View Full Version : Kako kompresujete delay ?
kompozitor
07-01-2006, 09:19 PM
Zanima me kako kompresujete delay ?
Pozdrav ...
Posle delaya postavis kompresor.
Pozdrav.
ps:
kakvo pitanje, takav i odgovor...
kompozitor
07-01-2006, 09:44 PM
Posle delaya postavis kompresor.
Pozdrav.
ps:
kakvo pitanje, takav i odgovor...
Mislio sam da li nizi prag ili visi , da li veci ratio ili sasvim mali , koliki attak ? :confused:
To je vec neko negde spominjao , zanima me sta se time dobija ( osim duhovitih odgovora ) . :)
Pozdrav ...
ProkDu
07-01-2006, 11:27 PM
Dobija se svasta. Zamisli sebe kao experimentalnog naucnika u labaratoriji. Vrlo ces lako videti sta se dobija sa kojim podesavanjem. I ne brini se, ne postoji opasnost da kompresor nabije toliku kompresiju koja bi dovela do fatalnog ishoda. Naravno unisten audio se ne racuna. ;)
Ne, nisam probao. Da li si cuo da je neko to radio? Ko? ili je to tvoja ideja koju hoces da razvijes? I ako je tvoja ideja, sta hoces da postignes? Da li si siguran da time ne remetis normalan rad delay-a? Da li ces da stavljas kompresor pre ili posle delay-a? Da li ces da rutiras preko send-a ili bi isao na insert? ... itd.
kompozitor
08-01-2006, 12:05 AM
Da li si cuo da je neko to radio? Ko?
Mislim da je to spominjao Sandro , dva - tri puta .
Nije moja ideja .
Pozdrav ...
kompozitor
08-01-2006, 12:06 AM
Da li ces da rutiras preko send-a ili bi isao na insert?
Preko send .
Pa ne bi toliko toga postigao...verovatno bi dobio to da ti se delay vise istice (a manje fadeuje) te bi se i manji feedback na delayu upotrebljavao za to. Kompresor duzi release, kraci atak, nizak treshhold....
Jeste ovo napamet, ali pretpostavljam da ces sa ovim setovanjima dobiti zeljeni rezultat...
ProkDu
08-01-2006, 10:00 AM
@offtopic
Pure, 5-a milja, bravo. To je negde oko 8% svih post-ova na forumu. ;)
ProkDu
08-01-2006, 10:03 AM
@kompozitor LoshMi
Kompresor mozes da koristis za osnovnu funkciju, a mozes i kreativno. :rolleyes:
@offtopic
Pure, 5-a milja, bravo. To je negde oko 8% svih post-ova na forumu. ;)
:confused:
ProkDu
08-01-2006, 08:04 PM
:confused:
paznja: iPure = Posts = 5.008 ;)
ProkDu
08-01-2006, 08:06 PM
ma ti pure koristis sigurno "posts expander v2.3" !!! :confused:
Da nisi mislio na delay kompenzaciju? To ima logike, a .....
hteo sam da sacekam pa da grandiozno proslavim tih 5k......sta znam, kad stigne neka oprema i to :)
Ako ne znas sta da kupis, uzmi Andromedu od Goasije:D ;)
Pametno, on ima mnogo bolji delay kompresor od Alesisa:rolleyes:
Cestitam:)
lesha
09-01-2006, 02:12 AM
moracu i ja da nabavim neki kompresor, guma na renou mi se stalno izduvava (sa zadrskom, tj. delay-em)..
:D
ANITA
09-01-2006, 04:09 AM
Lesha, to ti nece pomoci... sigurna sam da tvoja guma ima previse prozracnosti! Skini sve iznad 10 kHz, a probaj i nize, pa vidi! Takoder, ono brujanje koje si spominjao, to ti felga bruji na 150Hz.
Naravno, ne treba zaboraviti prilikom pjevanja vizualizirati gumenu traku koja vibrira i siri se ili suzava.
A moj omiljeni zacin je jos uvijek svjezi bosiljak.
kompozitor
09-01-2006, 12:58 PM
Da li si cuo da je neko to radio? Ko?
Evo pronasao sam :
kompresiranje delaya itekako moze imat smisla.
Pozdrav ...
ANITA
09-01-2006, 01:05 PM
Znas li ti da Sandro stavlja u sve jaaako puno maslinovog ulja? Odmah trk u ducan po par litara! :) I to djevicanskog, ne bilo kakvog...
Lesha, to ti nece pomoci... sigurna sam da tvoja guma ima previse prozracnosti! Skini sve iznad 10 kHz, a probaj i nize, pa vidi! Takoder, ono brujanje koje si spominjao, to ti felga bruji na 150Hz.
Naravno, ne treba zaboraviti prilikom pjevanja vizualizirati gumenu traku koja vibrira i siri se ili suzava.
A moj omiljeni zacin je jos uvijek svjezi bosiljak.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Anita , i ti mi dodjes jednu tastaturu .....
A Miloshe , pitaj Sandra na pp sta je hteo sa time pa ce ti reci , lakse tebi i lakse nama ..... a i ovo je otislo u off ..... i da nije duhovito obrisao bih sve odavno ....
Pozdrav
kompozitor
09-01-2006, 01:22 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Anita , i ti mi dodjes jednu tastaturu .....
A Miloshe , pitaj Sandra na pp sta je hteo sa time pa ce ti reci
Pozdrav
Od kada se na forumu postavljaju pitnja na pp ?
Milos koga stalno spominjete je knjizevnik i novinar . Izdao je par knjiga za BIGZ . Rodjen je pre 2. sv. rata i nisam siguran da je jos uvek ziv .
Ima knjizara kod SANU . Njegove knjige stoje pored vrata sa leve strane . Cini mi se prvi red . Pitajte prodavaca ako ne mozete da pronadjete .
Pozdrav ...
ProkDu
09-01-2006, 03:39 PM
Sve mi ovo lici na onu pricu o decaku koji je vikao: "vuk, vuk" , pa kad se stvarno pojavio vuk ..... :rolleyes:
Evo, juce se bas pojavio delay "Gradski Prevoz v2.0". Umalo nisam insertovao kompresor "Udarac u Vugla v7.3" na track-u "shofer".
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.