View Full Version : studio klinika 3
SandRob
22-12-2005, 04:51 PM
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Postovani,
Dugo ocekivana, treca knjiga edicije "Studio klinika", pod nazivom "SNIMANJE (pop&rock) MUZIKE" najzad je gotova i ulazi u stampu pocetkom sledece godine. Kao i prosla knjiga, i ova ce na svom kraju imati poseban oglasni odeljak koji bi trebalo da s jedne strane omoguci oglasavanje svih onih koji su na neki nacin poslovno vezani za snimanje muzike, a s druge strane da taj novac omoguci stampanje ove, ponovo jedinstvene knjige na nasem trzistu.
Knjiga ce biti (kao i prethodne dve) formata A4, na preko 270 strana u crno beloj tehnici, sa kolor koricama. Podeljena je na sledeca poglavlja:
1. Pop & Rock
2. Fabrika za proizvodnju muzike
3. Faktor "covek"
4. Snimanje muzike
5. Bubanj
6. Bas gitara
7. Akusticna gitara
8. Elektricna gitara
9. Klavir
10. Instrumenti s klavijaturom
11. Ljudski glas
http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/klinika.gif
Uslovi oglasavanja bi bili sledeci:
- oglasavac sam dizajnira svoju A4 stranu u crno beloj tehnici, i dizajn "pretvara u krive (convert to curves).
- cena oglasavanja je (samo) 80 EUR.
Lepeza onih kojima je mesto u ovakvoj knjizi je prilicno siroka:
- studiji i vlasnici studija
- prodavci studijske i muzicke opreme
- serviseri studijske i muzicke opreme
- elektronicari i elektronicarske radnje, servisi i konstruktori
- akusticari i expertski timovi za akusticko "sredjivanje" studijskih prostora
- graditelji instrumenata i pojacala.
Ukoliko ste i Vi zainteresovani da se nadjete u prvoj knjizi te vrste na nasem jeziku koja govori o snimanju popularne muzike - dobrodosli!
Adresa je
odiseja@beotel.yu
a konkurs je otvoren do kraja novogodisnjih praznika.
Na istu E-mail adresu mozete i najaviti Vasu zelju za nabavkom ove knjige, koja ce iz stampe izaci vec u januaru. Posaljite Vasu tacnu adresu, a knjiga ce Vam stici pouzecem. U ovom trenutku ne zna se tacna cena knjige, ali ce ona sigurno biti izmedju 15 i 20 EUR. Bice odstampana u samo 500 primeraka, zato POZURITE!!!
S postovanjem
Vladimir Rackovic
autor
LACKY
23-12-2005, 12:41 AM
Taj covek je neumoran.Godinama pokusava da se bavi edukacijom!
Mogli
23-12-2005, 03:02 AM
Sandro me je naucio pameti - Ne poklanjaj drugom Rackovicevu knjigu!:) To ce biti slucaj sa ovom!
Ja imam VOL2 i nisam bas odusevljen. Mnogo tu gresaka ima (ne mislim slovnih:mrgreen: ), pogotovo iz oblasti akustike. Ipak, korisna knjiga,ako znate sta izbegavati
SandRob
23-12-2005, 12:07 PM
Ja imam VOL2 i nisam bas odusevljen. Mnogo tu gresaka ima (ne mislim slovnih:mrgreen: ), pogotovo iz oblasti akustike. Ipak, korisna knjiga,ako znate sta izbegavati
i ja iman vol2.
iz knjige san dosta nauci i volin nacin na koji vladimir pise.
nego, kojih ima gresaka?
LACKY
25-12-2005, 11:28 AM
Ima vas dosta na Rumskom koji dobro znate engleski i sa malo strpljenja i svrljanja po netu mogli bi sastaviti za veoma kratko vreme bolju knjigu namenjenu pocetnicima pa i za naprednije konzumente audio ing.
To bi cak mogli da pokrenete zvanicno npr. pod pokroviteljstvom rumskog!
SandRob
25-12-2005, 11:56 AM
Ima vas dosta na Rumskom koji dobro znate engleski i sa malo strpljenja i svrljanja po netu mogli bi sastaviti za veoma kratko vreme bolju knjigu namenjenu pocetnicima pa i za naprednije konzumente audio ing.
To bi cak mogli da pokrenete zvanicno npr. pod pokroviteljstvom rumskog a ne da raspravljamo o studio klinici!
ma daaaj. a zasto nebi raspravljali o 'klinici', ali konstruktivno sa argumentima?! niko nije savrsen pa tako ni vladimirove knjige, ali ja san stvarno puno nauci iz njih. ovu trecu san cita samo djelimicno, jer mi je vladimir sla neke dilove i jako mi se dopalo. :da:
a sto se tice pisanja novih knjiga, citirat cu vladimira:
... glavni cilj ove druge knjige iz ciklusa 'studio klinika' je da detaljnim osvrtom na muzicki tonski studio donekle postavi osnovni nivo poznavanja ove problematike. najiskrenije se nadam da ce ona stimulisati i druge kolege, vrsne i iskusne poznavaoce ove oblasti, da pisuci nove knjige doprinesu globalnom podizanju nivoa znanja svih zaljubljenika u ovaj divan posao.
kolege..., sto cekate?! pisite i komentirajte, ali argumentirano, da nam se opet ne dogodi da radi neargumentiranih pljuvanja po ljudima izgubimo jos kojega kvalitetnega membera ko sto je bi ris (branislav jugovic) i kojega nikad necu prizalit sto ga vise nema na forumu. :(
eno, ga covik sad pise za neke strucne casopise, a mnogi su od njega mogli i ode na forumu puno naucit, da je bilo vise medjusobnega postovanja i uvazavanja. :skeptik:
LACKY
25-12-2005, 12:19 PM
Ma nije nikakvo pljuvanje! Nego mi se cini da ovde ima ljudi koji dobro barataju materijom, i cinimi se(jer su mi u par navrata pomogli oko nekih stvari)da bi mogli de urade tako nesto, po meni na interesantniji nacin(da ne kazemi strucniji)!
