View Full Version : EMU0404,pomoć
zoolander
29-12-2005, 07:40 AM
Veliku pomoć molim,instaliral sam EMU 0404 karticu,trenutno mi je latencija na 40ms,plejbek svira ok,al dok on svira ako stisnem koji padajući izbornik,kartica(zvuk) mi radi trrrrrr...pa se ponovno vrati u normalu.Na latenciji od 20ms plejbek mi preskače na nekim djelovima te se sam od sebe zna zblesirati.Pu?tati plejbek na 4-5ms opće nema smisla jer je cijeli zvuk modificiran,zgu?van,koma,a kamoli bilo kaj snimati.
Prilikom instalacije kartice u jednoj fazi tog procesa dobil sam pitanje dal hoću: full instalation,custom ili drivers instalation.Ja sam izabral "full",dal sam mo?da jo? kaj trebal instalirati,dal su driveri instalirani ak sam izabral "full" opciju?
STUDIOTON
29-12-2005, 08:26 AM
Veliku pomoć molim,instaliral sam EMU 0404 karticu,trenutno mi je latencija na 40ms,plejbek svira ok,al dok on svira ako stisnem koji padajući izbornik,kartica(zvuk) mi radi trrrrrr...pa se ponovno vrati u normalu.Na latenciji od 20ms plejbek mi preskače na nekim djelovima te se sam od sebe zna zblesirati.Pu?tati plejbek na 4-5ms opće nema smisla jer je cijeli zvuk modificiran,zgu?van,koma,a kamoli bilo kaj snimati.
Prilikom instalacije kartice u jednoj fazi tog procesa dobil sam pitanje dal hoću: full instalation,custom ili drivers instalation.Ja sam izabral "full",dal sam mo?da jo? kaj trebal instalirati,dal su driveri instalirani ak sam izabral "full" opciju?
Skini zadnje drajvere sa www.emu.com (http://www.emu.com)
zoolander
29-12-2005, 10:38 AM
Skini zadnje drajvere sa www.emu.com (http://www.emu.com)
Pa ne vidim gdi da ih skinem s te stranice
Tiki the Boyler
29-12-2005, 10:58 AM
http://www.emu.com/support/files/download2.asp?Centric=764&Platform=1
Dobrodosao na Rumski!
zoolander
29-12-2005, 11:31 AM
http://www.emu.com/support/files/download2.asp?Centric=764&Platform=1
Dobrodosao na Rumski!
Ok,skinul sam,no mislim da sam ne?t zasro dok sam instalirao drajvere.Ujednoj fazi me pital "continue anyway" ili "stop instalation",ja sam stopiral,spla?il sam se:D.Kaj da idem na continue?
Ad Fines
29-12-2005, 11:33 AM
Ako si kliknuo "stop" i nije instalacija prosla, klikni continue......mozda prodje.....
Nemas sta izgubit......
zoolander
29-12-2005, 11:41 AM
Ako si kliknuo "stop" i nije instalacija prosla, klikni continue......mozda prodje.....
Nemas sta izgubit......
Mislim da nije instalacija prošla,budući da na add or removes programs nemam "E-MU audio drivers",u smislu da ih mogu uninstalirat.
Valjda još uvijek imam stare .Ako krenem ponovo instalirat nove,u jednoj fazi me pita "Save session" i imam ponuđeno "save as" i "no".Ja sam išel na save as i onda mi se pojavila glupost iz prijašnjeg posta s upozorenjem da bi nastavljanje instalacije moglo napravit totalno sranje pa mi nudi opcije "continue anyway" i "stop instalation"(ja sam išel na stop). Dakle dal da idem na "save as" il na "no"?
zoolander
29-12-2005, 12:02 PM
I jo? da pitam trebam skinuti-"EMU patchmix DSP application patch V1.81" i "EMU digital audio system driver 1.82",to je to?"EMU digital audio systems driver package V1.82 x 64",netrebam?
peraZdera
29-12-2005, 01:29 PM
...i patchMix naravno!!! Ne moras onaj x64... Na onu poruku obavezno odgovori sa 'continuie anyway'!!! Koju imas masinu?
zoolander
29-12-2005, 04:47 PM
Evo sve sam napravil kaj je bilo u mojoj moći, a zvuk mi jo? uvijek ?tuca i poskakuje,sad se trudim sku?it upute , mo?da ne?t zaključim, al ne vjerujem:mrgreen:
zoolander
29-12-2005, 04:50 PM
...i patchMix naravno!!! Ne moras onaj x64... Na onu poruku obavezno odgovori sa 'continuie anyway'!!! Koju imas masinu?
Jesam,uspel sam to i skinut i instalirat,al ni?ta bolje,jo? uvijek ?tuca i poskakuje.Imam 256 rama, 1.8+ghz procesor i assrock matičnu,nije ne?t,al bi trebalo biti dovoljno.Emu kartici je dovoljan procesor od 1ghz,bar tak pi?e
kejkz
29-12-2005, 05:28 PM
Preporučujem da proba? da zameni? slot u kome je kartica instalirana. Znam da zvuči čudno, ali probaj, nema? ?ta izgubiti! Slot 2 (gleda se odozgo) na mojoj Asus ploči, radi najbolje, slot 3 obično pravi probleme, slotovi četiri, per i ?est dele resurse sa prva tri, ali ih svakako treba probati. sa tim procesorom realno se mo?e raditi na 6ms bez problema, verovatno i do 1,5 bez zahtevnih efekata., dakle pri snimanju. Takođe bi bilo dobro optimizovati procesor za rad u realnoim vremenu. Mislim da na ovom forumu ima linkova i dobrih uputstava za pode?avanje sistema za ovu namenu...
