PDA

View Full Version : JBL Control 1 vs Behringer C1

FrankoPanko
09-01-2006, 06:35 PM
Zanima me ako je netko usporedjivao ova dva naizgled "slicna" monitora (barem po gabaritima) kolika je razlika u zvuku i da li je drasticna, da li odradjuju ikakav posao (kolicina reverba na vokalima ili dubinu zvucne slike)? Da li ima smisla uzimati par C1 (cca 40 Eura)? :confused:

FrankoPanko
11-01-2006, 06:32 PM
Krivo sam se izrazio:banghead:. Model Behringerovih monitora je 1C (kosta 50 Eura) i izgledom je slican JBL-ovom Control 1. Pitanje: Da li je 1C kvalitetom blizu Control 1 ili su to dva razlicita svemira?

Tiki the Boyler
12-01-2006, 10:30 AM
Behringer Monitor 1C je zvučničić za kafane na ?eljezničkoj stanici!
Ko?ta 50EUR za par! Ne znam ?ta očekuje? od njega!

FrankoPanko
12-01-2006, 07:25 PM
Tiki, zanima me samo da li ih je netko cuo, a da je prije radio sa JBL Control 1 pa da onda sudi koliko su losiji ili nisu Behringeri. Btw i Control 1 izgleda smijesno mada ga mnogi koriste.;) Bitno je samo da li 1C moze odraditi priblizno posao kao Control 1:confused:

STUDIOTON
12-01-2006, 07:33 PM
Zar Control1 nisu hi-fi sistem zvucnika :confused:

Jelena
13-01-2006, 08:25 AM
Postoje Control 1 pro zvucnici, uglavnom se koriste kao studijski monitori ttp://www.jblpro.com/pages/recording/control.htm (http://www.jblpro.com/pages/recording/control.htm) i Control 1xtreme - hi-fi zvucnici
( http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=CONTROL1XTREME&cat=COS&ser=COS)

SandRob
13-01-2006, 11:31 AM
ja iman pro verziju jbl-c1.
evo kako izgleda. obratite paznju na visokotonac?!

FrankoPanko
13-01-2006, 11:43 AM
Sandro, da li su precizni Control 1 sto se tice vokala (kolicina reverba, sirina slike) jer Dynaudio BM-6 su mi dosta mumljave za definirat vokal, inace, ostalo je OK. Zanima me da li se ponasaju (kao NS 10) kod naglih promjena u dinamici da ono sto od instrumenata "zastrshi" se zaista dobro na njima osjeti.:confused: Pozdrav.

SandRob
14-01-2006, 01:38 PM
Sandro, da li su precizni Control 1 sto se tice vokala (kolicina reverba, sirina slike) jer Dynaudio BM-6 su mi dosta mumljave za definirat vokal, inace, ostalo je OK. Zanima me da li se ponasaju (kao NS 10) kod naglih promjena u dinamici da ono sto od instrumenata "zastrshi" se zaista dobro na njima osjeti.:confused: Pozdrav.

problem u mene je sto ja ne iden po drugin studijima i ne usporedjujen. radin doma sa opremon koju iman i pokusavan iz nje izvuc stovise.
90% slusan na vecim zvucnicima, pa ponekad danima ne ukjucin control1.

medjutin, u zadnje vrime radin jedan klapski materijal sa (diskretnon) muzickon pratnjon i to volin poslusat na control1. pjevace paniran onako kako stoje u klapi, bez obzira ko je solista, pa moran dosta precizno odredit i panoramu i reverb. klape inace zahtjevaju vise reverba i sirinu a to na control1 cujen bolje.

Tiki the Boyler
17-01-2006, 10:19 AM
Nadam se samo da znas da su ti novi Control 1 iz bratske nam Kine i nemaju veze sa onim sto Sandro ima u studiju?!?

Jelena
19-01-2006, 11:57 AM
Tiki, proizvodnja je premestena u kinu, naravno zbog niske cene radne snage ali to ne znacio da su novi Control 1 manje kvalitetni.

Tiki the Boyler
20-01-2006, 08:57 AM
Naravno da svi veliki idu u Kinu... To je svima jasno... I kako i zasto...
Samo je stvar da li ce uspjeti implementirati svoju postavku stvari i obezbjediti adekvatnu kontrolu kvaliteta... Nazalost JBL-u (bar kad je u pitanju pomenuti artikal) to nije poslo za rukom...
Zasto to govorim? Cuo, vidio, uporedio... I nije to to!
Sorry...