View Full Version : Nova pljacka budala zvana Scope 4.5
idekius
30-11-2005, 12:22 AM
http://scope.creamware.de/index.htm
Lako im je kad imaju fanove koji se primaju na svaku njihovu zvaku i bacaju pare...
Naravno da je upitanju doplata za veci plug-in paket, a od zahvata na samoj platformi nista... oni nisu culi za recimo 64 bit-ni driver...
Mogli
30-11-2005, 11:32 AM
To si u pravu! Znaju oni da smo mi kao hipnotisani!
Jel' mogu negde da se vide cene kakve ce biti sa scope 4.5 'novotarijama',konkretno
me zanima Scope Home 4.5?
Vidim da u Home varijanti ide Luna sa Adat prosirenjem i nekim plugovima koje ranije nisu isli uz nju.
SandRob
01-12-2005, 07:40 PM
opet nespretna prezentacija od strane cw!
ode se radi ne radi o updateu, nego o novim softwarevskim paketima.
moran priznat da mi bas sve nije jasno. neznan cak ni koji paket ja iman, jer san dosta toga kupova odvojeno, ali koliko san razumi za 98? se dobiva 2 efekta, 3 sinta i dva mixera.
update nije, ali je fantasticna ponuda - nema veze sa pljackon... jedino je steta sto ne stimuliraju lojalne juzere.
idekius
01-12-2005, 08:38 PM
opet nespretna prezentacija od strane cw!
ode se radi ne radi o updateu, nego o novim softwarevskim paketima.
moran priznat da mi bas sve nije jasno. neznan cak ni koji paket ja iman, jer san dosta toga kupova odvojeno, ali koliko san razumi za 98? se dobiva 2 efekta, 3 sinta i dva mixera.
update nije, ali je fantasticna ponuda - nema veze sa pljackon... jedino je steta sto ne stimuliraju lojalne juzere.
Znas da cenim njihove karte... za sada (jos uvek) imaju sve sto treba da imaju... perfektan asio driver (u vise varijanti), dobre efekte, mixere, savrsen routing, GSIF driver..., ali unazad dve godine je u pitanju cista rasprodaja bola!
O.K., nije update, u pitanju su novi software-ski paketi, ali sta sa update-om?
O.K. za nepodrzavanje OS-X, ni EMU ne podrzava MAC ni u kom obliku, pa moze i CW... Takodje, Logic ne podrzava PC, pa nikom nista..., ali sta sa 64 bit-nim driverom? Kako to opravdati? Necu da budem zloslutnica, ali mi zato ovo lici na rasprodaju bola... Cini mi se da je to zaradjivanje para zadnjim atomima snage... Kad (uskoro) 64 bitni OS bude standard, jednostano ce reci: -Prestaje podrska za Scope, a mi se okrecemo ASB-ima (sto im sudeci po onome sto sam mogao da procitam ide od ruke)...
Nazalost, sve mi nesto govori da ce Scope platforma ostati to sto jeste i kroz neko vreme ce se pridruziti Ensoniq Parisu u aleji slavnih...
Usput, neznam da li si obratio paznju na onaj Scope Home od oko 800 Eu?
http://scope.creamware.de/restore.htm
To je najskuplja Luna koju sam u zivotu video...:) 800 Eu bez adat-a i bilo cega, ali cini mi se da je dobra varijanta za one koji se bave restauracijom zvuka. To mislim jer uz nju ide nekoliko Algorithmix plug-ins-a, tj. njihov restore paket... Ja sam probao native Algorithmix i stvarno su mnogo dobri... Mogu samo da zamislim kako rade u DSP varijanti...
SandRob
02-12-2005, 09:25 AM
kolko ja znan radi se 5.0, a ovo je bozicna ponuda softwarevskih paketa koja uopce nije losa. dapace. :da:
nego, ja neznan koji je moj paket? pretpostavljan da je 'project', ali tamo vidin da imaju projekti ss i mm!?!? :?
od hardwarea iman 2 pulsara (12 chipova) i iman dosta softwarea kojega san naknadno kupova!?
i koji su to 64bitni driveri? je li to sluzi za 64 bitno snimanje, ili je to nesto u windowsima? mislin, ja san tukac za konpjuter. :skeptik:
Mogli
02-12-2005, 03:02 PM
Nisam cuo za 64-bitno snimanje, pre bih rekao da to ima veze sa 64-bitnom konfiguracijom sistema i Windowsa.
idekius
02-12-2005, 05:32 PM
U guzvi sam, a cudi me da niko ne postuje...
