM
a oli moras, dejane, bas sve kupit?! i ja san do sad sve kupi od uad-a, a na kraju pola toga ne koristin.
znan da je tesko odolit, ali ne treba bas sve imat. ja u zadnje vrime i ne pratin novitete, jerbo mi to samo uzima vrime... a jos nisan nauci koristit ni ovo sto iman.
nego, meni je cambridge odlican eq. kad treba okinut i stisat neku frekfenciju, precizan je ko kirurski noz. mada ja po kanalu najvise koristin nuendov integrirani eq (kad treba nesto srezat).

OFF
20-01-2006, 11:01 AM
Ima li kakve najave o novom DSP-u?

lesha
20-01-2006, 11:09 AM
Ima li kakve najave o novom DSP-u?
e, to bi bila vest..

Arthur
20-01-2006, 06:02 PM
a oli moras, dejane, bas sve kupit?! i ja san do sad sve kupi od uad-a, a na kraju pola toga ne koristin.
znan da je tesko odolit, ali ne treba bas sve imat. ja u zadnje vrime i ne pratin novitete, jerbo mi to samo uzima vrime... a jos nisan nauci koristit ni ovo sto iman.
nego, meni je cambridge odlican eq. kad treba okinut i stisat neku frekfenciju, precizan je ko kirurski noz. mada ja po kanalu najvise koristin nuendov integrirani eq (kad treba nesto srezat).

ah znaci nisam usamljen u svojim varvarskim navikama :p

idekius
20-01-2006, 10:57 PM
a oli moras, dejane, bas sve kupit?!

Tezak vid bolesti zavisnosti... Cim stoji nesto tamo -Demo not started... neki djavo mi ne da mira :-)

Izgleda da od zapada nismo naucili da ne budzimo reverbe i tamo gde im jeste mesto i gde nije, ali smo zato naucili potrosacki nacin zivota... Ljudi te ubede da ono sto si juce kupio vise nije tako o.k., a da ista ta stvar, sa dodatim ovim, ili onim, svezijeg datuma, OTKIDA koliko je dobra i da ces odbacivanjem stare i kupovinom nove dobiti neznam sta... ;):mrgreen:

slowstar
21-01-2006, 03:30 AM
Tezak vid bolesti zavisnosti... Cim stoji nesto tamo -Demo not started... neki djavo mi ne da mira :-)

Izgleda da od zapada nismo naucili da ne budzimo reverbe i tamo gde im jeste mesto i gde nije, ali smo zato naucili potrosacki nacin zivota... Ljudi te ubede da ono sto si juce kupio vise nije tako o.k., a da ista ta stvar, sa dodatim ovim, ili onim, svezijeg datuma, OTKIDA koliko je dobra i da ces odbacivanjem stare i kupovinom nove dobiti neznam sta... ;):mrgreen:

Tako je Deki, i ja sam "tesko bolestan" sto rece moj drug Habic, i od toga se tesko ili nikako leci, al' sta ces...(najbolji terapeut mi je zena, al' kada ona uleti u neki boutique,narocito u inostranstvu, vidim da se ne razlikujemo mnogo...):mad:

idekius
21-01-2006, 06:02 PM
Tako je Deki, i ja sam "tesko bolestan" sto rece moj drug Habic, i od toga se tesko ili nikako leci, al' sta ces...(najbolji terapeut mi je zena, al' kada ona uleti u neki boutique,narocito u inostranstvu, vidim da se ne razlikujemo mnogo...):mad:

A ipak je mnogo pametnije dati novac za neku lepu stvarcicu za studio, nego za seshir npr...:mrgreen:

Ha, ha... imam dva para farmerica, jedan par cipela, jedan par patika, jedan dux "za vazne dogadjaje" i jednu jaknu koja i dalje lici na nesto...

