Log in

View Full Version : Lexicon mx200

STUDIOTON
02-01-2006, 07:45 PM
http://www.thomann.de/prodbilder/180403.jpg

LEXICON MX200, stereo effect processor with Lexicon-typicalsound quality, 2 diffrent int. processors ( diffrentoparations! ), 24-Bit converter, VST Plug-In architecturewith USB interface, MIDI interface, tap-delay bottom,legendary Lexicon algorythm like: halls, chambers, plates,delays, chorus, flanger, tremolo, rotary, etc., dbxdynamic-algorythm, 2 simultaneous useable effects indiffrent stereo and mono configurations, analog anddigital In and Outputs, 19"/1HE optional: foot switch for bypass and tap-delay

Da li je neko probao ovo?

Moritz
03-01-2006, 12:06 AM
Nista posebno ,cak ispod proseka.....za Live (klub ili manja svirka) odlican , za studio jok!!!! TC M ONE daleko bolji....pa za 200e koliko kosta ni od babe ne bi dobio vise :) .....

idekius
03-01-2006, 02:13 AM
Ja probao onaj skuplji model... mpx500 i toliko me odusevio da nedavno mpx550 nisam hteo ni da povezujem...

Jebi ga, izgleda da ne postoji jeftin a dobar Lexicon...

Do nedavno su ti jeftiniji Lexicon-i i mogli da zavrse posao dok nije bio IR 1, impulsi, DSP reverbi... Sad je malo drugacije...

Naravno, ne kazem da hardware ne valja... na protiv! Ali samo ako nije niskobudzetan...

Tiki the Boyler
03-01-2006, 04:10 PM
@idekius
Ako nisi imao priliku probati TC M-ONE XL - probaj ?to prije! Mislim da Danci nisu napravili dobar posao samo u oblasti monitoringa, nego i sa procesingom!
Ja bolji reverb u toj klasi cijena nisam čuo! Za 550EUR dobije? ne?to ?to "mo?e proći" u studiju, a ako ga ponese? live ima pjevačica i saksofonista da ti skakuću od sreće!
(Provjereno u na svojoj ko?i!)

slowstar
04-01-2006, 05:08 AM
Jebi ga, izgleda da ne postoji jeftin a dobar Lexicon...
Naravno, ne kazem da hardware ne valja... na protiv! Ali samo ako nije niskobudzetan...

Slazem se (uglavnom) mada sam i ja zagovornik Hardwarea, jos uvek (jos duuugo)
software nece moci da zameni sav hard, pogotovo kada se radi o sabiranju i mic preampima, vrhunskim kompresorima...
LEX 550 (za te pare) je strahovito dobar, M ONE takodje, pa cak i YAMAHA REV 500, koji me je prijatno iznenadio.
U mom slucaju soft - reverbi ne mogu da zavrse posao, jer imam jako mnogo hardverskih sintova i semplera, koje drzim u "live" MIDI mixu, pa mi za njih treba solidan reverb, to se ne moze resiti (prekticno) sa soft reverbima, zbog izuzetno velikog broja AD/DA in/outova i tretiranja "spoljnih" instrumenata soft reverbima, trazilo bi specijalnu konfiguraciju, teoretski mogucu, ali prakticno veoma tesko izvedivu.
Sto se "dobrog, a jeftinog" LEXa tice ima jedan, model PCM 91 (relativno jeftin) koji
je FANTASTICAN, bar sto se samih reverba tice (najjeftiniji model sa 2 "LEXI CHIPa")
U toj kategoriji, moze da se poredi sa 300 ili cak 480 (samo reverbi)
Pozdrav, Srecno, zdravo, i bericetno!!!