PDA

View Full Version : Evo nesto od novajlije!

radule011
24-12-2005, 01:20 PM
http://www.freewebs.com/beyondecliptica/R&S_-_Nobody.mp3
Evo jedne pesmice koja stoji ne zavrsena vec 2 god,Ubacen je smesan vokal umesto devojke koja je trebala da otpeva
Radjeno u ovom fancy studiu
http://www.freewebs.com/beyondecliptica/po02.jpg

alf
05-01-2006, 12:40 AM
pa mogao bih reci da je ovo nesto naj kulje i naj originalnije sto sam cuo u poslednje vreme na forumu, a verujte cuo sam dosta toga i ako mi je ovo tek prvi post.

u svakom slucaju ili ti kako bi dusmani rekli ANYWAY:
1.ljudi stvarno imaju super ideju mislim da je gitara malo rastimenzi ali mislim da je covek koji je to odsvirao mozda to i namerno uradio.
:banghead:
zvuk gitare je prilicno o.k za razliku od ostalog sto je mnogo bolje mislim na zvuk ostalog:) a kada kazem ostalo definitivno ne mislim na zvuk gitare.

2.vako ta predivna i nadasve preskupa ves-masina sa oznakom 303 je jednostavno legla prelepo na temu i promenila moj pogled na sve)t(.

aha, sve u svemu jedna fina pesmica.

AVaX
05-01-2006, 05:59 PM
Pa ovako, cela kompozicija je "dosadna" jer se od pocetka do kraja nista ne desava.
A u samom startu je gitara rastimovana (bez obzira na chorus) i to sve vreme para usi.
Ritam je OK ali je previse cist za ovakvu muziku.
Ja bih probao da mu smanjim bit rate.
I eventualno bi trebalo poraditi na paningu.

kVu
05-01-2006, 06:20 PM
bit rate ??????

davormen
06-01-2006, 12:28 PM
bit rate ??????
pa previse je cist... :D treba da bude vise lo-fi... :D

AVaX
06-01-2006, 01:39 PM
Sta nije jasno oko bit rate-a?

kVu
06-01-2006, 05:28 PM
nije mi jasno da li si mislio na tempo tj. bpm ili stvarno na bit rate ? btw. ne, u produkciji mi nije jasno sta znaci bit rate..

pozdrav!

AVaX
08-01-2006, 07:36 PM
Da sam mislio na tempo rekao bih tempo.
A posto sam rekao bit rate, mislio sam na bit rate.
Mislim da sam termin govori dovoljno, tako da stvarno ne vidim sta tu nije jasno.
U ostalom, jedan od osnovnih "efekata" u SX-u je i BitCrusher, pa mozes da vidis kako ce uticati na zvuk.

puRe
08-01-2006, 10:17 PM
Ako ces bas da pedantiras, takvi efekti upotrebljavaju termin "bit reduction" (ili samo resolution) gde ono bit oznacava bit depth tako da bit rate i dalje nema veze sa onim sto si hteo da kazes :)

AVaX
09-01-2006, 02:36 AM
Pa ko pedantira :confused:

kVu
09-01-2006, 02:40 AM
pa moras.. jer sam ja shvatio da mu predlazis da smanji bit rate sto je sinonim za mp3 :)