View Full Version : Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir?
splatch
13-01-2006, 12:42 PM
Jedini klaviri koje sam do sad koristio su Super Quartet:banghead: i The Grand,i poneki akai-ev sempl,ali mi zapravo nista od toga nije zazvucalo koliko toliko zadovoljavajuce.Svelo mi se sve na to da koristim The Grand-ov preset Natural(512Mb perf.).Znate li za jos neki Vst klavir koji mislite da radi bolje od ovih navedenih.Hvala!Pozdrav svima!
potrazi pod search .... vec je bilo dosta razgovora i tema od tome .....
Pozdrav
kompozitor
13-01-2006, 04:37 PM
Znate li za jos neki Vst klavir koji mislite da radi bolje od ovih navedenih
Probaj klavir iz Colossus .
Pozdrav ...
Arthur
13-01-2006, 06:16 PM
nekada davno ljudi su mi do neba hvalili GigaPiano.. Gigastudio format..
kompozitor
13-01-2006, 06:59 PM
nekada davno ljudi su mi do neba hvalili GigaPiano.. Gigastudio format..
Zaboravio sam Old Lady za Giga studio .
Kazu da je jako dobar NI akustik piano .
Pozdrav ...
mirzaa
13-01-2006, 07:06 PM
mda piano
ANITA
13-01-2006, 11:19 PM
Hmm...
odavno sam odustala od trazenja dobrih klavira. Stvar je u tome da cak i clavinova koja zvuci izvrsno slusajuci zvuk iz njenih zvucnika, ne zvuci toliko dobro kad njen zvuk dopire iz slusalica ili zvucnika. Tako da, uistinu, pravi zvuk klavira postoji samo u pravoj prostoriji uz pravi klavir.
No, da budem od neke koristi, moje misljenje je slijedece:
Za klasicnu glazbu, neprobitacan, topao klavir je PMI BOSENDORFER GRANDIOSO. Posebno onaj s LP filterom sto zvuci kao kad se stisne damper pedala.
U dubokima ok, ali malo mu fali definicije.
Ipak, ovom se klaviru vracam gotovo uvijek nakon sto isprobam sve druge.
Zvuk je po mom ukusu.
Zatim
STEINWAY UPRIGHT PIANO - tvrd, realistican klavir. Ne daj boze kvantiziranu pjesmu pustiti preko njega, zvuci da boli. Treba ga svirati dinamicno i precizno i tocno jer ne trpi kvantizaciju a s druge strane, sve i najmanje ritmicke pogreske otkriva vise nego ikoji drugi. Reci cu TVRD jos jednom jer doslovce kad ga slusas osjecas kako se netko pomucio svirati po tim tvrdim tipkama. :)
Uskoro stavljam svoju novu stvar gdje koristim upravo njega. Za tu stvar nije postojao bolji. Mislim da za svaki klavir ipak postoji odredena namjena.
Svida mi se na slaboj dinamici kad se cuje batic sto udara.... onaj predivan tk... tap, tk... ma znate :) i onda je sve ostriji pri jacem udarcu.
Ipak, ne preporucujem ga jer je tesko koristljiv. I btw cuje se da je UPRIGHT a ne grand. Znaci, ovo je pianino, ne klavir.
STEINWAY B - lijepi visoki, mutan u dubokima. Vise se ne igram s njim. Nekada sam mu rezala freq ispod 250Hz da ne bruji toliko ali sad se odlucujem za druge. Ipak, ponavljam, lijepi cisti visoki!
BOSENDORFER 275 - Klavir koji se odlicno probija u miksu. Dosta je svijetao, duboki su ostri i cisti. Svida mi se. Volim ga za vjezbanje i bolje proucavanje kompozicija za koje na kraju ipak iskoristim PMI bosendorfer jer je ovaj jednostavno preprobitacan, radi toga mu fali topline. Ali ovaj je mozda najblizi onom zvuku....
Velikog je formata pa ga i zato ne koristim cesto. Oko 900 MB u gs formatu.
PMI STEINWAY D (jooj, bar se nadam se govorim o pravom) - pljonkav. Tko voli pljonkave klavire sto cesto zazvuce kao harfa ili gitara, evo im ga.
OLD LADY - genijalni duboki!! Visoki su nazalost pljonkavi slicni steinwayu D iako daleko, daleko bolji. Cini mi se da cu za stvar koju sad radim uzeti gornju "klavijaturu" nekog drugog i njegove duboke... pa tko zna, mozda se uklopi....
