View Full Version : Beovizija / Eurovision
Steka
01-12-2005, 10:45 PM
http://www.rts.co.yu/forum/prikaz_poruka.asp?ForumID=34&TemaID=14993&PagePosition=1
Sta vise reci........
Narodnjaci nas predstavljaju na Evroviziji.
Marina Tucakovic tekstopisac a ujedno i u ziriju !!!??? WTF
Kako je to moguce????
Treba je odmah diskvalifikovati.
Mi isto spremamo pesmu za Beoviziju ovogodisnju,
ali ako ovi debili ucestvuju povucicemo nasu.
Izgleda da je doslo do toga da opet Lobi/monopol
radi.:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
shigumicu
01-12-2005, 11:52 PM
Tuzno i zalosno.:(
ProkDu
02-12-2005, 12:14 AM
jos jednom:
"revolution calling, revolution calling, revolution calling YOU" :taz: :sw:
lesha
02-12-2005, 01:08 AM
voleo bih da prodju i budu poslednji na evroviziji.. :twisted:
Boskovic
02-12-2005, 01:59 AM
Nishta chudno, ionako je sve davno poshlo u qrac.
bassystem
02-12-2005, 02:07 AM
pa ljudi osvijestite se...muzika je biznis. Pa neće valjda Marina i Braja vama dati pare i nagrade. Revolution, i to odma
statusband
02-12-2005, 02:31 AM
Predlog:
Da sastavimo legalno udruzenje muzicara "Rumski" i da se borimo za pravdu na estradi i da im ..bemo kevu :o :D :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Manite se festivala!
Dobro se zna da je to samo uzimanje para od obicnih smrtnika koji zele da im se pesma zavrti na tv-u!
Narod vs. Marina Tucakovic i mafija! :D
Da ne preterujete malo,a?
Bas bih voleo da cujem jedan razlog zasto bi "zvezdama granda" bilo zabranjeno da ucestvuju na beoviziji?!
Zato sto su narodnjaci, sta?
Stvarno ne razumem.
@Steka
Ako zbog tih, kako kazes "debila" ,razmisljas da povuces pesmu, uradi to odmah, sedi kuci i cuti! Tim kukavickim stavom nista neces dokazati, a oni mogu samo da likuju.
@ProkDu
Vidim, pokrenuo si revoluciju...
@lesha
Zasto?!
Jel si cuo pesme?
Ne znam zasto sam siguran da nisi....
U svakom slucaju, shokiran sam ovakvim stavovima gde je ego na prvom mestu, pa vam je svako ziv kriv zbog neuspeha.
Stavite prst na celo, promislite, pa lepo sednite, zagrejte stolicu, napravite nesto dobro, i na taj nacin pokazite da vredite.
A to sto se Marine Tucakovic tice, tu se slazem.
Ipak, ne vidim da je to nesto novo.
Uvek je tako bilo, pa vas opet nije ometalo da ucestvujete na ovom ili onom festivalu.
Ovde se ipak radi o necemu drugom.
Muzicarska sujeta i ego.
Totalne gluposti!
shigumicu
02-12-2005, 05:02 PM
Bas bih voleo da cujem jedan razlog zasto bi "zvezdama granda" bilo zabranjeno da ucestvuju na beoviziji?!
Stvarno ne razumem.
Jedan od razloga je upravo to shto to i nisu narodnjaci vec neki kvazi teheranski ili bangladeski surogati. Taj izraz "NARODNJACI" je maksimalno zloupotrebljen ne bi li se narod u tome preboznao.
Druga je stvar da li su to dobri pevaci, pa ce pevati nesto sto nije iz njihovog faha, sto bi bacilo drugo svetlo na stvari, ali cisto sumnjam. :)
veseli koljac
02-12-2005, 05:28 PM
Stvarno ne razumem.
@Steka
Ako zbog tih, kako kazes "debila" ,razmisljas da povuces pesmu, uradi to odmah, sedi kuci i cuti! Tim kukavickim stavom nista neces dokazati, a oni mogu samo da likuju.
@ProkDu
Vidim, pokrenuo si revoluciju...
@lesha
Zasto?!
Jel si cuo pesme?
Ne znam zasto sam siguran da nisi....
U svakom slucaju, shokiran sam ovakvim stavovima gde je ego na prvom mestu, pa vam je svako ziv kriv zbog neuspeha.
Stavite prst na celo, promislite, pa lepo sednite, zagrejte stolicu, napravite nesto dobro, i na taj nacin pokazite da vredite.
A to sto se Marine Tucakovic tice, tu se slazem.
Ipak, ne vidim da je to nesto novo.
Uvek je tako bilo, pa vas opet nije ometalo da ucestvujete na ovom ili onom festivalu.
Ovde se ipak radi o necemu drugom.
Muzicarska sujeta i ego.
Totalne gluposti!
ne radi se o sujeti,mislim da ljudi samo ne vole ta festivalska sranja koja im se serviraju sa tv-a.
ProkDu
02-12-2005, 05:33 PM
Avax-e ajde spusti se malo na zemlju, ateriraj. Revoluciju cu da pokrenem, a ti se pazi da se ne nadjes na spisku. :o :rotfl:
Ne zivim od muzike. Mada revolucija treba da bude sveobuhvatna, gledajuci politiku, ekonomiju, .... itd. Upravo citam "Che Guevara - Guerrilla Warfare", tako da ti opet kazem pazi se. :o :rotfl:
Replika sa kraja najnovijeg ruskog SF blockbustera "Nocna straza": " ... i nista nije izgubljeno dok ima nas koji se borimo na starni svetlosti." :cool:
Ok, dizem ruke.
Neki ljudi ocigledno nikad nece da prihvate realnost, a ja ne zelim da im kvarim snove.
Uostalom samo izneo sam svoj stav.
@ ProkDu
Bez obzira na zezanje, ne volim da mi se neko tako obraca, tako da te molim da me zaobidjes.
Dushan_S
02-12-2005, 06:29 PM
Avaxe, problem je ?to to tvoje "Prihvatanje realnosti" vi?e izgleda kao prihvatanje da svi budemo ovce, eto u tome je stvar. Ako ne?to smrdi, treba ga baciti u kantu, a ne reći "To je realnost, opusti se i u?ivaj u smradu". E sad, sama pesma mo?e biti predmet razgovora da li valja ili ne , al ajde sad da svi stavimo prste u u?i i pravimo se da ne znamo kako funkcioni?u stvari na ovoj "estradi" i kao je sve to lepo i po?teno. Znači meni je kul da neko radi narodnjake, čak ću i ja lepo uzeti pare i snimiti nekome, nemam moralni problem. Ali druga stvar su poku?aji da se validira ta teheranska varijanta time ?to se od njih prave pop pevači, ?to nisu. To jest, ba? mislim da treba povući crtu između teherana i pop, prave folk i etno muzike.
lesha
02-12-2005, 06:54 PM
"Mrzim narodnjake!!!"
Bata Zivojinovic
:D
Avaxe, problem je što to tvoje "Prihvatanje realnosti" više izgleda kao prihvatanje da svi budemo ovce, eto u tome je stvar. Ako nešto smrdi, treba ga baciti u kantu, a ne reći "To je realnost, opusti se i uživaj u smradu". E sad, sama pesma može biti predmet razgovora da li valja ili ne , al ajde sad da svi stavimo prste u uši i pravimo se da ne znamo kako funkcionišu stvari na ovoj "estradi" i kao je sve to lepo i pošteno. Znači meni je kul da neko radi narodnjake, čak ću i ja lepo uzeti pare i snimiti nekome, nemam moralni problem. Ali druga stvar su pokušaji da se validira ta teheranska varijanta time što se od njih prave pop pevači, što nisu. To jest, baš mislim da treba povući crtu između teherana i pop, prave folk i etno muzike.
Pa neeee. Zar ja nisam rekao da se treba "suprotstaviti" time sto ce neko odavde uraditi nesto bolje umesto da odustaje od muzike?
Mislim da jesam.
Kao sto si i sam rekao pesma moze biti predmet razgovora, da li valja ili ne.
Pa to upravo ja hocu da kazem.
Ali ovde niko nije cuo pesme o kojima se prica, vec su predmet interesovanja izvodjaci.
Zar to ima logike?!
Ja to pokusavam da kazem.
Nemojte da displasirate neciji pokusaj da ode na Evroviziju ako niste culi pesmu.
Makar on bio i "teheranski narodnjak" i ako je to pogresna kvalifikacija, ali necu da ulazim u to.
Mozda, ali mozda taj teheranski narodnjak bude imao bolju pesmu nego svi drugi.
Mozda....
Ako ne, naravno da cu se i ja pobuniti da nekakva glupost ode na Evroviziju.
