View Full Version : Evo nesto od novajlije!
radule011
24-12-2005, 01:20 PM
http://www.freewebs.com/beyondecliptica/R&S_-_Nobody.mp3
Evo jedne pesmice koja stoji ne zavrsena vec 2 god,Ubacen je smesan vokal umesto devojke koja je trebala da otpeva
Radjeno u ovom fancy studiu
http://www.freewebs.com/beyondecliptica/po02.jpg
pa mogao bih reci da je ovo nesto naj kulje i naj originalnije sto sam cuo u poslednje vreme na forumu, a verujte cuo sam dosta toga i ako mi je ovo tek prvi post.
u svakom slucaju ili ti kako bi dusmani rekli ANYWAY:
1.ljudi stvarno imaju super ideju mislim da je gitara malo rastimenzi ali mislim da je covek koji je to odsvirao mozda to i namerno uradio.
:banghead:
zvuk gitare je prilicno o.k za razliku od ostalog sto je mnogo bolje mislim na zvuk ostalog:) a kada kazem ostalo definitivno ne mislim na zvuk gitare.
2.vako ta predivna i nadasve preskupa ves-masina sa oznakom 303 je jednostavno legla prelepo na temu i promenila moj pogled na sve)t(.
aha, sve u svemu jedna fina pesmica.
Pa ovako, cela kompozicija je "dosadna" jer se od pocetka do kraja nista ne desava.
A u samom startu je gitara rastimovana (bez obzira na chorus) i to sve vreme para usi.
Ritam je OK ali je previse cist za ovakvu muziku.
Ja bih probao da mu smanjim bit rate.
I eventualno bi trebalo poraditi na paningu.
davormen
06-01-2006, 12:28 PM
bit rate ??????
pa previse je cist... :D treba da bude vise lo-fi... :D
Sta nije jasno oko bit rate-a?
nije mi jasno da li si mislio na tempo tj. bpm ili stvarno na bit rate ? btw. ne, u produkciji mi nije jasno sta znaci bit rate..
pozdrav!
Da sam mislio na tempo rekao bih tempo.
A posto sam rekao bit rate, mislio sam na bit rate.
Mislim da sam termin govori dovoljno, tako da stvarno ne vidim sta tu nije jasno.
U ostalom, jedan od osnovnih "efekata" u SX-u je i BitCrusher, pa mozes da vidis kako ce uticati na zvuk.
Ako ces bas da pedantiras, takvi efekti upotrebljavaju termin "bit reduction" (ili samo resolution) gde ono bit oznacava bit depth tako da bit rate i dalje nema veze sa onim sto si hteo da kazes :)
Pa ko pedantira :confused:
pa moras.. jer sam ja shvatio da mu predlazis da smanji bit rate sto je sinonim za mp3 :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.