PDA

View Full Version : Bassless grupe...

fipke
16-01-2006, 11:19 AM
E pa kolege mozete li da se setite jos kojih grupa koje osim sto su postigle nesto ili nikad nisu imali bas gitaristu ili su odlucili da nastave bez istog. diskriminacija...

meni padaju na pamet:
Doorsi
Rolling Stonsi
Bon Jovi

puRe
16-01-2006, 11:50 AM
White Stripes

Oggy
16-01-2006, 12:00 PM
Placebo, Brejkersi u prvoj postavi

MD
16-01-2006, 02:01 PM
Nije mi jasno?
Misli? na bandove koji nemaju uopće bassa ili na one koji nemaju basistu u stalnoj postavi nego kao sessiona?
Tu je bitna razlika.

zvincic
16-01-2006, 04:11 PM
da, od ova tri benda gore jedino su bez basiste bili Doorsi.

ovi ostali imaju se?n svirace :)

fipke
16-01-2006, 08:26 PM
znam da je bitna razlika ali i mislio sam na oba fenomena. i na ove sto koncepcijski nemaju bass i na ove sto nemaju basistu kao punopravnog clana, u oba slucaja su basisti pukli. (samo sto se ovi drugi malo bolje novcano drze hehe) :)

pade mi na pamet keane od novijih.

OFF
16-01-2006, 08:39 PM
Disciplin-a Kichme:rotfl:

idekius
16-01-2006, 08:42 PM
Pink Floyd posle Waters-a... kod njih takodje bassista nema status stalnog clana... nisam siguran, ali mislim da je tako... slicno kao Stones-i...

Doduse, na Live Aid 2005 je Waters ipak izasao sa njima... Mozda su mu na karju ipak oprostili to sto je hteo da od Floyd-a napravi band koji peva isklucivo o smrti njegovog oca... Eric Flatcer Watersa poginulom u drugom svetskom ratu, kome je posvecen ceo album "The Final Cut", a boga mi i zestoko se provlachi i kroz film "The Wall", sa Bob Geldof-om u glavnoj ulozi, gde on neodoljivo podseca na Tijanu Dapcevic, devojku koja se stalno raspituje kako je Sandro i sta radi, da li mu nedostaje itd...:mrgreen:

Oggy
16-01-2006, 09:32 PM
znam da je bitna razlika ali i mislio sam na oba fenomena. i na ove sto koncepcijski nemaju bass i na ove sto nemaju basistu kao punopravnog clana, u oba slucaja su basisti pukli.

Da Deril Jones-u je zesce lose u Stonsima. Ugojio se 50 kila od kad je poceo da svira sa matorcima :D

puRe
16-01-2006, 11:08 PM
Pink Floyd posle Waters-a... kod njih takodje bassista nema status stalnog clana... nisam siguran, ali mislim da je tako... slicno kao Stones-i...

pa imali su istog basistu od kako je Roger Waters (cca. 10 godina), a pritom i koncepcijski imaju bass (itekako) tako da mislim da oni ne mogu da se svrstaju u "bassless" grupe...

idekius
17-01-2006, 04:51 PM
pa imali su istog basistu od kako je Roger Waters (cca. 10 godina), a pritom i koncepcijski imaju bass (itekako) tako da mislim da oni ne mogu da se svrstaju u "bassless" grupe...

Tacno... ali to je isto kao i kod Stones-a... zato sam ih i naveo kao primer...

Inace, bassisti se po bandovima dele na dve vrste... na one koji kreiraju liniju i na one koji sviraju tacno ono sto im se kaze i nesmeju nista da pipnu :)

Tiki the Boyler
17-01-2006, 05:48 PM
Toni Levin je svojevremeno napisao svoju viziju basista u jednom totalno ludom članku... Svojevremeno je to objavio Rock Express (u prvih petnaestak brojeva), pa ako neko može da okači bilo bi super...
A ja bih mu bio zahvalan do neba... da mogu svojim učenicima "transparentno" da objasnim šta ih čeka ako se late basa...

Ko se basa lati od basa i gine... :rotfl: