Log in

View Full Version : Koje pluginove najcesce koristite?

FrankoPanko
29-11-2005, 04:54 AM
Dakle, koje pluginove u zadnje vrijeme najcesce koristite u mixu ili masteringu? Koji su vam za sto najbolji (vokali, instrumenti), a da nisu sa UAD-a ili TC-a.

mandrak
29-11-2005, 08:36 PM
Ja uglavnom za vokale u mixu ?to se reverba tiče koristim impulse preko Sir-a isto i za instrumente.. ?to se tiče eq. i kompresora: Urs (A i S serija) i Sonalksis i Waves kompresore a ponekad za drum Voxengo crunchesor.

statusband
29-11-2005, 10:43 PM
Limiter Dynamics,Compresor iz Waves,Hall Time Works,po meni vrh soft hall,Delay Time Works i Voxengo,Chorus-e,Flanger-e i Phasere sa Voxengo Git. Rig itd,MultiBand-e koje stignem,EQ-e iz Cubase preko Waves do svega i svacega...u principu,nema pravila... ;)
Evo,ako ti to nesto znaci,ako te interesuje nesto posebno ti reci... :)

acaradio
30-11-2005, 06:22 AM
Reverb - Ultrafunk Reverb, Voxengo Pristine (kad radim sa impulsima), Anwida Lite...odksora sam zavoleo i Sonic Flavours R66
Dynamics - Waves RVox i Elemental a.s. Neodynium za vokal, Waves RComp za ostalo, IK Multimedia TRacks za final
Modulation - Waves MetaFlanger za phasing i flanging, Waves Doubler za ADT
Delay - Ultrafunk Delay uglavnom
Gitarski efekti - NI GuitarCombos i IK Multimedia Amplitube, retko kad "svratim" u Guitar Rig

I obavezno, malo Vegete :D ...tj. Steinberg Magneto....bez njega nista :)

kompozitor
30-11-2005, 12:09 PM
Dakle, koje pluginove u zadnje vrijeme najcesce koristite u mixu ili masteringu? Koji su vam za sto najbolji (vokali, instrumenti), a da nisu sa UAD-a ili TC-a.

Timeworks .

Urs EQ .

Prictine Space , Reverb A .

Pozdrav ...

davormen
30-11-2005, 02:07 PM
reverb - impulsi, roomverb

delay - sonitus fx delay

comp - rcomp, compressor x, voxformer, polysquasher, c4, linmb, gac

eq - urs a, fulltec, reneq, eqium, hydratone, lineq

limiter - elephant, l2

razno - rdeesser, aptrigga, x-hum

kVu
01-12-2005, 01:51 AM
reverb: voxengo pristine space, waves rverb, IR1, timeworks...

delay: Lexicon 42, PSP84, Logicov Stereo i Tape delay

eq: URS, Waves...

dynamic: waves rcomp, blue tubes, c4...

deeser: fish fillets - spitfish

za mastering: waves rcomp, sonalksis, L2, L3, Timeworks...

itd itd.. u principu, sve volim da isprobam pa odaberem ono sta mi odgovara...

acaradio
01-12-2005, 03:06 PM
deeser: fish fillets - spitfish

Odlican je !
Bolji od Waves DeEssera koji sam koristio do pre nekoliko meseci. Dokaz da ima odlicnih free pluginova :)

Predrag Trpkov
01-12-2005, 11:42 PM

Ono malo plug-inova ?to rabim su 90% freeware. Preostalih 10% su na probi (Try Before Buy), kratko, zatim ih deinstaliram, ali i za tim vidim sve manje potrebe. Freebees su super.

Predrag

puRe
02-12-2005, 10:19 AM
Ako izuzmemo UAD-a, najcesce one koji se dobijaju uz Logic ili Ableton Live (zavisi u cemu radim u tom trenutku)...

PetarCvetkovic
02-12-2005, 02:34 PM
Ohmboy...ili kako se vec zove...znachi...ne prodje mi stvar da nema tog efekta...