A ovako unapred sve to lici na neku diskriminaciju....
Eto...
Svi su ovde pomalo u pravu i pomalo nisu.
Cinjenice:
1. Festivali zabavne muzike postoje svuda, pa i kod nas.
2. Svuda gde ima para, ljudi se guraju da uzmu svoj deo.
3. Svi koji se dodju do svog dela, cine sve da taj deo zadrze, pa uvelicaju
4. Da bi oni uzimali veci deo, ostali moraju da uzimaju manji.
5. Ostalima nije pravo, ali u odsustvu boljeg resenja pribegavaju neadekvatnim i nedelotvornim resenjima.
6. Pocinju rasprave tipa: "Ovo vredi, a ovo ne vredi" koje uglavnom nemaju mnogo smisla.
I tako bih mogao do sutra. Mislim da definisanje sta je dobro,a sta nije, ne vodi nigde. Upalite MTV i bicete suoceni sa 97% djubreta svetske produkcije za koje svi misle da je Bog-zna-sta, a u stvari nije nista, do djubreta (subjektivan stav).
Veliki broj ljudi misli da je to nesto, jer se vrti na MTV-u i tako formira ukus.
Kada se ukus formira, tesko je nekom objasniti da "to nije to"
Taj proces je dugotrajan i moras da budes i pametan i talentovan i uporan i da imas veeeliku srecu da bi eventualno uspeo u tome.
Shodno svemu ovome, dolazim do zakljucka da su rasprave na ovu temu u krajnjem slucaju naivne, ako nisu pokrepljene delima, tj. dokazom prave "borbe" protiv ovakve situacije.
Licno ne mogu, a da ne kazem da od zvezda granda odavno nisam video goru govnariju i da se radi o cistoj lobotomiji. Upalim TV i vidim 3-4 Cece na bini koje izgledaju i pevaju isto, ali ih je vise nego sto treba. Posle par sekundi ukapiram da ni jedna nije prava...
Daleko da mi se svidja Ceca, ali bar je to sto jeste.
Onda ih vidim u studiju gde kao prava mala sekta pevaju idiotske pesmice i glume "zvezde" sa silnim najavama o blistavoj karijeri...
Prst u usta...
Naravno, osim subjektivnog gadjenja, ne bih nista drugo mogao da kazem osim da radim na tome da nadjem svoje mesto negde gde nisu oni i ne krivim njih ili bilo koga drugog za to sto je "ovo onako ili ono onako", vec pokusavam da unapredim sebe i na taj nacin se ostvarim.
Ljudi o kojima pricate (Marina, Braja...) uzimaju ogromne pare i glupo je ocekivati da se u dogledno vreme bilo sta promeni po tom pitanju, iz prostog razloga sto su oni u mogucnosti da to ne dozvole i nece dozvoliti.
Jedino sto mozete je da sebi ustedite zivce, ne misleci o njima, vec mislite na sebe i ono sta cete vi uraditi.
Ovo sve bez ikakve namere da bilo koga prozovem, vec iz pokusaja da smirim tenzije.
Pozdrav
bassystem
02-12-2005, 07:38 PM
awax, jesi se ti kretao u tim krugovima? Da jesi, a ako si iskreni muzičar, bilo bi ti muka
bassystem
02-12-2005, 07:52 PM
oggy, ti si divno smiren, blago tebi, ali ja se već du?e vrijeme nate?em s tim kretenima i neću da budem smiren, jer ?ivim u zemlji u kojoj se ni?ta osim para i veze ne po?tuje. Tako je i u drugim zemljama, ali brate, ovoga ?to kod nas ima nema niđe. I po?to je moj posao i ?ivot direktno vezan za te stvari ne mogu da se smirim, i pljuvaću ih na svakom koraku jer drugačije ne mogu da se borim. Mislim, mo?da i mogu ali meni ne polazi za rukom. LJudska glupost je bezganična...a i nekultura. Ako ni?ta onda bar mogu da se na miru nerviram i ser** se na njihov izbor muzike i do?ivljaj "kulture"...jedva čekam da neko opet odgovori pa da mogu opet da se istresem....fala
ps: ja vas do?ivljavam kao kolege, pa reko, valjda nećete zamjerit ako mi poslu?ite kao ventil...mislim, najbolje bi bilo da napravimo neku dobru svirku, ili ?urku, ali dok se toga neko ne sjeti, mo?e i ovako
poz
Steka
02-12-2005, 08:41 PM
Neko je spomenuo MTV mislim Oggy gore i njihov materijal koji serviraju
deci, publici generalnoj itd. Tako isto rade i ovi slepci iz Granda. Boli me k***
sta ja rekao ovde za njih itd. i to sto zaradjuju pare. Niti sam u svetu SCG produkcije, niti zavisim od toga, niti se druzim i ulazim u krugove ith ljudi.
Pesma Beovizije bi trebala da bude pesma naroda, zemlje, predstavljanje nase
tradicije, istorije. Mene nervira kada neki kvazi muzicar/harmonikas neke jane, cane itd. pravi aranzmane koji su debilni. Ritmovi koji imaju istu ritmiku,definiciju,pattern. Bas linije koje su se vec ofucale i kvintni krug ili turski sklop harmonija.
Slusate neku pevacicu i ustanovite da je matrica ista. Ovi novi grandovci ista prica samo sada kao imaju bolji zvuk, ali ideje i dalje jadne.
Kako znam ???? Sticajem okolnosti rodjaci su imali pink i par puta naletim primoran
da slusam i da mi u uvo udju te pesme koje nemaju nikakvog smisla ako mene neko pita.
Ali nazalost vode monopol i tu nema spava, mada zabavne muzike i dalje ima.
Da ne skrecem sa topika koji sam postavio ranije, ne zanima me da li ima Granda, narodnjaka i ostaloga, zanima me da ljudi svi koji ucestvuju na festivalima imaju ravnopravne sanse o tome sam ja pricao.
Avakse, jebi ga znam da radis muziku za Djoganija itd. i da mozda radis sa
narodnjacima pa te sada ovo pogadja ali realnost je da ako ovi udju na
takmicenje verovatnoca je da ce pobediti jer iza njih stoji vise od pola drzave
(ljudi koji su osudjeni da se naviknu na narodnjake,odkup zirija,namestaljke zirija
jer su saucesnici u stvaranju same pesme itd.)
E to je razlog zasto mislim da povucem pesmu. Da diskutujem o tome da li
se plasim itd. mi je i smesno niti cu uopste nesto ni reci sta radimo pa
da posle ne bude nekih dobacivanja i sta ja znam jos.
Rodjen sam u familiji gde su svi muzicari, ja sam se bavim muzikom od
svoje 5 godine (studirao sam .........) i smatram te iz granda "ne skolovanim muzicarima".
Eto nemam sta vise da kazem.
:):):)
Ja sam sve, samo ne smiren :)
Ono gore je bio samo pokusaj (nadam se uspesan) da smirim bespotrebne rasprave i strasti za koje niko konkretno odavde nije "zasluzan".
Mislim da pljuvanje samo njima dize samopouzdanje i cini ih jos jacim, jer pljuvanje i bes uglavnom indicira na ocaj i ocajnike, a to je njima jedino i potrebno da bi likovali.
Ja se, kao i ti, bavim samo muzikom, tj. studijom i zivim od toga (cak sviramo i isti instrument :) ) i mnogo mi je lepse kad mi, kao pre neki dan dodje Buga i radim muziku sa muzicarima, nego kad moram da radim nesto sto licno nikad ne bih slusao.
Treba cutati i gurati svoje. Mislim da su i oni tako uspeli da stignu na ove pozicije, te ih jedino na taj nacin mozemo ugroziti. Fakat je tamo za sada vise para, ali moze da bude para i sa druge strane, ako se "promeni klima".
off topic:
Nacuo sam upravo da sutra dobijam neke dugove, pa je meni Nova Godina stigla ranije :)
:bend:
SRECNA NOVA GODINAAAAAAA!!!! :)
ProkDu
02-12-2005, 10:15 PM
@ ProkDu
Bez obzira na zezanje, ne volim da mi se neko tako obraca, tako da te molim da me zaobidjes.
Ako sam te uvredio, ja se javno izvinjavam. MyPoint je bio taj da: "Sve je jasno kao suncan dan". Necu ni da prodjem pored teme zvana "politika", da bih ovde iznosio neke svoje stavove, ali onaj ko zna da racuna sabrace vrlo lako faktore koje se razresavaju u trenutno stanje na muzickoj sceni. I nisam se salio da citam Ce Gevaru, jednostavno volim da imam uvida u razlicite principe borbe, makar ih samo formalno primenjivao. Primetio si da ni u jednom trenutku nisam omalovazavao tu takozvanu scenu, cak stavise ima moj apsolutni respekt u smislu biznisa koji se radi :cool: . To je fakticko stanje stvari. Ok. Ali, nemoj samo da mi kazes da znas nekoga ko je dobar automehanicar, popravlja televizore, super je majstor za kisobrane, a uz to i programira u Cobalt-u, C++-u, i pritom je ekpert za kuvanje kupusa. Isuvise sam revoltiran ljudskom gluposcu i podrzavanju iste, da mi je MUKA oko cele te price :mad: .
