PDA

View Full Version : Pocetnicki problemi na korgu pa80?

sadux
11-12-2005, 03:54 AM
Imam neke male nedoumice,pa ako je neki raspolozen.. :) Odlucio sam prakticno,i na kraju i hocu,da sve pesme radim koliko je to moguce orginal,tako da sam se odlucio za EMC i ok.. E sad kad uradim stil,neki bubanj mi je slabije jacine,pun nekuh efekata koje ne mogu da uklonim,neki je odlican itd..Kako to da odredim u programu odredjenu jacinu?Na kraju kako Vi pravite stilove,i ako ima neko moze da mi posalje.. Druga stvar sto mi nije jasno to je oko performansi i stilova..Nekad zabelim odredjenu jacinu ili efekat na basu recimo,ali on to ne zapamti pa kad prelazim sa jednog stila na taj od povuce neke jacine sa predhodnog! Koliko sam ja razumeo,performanse se odnose na boju desne strane,odnosno solo boja i ni za sta vise..Znaci,kad sredjujem stil,ja ga uradim,idem na write pa mi izadje ponudjeno gde da snimim i ja to uradim na current style..a nekad i na STS1..Mozda negde gresim.. eto toliko za pocetak.. hvala..

statusband
12-12-2005, 06:01 AM
Perfomans ti se odnosi i na boje i na stilove.Kad ucitas stil,onda ga pozoves,pa onda stisnes "Menu" pa "Mixer",pa onda stiskas "Page +" dok ne dodjes do strane na kojoj pise "Mixer FX Send",mislim da je treca po redu,pa onda stisnes "Trc.select" na dnu Display-a i on ti otvori efekte po svim kanalima."A' ti je Hall,a "B" chorus.Markiras na kom kanalu zelis da smanjis efekat,i namotas Data tockicem i to je to.
Sto se tice editovanja ritma,morao bih da pisem sat vremena o tome,ako se bas ne snadjes,javi se na PM da ti dam broj fiksnog telefona,pa da ti objasnim sve sto te interesuje ukratko,a ti namontiraj klavijaturu pored sebe da pratis o cemu ti pricam.:D
Sts1 ti je preset za boje,current style je memorisanje parametara jednog styla.

p.s.Nisi se pohvalio da si kupio PA80...

sadux
14-12-2005, 02:25 AM
jesam pre 7 dana.. :) i mogu da kazem da sam odusevljen majke mi..klavijatura radi do bola..Pazi,ne mogu da se ne nasmejem na neke komentare "kolega" koji kazu-"Dobro brate radi u sobi,ali kad je zakacis na razglas,ocaj!" :)
za ovo,ok,provalio sam sve to i ok mi je sad..
Pazi sad ovo,kad sam na svirci,posto sam trenutno u bendu - bas i ostalo,napravio sam stil za to pa mi je sts1 bas&strings,sts2 klavir itd..E sad jel mogu da namestim samo za taj stil da mi idu spikers na off,da dzabe ne silujem zvucnike njene?Ja praktikujem da udjem na global pa pre svirke to odradim,pa me interesuje da li moze samo za taj stil?
Drugo,mnogo bi bode oci ovo svetlo na displeju :) jel moze to da se smanji nekako?
I kako da namestim,i jednom stilu ali na STS3 gde mi je klavir da mi dinamika bude na 4,ali samo na tom!Znam da u globalu moze ali ne znam ovako pojedinacno..
I poslednje kako da obrisem ceo world style i uopste njene stilove fabricke...

hvala unapred..
pozdrav od mene.. :)

statusband
14-12-2005, 02:49 AM
jesam pre 7 dana.. :) i mogu da kazem da sam odusevljen majke mi..klavijatura radi do bola..Pazi,ne mogu da se ne nasmejem na neke komentare "kolega" koji kazu-"Dobro brate radi u sobi,ali kad je zakacis na razglas,ocaj!" :)
za ovo,ok,provalio sam sve to i ok mi je sad..
Pazi sad ovo,kad sam na svirci,posto sam trenutno u bendu - bas i ostalo,napravio sam stil za to pa mi je sts1 bas&strings,sts2 klavir itd..E sad jel mogu da namestim samo za taj stil da mi idu spikers na off,da dzabe ne silujem zvucnike njene?Ja praktikujem da udjem na global pa pre svirke to odradim,pa me interesuje da li moze samo za taj stil?
Drugo,mnogo bi bode oci ovo svetlo na displeju :) jel moze to da se smanji nekako?
I kako da namestim,i jednom stilu ali na STS3 gde mi je klavir da mi dinamika bude na 4,ali samo na tom!Znam da u globalu moze ali ne znam ovako pojedinacno..
I poslednje kako da obrisem ceo world style i uopste njene stilove fabricke...

hvala unapred..
pozdrav od mene.. :)

Jesi li kupio kod onog lika ciji sam ti broj dao?

