Log in

View Full Version : Roland Juno D

FrankoPanko
04-12-2005, 09:25 PM
Da li netko ima iskustva sa ovom spravom. Cuo sam da je dobra s obzirom na cijenu (petstotinjak Eura :confused:).

MHz
05-12-2005, 12:22 AM
nemam iskustva sa tim klavom ali mogu da ti napisem moje misljenje ako ti ista znaci...

Za pocetak samo skini sa oficijalnog sajta Video Demo i mislim da ce ti sve biti jasno...

za duplo manje para imas istu klavijaturu, samo sto se ova zove XP10 :D

mislim da je najbolje da skines demo u dobrom kvalitetu pa da sam procenis

i ja bih voleo da cujem mishljenja onih koji su imali priliku da je sviraju...

Starter*
05-12-2005, 01:24 AM
Probao sam ga prosle godine i koliko se secam zvucao mi je krs...totalno plasticno i hladno...mozda se varam ali.. umesto njega sam uzeo Yamahu So3...za ono sto sam hteo yamaha je super ispala...:)

FrankoPanko
05-12-2005, 06:40 AM
Hvala na savjetu, inace imam Yamahu S-30, a razmisljam da uzmem Motif ES rack. Ipak sam htio cuti vase misljenje, jer mi jedan poznanik hvali Juno D, a bio sam malo skeptican s obzirom na cijenu.

OFF
05-12-2005, 10:01 AM
Za koliko mozes da nadjes Motif ES rack? Onda ti s30 ne treba u zivotu:)
Ja bih mozda sebe obradovao sa obicnim Motifom 6, ako ga nadjem za normalnu lovu

Starter*
05-12-2005, 03:34 PM
ES rack je pun pogodak..probao sam i Fantom XR i ok ali nije mi to ono pravo...ne znam opet kazem mozda gresim ali meni novije Rolandove sprave nemaju toplinu koa ranije...a taj tvoj prijatelj ako razmuislja da uzme Rolanda nek ga uporedi sa Yamahom ili Korgom...:)

MHz
05-12-2005, 09:45 PM
Yamaha S30 > Roland Juno D
Motif Rack > S30 + Juno D
Tako nekako... :)

Ako cete vec da uzimate motifa, uzmite ga u rack varijanti jer su (po mom ukusu) dirke katastrofa... uzmes A33, A37 ili nesto slicno i uzivash

Usao sam sa novcem u radnju da kupim Motif klavijaturu, misleci da sedmica ima semi-weighted dirke, kad ono isti puter kao na shestici..ja stvarno ne znam ko moze da svira na onim dirkama...jedina ozbiljna stvar
je osmica ali to je i skupo i veliko... eto toliko...

FrankoPanko
06-12-2005, 08:13 AM
Odluka je pala! Motif ES rack!:) Samo da skupim love:hyper: :banghead: . Nego, koju mi klavijaturu preporucate za master keyboard (5 ili 6,5 oktava) s obzirom da bi bio preveliki luksuz imati i S-30.:confused:

OFF
06-12-2005, 08:59 AM
Sto se dirki tice, najbolji su, po meni Rolandi A30/33/37, ili cak i A70. Ali su ostale funkcije mastera na njima sranjkaste, i kontrole se ne mogu porediti sa onima na npr klavijaturi Motif.

Ja se ne slazem za dirke na Motifu, za nekog ko nije klavirista one su OK, cini mi se da su cak bolje od standardnih dx7-t3-triton dirki. Ipak je to synth, a ne stage piano

milos
06-12-2005, 10:20 AM
Za master:CME UF 6 ili 7 ,sve zavisi sa koliko dirki zelis.
Cuo sam da su mnogo bolji od Rolandovih A serija:)

OFF
06-12-2005, 11:08 AM

Nisam to probao, kakve su im cene?