Hleba i igara :D
"A sada nesto sasvim drugacije ......."
Srecna Nova Godina :mase: :bounce2: :bend:
Boskovic
02-12-2005, 10:41 PM
Pa ja se generalno slazem sa ovim kontraAvaX stavovima. AvaXe kazesh da treba neko da napravi bolje i probije se pored Grandovih zvezda. Nije u tome fora, jer da bi uopshte ushao u ring sa njima morash u startu da isposhtujesh neke kriterijume i samom sebi skochish u usta. Znachi tu je pojam "bolje" jasno definisan.
Interesanran je recimo i sluchaj Vlada Georgieva. Mislim da covjek nikad ne bi dostigao poziciju koju ima da u startu nije odjebao i City i Pink i Svet. Od same promocije albuma pocheo je da pravi koncerte a ne tezge i time se totalno distancirao od svih ostalih koji pljunu pare za album, to odnesu u City i onda idu da tezgare. Jbg, to je mac sa dvije oshtrice al njemu je upalilo. Da nije odluchio da cera po svome i da je prihvatio da se "lakta" u istom koshu nisam siguran da bi bio tu gdje jeste.
Ako uletish u nashe estradno "vrzino kolo" nikad necesh postati EKV, U2, RHCP. Utopicesh se u mediokritetskom moru.
U pravu su ostali koji kazu da je slichna stvar i na MTV. Sem ovih nekih starih kuka, nema vishe takvih autoriteta kao Hendrix, Lenon, itd.
Muzika je postala isuvishe velika mashinerija da pojedinac moze da se istakne u toj gomili, stim shto je MTV ipak malo bolji nego Grand.
Tako da ako postanesh popularniji od Grandovih Zvezda uspio si na nashoj estradi definitivno a da li si bolji umjetnik i muzichar to je vec diskutabilno...
Posto sam i ja odskora upao u te neke semice, jedino pametno je sto se ovde moze uraditi je da se protiv lose muzike borimo tako sto cemo praviti dobru...
Nazalost, mnogi i ne shvataju da je vreme Zepellina, Pink Floyda, Hendrixa itd. odavno proslo i da treba smisliti nesto novo.. Ne originalno, ali novo, malo razlicito.. a misljenja sam da to uopste nije tesko ako se vodis nekim svojim shvatanjem muzike, a ne kopiras Miku, Lazu, Peru...
k'o sto rece odavno moj strika.. mozes da imas i gitare i pojacala i pedale kao gary moore, ali nikad neces svirati kao on jer nemas to sto on ima u glavi i prstima :)
A kad spominjemo nas neki rokenrol... pa ti muzicari su sami sahranili nas rokenrol posle 95-e losim albumima, slabim koncertima itd...
btw. obzirom da sam se u poslednja tri meseca prosetao po skoro svim najvecim studijima u gradu i video kako se radi kod nas mogu samo da kazem da sva ta "besna" oprema NE SLUZI da bi mi dostigli neki svetski sound vec da bi se za sto manje vremena uzelo sto vise para, a da to zazvuci pristojno. nista dalje od toga. cim je to "pristojno", tj. nema nekih velikih zamerki pesma je gotova... bezveze... potpisujem da bilo ko ko je talentovan sa ovog foruma uz malo truda i minimum neke standardne opreme moze da napravi bolju plocu nego 95% nase produkcije...
statusband
03-12-2005, 03:24 AM
Zar nismo o svemu ovome vec polemisali?Zasto da gubimo vreme.
Oggy,potpisujem te u svemu tebe i Dushan_S,i dodajem,kakve veze ima sto je neko narodjnak ili Rocker ili Jazzer ili nesto drugo?!Kvalitet i Skart postoji u svim pravcima muzike,ali se ne treba miriti sa tim da je Shkart ono sto valja!
I kako rece Oggy,a sto ja najbolje znam iz licnog iskustva,kada se narod navikne na nesto,tesko mu je to izbaciti iz glave,ali se treba i dalje boriti,a u ostalom "Dok god ima ovaca,treba ih sisati"!Radim aranzmane u svim pravcima muzike,ali ne radim shund i ne stidim se toga.Volim sve vrste muzike koje imaju kvalitet.Volim tamburase u Skadarliji,volim i trubace u Guci,ali volim i Stinga.Izmedju ostalog u Americi je Country muzika isto sto i kod nas narodnjaci,pa sto je onda svirate koje kuda po kojekakvim Klubovima po Beogradu,a i sire?!
Ako ne volis da radis narodjanke,pa nemoj ni da ih radis,a nemoj posle da se pravdas,radio sam ih zbog para,muka mi je od tog sr.nja!Ako imas ponosa,onda nemoj da radis to sto ne volis,izmedju ostalog,uvek je bilo jedno nasuprot drugom,komercijala ili kvalitet u sva vremena na svim prostorima.
Sto se tice te Marine,koze debele,sram je bilo,ako covek ne moze da se kontrolise u jelu i picu,onda ti je ostalo sve jasno.Kupuje pesme od klinki za po 50 eura,pa se onda potpisuje ispod njih,kao da su njene.Ko je kriv,deca?Pa za njih je u ovom vremenu 50 eura kao kuca veliko,sta ona znaju o autorskim pravima?!O njoj ne treba ni pricati,ona je smece obicno! :mad:
Molim Admina da zakljuca ovu temu da se vise ne nerviram,jer smo vec predugo polemisali na ovu temu!
bassystem
03-12-2005, 02:53 PM
hm, za?to da je zaključa (temu ) pa ba? je dobar ventil, kao ?to rekoh. Mislim, ova na?a kulturna tragedija je usko povezana za op?tom krizom i besparicom, jer ovaj narod je u osamdesetim pokazao da mo?e bolje...sad je na nas red. Međutim, moramo da se izborimo da kulturu uobličavaju "kulturni radnici" a ne ?oferi i trgovci...sada smo svi ?rtve ukusa upravo takvog soja ljudi. Znate li da smo mi u osamdesetim imali "porez na ?und"...
idekius
03-12-2005, 05:25 PM
Znate li da smo mi u osamdesetim imali "porez na ?und"...
Pa to ti je otprilike dobar korak i za postepeno rasciscavanje danasnje situcije... cim zamjauce, udri po dzepu, a tu najvise boli, pa da vidis da li ce drugi put...
"kako da se zna sta je shund, a sta nije?"... zna se...
Sto se tice festvala, naravno da su tragikomedija... oni koji u njima vide sansu, varaju se... niko se nije usrecio sa festivalima...
Ako neko gleda nase festivale sa uzivanjem, svaka mu cast na ukusu...
Kod nas ti je zajebancija i sto nekome hoce da izdaju album, a nekome nece... Sto izvesni "troskovi" oko izdanja su sve, samo ne legalni... piraterija caruje, PGP RTS je puk'o k'o zvecka i pitanje je da li ce se ponovo sastaviti... haraju kvazi menageri i neki likovi koji imaju veze sa muzikom isto koliko i ja sa australijskim govechetom... ma neverovatno...
"Turbo", rec uzeta iz recnika auto industrije, predstavlja naziv za propeler koji smeshu vazduh-benzin pod pritiskom ubacuje u cilindar automobilskog motora... "Turbo-Folk".... sta bi to trebalo da bude? ha, ha.... :)
STUDIOTON
03-12-2005, 10:38 PM
ja radim pesmu za beoviziju jednom bendu. narodnjackom bendu :da: :plazi:
Dushan_S
04-12-2005, 01:35 AM
Pa neeee. Zar ja nisam rekao da se treba "suprotstaviti" time sto ce neko odavde uraditi nesto bolje umesto da odustaje od muzike?
Mislim da jesam.
Kao sto si i sam rekao pesma moze biti predmet razgovora, da li valja ili ne.
Pa to upravo ja hocu da kazem.
Ali ovde niko nije cuo pesme o kojima se prica, vec su predmet interesovanja izvodjaci.
Zar to ima logike?!
Ja to pokusavam da kazem.
Nemojte da displasirate neciji pokusaj da ode na Evroviziju ako niste culi pesmu.
Makar on bio i "teheranski narodnjak" i ako je to pogresna kvalifikacija, ali necu da ulazim u to.
Mozda, ali mozda taj teheranski narodnjak bude imao bolju pesmu nego svi drugi.