Nema veze sa snimanjem, vec upravo sa 64 bitnim procesorima, koji galopiraju i sele u istoriju 32 bitne. Microsoft je nedavno pustio Windows XP 64 bit-ni operativni system... Dakle sadasnjost i buducnost shljaka na 64-bita, a ne vise na 32.
Ako imas 64 bitni procesor, normalno je da ces da instaliras XP 64... e, ako tvoja zvucna nema driver, totalno si se sjeb'o...
Sturo, kratko, ali jebi ga, moram da se vracam na posao... :-(
E da... da dopunim post posto je danas bilo na brzinu...
Creamware-ov 32 bitni driver ne radi kako treba u 64 bitnom Windows-u, tj. neupotrebljiv je...
Kako za sada stoje stvari, ako CW i dalje bude nastavio da nudi ovakve i onakve softwerske pakete pod raznim imenima, umesto da plati programere i napisu 64-bit-ni driver, ako danas kupis nov rachunar koji ce normalno da bude neka od trenutno aktuelnih 64-bitnih platformi, da bi mashina radila kako treba, moras da instaliras 32-bitni Windows... Sto znaci, ako to uskoro ne rese, prinudjen si da Ferary-ja vozis po kaldrmi zbog drivera za zvucnu karticu...
A ona ekipa sa PlanetZ foruma, ono su svetske budale... kao da im CW znaci citav zivot.... Cim se neko "drzne" da pomene 64 bit-ni driver, odmah kazu da nikome 64 bit-na platforma nije potrebna, kao super je 64 bit-ni procesor i na 32 bit-nom Windowsu, zatim kao vec smo pricali na tu temu i sve je jasno (a nista nije jasno jer CW mudro cuti po tom pitanju) i na kraju temu presele u offtopic :-)
Na ruku Creamware-u ide to sto jos imaju lufta u vremenu jer ni ostali proizvodjaci nisu jos uvek uradili 64 bit-ni driver, sto treba sacekati i proizvodjace software-a da da krenu sa 64-binom podrskom (mislim da je za sada jedino Sonar 5 na 64 bit-a), ali to vreme nije duze od 6 meseci do godinu dana, a sat kuca...
SandRob
03-12-2005, 10:58 AM
ok. sad razumin :da:
a kako cu ja znat koji je moj scope paket? koji od ona dva. ja bi kupi ovaj update, ali ne znan sto odabrat - update za koji paket? :skeptik:
SHIVA
12-05-2006, 02:53 PM
Nazalost, sve mi nesto govori da ce Scope platforma ostati to sto jeste i kroz neko vreme ce se pridruziti Ensoniq Parisu u aleji slavnih...
I ja imam jako losh predosjechaj :(
Vjerojatno zato shto vech imam 64bit P-IV HT na adekvatnoj plochi, te sav drugi hardware sa 64 bit driverima. U trenutku kad to bude imalo programsku podrshku, prelazak na 64 bit-a che zapet upravo na mojoj CW kartici.
Opchenito sam razocharan CW-om. Osim kvalitete reprodukcije i izvrsnih ASIO drivera, dakako. DSP efekti su odlichni... posebno reverb, ali ima i negativnih strana. Scope 4.0 je dosta izbagiran. Nerijetki su hardverski konflikti sa ostatkom komponenti. Ultra hvaljeni sempleri zapravo rade na CPU-u od kompjutera jer im DSP resursi nisu dovoljni. XTC mode je smjeshan. Automatiziranje mixera je Science Fiction...
Dodje li do zapinjanja sa 64 bit driverima brzo chu se oprostit od CW-a.
idekius
12-05-2006, 03:25 PM
I ja imam jako losh predosjechaj :(
Vjerojatno zato shto vech imam 64bit P-IV HT na adekvatnoj plochi, te sav drugi hardware sa 64 bit driverima. U trenutku kad to bude imalo programsku podrshku, prelazak na 64 bit-a che zapet upravo na mojoj CW kartici.
-Pa ni za UAD, EMU i mnoge druge karte jos ne postoji 64 bit driver... Videcemo sta ce se desiti...
Opchenito sam razocharan CW-om. Osim kvalitete reprodukcije i izvrsnih ASIO drivera, dakako. DSP efekti su odlichni... posebno reverb, ali ima i negativnih strana. Scope 4.0 je dosta izbagiran. Nerijetki su hardverski konflikti sa ostatkom komponenti.
-Koji su to bagovi? U istom rachunaru koristim dve Lune i nemam nikakvih problema.
