View Full Version : Zasto neki impulsi shkripe?
Nesto sam se primio da koristim razne impulse za sve i svasta i dobijam cesto jako zanimljive i dobre rezultate. Medjutim, neki impulsi imaju veoma glasne nus-pojave nevezano da li ih ucitavam u SIR ili PSpace. Probao sam cak i wavove da resemplujem, promenim bit-depth, nista
Voleo bih da se i Guta ukljuci u raspravu, ima jedan fin njegov clanak o impulsima u poslednjem musicu:)
statusband
13-01-2006, 01:59 AM
Nisam znao da ima na forumu ljudi koji imaju rubrike u Music-u:D
Arthur
13-01-2006, 06:12 PM
gospodin je urednik
nije bas korisno, ali znam da neki "egzoticni" impulsi mogu cesto da rezoniraju sa zvukom na koji se dodaju (recimo ako impuls ima mnogo basa, a treba da procesira isto neki bass-heavy zvuk)...
takodje, probaj pre reverba staviti neki filter/eq sa kojim ces skinuti ekstremne frekvencije (ispod 20-30hz ili koja je vec donja frekvencija tog instrumenta kao i iznad 16-20khz)...
kompozitor
14-01-2006, 12:24 PM
Dobro, a shto shkripe?
Da li mozes uplodovati bar 20 sekundi tog zvuka koji " skripi " ? Posto nisam cuo tako nesto . Moguce i da jesam ali ja to zovem mozda drugacije .
Imas bar 3 dobre kolekcije impulsa koji dobro/odlicno rade . Sta ce ti bas oni koji lose rade ? :confused:
Ja sam cuo neki gadan flendzer kod nekih impulsa kompresora ili pre amp .
Pozdrav ...
statusband
21-01-2006, 12:07 AM
gospodin je urednik
Skrecem sa teme,ali koji gospodin?
Dragutin Jakovljevic Guta.
Ja-vi-se Gu-to:D
BTW.
I dalje shkripe...........:(
Dragutin Jakovljevic Guta.
Ja-vi-se Gu-to:D
BTW.
I dalje shkripe...........:(
Evo me, par meseci kasnije! ;)
Ali stvarno ne znam kako impulsi skripe, nisam naisao na takav problem... Mada ima na internetu puno "divljih" impulsa, koji ne sluze nicemu osim totalnoj degradaciji signala... Off, daj malo konkretniji opis problema?
Evo, sutra cu okaciti jedan primer, a probajte npr sa impulsima LA2A (ne znam tacno njihovo poreklo, ali, okacicu i to pa da cujete)
Goran
22-03-2006, 12:57 PM
Pridruzujem se OFF-ovom zapazanju. Vjerovatno svi imate folder gdje su oni impulsi (AES ...24.. dbx 160SL, LA2A, Avalon....). I ja cujem neku vrstu shkripe u visokima
P.S. A nije to nego se znamo ja i OFF pa da ne ispadne crna ovca :p
Salim se, stvarno se cuje!
lesha
22-03-2006, 01:23 PM
da li se isto cuje kada se koristi SIR, Pristine Space ili neki drugi program za konvoluciju?
po meni pristine space bolje zvuci od SIR-a (imali smo vec tu raspravu, impuls je impuls, ali SIR na zalost ne daje cist zvuk kao PS)
Hvala, Gorane;) , vec se zabrinuh:)
Isto je, da li SIR ili Pspace, kao da dolazi do neke rezonancije
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.