Mozda....
Ako ne, naravno da cu se i ja pobuniti da nekakva glupost ode na Evroviziju.
A ovako unapred sve to lici na neku diskriminaciju....
Eto...Pa cool, priznajem da nisam posmatrao tvoj lik i delo u celosti nego reagovao na samo ovaj jedan konkretan post :) Mada ja zaista mislim da je potrebna diskriminacija, i da bi da postoji neka vrsta culture-police i da se tako ne?to mo?e sprovesti u delo, neki ljudi bi trebalo da le?e u zatvoru, ne zbog toga ?to je neka muzika ?und, nego zbog toga ?to su neke stvari vrlo blizu kriminalnih aktivnosti. Postoji ta činjenica da ni?ta ZAISTA ne mo?e sprečiti dobrog pevača sa dobrom pesmom da napravi posao, pa je bezveze sa te strane vaditi se na objektivno postojeće lobije, ali sa druge strane, kada sagleda? u celosti koncepciju ovog "projekta" za evroviziju, ?ta mo?e? da pomisli?? Svako ko je ovde malo dublje u kontaktu sa estradom sve zna, i uop?te nije potrebno obrazlagati, samo ?to se to već prihvata kao normalno. Lično ne verujem u nikakvu revoluciju i takve stvari. Uvek postoje lobiji, jednostavno je potrebno raditi kvalitetno i terati svoju priču. Kada bude dovoljno kvalitetne konkurencije vremenom će se stvari pomalo srediti same od sebe.
oggy, ti si divno smiren, blago tebi, ali ja se već du?e vrijeme nate?em s tim kretenima i neću da budem smiren, jer ?ivim u zemlji u kojoj se ni?ta osim para i veze ne po?tuje. Tako je i u drugim zemljama, ali brate, ovoga ?to kod nas ima nema niđe. I po?to je moj posao i ?ivot direktno vezan za te stvari ne mogu da se smirim, i pljuvaću ih na svakom koraku jer drugačije ne mogu da se borim. Mislim, mo?da i mogu ali meni ne polazi za rukom. LJudska glupost je bezganična...a i nekultura. Ako ni?ta onda bar mogu da se na miru nerviram i ser** se na njihov izbor muzike i do?ivljaj "kulture"...jedva čekam da neko opet odgovori pa da mogu opet da se istresem....fala
Ja znam neka tvoja iskustva, ono recimo "Ovde treba da bude plavo pa onda krov u refrenu, ali skupo" :rotfl: Mislim, sme?no je ovako sa distance, ali verovatno bih popizdeo lično :(
U pravu su ostali koji kazu da je slichna stvar i na MTV. Sem ovih nekih starih kuka, nema vishe takvih autoriteta kao Hendrix, Lenon, itd. Mada nije nemoguće. Recimo Dave Matthews Band je napravio milionske tira?e u americi, ba? tokom 90-ih, kada je one-hit-wonder formula i ekspres produkcija bila na vrhuncu. Znači ko stvarno vredi i radi, napravio je određen uspeh.
Arthur
04-12-2005, 04:10 AM
mada ipak mislim da je Dave Matthews zamalo pa izmislio ceo novi pravac i pristup zabavi... ono skromno sto sam uspeo da cujem...
Postoji ta činjenica da ništa ZAISTA ne može sprečiti dobrog pevača sa dobrom pesmom da napravi posao, pa je bezveze sa te strane vaditi se na objektivno postojeće lobije, ali sa druge strane, kada sagledaš u celosti koncepciju ovog "projekta" za evroviziju, šta možeš da pomisliš? Svako ko je ovde malo dublje u kontaktu sa estradom sve zna, i uopšte nije potrebno obrazlagati, samo što se to već prihvata kao normalno. Lično ne verujem u nikakvu revoluciju i takve stvari. Uvek postoje lobiji, jednostavno je potrebno raditi kvalitetno i terati svoju priču. Kada bude dovoljno kvalitetne konkurencije vremenom će se stvari pomalo srediti same od sebe.
Eto sa ovim se u potpunosti slazem, i to je ono sto pokusavam da kazem sve vreme.
bassystem
05-12-2005, 03:35 PM
Kada bude dovoljno kvalitetne konkurencije vremenom će se stvari pomalo srediti same od sebe.
hm, malo je hevi kad počne? da razmi?lja? kada će se to desiti...
Mogli
05-12-2005, 06:23 PM
voleo bih da prodju i budu poslednji na evroviziji.. :twisted:
Sa ovim se u potpunosti slazem!!! Rekao sam davno da postujem svaku muziku, svakog muzicara, ali treba da se zna sta u koju korpu ide, sta je festival, a sta poselo!!! Nisu za to krivi turbofolkeri, vec oni koji primaju pare od njih, e te treba obrukati!!!!:mrgreen:
idekius
05-12-2005, 07:14 PM
Trebalo bi po svaku cenu spreciti i dominaciju zena na ovakvim manifestacijama... Kakvu dominaciju?:)
Lepo, dodje riba, skine se i stvar je sredjena...:mrgreen:
Padalo mi je na pamet da uzvratim istom merom, tj. da se i ja skinem, ali postoji mogucnost da publika odreaguje vilama i motkama :( :rotfl:
statusband
06-12-2005, 12:38 AM
Dao si mi dobru ideju! :o :D :rotfl:
deki... pa nisi ti kriv sto nemas p**ku.. da je imas sve bi bilo mnogo lakse :)
Boskovic
06-12-2005, 02:23 AM
A da vidi neshto sa Rambom. Ovaj opet ima pjesmu o plastichnoj hirurgiji :)
"... Tamo ce vasa spolovila biti fike-fik..."
:rotfl:
Dushan_S
06-12-2005, 08:50 PM
hm, malo je hevi kad počne? da razmi?lja? kada će se to desiti...Kako kad? Pa u vreme dece na?e dece :D
Jonathan
07-12-2005, 12:36 AM
Cao ljudi,kao i obicno,na zadatu temu mnooogo reci,komentara i sugestija i jos koje cega i svi ste vi u pravu...I tu se sve i zavrsava!Da li ce na Eurovision narodnjak ili ne,da li se uzima kinta ili ne,ko treba da ide a ko ne,nema veze,jer mi (koji se bavimo muzikom na bilo koji nacin) smo isuvise mali da bi nesto tu promenili i tako treba da se i odnosimo prema problemu...Treba sacuvati zivce i energiju za stvari koje radimo i da "nekim novim klincima" budemo uzor,a sve ostalo je nevazno...Jedino nam ostaje da se nadamo da ce neko (nekada) dovoljno jak i mocan stati na put svemu tome.
Prosle godine sam bio prisutan kad je izvodjacu za Beoviziju trazeno 3.000 evropljana za ucesce na festivalu (mislim da je u cenu uracunat ulazak i u finale,al nisam bas 100% siguran) i sta reci???Ko se druzi sa pomenutim klanom ima ulaz gratis,ko kupi pesmu od pomenutog klana takodje ima ulaz gratis,a svi ostali (izuzimajuci porodicne i politicke veze) placaju!!
Zato glavu gore i svi za svoje instrumente,za bolje sutra... :beer:
Arthur
07-12-2005, 01:07 AM
ili ipak nakosutra...:(
Dushan_S
23-12-2005, 08:47 PM
Malopre upalim televizor i na njemu Grand a na grandu neka grupa likova koje su najavili kao zvezde granda i pomenuli ne?to za pesmu kako će biti hit, a onda su oni otpevali neki tehno proliv u fazonu najgorih abortusa vokalno čvoračkog sastava "Luna", čiji tekst je pisan u nekoj neverovatnoj nameri da se bavi slobodom izra?avanja i individualizmom. Tj, pij kad ti se pije s..i kad ti se s..e i tako dalje. Molim vas, ute?ite me i recite mi da to nije pesma koja ja pominjana kao kandidat za evroviziju. Moje detinjstvo je već upropa?ćeno ovim u?asnim iskustvom, ali i dalje se nadam.
