View Full Version : *new* Emu Pm5
STUDIOTON
12-12-2005, 10:37 PM
Nadam se da ce ovo biti kvalitetno kao i dosadasnji proizvodi u audio domenu
http://images.americas.creative.com/images/spotlights/large/pm5spot_1_1_70.jpg
Ovo su neke od recenzija:
Peter Tuerk from Tuerk Technologies recently sent a pair of EMU PM5 Active Studio Monitors to a show in Europe. The response from the distributor was that they were incredible and possibly the best speakers in their class that he had heard. We recently showed these speakers at the AES show in New York
Komentari su bili čak i:
U direktnom a/b testu nadma?ili su i Dynaudio bm5.
Ima odlicne kritike kao i svaki novi proizvod koji treba da se plasira na trzistu....
Kad se samo setim kakav je rewiev za Behringer Truth napisao Paul White. Maltene ispadose bolji od Geneleca 1031, ali se naknadno ispostavilo da to i nije bas tako.
Videcemo za jedno 2 godine kakvi su ;)
slowstar
15-12-2005, 10:10 PM
Vidim da je diskusija sa zvucnika okrenula na soft - i to na P.C. sto je za mene nocna mora, hvala Bogu, na drugoj sam platformi...
Sto se Pm5 tice, cuo sam ih pre neki dan u Parizu, u lancu od jos 13 drugih, vezanih za "switcher" tako da sam mogao da direktno poredim...
Jeste da su skoro "dzaba", i u toj kategoriji su simpaticni, to stoji, ali ih je ADAM P11a "ODUVAO" k'o nista, uostalom kao i mnoge druge u toj klasi, doduse ADAM je "Oduvao" i one male nove Genelec-mislim 8020, koji su me tesko razocarali obzirom na renome firme, tako da svima savetujem: ozbiljno uzmite u razmatranje firmu ADAM!!!. Takvu prozracnost, transparentnost, agilnost, brzinu i prostornu sirinu je retko cuti i kod 4X skupljih monitorcica...verujte mi, ozbiljno sam odlucio da ih narucim, ili njih, ili starijeg brata P22A
Sve najbolje, srecni praznici i mirna struja...
davormen
16-12-2005, 11:39 AM
Da, "veci brat" P11 je P33... P22 je "nesto" izmedju... tj. zvucnik nije od istog materijala kao na P11 i P33... e sad, ja ih licno nisam uporedjivao, ali ljudima se generalno vise svidjaju P11 i P33...
slowstar
16-12-2005, 05:28 PM
Da, "veci brat" P11 je P33... P22 je "nesto" izmedju... tj. zvucnik nije od istog materijala kao na P11 i P33... e sad, ja ih licno nisam uporedjivao, ali ljudima se generalno vise svidjaju P11 i P33...
Davor je u pravu kada kaze da se materijali woofera razlikuju, ali interesantno je da sam primetio direktno uporedjujuci, da razlika u "opstem" zvuku i nije tako drasticna, izuzev veceg volumena (ne mislim jacine, vec bash volumena) kod P22, ali brzo "switchujuci" izmedju ta dva, prijatno me je iznenadila opsta "konzistentnost" te serije, verovatno zahvaljujuci tom tweeteru, koji je fantastican, i mogu da kazem da odavno nisam cuo tako nesto prozracno, agilno, i definisano.
Sto se P33 tice, nisam imao prilike da ih cujem, samo njihovog "profi brata" a to je S3a, ali bez direktnog uporedjenja,radilo se o drugom mestu, jer je u tom studiju alternativni zvucnik bio neki Quested, koji blage veze po karakteru nema sa njim, iako je i on odlican (8 inch + dome tweeter, aktivan, ne znam koji model)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.