View Full Version : ..predlog za mic+pre..
lesha
17-01-2006, 02:26 PM
posto imam u planu jednog dana da nabavljam mic i pretpojacalo za snimanje vokala po sto jeftinijoj ceni, a da zvuk lici na nesto (recimo u cenovnom rangu od po 100e), voleo bih da znam sta bi mi preporucili..
znaci, bitno mi je da je zvuk sto bolji, za sto manju kintu..
vec sam gledao presonus tubepre i video da je sasvim ok za te pare.
sta vi mislite?
Tiki the Boyler
17-01-2006, 05:43 PM
Malo vi?e para, ali puno vi?e zvuka...
npr. M-Audio Tampa + RODE NT2a
lesha
17-01-2006, 11:53 PM
Covek zeli da ulozi po 100 evra a ti mu preporucujes preamp od 300 i mic od jos 300:confused:
bas tako..
dr.ru je u jednom topicu predlozio art pretpojacala, zanima me kakva su i ima li ih kod nas..
idekius
18-01-2006, 12:12 AM
Ovde svi to pljuckaju, pa je frka i reci... ali recimo... probaj Behringer Ultragain Mic 2200, pa sam zakljuci mozes li naci ista bolje za te pare...
Razmisli o MXL mikrofonima, mislim da se tu da nesto probrati za male pare
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13200
Kupljeno u Njemackoj prije desetak dana,nema kod nas...cijena 88eu.
Ako si zainteresovan mogu staviti ovde komadic snimka(vokal)...
B1(:ups:bit ce bolje) +Art V3.
dr.Ru
18-01-2006, 09:16 PM
art sam vidjao u Madjarskoj i tamo slusao... ostao mi je kao prijatno iznenadjenje dobrog kvaliteta...Lesho, ako te zanima nesto vise, samo reci da se raspisem
dr.Ru
18-01-2006, 11:35 PM
pa eto, nek se moji predlozi svedu na Art ili DMP3 od M audia i Behringer B1 mic....s tim da je DMP3 van predlozenog budzeta, a Art zaista dobro radi.
Evo dio glasa sa ArtV3 i mic B1...Sad ostaje samo upitno koliko sam ja to dobro snimio,imam ga tek nekih desetak dana..On ima odradjene svoje presete,izabrao sam ovaj za vokal i snimio,samo neznam jesam li ispravno odradio volume na IN i OUT,jos experimentisem sa njim......Poslusajte.
http://edo.kljuc.info/glas.rar
ridge
23-01-2006, 10:10 AM
Nesto ti zvoni, skripi, pisti u pozadini "S" ubija i tanko je, i obicno ti preseti na jeftinim preampima vise upropaste nego sto srede stvar tako da ih je najbolje izbegavati, odredis gain da ne klipuje i snimas
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.