Ako ima? uputstvo za ploču pogledaj koji slotovi dele resurse sa integrisanim komponentama. Ako nema?, skini sa Asus-ovog sajta, mo?e pomoći prilikom odabira PCI slota na ploči...
zoolander
29-12-2005, 06:06 PM
Ovo budem svakak probal,odma sutra.
lesha
29-12-2005, 06:54 PM
Jesam,uspel sam to i skinut i instalirat,al ništa bolje,još uvijek štuca i poskakuje.Imam 256 rama, 1.8+ghz procesor i assrock matičnu,nije nešt,al bi trebalo biti dovoljno.Emu kartici je dovoljan procesor od 1ghz,bar tak piše
256 rama - pod hitno 512 ili vise
asrock - ovo necu ni da komentarisem.. :banghead:
zoolander
30-12-2005, 04:32 AM
256 rama - pod hitno 512 ili vise
asrock - ovo necu ni da komentarisem.. :banghead:
Budem kupil jo? 256 rama,asrock nije neka manga,al je nekakav prosjek,koji bi trebal k vragu radit.Čudno mi je da je cijeli sistem super funkcionirao na staroj terratec kartici koja je bila 7 puta jeftinija.Kak to?
lesha
30-12-2005, 11:57 AM
pominjali smo vec dosta puta probleme sa sata kontrolerima koji nisu "native" vec idu preko pci, potrazi malo po forumu, mozda je to problem..
zoolander
30-12-2005, 05:16 PM
Kupil sam jo? 256rama,reinstaliral karticu i probal stavit CubaseSX 3.02 verziju,nije bilo nikakvih nus pojava,kartica je radila dobro,ali mi se klik raspadal,plejbek svira jedan tempo, a klik drugi,jel zna neko kak po?telat taj klik,kak to uskladit?Koje vrijednosti imate upisane na -Asio multimedia setup-"audio buffers" i "buffer semple size" na input i output portu?
zvincic
30-12-2005, 05:33 PM
Koje vrijednosti imate upisane na -Asio multimedia setup-"audio buffers" i "buffer semple size" na input i output portu?
na ovo ti je vec odgovoreno, nije bitno sta tu stavis jer ne koristis taj asio driver (barem se nadam!) nego emu asio.
sto se ostalog tice....kud si bas sx 3.02 uhvatio :banghead:
nabavi sx2.2.0.39 i sacekaj da sx3 dovoljno sazrije da bude za berbu.
lesha
30-12-2005, 09:18 PM
3.02 ima problema sa midi kasnjenjem, instaliraj ili verziju koju ti je zvincic predlozio, ili neku noviju..
peraZdera
30-12-2005, 10:13 PM
Konfiguracija ti je dovoljna da bi ti radilo sve kako treba... Probaj sa zamenom slotova (STO DALJE OD AGP SLOTA t.j. GRAFICKE KARTE); recimo u predzadnji. Proveri kablove...:rolleyes:
shigumicu
30-12-2005, 10:23 PM
Proveri da ti se nisu dizne u konvertorima zapusile , pa ne moze driver da prodje. :D
Salim se. I ja mislim da bi trebao da prebacis karticu u drugi slot, jer to cesto zna da bude problem.
Iskljuci integrisanu zvucnu u biosu, ako je imash na ploci.
zoolander
31-12-2005, 07:31 AM
Kupil sam jo? 256rama,stavil karticu u drugi slot,instaliral Cubase 1.03-nije radilo dobro,nakon toga sam instaliral Cubase 3.02 gdi nije ?tekalo,al se klik raspadal(plejbek jedno,klik drugo) .Instaliral sam nakon njega Cubase 2.2,sve radi gotovo skroz ok(samo na jednom projektu mi s vremena na vreme za?tuca),fala na savjetima,ak se bu jo? kaj pripetilo javim se
zoolander
31-12-2005, 02:07 PM
1.Na audio traki koju dodam u Cubase nemam signala.Mono traka mi ima pod "in:Left-IN1, out:BUS1", a stereo traka "in:IN1 i out:BUS1" ,jel to u redu i kak da dobijem signal?
2.Drugi problem koji mi se javil je da sam prilikom ga?enja starijeg projekta dobil upozorenje:"Ozbiljan problem se pojavio , poku?aj spremiti svoju pjesmu pod drugim imenom, odnosno kontaktiraj Stainberg Tehnical Support i onda restartaj Cubase"
Dok kliknem da vidim gre?ku u pitanju je neki "ntdll.dll" fajl.Skinul sam ga s neta u namjeri da zamijenim postojeći, ali se ovaj ne mo?e izbrisati(C/Windows/system32).
Projekt na kojem mi se pojavila gre?ka vi?e ne radi i mogu ga samo obrisati, a bil mi je to najbolji mix,molim pomoć.U programu nisam ni?ta posebno dirao da bi takvu gre?ku uzrokovao,samo sam mijenjao i probavao latenciju.
3.Dok selektiram drajvere Emu kartice, koji mi je session od onih tvorničkih postavljen po defoltu i koji bi trebao otvoriti, ako oću preslu?avat i nadosnimavat starije projekte(mo?da to ima veze sa pitanjem br.1)?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.