PDA

View Full Version : JBL Control 1

diviner
22-12-2005, 11:47 AM
JBL Control 1

Moze li mi neko ukratko napisati istorijat modela, onako kako su proizvodjeni i razliku medju njima. Recimo ja imam Control 1G, dok vidim da se u oglasima pojavljuju 1C, kao novi u prodaji 1extreme. Naime, moj dobar prijatelj je namjerio da kupi par kao dopunu njegovog 5.1 sistema, pa ga interesuje vrijedi li dati 125? za 1extreme (picajzla je i interesuje ga ima li razlike u odnosu na polovne koje moze da nadje (recimo ja sam mu dao svoje 1G da proba)...da pojasnim, vjeruje da stariji proizvedeni monitori daju bolji zvuk).

Poz.

OFF
22-12-2005, 01:16 PM
Ja sam imao model 1C, za koji mislim da je nesto bio skuplji od 1g, a opet jefniniji od control1 bez dodatnog sufiksa. E, sad u cemu su razlike i mene zanima, jer su mi interesantni kao mali monitori, a i za suround

SandRob
22-12-2005, 04:00 PM
Ja sam imao model 1C, za koji mislim da je nesto bio skuplji od 1g, a opet jefniniji od control1 bez dodatnog sufiksa. E, sad u cemu su razlike i mene zanima, jer su mi interesantni kao mali monitori, a i za suround

ja iman control 1 - pro3
oba modela imaju isti bass a visokotonac kod pro3 je veci i konkretniji u zvuku.
kad ih se uporedjuje, control 1 zvuci finije (njeznije u visokima), pa je zato ima siru primjenu, dok je pro3 realniji i zbog toga je bio i skuplji od obicnih i vise se je koristi u studijima. neman pojma proizvode li se jos pro3.

evo, kako izgledaju:

http://www.mercadolivre.com.br/org-img/items/MLB/042005/28250623_6061.jpg

SandRob
23-12-2005, 03:56 PM
zaboravi san rec da u mene c1-pro3 nisu jedini monitori u studiju i nikomu ih nebi priporuci ko jedine monitore. obicno ih koristin ko jos jedno slusanje i na njima volin provjerit panorame, kolicinu jeke i sl.