Log in

View Full Version : Zablokirao mi PA1Xpro!!!!!!

amko
12-12-2005, 04:54 AM
Kupio sam PA1XPro, prije nekoliko dana, i tragao sam da mi neko pomogne da je osposobim za rad sa ritmovima i bojama posto niko nije hteo da mi da svoj SET, rijesih da sam nesto probam, onda sam negde sa neta pokupio SET za Korga sa imenom LUKA.SET ali sam htio da ucitam samo STYLE nakon nekog vremena stigla je poruka sa nekim error-om, ugasio sam klavijaturu i ponovo upalio ali nije hteo vise da napuni sistem sve ide normalno kad se upali, dok se ne pojavi doslovce uobicajena poruka:
Loading Factory Resorse...
OS Version: 2.52 (Sep 07 2005)
i tako stoji satima...Ima li tu pomoci? :confused:

Pomazite ljudi ako nesto znate, postoji li mogucnost za neki reset ili nesto slicno?

I ovo sam pokusao, vadio sam strujno kablo iz el.mreze nekoliko minuta ali sve je bilo isto.
Ponovo sam instalirao OS 2.52 sa zvanicnog Korgovog sajta, sa 4 fdd diska, ali ni to nije pomoglo, ne znam sta da radim?? :banghead: :( :mad:

statusband
12-12-2005, 05:24 AM
Kupio sam PA1XPro, prije nekoliko dana, i tragao sam da mi neko pomogne da je osposobim za rad sa ritmovima i bojama posto niko nije hteo da mi da svoj SET, rijesih da sam nesto probam, onda sam negde sa neta pokupio SET za Korga sa imenom LUKA.SET ali sam htio da ucitam samo STYLE nakon nekog vremena stigla je poruka sa nekim error-om, ugasio sam klavijaturu i ponovo upalio ali nije hteo vise da napuni sistem sve ide normalno kad se upali, dok se ne pojavi doslovce uobicajena poruka:
Loading Factory Resorse...
OS Version: 2.52 (Sep 07 2005)
i tako stoji satima...Ima li tu pomoci? :confused:

Pomazite ljudi ako nesto znate, postoji li mogucnost za neki reset ili nesto slicno?

I ovo sam pokusao, vadio sam strujno kablo iz el.mreze nekoliko minuta ali sve je bilo isto.
Ponovo sam instalirao OS 2.52 sa zvanicnog Korgovog sajta, sa 4 fdd diska, ali ni to nije pomoglo, ne znam sta da radim?? :banghead: :( :mad:
Jesi li siguran da si instalirao OS kako treba?Opisi mi redosled kako si izveo instalaciju OS do detalja.

amko
12-12-2005, 11:53 AM
Prvo sam skinuo sa www.korgpa.com Pa1X Operating System ver. 2.52, odzipovao sam datoteku i dobio 4 fajla (plava kvadratica), ubacio praznu disketu u PC, i 2 puta kliknuo na fajl sa imenom Pa1X_os_v252_Dsk1, poceo je da formira disk 1, isto tako sam uradio i ostale diskove do 4-tog. Ubacio sam prvu disketu u pa1xpro i upalio klavijaturu, kada me je pitalo hocu li da instaliram OS sa flopya stisnuo sam OK,mislim da sam sve dobro uradio i posle ponovne uspesne instalacije OS nije pomoglo.:banghead:

Jedino kada bih mogao sa paljenjem klavijature da pozovem prvu disketu od MUSICAL RESOURSES mislim da bi sve ponovo proradilo. Ali je izgleda to predvidjeno samo ako je klavijatura upaljena tj kada je podignut OS. to sam zakljucio prema uputstvima. Kako da ponovo dignem sisitem stvarno ne znam!!!???

amko
12-12-2005, 12:42 PM
Nekoliko sam puta reinstalirao OS ali nije pomagalo, pa sam cuo neke finte sa dugmadima FADE IN/Out, i INTRO1, ali mi niko nije precizno objasnio kada treba da se stisnu ova dugmad, dok nisam procitao sa ovog linka, http://www.yu-midi.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8

tamo pise za PA80, da treba stisnuti FADE IN/Out, kada dobijes pitanje hoces li da instaliras OS sa flopya, probao sam sa FADE IN/Out, ali nista ali kad sam stisnuo INTRO1, pocelo je da puni sistem i posle restarta sve je proradilo a sada vrsim backup resorsces, i sve ce biti ok!!!!
Znaci ne treba da se drzi prilikom paljenja INTRO1, vec kad ubacis prvu disketu OS, i kada treba da se izabere da li da intaliras OS sa flopya samo umjesto OK sisnuti INTRO1, i vrsi se reset s tim sto se OS mora instalirati do kraja sto je normalno, i backup music resources!

Tiki the Boyler
12-12-2005, 01:31 PM
Napravio si nekoliko budalastina! (izvini na izrazu, ali to je poprilicno skupa sprava da bi se zezao sa njom)

1. Gdje si to kupio PA1X Pro a da ti nisu dali nista uz njega?! Nijedan zvanicni distributer to ne bi smio tako da prodaje!