Jos sam isprobavala nekolicinu i izbrisala s harda pa zaboravih imena. Yamaha c7 je mislim u mixu... ali ona je medju tim izbrisanim.
diviner
14-01-2006, 01:09 AM
Odlican pregled Anita (kao uostalom sve sto napises ;) ). Hajde ako si probala NI Akoustik piano, jos prokomentarisi njega...
ANITA
14-01-2006, 01:51 AM
Hvala diviner. :)
Nisam probala NI akoustik piano!
Hvala diviner. :)
Nisam probala NI akoustik piano!
Da li je neko drugi probao ovo? Treba da nabavim neki VST piano, pa bi voleo cuti neki utisak o NI, on je jedna od opcija
kravadinka
24-02-2006, 01:45 AM
Za sada mi Boesendorfer lezi najbolje u aranzmanima...
Malo je daleko u nazad, ali moze se dosta punchovati sa dobrim kompresorom!
ja radim odsad samo i jedino sa akoustik piano. to je btw 4 klavira in 1.. lepo mi zvuci i zato ga i koristim... samo toliko mogu da kazem :)
pozdrav!
Nedim76
24-02-2006, 05:20 AM
Probajte KONTAKTove nekoliko, a isto i GIGA MEGA je i dalje dobro, nasao sam neko isto u GIGA formatu, drugom imenom, zaboravio sam ime, kad nadjem CD napisacu al je stvarno dobro, mozda i bolje od GIGA MEGA.
Al NI KONTAKT im stvarno nekih dobrih klavira.
Pozdrav
kravadinka
24-02-2006, 07:01 PM
Rekao sam vec da sam nabrodu i sviram ovde, pa tako uzmem moju kameru i snimam sebe, mono naravno sa tim jeftinim mikrofonom unutra, na koncertnom Yamaha!
Posle toga importujem u laptom iSonar jer mi je tamo onaj Phanteon za poneti:rotfl: , obradim malo wave i hmmmmm...
Zivo je nesto posebno, slazem se da su ti noviji klaviri dobri, ali opet... Uh kad bih imao jedan u svom studiju...:D
naranja
07-04-2006, 07:27 AM
Što se klavira tiče, meni najbolje radi sfz od RGC audia u kombinaciji s nekim dobrim klavirskim sound fontom, a njih na netu ima ko govana...
nestor
10-04-2006, 08:05 PM
probao sam i ja gomilu klavira i najbolji po meni je Boesendorfer,doduse da bi se doslo do zeljenog tona treba to farbati i kreciti i farbati (i kreciti) ali je najbolji.Po meni.
Eto.:da:
sasa.ivkovic
13-04-2006, 11:17 AM
...
dgraph
19-04-2006, 10:03 AM
pozdrav svima ... ;)
dosta sam toga osobno isprobao i po meni je (naravno s pravom klavijaturom sviran) daleko najbolji Ivory (Boesendorfer, Steinway i Yamaha u jednom).
pozdrav
dgraph
Kockalone
25-04-2006, 11:49 AM
Tacno ubedljivo najbolji klavir(tj. klaviri) je Sinthogy Ivory al zato i zauzima valjda 25 giga il tako nesto jako veliko.
Al ja do sada nisam zeleo nista lepsi ton nego The Grand il nesto iz Giga Studia jer mi nikad klavir nije lead instrument a kad jeste uglavnom vucem neku boju sa klavijature
poz svima
Moj glas za Ivory...najbolji do sada...odmah iza njega Akoustik Piano...
pozz
Ghost Dog
04-01-2011, 01:12 PM
Bump!
Kakva su mi?ljenja o danas dostupnim VST klavirima?
(Mislim ... nije da se ba? mnogo ?ta promenilo za nepunih pet godina, od kako je neko poslednji put pisao ne?to u ovoj temi, ali hajde da je ipak malo razmrdamo. :))
Inovative_kg
04-01-2011, 01:56 PM
Za mene Ivory :) .. Nemam zivaca da se bakcem sa 180 Gb Quantum leap pianos, a pretpostavljam da je to sam vrh ponude :)
tajsam
04-01-2011, 01:59 PM
ni alisha keys odlican
uporedivo sa ivoryem pojeo ga je
Inovative_kg
04-01-2011, 02:11 PM
Da, zaboravio sam i sjajni Galaxy II :)
Ghost Dog
04-01-2011, 02:12 PM
ni alisha keys odlican
uporedivo sa ivoryem pojeo ga je
Joooj .... ne mogu da nateram sebe da to nabavim i instaliram kod sebe, pa ne znam ?ta! :D
Ghost Dog
04-01-2011, 02:14 PM
Da, zaboravio sam i sjajni Galaxy II :)
Now we're talking! :)
Upravo sam u procesu nabavke nekih Galaxy klavira, pa ćemo videti ... Tu očekujem lepe stvari!