ProkDu
23-12-2005, 09:35 PM
Malopre upalim televizor i na njemu Grand a na grandu neka grupa likova koje su najavili kao zvezde granda i pomenuli ne?to za pesmu kako će biti hit, a onda su oni otpevali neki tehno proliv u fazonu najgorih abortusa vokalno čvoračkog sastava "Luna", čiji tekst je pisan u nekoj neverovatnoj nameri da se bavi slobodom izra?avanja i individualizmom. Tj, pij kad ti se pije s..i kad ti se s..e i tako dalje. Molim vas, ute?ite me i recite mi da to nije pesma koja ja pominjana kao kandidat za evroviziju. Moje detinjstvo je već upropa?ćeno ovim u?asnim iskustvom, ali i dalje se nadam.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
skoncentrisi se na plesacice iza, skoncentrisi se na plesacice iza, ... i nedaj se ... :o
Meni ce onda biti mnogo zabavniji sledeci izbor za pesmu evrovizije ako budi takvih ucesnika. Ja sam jedan od onih staraca koji sede na balkonu, iz MupetShow-a. :D
ProkDu
23-12-2005, 09:52 PM
uhuhu
LACKY
23-12-2005, 10:02 PM
Malopre upalim televizor i na njemu Grand a na grandu neka grupa likova koje su najavili kao zvezde granda i pomenuli nešto za pesmu kako će biti hit, a onda su oni otpevali neki tehno proliv u fazonu najgorih abortusa vokalno čvoračkog sastava "Luna", čiji tekst je pisan u nekoj neverovatnoj nameri da se bavi slobodom izražavanja i individualizmom. Tj, pij kad ti se pije s..i kad ti se s..e i tako dalje. Molim vas, utešite me i recite mi da to nije pesma koja ja pominjana kao kandidat za evroviziju. Moje detinjstvo je već upropašćeno ovim užasnim iskustvom, ali i dalje se nadam.
To sigurno nije ta pesma (cisto zato sto pesme za euro song nesmeju biti emitovane sem u zvanicnom predstavljanju) ali nemoj da te ovo utesi jer ako mislis da ce zvanicna za takmicenje biti bolja nece ti biti lako kada je cujes!Mada ko zna?
Ono sto znam pesmu im je spremio Kiki ex Piloti i normalno u tandemu sa Marinom Tucakovic.:hyper:
Ako pobede i odu u Grcku mozda ce Sasa Popovic postati Trevor Horn(ima tu simbolike oba nose naocare)
Dushan_S
24-12-2005, 12:38 AM
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
skoncentrisi se na plesacice iza, skoncentrisi se na plesacice iza, ... i nedaj se ... :o
Meni ce onda biti mnogo zabavniji sledeci izbor za pesmu evrovizije ako budi takvih ucesnika. Ja sam jedan od onih staraca koji sede na balkonu, iz MupetShow-a. :DPazi, po?to retko gledam televiziju, mo?da tv ne valja pa raste?e po ?irini...Plesačice su izgledale kao neke mis provincije u turskoj...Jedna koje je bila ispred, jo? samo brkove da je imala, onako jedro ugojena, ali istovremeno u formi. Agrarna lepotica par ekselans. Znači te?ko da će me pevačice spasti bola ;)
To sigurno nije ta pesma (cisto zato sto pesme za euro song nesmeju biti emitovane sem u zvanicnom predstavljanju) ali nemoj da te ovo utesi jer ako mislis da ce zvanicna za takmicenje biti bolja nece ti biti lako kada je cujes!Mada ko zna?
Ono sto znam pesmu im je spremio Kiki ex Piloti i normalno u tandemu sa Marinom Tucakovic.:hyper:
Ako pobede i odu u Grcku mozda ce Sasa Popovic postati Trevor Horn(ima tu simbolike oba nose naocale)Da, ne smeju biti emitovane, zaboravih na pojedinost u ?oku. Zbunilo me je ?to je tgd? tgd? tup-c tup-c pesma, jer sam pretpostavljao da će biti neki backstreat boys propu?ten kroz prizmu na?e etno stvarnosti, znači kao sporać ?ta već. Trevor Grand je moj omiljeni medijski lik oduvek, i ako ta pesma ode u Grčku, naći će se na listi za Hag, samo ako neko tamo čuje pesmu. Ne ginu nam ponovo sankcije. :hyper:
LACKY
24-12-2005, 04:45 AM
Nemoj da potcenjujes zasto pesma nebi mogla da ima istorijsku tezinu. "Moj dragoi nosi kumulator i ima keca iz istorije e bas je pravi vragolator"
Ako si zaboravio odvano smo pod Grand-e sankcijama!
A ni PGP sankcije nista manje ne bole,jesi video novi udarac Nesko Kejdz?
Samo sto onda, da bi bilo autenticno i "u slogu" moras da kazes " 'kumulator " :D
LACKY
24-12-2005, 08:06 AM
Opravljeno!
http://www.bibermusic.com
LACKY
27-02-2006, 02:04 AM
Cao ljudi,kao i obicno,na zadatu temu mnooogo reci,komentara i sugestija i jos koje cega i svi ste vi u pravu...I tu se sve i zavrsava!Da li ce na Eurovision narodnjak ili ne,da li se uzima kinta ili ne,ko treba da ide a ko ne,nema veze,jer mi (koji se bavimo muzikom na bilo koji nacin) smo isuvise mali da bi nesto tu promenili i tako treba da se i odnosimo prema problemu...Treba sacuvati zivce i energiju za stvari koje radimo i da "nekim novim klincima" budemo uzor,a sve ostalo je nevazno...Jedino nam ostaje da se nadamo da ce neko (nekada) dovoljno jak i mocan stati na put svemu tome.
Prosle godine sam bio prisutan kad je izvodjacu za Beoviziju trazeno 3.000 evropljana za ucesce na festivalu (mislim da je u cenu uracunat ulazak i u finale,al nisam bas 100% siguran) i sta reci???Ko se druzi sa pomenutim klanom ima ulaz gratis,ko kupi pesmu od pomenutog klana takodje ima ulaz gratis,a svi ostali (izuzimajuci porodicne i politicke veze) placaju!!
Zato glavu gore i svi za svoje instrumente,za bolje sutra... :beer:
To je je tako verovatno u dosta slucajeva.Nas su na Beoviziju zvali nismo kupovali od njih pesme nismo dali 3 soma a nemamo ni politicke klanove cak stavise dali su nam 1500e za troskove snimanja!
bibermusic.com
statusband
27-02-2006, 02:27 AM
To je je tako verovatno u dosta slucajeva.Nas su na Beoviziju zvali nismo kupovali od njih pesme nismo dali 3 soma a nemamo ni politicke klanove cak stavise dali su nam 1500e za troskove snimanja!
bibermusic.com
Ako je stvarno tako,onda svaka im cast:)
bibermusic.com
Sto je dovoljan pokazatelj da arsini nisu za sve isti.
Neko mora da plati, a neko da moli, kumi i poteze veze.
I sve to ne bi bilo uopste strasno da je to jedan od privatnih festivala (mislim, jeste privatan, Prezin...) tipa Budva, HN i ZR, ali kao samoproklamovani (samonametnuti) festival koji vrsi selekciju za Eurosong, morao bi da ima isti parametar za sve, pa ako se placa za izradu pesme, onda svima da se plati, a ako se placa ucesce, onda svi da plate, jer to nije obicna manifestacija, vec festival koji predstavlja zemlju. Istina je da je Eurosong slivnik evropske muzike, ali ipak to je takmicenje zemalja i tako se tome treba i pristupiti.
Daleko od toga da imam nesto protiv sto Biber ucestvuje, cak naprotiv. Ali isto tako znam ko sve ucestvuje, a ko sve ne ucestvuje zbog "ovih" ili "onih" razloga. Rastko je definitivno zvezda koja nije iz te seljoberske price i on je verovatno pozvan da festival na kome su zvezde Granda favoriti, a Ana Bekuta (sto jos i nije najgore) dobro kotirana, ipak "zamirise" i na nesto malo (mnogo) kulturnije.
Kako god, cuo sam i Flamingose i "zvezde", i da budem iskren, teska srca priznajem da kada bih morao (a ne moram :) ) da ja odlucim, da bi to verovatno bile "zvede" (jebote, ovo je cist paradoks)...
Katastrofa!
Nego, mene zanima Laky, da li smo se mi mozda upoznali jesenas?
Dosao sam sa Mikijem nesto do vaseg ateljea i tamo je bio Rastko, lepi crni pas (Anja bese?) i jos dvojica momaka koja su odvijala neke VSTi. RAdili su muziku koja je licila na smak sveta :D za otvaranje neke izlozbe tipa "CRna rupa" ili nesto tako...
Da ne zovu tebe "Matori"?
Nego, manimo se domacih festivala, kad je sinoc poceo najveci na svetu.
U toku je Sanremo 2006.
Malkice je sinoc bilo dosadno, mada je bilo jedno 5 odlicnih numera.
Ana Oxa je najvece razocarenje festivala, jer je svoj nastup iskoristila za politicku promociju "velike Albanije" i to je rezultiralo poslednjim mestom na listi prethodne veceri.
Festival traje do Subote.
Prosle godine je promenjen sistem glasanja i kategorije u odnosu na prethodne godine, pa sad vise nema podele na mlade i sampione vec na zene, muskarce, grupe i debitante. Svako vece se glasa i onda se glasovi sabiraju, a poslednji deo glasanja se odvija javno.
