PDA

View Full Version : Koliko cijenimo svoj rad.. u eurima.

mandrak
01-01-2006, 12:41 PM
Znam da nije pristojno zavirivati u tuđi novčanik i sl. i ne bih volio da se tako i shvati ovaj thread.

Međutim jako sam znati?eljan da li s obzirom da stalno poku?avamo sa ograničenim buđetom tj. novčanicama koje zaradimo od posla sa kojim se bavimo, ula?emo u malo bolji preamp, konverter, mikrofon itd...:banghead: mi zaista znamo naplatiti sav taj proces stvaranja jedne pjesme od one demo faze sa gitarom i pjevanjem do krajnjeg finaliziranog produkta tj. gotove i masterizirane pjesme spremne za daljnju distribuciju i izvođenje na radiu, tv...

Ja osobno u ovoj sada?njoj fazi opreme i uvjeta u kojima radim i snimam (čitaj kućna varijanta) i u ova vremena u kojima svi skupa ?ivimo mogu naplatiti po pjesmi nekih 300 eura za kompletnu produkciju...i ako uzmem u obzir da ne radim neke veče projekte kod kojih je inače ta naplata jako upitna i ?to se tiče novaca i vremena... mislim da i nije tako lo?e po?to nekako uspijevam sve to skupa naplatiti.

E mene sad interesiraju va?a iskustva i nekakve cijene za rad shodno znanju, opremi i svemu ostalom ?to je potrebno za dobivanjem snimaka koji zadovoljavaju neke standarde koji su na ovim prostorima prihvatljivi.... napominjem jo? jednom da me se krivo ne shvati jer mi nije namjera zavirivat u tuđe đepove nego me stvarno interesira kako je to kod vas.

Uključite se i da vidimo i podjelimo neke smjernice i iskustva... jo? jednom sve najbolje u Novoj 2006 i puno uspjeha svima ?elim.