View Full Version : Native Instruments B4 2
Ljudi... Ne znam dal tripujem ali na prvu loptu mi se cini da je prva verzija ovog Hammonda mnogo bolje zvucala... Ovaj novi mi je nekako suv, sterilan, bez dushe... Obzirom da nisam klavijaturista voleo bih da cujem neko drugo misljenje.. :)
poz
Iskren da budem, i meni se tako ucinio na prvo probanje (digitalnije, hladnije), pa sam ga ubrzo i deinstalirao....
ProkDu
11-01-2006, 06:17 PM
Probah i nije losh uopshte. Ali, da li ste overili v3 Lounge Lizard-a? E, tu mi se cini da je napravljen pomak na bolje.
Meni se ucinilo da je bolji. Doduse, svirao sam ga samo 5min i svideo mi se
kompozitor
11-01-2006, 11:12 PM
Ljudi... Ne znam dal tripujem ali na prvu loptu mi se cini da je prva verzija ovog Hammonda mnogo bolje zvucala... Ovaj novi mi je nekako suv, sterilan, bez dushe... Obzirom da nisam klavijaturista voleo bih da cujem neko drugo misljenje.. :)poz
Da li probao si probao kako izlazi u miksu ?
Meni je zvucao OK. Kako je zvucala prva verzija ne secam se , a i imao sam drugo slusanje .
Na prvo slusanje B4 2 mi se ucinio kao instrument koji se moze dobro smikstati .
Pozdrav ...
nisam probao, al hocu... isto kao i pure mislim, da zvuci digitalno i hladno... mada ima par novih stvarno dobrih fora
Dushan_S
12-01-2006, 01:21 AM
Postoji razlika i naravno, preseti iz keca ne zvuče isto u dvojci, mo?da je to razlog. Primetio sam poveliku razliku u nekim parametrima, tipa, da se pojavilo vi?e perkusivnog udarca, da drugačije radi rotor, ali sad ba? da zvuči lo?ije ili digitalnije ili hladnije... Ne verujem da su NI uop?te toliko značajno menjali engine, a i za?to bi kad je već dobro radio, pretpostavljam da je vi?e stvar u broju parametara na koje mo?e da se utiče, i tome slično.
Slazem se sa Dusanom_S, mislim da je razlika iskljucivo u parametrima i da bi se u B4 II napravio neki dobar sound, potrebno je malo bolje poznavati princip rada hammond-a... a sto se tice perkusivnog udarca i rotora, mislim da je to opet samo stvar parametara...
Mnogo mi se vise svidja No2 jer sada mogu da podesavam neke stvari koje nisam mogao u No1...a sto se tice zvuka..mislim da je bolji bas zbog tih opcija...
pozz
sasvim moguce, ja se nisam ni bavio mnogo ovom novom verzijom (kao sto rekoh, probao i deinstalirao) posto za hammonde vise upotrebljavam nord electro :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.