Gledajte i slusajte pazljivo festival jer su to buduci srpski festivalski hitovi, pa bar da znate da prepoznate kad cujete na nekom od nasih festivala. :D
LACKY
01-03-2006, 12:50 AM
Pazi arsini od kada covek pamt nikada za sve nisu bili isti{pa ni za vreme Josipa Broza(a on je bio komunista"svima jednako" a sebi naj vise!)}.Nekome mere zaslugom a nekom parama!(Nesto od te dve stavke uvek upali).
Da moguce je da smo se upoznali bas je cini mi se bila tema neka mjuza za naseg ortaka slikara kji je bas ovih dana imao izlozbu pa smo mu pomagali oko performans!Samo Matori je drugi covek.
LACKY
06-03-2006, 04:30 AM
Rece mi Rastko! Ipak se nismo sreli,tada kada si bio nisam bio prisutan!
:)
Ima dana...
Vidis kako je mali svet. Svi znaju sve :)
Juce sam gledao likove iz Flamingosa,oni su ubijedjeni 100% da idu na Eurosong...takodje,i da ce u Grckoj napraviti jako dobar rezultat(jedno od prva tri).
LACKY
10-03-2006, 12:04 PM
Nisu samo oni ubedjeni 100% da pobedjuju jos je njih tu dosta!
Pazi sve je moguce sem drvene peci a mozda i to naprave jednoga dana!
drums
10-03-2006, 01:14 PM
Ja se svake godine sve vise razocaravam u nase festivale,i dovoljno je da ih pogledas kako se ponasaju na sceni i da zanas da im je nesto obecano.Flamingosi su po meni presipanje iz supljeg u prazno sto se svega tice.Iza njih je neko mnogo jak i to je to.Ali dzaba im jer ima ljudi koji su zasluzili bolji rejting i to ce kad tad da se isplati,ja vjerujem u to iako nas svaki dan ceka neko novo negativno iskustvo.Pozdravljam ljude kao sto su Biber i ostali koji svojim radom i sviranjem ostavljaju kvalitetan trag.Ljudi samo naprijed
majevica
10-03-2006, 04:11 PM
Ma sve ce to narod pomlatiti:banghead:
alpha
11-03-2006, 01:40 AM
bibermusic.com
Da li, slucajno, imas informaciju da li su svi ucesnici dobili istu sumu za troskove snimanja?
idekius
12-03-2006, 04:29 AM
Samo cekam prvog ko ce da mi prica nesto o nivou nase muzike, velikim profesionalcima i nivou na kom se nalazi nasa muzika...
Svaka cast za ljude iz zirija koji su glasali nepristrasno i sinoc i preksinoc...
Licno mislim da je onde najpodesnija pesma u tom trenutno aktuelnom evrovizijskom fazonu bila pesma Romale, romali (ili tako nesto) koju je izvodila Ana Nikolic... a i cini mi se da je i matrica za tu pesmu bila prilicno dobro odradjena, ma da nisam mogao nesto preterano da cujem zbog loseg prenosa...
Lackiju sa foruma, takodje cestitke za pesmu...
Sto se tice mnogih, ispod svakog nivoa... pojedinci su pevali takve falshcine, da je ono zaista nedostojno i iole boljeg amatera, a kamo li pevacha koji ozbiljno konkurise da pretstavlja svoju zemlju na nekom inostranom estivalu. Neke matrice su mi delovale kao da su ih pravila deca na chasu OTO-a. Par linijica i to je kao pesma... a taj koji ih je pustio tamo nema dva grama mozga...
Pravi naziv za ova desavanja je: -BANDA!
Glasanje Crnogorskog dela zirija je zaista sramno i ni malo im ne sluzi na cast... ipak su oni muzicari... A momci iz grupe No Name su poslednji kreteni ako prihvate pobedu osvojenu na onakav nacin... Valjda imaju za toliko obraza da ne dozvole da zbog nekog ucesca na festivalu u Atini ostanu upamceni kao deo lopovske mashinerije...
Meni licno se ne dopada ni pesma Mungosa, Flamingosa, ili kako se vec zovu, No Name jos manje, kad bolje razmislim, ne svidja mi se bas ni ta Evrovizija :-), ali ovo nema veze sa tim... Jebo te, svi Srbi dali glasove Mungosima, a svi Montenegrosi No Name-u, samo sto su Srbi glasali i za Crnogorce, pa samim tim i za No Name (po neko hteo da ne bude bas do te mere nesavestan), a Crnogorci iskljucivo za Crnogorce... Pa jel' to jebe lood zbunjenog?
wladymeer
12-03-2006, 05:42 AM
Zabavno je primetiti da je 60 poena koliko su imali Flamingosi došlo isključivo od "Srba" (tj. 4 naša predstavnika i 11.000 glasova publike) što će reći da je "žiri" iz CG koji je glasao kako kažu "po svojoj savesti" dao ukupno 0 (i slovima: nula) poena. "Mi" smo kao bili malo savesniji pa smo No Name dali ukupno 8 poena (64 = 48 od njih, 8 od publike i 8 od "nas") mada ajd, da ne grešim dušu zaslužio je No Name više od 2 poena u proseku po članu "našeg" žirija, a opet, s obizrom da svi znamo kako zvuči ta pesma onda treba da se zapitamo čemu 24 izvodjača kad će od toga 18 biti tu čisto da popuni mesto i da se kao "razvije" konkurencija?!? Možda bi bilo pametnije da kao Makedonci prošle godine izabremo dva predstavnika i da svako od njih otpeva po 3 pesme različitih kompozitora pa da izmedju tih 6 pesama biramo svog favorita. Ili ipak bolje ne :)
Meni je najbolja na festivalu bila Mari Mari. Izuzetno emotivna i jaka pesma, pomalo me aranžmanski podseća na Jutro, ali daleko od toga da imaju išta zajedničko. Koliko se sećam tu pesmu je trebalo da otpeva Aleksandra Radović ili grešim? Biber mi se takodje dopao, izuzev muškog vokala koji mi nije baš najprijatnije legao u pesmu (ako je taj dečko ovde na forumu, izvni, moje mišljenje :)) iako je ideja bila sasvim solidna. Ana Nikolić je možda imala i najbolju pesmu za Evroviziju s obzirom da bi Grci podivljali tamo i doprineli atmosferi. Maja Nikolić takodje nije imala lošu pesmu, kao ni Ivana Jordan ali me sve više i više iritira njeno prenemaganje (pogotovu u onom delu pri kraju kada peva nešto visoko gde se jedva i čuje koliko joj je tanak glas). Stefan Faddy je imao fin gitarski solo, i moram priznati da sam to očekivao kod svih samo ne kod njega :) Dobro i kod No Name ne bih to očekivao :) Blah Blah Bend je imao prijatnu pesmu, ali mi se čini da je mnogo više festivalska nego evrovizijska, Romana me je iznenadila sa tim nekim pop-rock pristupom, a Ana Bekuta nasmejala do suza sa onim grčko-rimskim stilom i dvokolicama a peva o spremanju slave i dolasku na konak :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Flamingosi & Luis.. Ono što mora da se prizna to je da pesma lako ulazi u uši i da je energična, ali iskreno sumnjam da bi takva pesma uradila nešto bitno na Evroviziji, barem ako se prisetim da je "taj" tip pesama do sada slabo prolazio.
E da, sad se setih, možda nisam u toku i možda je neko pre napisao, ali šta bi sa Zvezdama Granda & Šabanom Bajramovićem? Odustali/Diskvalifikovani (znam da je Tijanić nešto spominjao da će biti rigorozna kontrola oko Beovizije)/Nešto treće?
U svakom slučaju, žiriju svaka čast na glasanju. Ja mislim da bih veoma teško spojio 12 pesama koje su mi se dopale i za koje bih mogao da glasam po ličnom ukusu i uverenjima "kakva bi pesma bila dobra za Evroviziju" :da:
Ono što mene malo buni to je kvalitet vokala u polufinalnoj večeri. Imao sam utisak kao da i nije bilo nekih reverba, kompresora, limitera te je bilo svakojakih "ispada" i sa pevačke (verovatno i zbog njihove neuvežbanosti/treme/štagod), ali i sa tonske strane a to mi je pomalo neshvatljivo pogotovu kad muzika ide na matrice sa sve pratećim vokalima te je na njima da ozvuče dva do tri mikrofona maksimalno po pesmi. Bojim se da zamislim kako bi sve to zvučalo da kojim slučajem stoji u propozicijama da ništa ne sme da se pušta sa matrica nego mora sve uživo da se svira :)
Sva sreća pa tolikih propusta nije bilo u finialnoj večeri.
edit: E da, šta je to bilo na bini što je izgledalo kao "veoma opasna zona za hodanje" u polufinalu kad je Boda morao dva puta da upozori žiri koji je dolazio da "pazi gde hoda", poslednji član žirija (zaboravih mu ime, kompozitor, dugokosi bradati stariji sedi lik) došao sa rečima "jedva sam živ stig'o dovde" a isto tako je i na kraju nastupa Koktel Benda njihov basista zamalo pao (čini mi se da je čak ispustio bas na pod u tom trenutku da bi se zadržao na nogama)?