milos
06-12-2005, 03:40 PM
Neko sam foruma je kupio CME UF 5(4 oktave) u Artistu u NS za 190 EUR ili mozda i manje.Jednostavno dodas 50 EUR za oktavu vise:) Najbolje nazovi Artist za cene-mislim da su najjeftiniji za CME klavijature.Za broj pogledaj negde u sekciji razno.
http://www.arbitermt.co.uk/index_cme.htm

MHz
06-12-2005, 04:51 PM
Mislim da bi opet bilo najbolje da odes u neku radnju ili kod nekoga ko ima neki master pa da probas i vidis sta ti se dopada. Kao sto vidish, razlicita su mishljenja tako da je tvoje ipak mislim najvrednije.

Kao sto OFF kaze, kontrole na A seriji jesu sranjkaste ali dirka je sjajna, imam a33.

Pogledaj te CME UF mastere, mislim da su u smislu kontrole bolji od Rolanda ali za dirku nisam siguran (nisam probao).

OFF
06-12-2005, 05:07 PM
Gledah onaj CME na netu, i mislim da je za live gotovo neupotrebljiv jer kao i Fatar nema najbitniju stvar - tastaturu za pozivanje boja (direktna kontrola program change-a). Ja na mom A30 nemam roto-podove, fadere, display, ali mogu modul na svirci da stavim u rack i pritiskom na najvise 2 tastera promenim boju. Nikako da se pojavi dobar, kompletan master

clusterchord
06-12-2005, 06:02 PM

CME svakako. tipka (pogotovo semi-weighted), sama izrada i brdo kontrolera na panelu cine ih bar dvije klase iznad Rolanda.

jedino sto nemaju master keyboard mogucnosti poput A70/90 - u smislu vec spremljenih split ili multi-zone kombi preseta, to ima smisla kad imas pun rack raznih modula.

ali za ovakve potrebe , da spojis na njega jednu ili dvije sprave poput ES racka koji vec sam u sebi moze imati konfigurirane layere , splitove itd., CME je i vise nego dovoljan.

http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/thumb.gif

wladymeer
12-12-2005, 04:09 AM
Što se tiče Juno-D klavijature ona nikako ne može po pitanju opcija i dubine sinteze da se meri sa Motifom ili Tritonom ili Fantomom, ali je klavijatura u tom rangu i ceni DEFINITIVNO najbolja stvar koja je do sada izašla!! Ima nekoliko gluposti po pitanju efekata, ali zvukovi koji se mogu napraviti su barem meni topliji nego na Tritonu!!

Idealna je za padove, tople EP a la '80, synth leadove (neki prijatelji su me pitali kada sam nabavio JD990 kada su čuli neke demoe) a dirke su semi-weight.

Kupio sam je sasvim slučajno u maju umesto toliko željenog Alesis QS8.2 a pritom nisam baš definitivno šta da očekujem (X5D u najmanju ruku) i do dan danas nisam zažalio zbog toga. Ako imate 500eur i ne znate šta da nabavite, ovo je po meni najbolje nešto što možete naći za te pare.

BIN
15-02-2006, 10:59 PM
@Lordring

Ako si probao i Roland XP30, mozes li da ga uporedis sa JUNO D? Da li su to uopste
"uporedljive" klavijature ili Juno ipak spada u dosta nizu klasu?

Posto ste pomenuli i Yamahu S30, moze li mi neko reci koliko novca vrijedi dati
za jednu polovnu za DX prosirenjem?

wladymeer
21-02-2006, 10:55 AM
Nisam nešto mnogo probao, ali ako se dobro sećam XP30 je nešto kao "klavijaturna" verzija JV1080? Ono što sam ja video od XP serije (nisam siguran da li je baš bio 30) jeste da imaju mnogo dublji edit mode od JUNO D te da samim tim može mnogo više da pruži u odnosu na JUNO D. U svakom slučaju po mom mišljenju, JUNO D je sigurno ispod XP30 ali ne verujem da je "dosta niža klasa" jer cena ume da zavara :)