Ultra hvaljeni sempleri zapravo rade na CPU-u od kompjutera jer im DSP resursi nisu dovoljni.
-Ne koriste CPU, koriste systemski ram. Inace, samplom manipulise Sharc DSP... Nemoguce je drugacije napraviti sampler za DSP kartu... izuzev ako karta nema i recimo 512 mb ram-a, a takvu neznam... Dobar je STS za Akai, samo... ja sve redje koristim Akai...
XTC mode je smjeshan.
-Slazem se
Automatiziranje mixera je Science Fiction...
-Nisam probao, jer mi to nije bas neophodno, ali moze preko midija... Mislim da su Sandro, ili Eon automatizovali mixere...
Dodje li do zapinjanja sa 64 bit driverima brzo chu se oprostit od CW-a.
-Ne zuri...Rekoh... Nemaju jos 64 bit driver ni druge kartice...
-Pa ni za UAD, EMU i mnoge druge karte jos ne postoji 64 bit driver... Videcemo sta ce se desiti...
Jesi siguran? :)
Emu je prvi izbacio 64 bitne drivere i to jos pre dosta vremena... :)
idekius
12-05-2006, 03:51 PM
Jesi siguran? :)
Emu je prvi izbacio 64 bitne drivere i to jos pre dosta vremena... :)
Sad sam video da jeste... I cemu ti to za sada koristi pored 32 bit UAD-a i 32 bit Nuendo-a?
Naravno da treba odjebati karticu kada aktuelni OS nije podrzan... ali u ovom slucaju, mnoooogooo je rano za pricu o tome... kako li se niko nije do sada pozalio sto UAD-1, ili RME, ili neko treci nema 64 bit driver?
lesha
12-05-2006, 05:38 PM
Sad sam video da jeste... I cemu ti to za sada koristi pored 32 bit UAD-a i 32 bit Nuendo-a?
Naravno da treba odjebati karticu kada aktuelni OS nije podrzan... ali u ovom slucaju, mnoooogooo je rano za pricu o tome... kako li se niko nije do sada pozalio sto UAD-1, ili RME, ili neko treci nema 64 bit driver?
koliko znam, mozes da teras i 32-bitne programe na xp64..
idekius
12-05-2006, 06:49 PM
koliko znam, mozes da teras i 32-bitne programe na xp64..
Koliko ja znam, to je tacno, ali... sve to onda ipak radi 32-bitno... sto je i logicno...
Talino
12-05-2006, 08:48 PM
Ali zato Sonar (već poodavno) ?ljaka 64-bitno. ;)
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12575&highlight=sonar+64-bit
Mene zanima kako sve to radi na 64-bitnom xp i 64-bitnoj emu karti. Jel radi neko sa ovakvom kombinacijom?
idekius
12-05-2006, 09:23 PM
Ali zato Sonar (već poodavno) šljaka 64-bitno. ;)
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12575&highlight=sonar+64-bit
Mene zanima kako sve to radi na 64-bitnom xp i 64-bitnoj emu karti. Jel radi neko sa ovakvom kombinacijom?
Jel' ti radis 64 bitno?
I postizes li sa 64 bitnim Sonarom kud i kamo bolje rezultate nego Idekius, Pera, Zika, Mika, ili Laze sa tek 32 bitnim Nuendom?
Ako je odgovor DA, svaka cast! Respect.
Ukoliko je odgovor NE, onda sigurno postoji neki valjan razlog zasto Idekius, Pera, Zika, Mika ili Laza nisu izbacili iz kucista 32 bit-ne UAD-e, druge DSP karte, Creamware, RME itd. i kupili EMU zbog 64 bitnog drivere, instalirali 64 bitni OS, odjebali Nuendo i presli na 64 bit-ni Sonar...
Talino
12-05-2006, 11:22 PM
Ne, jer jer imam intela 915PE (HT) a ne AMD. Čini mi se da sam čuo da i neki Inteli sada rade na 64, ali nisam siguran. Moj XP je 32-bitan, isto tako emuovi (1820) driveri kao i Sonar (5.2). Zato sam pitao jel radi neko na takvoj kombinaciji, po?to me zanima kako sve skupa odradjuje posao.
Sada?nja konfiguracija mi radi predobro, ali bih se ipak apgrejdovao ako bi to značilo ekstremno pobolj?anje brzine i stabinosti.
idekius
12-05-2006, 11:38 PM
Bice poboljsanja... kada e stvari iskristalisu i kada bude vreme za to...
A uskoro dolazi i Windows Vista... koji ce verovatno biti prekratnica po tom pitanju...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.