LACKY
12-03-2006, 02:33 PM
Bina!!! Vidim da si primetio, Rastko iz Bibera je na probi propao kroz binu i jedva zivu glavu izvukao jer na sred bine imas ogromnu rupetinu koju su prekrili platnom tako da se nevidi ali ako stanes onda naglavacke u ambis!
A dalje oko festivala nebih nista komentarisao jer sve ima debelu politicku konotaciju a mislim da netreba time da se bavimo! Oko samih pesama sve vam je manje vise jasno napisali ste cak mnogo izbalansiranije kritike i ocene(normalno sa sitnim razlikama,jer svako ima svoj ukus)nego sam ziri! Sta je bilo dalje videli ste a bilo je jos dosta toga u delu gde su boravili izvodjaci i autori (ali vec ce to da ispliva preko medija)!
X-Dreamer
12-03-2006, 03:15 PM
Ma ja ovo definitivno necu vise da gledam, nego me zena nagovara, hajde pa hajde.Ovo je totalni isfur svega sto je u domenima korektnosti i zdravih rezona.O organizaciji ove priredbe necu ni da komentarisem a kamoli o necem drugom!Pa mislim.....Haloooooooooo!!!!Imao sam neke svoje favorite za koje se vidjelo a i culo da su dorasli ovako nekim manifestacijama, nazalost, bilo ih je malo.
drums
12-03-2006, 04:51 PM
ja sam iz CG i sinoc me je bilo sramota,od svega sto se desavalo.
umjesali su u politiku sve zivo,i najvise ce da nadrljaju ovi momci koji su tu dovedeni da odrade sto im je receno.poceli su da se prepucavaju vlasti i svak to je iskoristio za svoju igru,svi koji nijesu dobili boda zasluzili su makar nesto za svoj trud,ima tu igranki i sa jedni i druge strane.niko nije cist,i mi smo jedan propali narod kojim je najlakse manipulisati na ovom svijetu.
svi su dobili sta su mislili,a mi cemo da im i dalje ispunjavamo zelje.
Slazem se u potpunosti.
Ovo je bila demonstracija opsteg stanja naseg jadnog drustva i svaki dalji komentar je izlisan.
Ja "navijao" (blago) za Romanu iako je pesma trostruko pokradena. Prvo baza, stari srpski hit "Shape of my heart", pa onda Graja (Goran Stankovic) pokrao malo sebe od Mine Lazarevic (prosla ili pretprosla godina), pa jos jedna pesmica, pa Marina (Ljilja Jorgovanovic)...
Ipak mi je najvise prijala dok sam sedeo (stid me je, ali sta da radim). :D
Pesmu od Mari Mari i jeste otpevala Aleksandra, ali na budvanskom festivalu (Karta za jug)
Maja Nikolic otpevala pesmu od Natase Bekvalac koju je lemala u Zrenjaninu na festivalu ("I kada teee, svi napusteee, ja bicu tuuuuuu..."). A zanimljivost je da je i Natasina verzija pokradena od stranog hita koji je bio zastitna pesma Italijanske mobilne telefonije TIM na Sanremu neke 2000. na primer. Jos zanimljivije je to da je "autor" pesme slucajno nasa istaknuta hitmejkerka...
Barem sam siguran da ne gledam jedini redovno Sanremo :)
Ima jos mnogo, ali ja sad nemam bas vremena... (sad svi u sebi misle "Sva sreca" :D )
lesha
12-03-2006, 09:44 PM
znaci, crnogorci su nas zeznuli na istu foru..
samo glup ne moze da nauci na svojim greskama..
LACKY
12-03-2006, 09:53 PM
Ljudi nas su(tj Rastka kao kompozitora) jos u oktobru pozvali da napravimo nesto za Beoviziju i da bi im bilo drago da ucestvujemo! Da smo znali na sta ce sve ovo da ispadne u zivotu se nebi prijavili.Sinoc u bekstejdzu(ne znam kako se tacno pise) je bila takva atmosfer da je nedostajala samo mala varnica pa da dodze do katastrofe! Ne znam sta da vam kazem.
Mene iz Beograd je bilo sramota na sta je sve to ispalo.Dal bi trebaolo da se stide i ljudi iz Crnogorskog zirija to neka sami odluce.Svako neka nosi svoju sramotu!Nemogu da verujem kakav jad, cemer i beda ove Balkanske kaljuge zvane scg(ovo nije zasluzilo velika slova)!!!
:confused:
Arthur
13-03-2006, 03:03 AM
"....da li je to tragedija...??? da li je to komedija...???..."
X-Dreamer
13-03-2006, 10:49 PM
Ovde x-dreamer-ova bolja polovina koja kaze:
"Ovo je tragi-komedija! A ja sam svedok uzasa!"
Hvala na prostoru:D
Danny Lou
17-03-2006, 01:40 PM
sramota... cccccccc
STUDIOTON
17-03-2006, 01:48 PM
Bedovizija :mad:
Arthur
19-03-2006, 02:00 AM
zasluzeno i jedino prihvatljivo resenje
s'obzirom na celokupno stanje stvari
wladymeer
19-03-2006, 02:42 AM
Treba do ponedeljka da jave da li imamo ili nemamo pesmu. U tom slučaju ko zna šta nam sledi... Možda sad i ne bi bila tako loša ideja da pošaljemo No Name čisto da sačuvamo mesto i sledeće godine barem za polufinale (mada mi nije jasno kako će se tretirati ta pesma nakon otcepljenja - kao crnogorska ili kao srpska?)
Mogli
19-03-2006, 03:01 AM
Ne znam sta je sporno. Crnogorci trebaju da idu dalje jer su pobedili. Cilj opravdava sredstvo.
Ne znam sta je sporno. Crnogorci trebaju da idu dalje jer su pobedili. Cilj opravdava sredstvo.
Ne ako se moze spreciti ....
Pozdrav
Sramota.....pa nista nemoze bez skandala.
SCG 4 godine bez svog predstavnika..Jel to tacno?
zagor
20-03-2006, 01:14 PM
Sramota.....pa nista nemoze bez skandala.
SCG 4 godine bez svog predstavnika..Jel to tacno?
Tacno je! Necu da pominjem iznos na ime odstete EUROSONGu... meri se desetinama hiljada evra, a sigurno nece biti placen iz republickih budzeta, onako BRATSKI:D... nego iz srpskog, iskljucivo. Smeshno...:cool:
Ma, tako nam i treba. Videcemo sta ce biti. Mada niti mi trebamo Eurosongu, niti je on nama ne znam kol'ko potreban. Odavno je ta manifestacija izgubila uticaj i renome u WW publishingu... verovatnoca da neko, pogotovo odavde nesto napravi... skoro da ne postoji.
Pozdrav.:)
subasa
20-03-2006, 03:32 PM
Pozdrav svima,jer sam prvi put na forumu.
Treba da se kaze da je odluka g-dina Tijanica da nas diskvalifikuje sa Eurosong-a zbog tkz.nepravde na tragu svega sto se u Srbiji radilo u vreme g-dina Miloševića.Objasniću jer ovo sto se desdava nije nista novo.
Pravila kako se bira predstavnik za Eurosong prihvatili su i Beograd i Podgorica.Pre godinu dana desila se apsolutno identična situacija.Šta smo naučili - ništa!
Ponovo smo pristali da se takmičimo po istim pravilima i sada kada smo izgubili,mi po starom dobrom običaju ne priznajemo realnost nego kao nojevi nabijamo glavu u pesak ili još bolje kao kalimero plačemo i vičemo "pa to je nepravda".Hoćemo ponovo da se takmičimo i tako again sve dok ne pobedimo mi.jer bože moj nije fer da izgubimo.
Gospodin Tijanić je odbacio sva pravila i kao pravi predstavnik nebeskog naroda uzeo pravdu u svoje ruke, pa nek košta šta košta.Ovaj put jer je stvar benignija neće nas bombardovati, ali ćemo da platimo kaznu za vožnju u pijanom stanju.I neće nam dati da se igramo jedno vreme dok ne naučimo da poštujemo pravila.A možda Tijanić ubedi protivnike da je to normalno, da kad izgubiš regularno,ipak ti dobiješ nagradu.By the way,njegov poziv Podgorici da se kao dogovorimo je najblesavija stvar koju sam skoro cuo...O čemu da se dogovorimo?!Kao šta je bilo bilo je,glasanje je bilo bez veze, pa ljudi smo valjda!!!???