Garderoba je preskupa:rotfl: Monitori? AD\DA, zvucne kartice itd.... ma badava... za to uvek vredi skrpiti pare, ostalo moze da ceka... :da::)

Ne ide da imenujem ljude, ali ziva istina...
Nadjem se ove godine u Budvi sa dva moja prijatelja sa ovog foruma...
Ja u belom dux-u, osoba X u lepoj plavoj kosulji sa nekom lepom aplikacijom, osoba Y u plavoj i lepoj majici...

Prodje neki mesec, nadjemo se nas trojica u Zrenjaninu, opet sva trojica u istoj garderobi :mrgreen: :banghead::da::rotfl: Mogli smo barem medjusobno da se razmenimo :rolleyes:

OFF
21-01-2006, 06:18 PM
Mogli smo barem medjusobno da se razmenimo :rolleyes:

I Elton John je tako poceo, vidi ga sad - zvezda:D

sasaristic
21-01-2006, 06:41 PM
Ja u belom dux-u, osoba X u lepoj plavoj kosulji sa nekom lepom aplikacijom, osoba Y u plavoj i lepoj majici...

Prodje neki mesec, nadjemo se nas trojica u Zrenjaninu, opet sva trojica u istoj garderobi :mrgreen: :banghead::da::rotfl: Mogli smo barem medjusobno da se razmenimo :rolleyes:

:rotfl: Ej covece pa to je moja zivotna prica

STUDIOTON
24-01-2006, 03:22 PM
A ipak je mnogo pametnije dati novac za neku lepu stvarcicu za studio, nego za seshir npr...:mrgreen:

Ha, ha... imam dva para farmerica, jedan par cipela, jedan par patika, jedan dux "za vazne dogadjaje" i jednu jaknu koja i dalje lici na nesto...

Garderoba je preskupa:rotfl: Monitori? AD\DA, zvucne kartice itd.... ma badava... za to uvek vredi skrpiti pare, ostalo moze da ceka... :da::)

Ali si zato imao cipele-patike kakve niko nije imao, penjemo se mi na scenu da nastupamo a plesacice sa strane u trenutku kada Deki izlazi u fazonu:"Ahhhh, pogledaj kakve cipele:o"

Hehe

STUDIOTON
24-01-2006, 03:30 PM
:rotfl: Ej covece pa to je moja zivotna prica

Ja sam zadnjih godinu dana kupio mnogo opreme. O mom setup-u cu napisati u novom postu gde cu prikazati moj"novi" studio ..

ali .. zato nosim pocepane carape, gace na kojima je pukao lastis,mobilni od 20 eur i slicno! :(

sasaristic
24-01-2006, 06:11 PM
Ja sam zadnjih godinu dana kupio mnogo opreme. O mom setup-u cu napisati u novom postu gde cu prikazati moj"novi" studio ..

ali .. zato nosim pocepane carape, gace na kojima je pukao lastis,mobilni od 20 eur i slicno! :(

...sto ne rece ranije da ti posaljem jedan par sa POCO-om:) :) :)

idekius
24-01-2006, 07:18 PM

Meni je i taj od 20 eu upao u Fantu od visnje, pa ni on ne radi... moracu da kupim novi telefon... a ne da mi je zao da dam kintu za mobilni... cudo jedno :-)

milos
25-01-2006, 09:25 AM
Hoce li biti update UAD kartice-kao sto je slucaj sa TC Powercoreom mk2?

STUDIOTON
25-01-2006, 09:46 AM
Hoce li biti update UAD kartice-kao sto je slucaj sa TC Powercoreom mk2?

Ja mislim da UAD bar za sada nece praviti nove kartice. Dakle nece biti UAD2 :confused:

idekius
06-04-2006, 11:47 PM
Uad-1 - Neve 1073 EQ je lutka i pleni na prvi pogled... uskoro izlazi...

http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=519&stc=1&d=1144363513

STUDIOTON
07-04-2006, 12:05 AM
Uad-1 - Neve 1073 EQ je lutka i pleni na prvi pogled... uskoro izlazi...

http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=519&stc=1&d=1144363513

:hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper: