Log in

View Full Version : Protools problem

Gluse
15-12-2005, 10:38 PM
Imam problem s ovom zvučnom karticom naime po?to je ko?tala 10000 kn očekivao sam da će raditi kako treba ali sam nai?ao na određene probleme naime moja prva računalna konfiguracija nije radila jer su prootolsi bili nekompatabilni s matičnom pločom i ne podr?avaju raid tehnologiju pa sam malo preuredio komfiguraciju i usput bacio 2000 kn nepotrebnih ali skupih djelova
dakle konfiguracija je gigaset matična ploča 64b
pentium 3.2Ghz
1G rama
ATI 3D radom 9200
2 Serial ata hard diska od 150Gb
itd
Sada imam sljedeći problem windowsi sa sp2 mi ne rade kako treba pa sam prova i sa normalnim profesional ali se desi da protools jednostavno nestane iz kompjutora i to pri uključivanju kompjutora ASIO digidesin ne postoji ili pri promijeni iz nuenda na protools le isto ASIO digidesing nestane te mi se zna desiti na se sru?i nuendo jednostavno u po rada dakle dao bih zaklučti da driveri nisu ba? kako treba inače kartica radi super btrate prihvaća kako treba sempingrate isto kanali svi rade i ne vidim po ničemu da bi moglo biti do hardwera

ps
kad se ASIO digidesing pojavi radi neko vrijeme sve ispravno ali promijenom u CONTROL PANELU u cbaseu 250 na 1280 ne znaju se ru?iti
Upozoravam vas da sam provao vi?e verzija cubase i iscrpio sve meni poznate mogućnosti ali nisam mogao naći novi driver od prootolsa

Ad Fines
15-12-2005, 10:59 PM
Koja kartica?

Gluse
15-12-2005, 11:41 PM
Koja kartica?
protools digi002

Ad Fines
16-12-2005, 09:47 AM
Imao sam i ja slican problem.Zapravo,wave lab nisam nikako uspio natjerat da radi kroz digidesignov asio,a cubase je nekad znao izbacit da nije moguce pokrenut digidesign asio.Kad sam na novo instalirao system,redilo je bez greske.Doduse,radilo se o digi 001.
Sto se tice digija 002,Pure ce ti moci pomoci jer on koristi isti hardware kao ti.
Ja nemam konkretnu ideju sta bi moglo biti i koje je rjesenje.

Boskovic
16-12-2005, 10:47 AM
Evo kod mene MBox i PT LE 6.7 na sistemu sa RAID 0(stripping) diskovima i radi savrsheno. OS je WIn XP SP1.
Verzija PT LE 7 zahtijeva SP2 i to josh nisam probao.

Ne znam odakle toliko problema kod tebe jer iako se Digi 002 kachi na FW za razliku od MBox-a (USBv1.1), a shto bi inache trebalo samo bolje da radi, PT LE softver je potpuno isti.

Probaj da ponovo reinstalirash drajvere i softver.

P.S. Pretezno koristim Nuendo koji takodje savrsheno radi mada latency bi mogao bit bolji ali to je poznata stvar za MBox.

Gluse
16-12-2005, 05:27 PM
Meni pada na pamet samo jedna ideja a to je.
Pošto sam želi da kofiguracija pc-a bude ludilo kupio sam sve najbolje pa ja pedpostavljam da imam problem s kompatabilnošću
ko naprimjer imao sam problem s inetlovim chipsetom kojega protools nije mogao prohvatiti jednostavno pokretanje instalacije nije mogao obaviti

ja ću se potruditi da u narednih nekoliko dana priložim spisak kompletne konfiguracije o kompjuteru

Što se tiče nuednda imam još jedan dodatni problem kada pritisnem stop vratimi se na početak pijesme dok u SX nisam imao taj problem kada bi pritisnuo stop pjesma bi stala i nastavila od tog trenutka a ne od početka za početak je trebalo pritisnut 2 puta nulu na numeričkoj tastaturi

ps

Windowse sam reinstalirao već nekoliko puta pa čak sam provao i s raznim verzijama s i bez sp2 , sp1 , i čiste.

INAČE ZA KARTICU NEMAM KOMENTARA SVIMA BI JE PREPORUČIO JER STVARNO NEMA ČEGA NEMA A O LATENCIJI DA I NE GOVORIMO SNIMKE ISPADAJU ODLIČNO

Boskovic
16-12-2005, 06:19 PM
?to se tiče nuednda imam jo? jedan dodatni problem kada pritisnem stop vratimi se na početak pijesme dok u SX nisam imao taj problem kada bi pritisnuo stop pjesma bi stala i nastavila od tog trenutka a ne od početka za početak je trebalo pritisnut 2 puta nulu na numeričkoj tastaturi

File>Preferencies>Transport pa dechekiraj "Return to Start Position on Stop"
Povratak na start ti je u oba sluchaja na ","