Log in

View Full Version : pomos u izbor mic

Xproducer
02-01-2006, 08:22 PM
mogu da vam pitam ako neko zna da pomozi meni,imam 2 opcija da kupiti mic.neuman 149 ili u 87-gold;i menley gold;dajte vase mislenje da bi ne pogresio-hvala puno:banghead:

dvuckovic
03-01-2006, 03:08 PM
M149 je dosta bright, dobar je ako volis vokal sa dosta presence-a

U87 je dosta "prljaviji" tj. radi odlicno na Rock/R'n'B/Hip hop vokalima

Manley Gold je edge terminated kapsula, sto znaci da je osjetljiviji na veoma niske freq, sto ti moze bit problem ako ti sobe u kojoj snimas nije akusticki sredjena...Karakterom me potsjeca na AKG C12...Sa njim ce ti los pjevac jako lose zvucati.

Generalno je pravilo da sto bolji mikrofon trazi sto boljeg pjevaca...Brauner VM1 na dobrom pjevacu zvuci vrhunski, dok se na losem ne moze slusat.

Najvaznije je da kupis nesto sto ce bit dobro za profil klijentele sa kojem radis. Za neke ljude je steta stavit i Solid Tube :)

Max
03-01-2006, 04:45 PM
Aleksandra mi rece da joj je Manley gold jos svetliji od 149 ke .... istina ???

Pozdrav

dvuckovic
03-01-2006, 06:21 PM
Pa, to su drugaciji visoki...

M149 ima peak na 5-6 kHz, Manley nedje na 12 kHz. Zbog toga uglavnom Manley zvuci malo prijatnije (meni)...Manley je i osjetljiviji od M149, mnogo vise reaguje na plozive (sve zbog edge-terminated kapsule)

Xproducer
04-01-2006, 01:16 AM
hvala decki,izvinete na moji kiksove u pisenje ali to je sto sam iz makedonije,ali muzika je jezik celi sveta:) .ja uglavnom bi radio za r'n'b u pokomercijalno nase balkansko izdanie;) ceni ovi mic's su blize tu,ali meni nekako menley vise vlece me za ovaj tip muzike,ali razmislicu dobro
POZDRAV