PDA

View Full Version : Sta se desava sa Search opcijom?

fipke
04-12-2005, 12:27 PM
Ili je search tupav ili ja nem pojma da ga koristim.?:confused:

zasto kad ukucam reci poput: dbx, urs everything, search - dobijem sledeci eror...

Sorry - no matches. Please try some different terms.
The following words are either very common, too long, or too short and were not included in your search

a kad ukucam reci tipa: amek, cubase izadju mi rezultati - sve normalno...

eto naprimer hocu da trazim sve tredove o urs-u i kako sad da znam da li je ta rec too common too short too long, kad nema nijedna druga rec...?!?

puRe
04-12-2005, 02:06 PM
Search na forumima ne trazi reci od 3 slova ili krace...tako je napravljeno zato sto ako recimo upises "ili" pretrazice sve teme sa tim izrazom sto moze da preoptereti server...

Ni
05-12-2005, 01:40 AM
fipke, nije bas "forumsko resenje", ali mozes da koristis google sa definisanim sajtom

koristi query site:rumski.com URS

415 rezultata.

fipke
05-12-2005, 10:13 AM
thnx.

ANITA
05-12-2005, 09:30 PM
Search na forumima ne trazi reci od 3 slova ili krace...tako je napravljeno zato sto ako recimo upises "ili" pretrazice sve teme sa tim izrazom sto moze da preoptereti server...

Da li se ta search opcija moze modificirati ikako? Jer ovo je stvarno blesavo. Jednostavnije je ispod napisati napomenu kakve rijeci da se ne koriste u searchu (sto vecina ljudi zna i sama).

Roadie
07-12-2005, 07:22 PM
Jednostavnije je ispod napisati napomenu kakve rijeci da se ne koriste u searchu (sto vecina ljudi zna i sama).

Onda se moze dogoditi da netko namjerno preopterecuje server. (mislim moze ga se preopteretiti na milijun nacin, ali ovo bi bila opcija vise, i to vrlo jednostavna)