Kao sto si ubacio u drugi quote.Editovacu prvi post nisam mislio da prozivam nego vise kao predlog!
kompozitor
25-12-2005, 01:28 PM
Knjigu nemam , u principu uzimam sve sto god izadje .
U vezi Vladimira , naravno da niko nije savrsen .
Ali se plasim da savrsenog ne bi ni razumeo .
Pozdrav ...
Da, stilski se i meni svidja, vrlo je pitko i razumljivo. Ali, kad je pitao jednog naseg poznatog i vrlo obrazovanog producenta da mu bude recenzent, ovoj je pitao
- Kolega, sta ste vi zavrsili?
- Pravo
- Pa, sto se ne bavite advokaturom?
Mislim, mozda je preterano, jer covek je stvarno entuzijast, ali iz inzenjerskog ugla ima prilicnih prropusta. Ono sto mi je najupadljivije ostalo u secanju (nisam je citao jedno 2 godine) je deo gde objasnjava akusticku obradu rezije koji je potpuno pogresan. Iza monitora zivo, iza glave snimatelja skroz mrtvo, difuzora ni u najavi. Takodje, plozaj monitora je nesto sumnjivo bio objasnjen. Kad mi vrate knjigu potrazicu jos 'dlaka u jajetu' pa cu pisati.
Naravno, kupicu sigurno no3, jer smatram da takve poduhvate treba podrzati, a i iz no2 se ipak imalo i sta nauciti
SandRob
22-02-2006, 09:35 AM
knjiga je u prodaji!
cijena je 20€.
ako je neko u hrvatskoj zainteresiran, moze se meni javit. :)
Ad Fines
22-02-2006, 12:51 PM
Ja sam zainteresiran.
FrankoPanko
24-02-2006, 09:31 AM
I ja sam zainteresiran! Drugu knjigu sam narucio direktno od njega i prosla je barem troje ljudi i 1000 km dok je nisam dobio na ruke:o . Ima nekih sitnih greskica, npr, sjecam se oko netocnog numeriranja pinova na cannonu, ali svejedno sam je prije 6 godina procitao u jednom dahu. Za ovu trecu sam mu cak i potvrdio mailom, ali ako imas bolju zicu za nabavku, dapace!
Pozdrav.
knjiga je u prodaji!
cijena je 20?.
ako je neko u hrvatskoj zainteresiran, moze se meni javit. :)
I ja bi, sve tri ako mo?e:)
Tiki the Boyler
06-03-2006, 10:50 AM
Ta knjiga je jedna od prvih koja mi je dopala ruku kada je ovaj posao u pitanju... Tek sad vidim koliko je gre?aka bilo u njoj, ali... u?ivao sam u pripovjedačkom stilu gospodina Rackovića...
Sve poku?aje takve vrste treba podr?ati... i svakako da ću naručiti i vol.3
LACKY
08-03-2006, 11:09 PM
Vidim drugari iz Croatie da vam se dopada Rackovic!Da vam ga uzajmimo?
:)
boggy
09-03-2006, 04:01 PM
....Ali, kad je pitao jednog naseg poznatog i vrlo obrazovanog producenta da mu bude recenzent, ovoj je pitao
- Kolega, sta ste vi zavrsili?
- Pravo
- Pa, sto se ne bavite advokaturom? ....
Eh, mozda je bilo korisnije da mu je ipak recenzirao knjigu, barem ne bi bilo toliko gresaka... ovako, covek je trazio uslugu, bio grubo oduvan, a bio i ostao uporan... nije lako pisati knjigu uopste, a kamoli o necemu za sta ima malo ili ni malo knjiga... malo vise strucne podrske bi dobro doslo, u svakom slucaju.
Druga je prica sto, ako je covek stvarno pravnik, onda je definitivno malcice rasterecen u ovom drustvu, jer ni ne ocekuje puno od sebe... puno to znaci za covekovu opustenost... a samo opusten i samouveren covek moze pisati knjigu na ovu ili slicnu temu...
pozdrav
bogi
LACKY
09-03-2006, 11:20 PM
Vidis druze da smo mi pravnici verovato bi bili u pravu a posto nismo ljudi pisu knjige a mi cutimo!
Hassan Behringer
19-03-2006, 01:15 PM
Vidim drugari iz Croatie da vam se dopada Rackovic!Da vam ga uzajmimo?
Nemojte. Vlado je samo prosječan recycler... ostalo me ne interesira.
:mrgreen:
LACKY
20-03-2006, 11:10 PM
Sta se ti bunis ti si iz Europe!
Da ti nije onaj pevac Tempest nesto u rodu?
:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.