don corleone
05-01-2011, 06:03 PM
Joooj .... ne mogu da nateram sebe da to nabavim i instaliram kod sebe, pa ne znam ?ta! :D
Nabavi, nije velik, za 6gb nemoz' bolje! :)
Ghost Dog
05-01-2011, 06:05 PM
Nabavi, nije velik, za 6gb nemoz' bolje! :)
Čekaj ... jel bolji nego klaviri iz Galaxy kolekcije?
Edit:
7 Giga zapravo! :D
Edit 2:
Hmmmm .... Thomas Skarbye je radio na tom instrumentiću ... Moglo bi to da valja ... :)
Inovative_kg
05-01-2011, 07:48 PM
Sefe to su dve skroz razlicite stvari.. Za neke stvari je bolji, za neke nije.. Alicia Keys Piano je pravljen specijalno za produkciju Pop/soul/r'n'b bla bla, za ono za sta Alicia koristi svoju Yamahu C3 Neo .. Taj zvuk imas na njenim pesmama.. Galaxy su semplovi koncertnih klavira i svakako mnogo detaljniji nego NI AKP .
Pozdrav :)
Ghost Dog
05-01-2011, 08:20 PM
Sefe to su dve skroz razlicite stvari.. Za neke stvari je bolji, za neke nije.. Alicia Keys Piano je pravljen specijalno za produkciju Pop/soul/r'n'b bla bla, za ono za sta Alicia koristi svoju Yamahu C3 Neo .. Taj zvuk imas na njenim pesmama.. Galaxy su semplovi koncertnih klavira i svakako mnogo detaljniji nego NI AKP .
E, vidiš ... to je zanimljivo ....
Jer pazi, ja pitah nešto, javi se čovek i reče da Alicia's Keys "jede" Ivory!
Šta to znači za mene: Alicia's Keys je VST klavir opšteg tipa koji se da upoređivati sa ostalima (u apsolutnoj kategoriji ... bez ograničavanja na to da je u pitanju instrument primeren samo toj i toj vrsti muzike) ... i ... što je jako, jako važno ... ispada da je, u tom smislu, i bolji nego drugi instrument.
Shodno tvojim rečima (a mislim da ti ovako na suvo, bez probavanja NI AK) verujem u meri od bar 95%, ispada da mene to čudo nikako ne bi moglo zanimati.
(Galaxy bi, sa druge strane, definitivno mogao da mi se svidi, ali ... još čekamo da stigne. :wink:)
STUDIOTON
05-01-2011, 08:43 PM
Najbolji vst klavir je dobar pijanista tj.svirac... Tacka! :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eomsy
05-01-2011, 09:34 PM
EJ, ljudi! A ?to je sa Reason Pianos??? Ako se rewire-a, mo?e se koristiti poput VST-a. Ne ka?em da je ostalo smeće naspram ovoga, ali je definitivno jedan od zamjetnih klavira za moj ukus, da ne pričam da su prvi napravili hipersempling (bar po mom saznanju), tj mo?e? da ubaci? bottom mic, room mic i ?to ti ja znam koji sve mic, pa ga lejera? da ti bude kak oće? u mixu ... To je samo moj prijedlog, tko nije probao, topla preporuka (a nije ni velik za 24 bita ... jbga. nemrem sad da vidim točnu veličinu, na main kompu mi je :D).
Inovative_kg
05-01-2011, 11:26 PM
Vrhunski , takodje dedicated klaviri. Svakako vredni za imati u kolekciji :) .
Nemania
06-01-2011, 01:03 AM
Zaboravili ste na jednu stvar. pitanje je glasilo-najbolji sowtferski (vst) klavir, ali nije postavljeno pitanje "U koji svrhu"...sto je po meni veoma vazno..Da li za live sviranje ili usnimavanje tj aranzmane... Npr. The grand 2 (sada postoji i 3, mada je nisam cuo), je po meni fenomenomenalan klavir, extra odradjen, super dinamika, toplina, dubina boje i sve ostalo, znaci vrhunski za live...medjutim, prilikom rada na aranzmanima nije se pokazao kao dobar (sem ako nije u pitanju deo gde se on, sam, solo cuje), u zvucanju sa ostalim instrumentima nista ne valja...Pre sam u aranzmanima koristio reason, koji nije "fat" kao The grand, ali ipak nekako bolje zvuci u zajednici sa drugim instrumentima (na snimku), mada sada koristim (hardwear)Fantomov G piano...nije los...mada je po meni Fantom x imao jedan preset klavira koji mi se vise svidjao od svih ovih na fantomu g...Znaci The grand 2 (3) ali samo za Live!