2. Ako si hakerisao vec ishakerisan Made in Balkan set "LUKA" ili kako vec onda se nisi mogao boljem ni nadati! (uz PA1X Pro dobijes veliku lijepu knjigu koja se zove User Manual)

3. Ako je sprava zaglavila, zavrni se fino u prodavnicu da ti oni to srede i sutra nosis klavijaturu kuci.

4. Ako si kupio klavijaturu kod svercera i ustedio 200 EUR, sada sam rjesavaj problem jer imas 200 EUR u dzepu da rjesis problem koji si napravio.

5. Ubuduce... (vjerovatno iz tvog ugla jedino pametno sto sam rekao) MORAS prvo intalirati OS 2.0 + resources pa tek onda 2.52

Pozdrav!

statusband
12-12-2005, 02:53 PM
Tiki je u pravu,probaj da instaliras prvo OS 2.0 + resources pa tek onda 2.52.Ako ne trazicemo drugo resenje.:(

amko
14-12-2005, 01:04 AM
Ponavljam post kako sam rijesio problem, zato sto ga vi izgleda niste procitali da sam rijesio problem, on je lociran iznad vaseg posta i stigao je u medjuvremenu dok ste mi vi odgovarali i zato ga niste videli. Klavijaturu sam kupio u Kraljevu kod Jovice, i sve je doslo uredno i novo u radnji, inace i mislim da je vrlo pedantan prodavac i ugledan na ovim prostorima i nije mi ovo da prvi put kupujem opremu kod njega,
ne znam na sta ste mislili kako mi je prodao i sta je to trebalo da dodje uz njega?
Ja sam dobio knjigu sa uputstvom ali na Njemackom ne i na Engleskom, stalak za note i uputstvo za novi OS 2.52. plasticni kit u slucaju ugradnje CDRW, ako jos nesto dolazi a on mi nije dao recite ako ste vi dobili nesto vise!?

@tiki zthe bojler
Ne ljutim se na tvojim izrazima ali mislim da si malo prenaglio sa zaključcima. Nisam bas tako mlad i naivan muzicar, imao sam iza sebeTechnics KN1000,KN3000,Roland VA-7 i sada KORGA PA1XPRO i sve sam ih kupovao iskljucivo nove, i ne bih se upustao u neke avanture sa svercerima i slicno. A SET sam skinuo zato sto pise da je za KORGA, doduse nije pisalo koji model, a posle sam saznao do cevapa da je to za i30, i zato je zaglavio.
I hvala BOGU rijesen je problem.
Ako neko ima da mi proda Dobro sredjen SET rado cu ga kupiti, mislim kompletan Backup sa hard diska, ne mora to da je u nekoj velikoj meri sa puno semplova nego u velicini jedno dvd 4.7GB najvise. Placanje po dogovoru na PM ili na E-mail.
Hvala svima na pomoci i Zivjeli!!!!!!!

Nekoliko sam puta reinstalirao OS ali nije pomagalo, pa sam cuo neke finte sa dugmadima FADE IN/Out, i INTRO1, ali mi niko nije precizno objasnio kada treba da se stisnu ova dugmad, dok nisam procitao sa ovog linka, http://www.yu-midi.com/modules.php?n...showpage&pid=8 (http://www.yu-midi.com/modules.php?n...showpage&pid=8)

tamo pise za PA80, da treba stisnuti FADE IN/Out, kada dobijes pitanje hoces li da instaliras OS sa flopya, probao sam sa FADE IN/Out, ali nista ali kad sam stisnuo INTRO1, pocelo je da puni sistem i posle restarta sve je proradilo a sada vrsim backup resorsces, i sve ce biti ok!!!!
Znaci ne treba da se drzi prilikom paljenja INTRO1, vec kad ubacis prvu disketu OS, i kada treba da se izabere da li da intaliras OS sa flopya samo umjesto OK sisnuti INTRO1, i vrsi se reset s tim sto se OS mora instalirati do kraja sto je normalno, i backup music resources! http://www.yumidi.com/forum/images/smiles/icon_lol.gif
Hvala vam svima na pomoci!

Tiki the Boyler
15-12-2005, 01:20 PM
Zastupnici i ovla?teni distributeri su ti na www.korg.com (http://www.korg.com) a tamo nema Jovice. (uz du?no po?tovanje)
Njih mo?e? do mile volje da maltretira? za KORGovu spravu koju si kupio.

Svi ostali su dileri, nakupci, preprodavci, a najče?će ?verceri!

Uz SVAKI KORG namjenjen Ex Yu tr?i?tu dobija? uputstvo na engleskom jeziku, a ako si dobio uputstvo na nekom od lokalnih jezika lako mo?e? zaključiti odakle je klavijatura "uve?ena"!
Uostalom, poku?aj je registrovati, pa će? vidjeti gdje si i ?ta si...

Ali... ja ću poku?ati da vi?e ne diskutujem na tu i slične teme!

Sve u najboljoj namjeri...

p.s. Drago mi je da si rje?io problem.