1.Ne mozes da sredis sve stilove na njenim zvucnicima,pa da je odneses na svirku i da ocekujes da ti radi isto,to je normalno,zato tim momcima i ne radi kako treba.
2.Kako si napravio stil samo za to,ne razumem,valjda si napravio performans samo za to?
3.Koliko ja znam,ne mozes da napravis da se iskljucuju zvucnici samo na tom performansu.
4.Svetlo ne moze da se smanji
5.Nikako ne mozes da napravis da ti samo taj klavir bude sa dinamikom,osim da sve boje koje koristis,sredis u User banku tako da na svakoj skines dinamiku,osim,na onima na kojima ti treba dinamika,pa da posle ukljucis dinamiku u Global-u na "9".Mukotrpan posao:D
6.Fabricke style-ove ne mozes da brises,ali mozes da ih presnimavas,tako sto ucitas novi preko njega,na sledeci nacin:
Stisnes:"Disc",pa "Menu",pa "Utilities",pa prebacis na sledecu stranu,pa gde pise "Fact. Style Protect",stavis na "Off",onda odes na "Menu" ponovo,pa "Load" i ucitas stil koji hoces,preko fabrickog.
Kad krenes da ucitavas,prvo ce ti ponuditi "User",ali ti namotaj Data tockicem u nazad i on ce poceti da ti pokazuje mesta na kome su fabricki stilovi.:)
Ovaj postupak je potreban posle svakog ponovnog ukljucivanja klavijature.
Pozdrav

sadux
16-12-2005, 10:53 AM
nisam od njega,ipak sam se odlucio za sky..

Ne mozes da sredis sve stilove na njenim zvucnicima,pa da je odneses na svirku i da ocekujes da ti radi isto,to je normalno,zato tim momcima i ne radi kako treba.

znam ok,ali ipak koliko toliko mozes priblizno da odresis valjda sta je sta..nemoj me sad plasiti bre.. :))
Pa sta onda treba da kupim i mixer i zvucnike da bih mogao da namestim kako treba...normalno je da nece biti isto,ali bas toliko neka razlika ne znam,ne verujem....

da,da namestio sam performans za bas i ostalo..
a za ovo sve hvala,sad cu da probam da presnimim...

pozdrav!

LORD
16-12-2005, 05:44 PM
SADUX, STATUSBAND ti je ovo odlično potencirao i ukazao. Da radi? finalni mix na njegovim zvučnicima - to je jedna stvar; Da radi? finalni mix na studijskim monitorima - već je druga stvar; Ali da radi? finalni mix na PA ozvučenju - to je ono pravo! U pitanju je ipak puno ulo?enog truda i neprospavanih noći, a zamisli - ode? na svirku i bude? potpuno razočaran ba? zbog neke ovakve stvari, neće biti uop?te prijatno. A razlika se oseti, itekako.........

sadux
18-12-2005, 03:23 AM
pa sta onda uraditi?
Da iznajmim ozvucenje,povezem lepo u sobu pa polako.. :)

Interesuje me na kraju,kako dobiti najbolji zvuk na mixeti?Kakva su Vasa iskustva?
Nesto citam da moze na output-u da se namesti posebno na jedan kanal da ide bubanj,posebno bas i tako sve..Kako sve to staviti i podesiti..
Kako na kraju Vi radite?

statusband
18-12-2005, 04:49 AM
Imas ta podesavanja za out-e u Global-u.RTFM!:banghead: :D
Najvise ce te zezati na primer kad zadas jacinu basa.U sobi radi taman,pa odneses na svirku,a on ubija koliko je jak.Nadjes ozvucenje,postavis u kuci i stavis sve parametre na kanalu na "0",pa onda krenes sa mix-om,i tako ostanes to da radis "tri godine jedne zime" :rotfl: dok ne dobijes sound koji ti se svidja,hehehe

sadux
20-12-2005, 01:08 PM
ok to cu i uraditi kasnije..prvo da ubacim stilove... :)
a ovo za odvajanje basa i bubnja?

statusband
20-12-2005, 11:14 PM
ok to cu i uraditi kasnije..prvo da ubacim stilove... :)
a ovo za odvajanje basa i bubnja?
Napisao sam ti za bass i bubanj.RTFM:D
Ako ne s'kontas,javi se;)

sadux
21-12-2005, 10:22 AM
aha ono u globalu znam otprilike,gledao sam to..
a jel i vi tako odvajate,jel bolji zvuk i tako to..

statusband
22-12-2005, 06:45 PM
aha ono u globalu znam otprilike,gledao sam to..
a jel i vi tako odvajate,jel bolji zvuk i tako to..
Naravno da je bolji,kad mu "Temelj kuce" sredis kako treba,tj. kad mu Bas i Kick obojis posebno na mixer-u:D

Kefa
25-05-2013, 10:08 PM
Imam pitanje vezano za Korg PA 80.Kada upalim sint ne radi mi krajnji desni volume potenciometar???Nakon ?to prebacim na neki fabrički ritam,te prebacim sa style mode na song mode i opet na style mode,sve savr?eno funkcioni?e???U čemu je proble? Unaprijed hvala