Ghost Dog
06-01-2011, 07:36 AM
Bogami .... Galaxy Vintage D mi se ba? dopada! :)
tajsam
08-01-2011, 09:46 PM
gledaj nebi ti bezveze govorio.uzmi i probaj.u ivoryu je jedio upotrebljiv Boesendorfer koji je negje oko 300 mb a ovo drugo 40 gb semplova je gotovo pa neupotrebljivo.ponovo kazem napavi alicyu i ivory pa uporedi A/B pa se uvjeri.
Inovative_kg
08-01-2011, 10:05 PM
gledaj nebi ti bezveze govorio.uzmi i probaj.u ivoryu je jedio upotrebljiv Boesendorfer koji je negje oko 300 mb a ovo drugo 40 gb semplova je gotovo pa neupotrebljivo.ponovo kazem napavi alicyu i ivory pa uporedi A/B pa se uvjeri.
NI AKP je odlican piano, to niko nije osporio, a govoreci da je samo 300 mb upotrebljivo iz ivory-ja bezmalo je kao da si rekao da je ceo (obzirom na udeo tih 300 mb u 42.5 Gb) Ivory neupotrebljiv. Znajuci da su Ivory jedni od najkoriscenijih VST klavira danas, kao i jedni od najpozeljnijih, voleo bih da znam na osnovu cega si doneo ovaj zakljucak. No hard feelings, ali stvarno me interesuje. Sta je to u Ivory-ju sto ti toliko smeta ili je toliko lose pa ga svrstavas u kategoriju 'gotovo pa neupotrebljivih' klavira ?
tajsam
08-01-2011, 10:13 PM
NI AKP je odlican piano, to niko nije osporio, a govoreci da je samo 300 mb upotrebljivo iz ivory-ja bezmalo je kao da si rekao da je ceo (obzirom na udeo tih 300 mb u 42.5 Gb) Ivory neupotrebljiv. Znajuci da su Ivory jedni od najkoriscenijih VST klavira danas, kao i jedni od najpozeljnijih, voleo bih da znam na osnovu cega si doneo ovaj zakljucak. No hard feelings, ali stvarno me interesuje. Sta je to u Ivory-ju sto ti toliko smeta ili je toliko lose pa ga svrstavas u kategoriju 'gotovo pa neupotrebljivih' klavira ?
ma nemoj me krivo shvatit.ja sam u ivoryu samo ostavio ono sto mi valja a ostalo sam pobrisao.to je moje misljenje.ivory sam ne zvuci lose ali u mixu mi je pretanak.ponavljam to je moje misljenje i kako moje usi cuju. ne zelim nikoga ovdje uvrijedit dapace
Inovative_kg
08-01-2011, 10:17 PM
ma nemoj me krivo shvatit.ja sam u ivoryu samo ostavio ono sto mi valja a ostalo sam pobrisao.to je moje misljenje.ivory sam ne zvuci lose ali u mixu mi je pretanak.ponavljam to je moje misljenje i kako moje usi cuju. ne zelim nikoga ovdje uvrijedit dapace
Ne,ne, ne shvati me pogresno, niko ne pominje nikakvo vredjanje :) . Ok, znaci samo imamo razlicite ukuse, naravno postujem tvoj , to je skroz ok. Nego cisto sam voleo znati, sta zameras Ivoryju itd.. Pozdrav :)
Ghost Dog
08-01-2011, 10:24 PM
Probao sam i Alicia's Keys na kraju .... nije ba? po mom ukusu ... suvi?e izra?eni duboki i visoki tonovi.
percival
15-01-2011, 01:59 PM
:grin: da li je netko probao ovo?
http://www.imperfectsamples.com/
sinvelikogmajstora
20-01-2011, 11:52 PM
nijesam ih mnogo probao ali NI Akoustik Piano jako dobro zvuci
Eteam
26-01-2011, 08:18 PM
Meni je do sada najbolje radio Bosendorfer 290 i alicia keys.
Mada postoji jedna mnogo dobra stvarcica koju treba nabaviti
http://www.youtube.com/watch?v=RJQvCcJ69Dw
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.