Dve godine No name pobedjuje,'ajde reci cu, na kvarno, ali ima ona narodna poslovica koja kaze:
Ako me jednom prevaris, ti si magarac, ali ako me dva puta prevaris, e onda sam ja magarac..:banghead:
LACKY
20-03-2006, 10:32 PM
U potpunosti se slazem sa tobom, samo koji ce ti djavo Milosevic!Juce su ga zatrpali a u zatvoru je bio 5 godina(tj.isto toliko nije na vlasti). Imam osecaj da ce za 120 godina kada neko ne zna sta da radi da krivi Milosevica.Nemoj pogresno da me shvatis daleko od toga da branim Milosevica nego treba da naucimo kada nesto ne ide da uperimo prst ka pravom krivcu.
lesha
20-03-2006, 10:41 PM
vreme je da se udari jedan veeeeliki katanac.. :banghead:
LACKY
20-03-2006, 10:47 PM
Realno ce nam dobro doci ta pauza od 4 godine, da se malo usijane glave ohlade! Pa cemo onda sa uzivanjem slati na Eurosong "bas lepe sracke" kao i sav normalan svet!
Mogli
21-03-2006, 08:44 PM
Realno ce nam dobro doci ta pauza od 4 godine, da se malo usijane glave ohlade! Pa cemo onda sa uzivanjem slati na Eurosong "bas lepe sracke" kao i sav normalan svet!
Ne bih se slozio sa tim misljenjem. Mislim da je bilo isuvise dosta sankcija od drugih, da bi ih sami sebi uvodili i to u kulturnu sferu gde smo najgladniji. Nema normalnijeg resenja od toga da ide dalje onaj koji je pobedio i tu je kraj price, a sve ostale varijante su odraz naseg tvrdoglavog mentaliteta - nek komsiji crkne krava...ako je meni crkla...:banghead: btw Pesma od Flamingosa je naporna za slusanje vec kad je cujes treci put....
Arthur
21-03-2006, 11:22 PM
razumem te mogli, al ipak mi se cini da je ovako realno najbolje. Gde nam se zuri? Ionako nas evropa otpisala na mnogo duzi vremenski period od tih sankcija... a ovako ce barem neko nesto shvatiti.. i to mozda.. i nije komsiji crkla krava iz cista mira, nego se prezdrala..
drums
22-03-2006, 01:25 PM
ljudi ovo sto mi radimo je bezveze,ja cu uvijek da vas sve volim iako se odcjepimo,jer mi nijesmo krivi nizasta.milo je sve organizovao kako treba da se posvadjaju dva naroda i tako lakse obezbjedi odcjepljenje,jer ako ne budemo nezavisni ode on u zatvor je ga svi traze.vi ste se primili na foru jer su postavili faddy-a kao favorita,da srpski ziri misli da je on taj kojeg cemo da forsiramo.poceli ste da davate malo no name poene i uspjeli su da vas odrade na istu foru.zao mi je zbog svega,ali neko je vec u nekom postu pomenuo,da su pravila trebala da se promjene zbog proslogodisnjeg glasanja i tako se izbjegne ova sramota.niko nije bio cist vec su radili po scenarijima.nazalost ostavili su nama da se mi sjekiramo za to jer nam je muzika zivot,a oni su situaciju iskoristili za politicke svrhe i savrseno im se jebe sto cemo mi i kako da radimo,i bas ih briga kako cu ja sjutra da idem gore kod prijatelja,kako cu da sviram i sta cu da radim.njima je uglavnom dobro.
Trudio sam se da ne ulecem u raspravu jer se jako lako zapalim i onda bude svasta.
Pokusacu da kazem ono sto imam sto umerenijim tonom, ali koristim poslednje trenutke zdravog razuma da se unapred izvinem, ako se desi da preteram :)
Drums nije usamljen u svom pokusaju da kao Crnogorac opravda crnogorski pristup glasanju. Jako puno OK ljudi je isto to reklo sa istim osecajem krivice i srama.
Koliko god da me je iznerviralo ono sto je uradjeno, jos vise me nervira sto se to koristi kao nacin za ostvarenje planova o Milivoj i Acovoj privatnoj off-shore drzavi i potura casne ljude da podmecu svoj obraz i da nose osecaj krivice za nesto za sta uopste nisu krivi, a kod druge strane (Srba) izazivaju reakciju ne prema kriminalcima, vec upravo prema tim ljudima koji iz zelje da pokazu da to nije njihova volja, bivaju izlozeni u prvi plan, pa je prst automatski uperen u njih, a ne u onoga u koga treba da bude.
Ovo je scenario koji je jako poznat na ovim prostorima i jedino treba da budemo oprezni da nam se ne ponove greske koje smo dosta puta napravili.
Mozda zaista trebamo da zivimo u odvojenim "drzavama", ali ne mozemo promeniti cinjenicu da smo upuceni jedni na druge, kao sto je to slucaj i sa Hrvatima, Bosancima, Slovencima i Makedoncima...
Bez veze je ovde raspravljati o Eurosongu, kad nikog od nas niko nije pitao nista pre nego je doneo odluku na se onakva svinjarija napravi i jedino sto mi mozemo je da sve to iskuliramo jer na ovaj nacin nista ne mozemo resiti.
Daleko od toga da mislim da sa "nase" (srpske) strane nije bilo pokusaja da se festival namesti i daleko od toga da 16. Januara (znam i datum) nisam saznao da Flamingosi idu na Eurosong i daleko od toga da je to super pesma i jos dalje od toga da nije bilo i boljih ("boljih")... Ali je crnogorski ziri (ne Crnogorci) bio spretniji u muvanju, podmetnuvsi malog Faddy-ja kao mamac i iskoristio to za par poena koji su napravili razliku izmedju prvo i drugoplasiranog (4, cini mi se).
Jebiga (psujem, ali nisam rekao nista katastrofalno do sada, pa ne bih da mi propada izvinjenje sa pocetka :D ), ovo treba iskulirati jer mi sigurno necemo resiti nista, a jedino sto mozemo je da se medjusobno natezemo do 1000 i nazad.
Crnogorci ne treba da se izvinjavaju jer nije njihova krivica, a mi ne treba da se palimo jer nije nas interes u pitanju, vec interes pojedinih uticajnih ljudi iz BG koji stoje iza projekta (jedino sto je realna razlika sto kod nas nije u pitanju politicki interes, vec materijalni) i koje zabole dupe i za Srbe i za Crnogorce, vec ih samo briga za to kako da povecaju svoju proviziju (nezakonitu, naravno) za izdavanje necijeg albuma (sto je otprilike i uslov da bude izdat).
Opet mislim i da su Ogi i Marinko sjajno izneli celu pricu i da sa te strane apsolutno nemam nista lose da kazem jer su oni zabavljaci i to dobro rade. Problem je samo sto se uvek za nekim ko je OK povlaci u potaji neko ko nije i onda ljudi upiru prstom u momke koji za to zaista nisu krivi, vec su samo exponirani.
Ovde moze da pomogne samo zdrav razum, nista drugo.
drums
26-03-2006, 11:13 PM
apsolutno se slazem sa svim sto si rekao,hvali nam zdravog razuma i to dosta
Meni je najtuznije sto se zbog skandala oko glasanja, koji je zaista cisto politicki, i nas kao takav ne bi trebalo previse da zanima, prikrilo nesto mnogo strasnije, sto vecinu nas bije po usima - kriterijum i izbor pesama za same polufinalne veceri. O tome vise niko ne prica, a trebalo bi , TREBALO BI:mad:
..jos jedan privatni festival, kome se vesto da legalitet.....
milo je sve organizovao kako treba da se posvadjaju dva naroda
Samo mala ispravka...jedan te isti narod...
Talino
03-05-2006, 12:43 AM
Samo mala ispravka...jedan te isti narod...
Ispravka je, po meni, neispravna.
LACKY
03-05-2006, 12:54 AM
Daj zakljucajte ovaj tread jer ce sve da ode u pm.
idekius
03-05-2006, 01:07 AM
Ispravka je, po meni, neispravna.
Nemoj se zanositi da su moderatori i admini budale, a da je tvoj identitet tajna...
S' obzirom na minule dogadjaje, ja se na tvom metu nebih zezao sa ponovnim uplitanjem u politicke teme!
Nemoj nas vuci za rukav po drugi put!
Ja se nadam da ces biti uzdrzan i odmeren... O.K. si covek, ali se ovakvih tema kloni... za svoje dobro i za dobro svih...
Jos jedna opomena Talino.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.