View Full Version : download free drum semplova za trigger?
Ne znam gdje mogu skinuti dobre semplove za kick drum i sner, a da zvuće realno(pravi bubanj)...i da su besplatni...bilo bi po?eljno da su u wavu jer sam skidao neke u midiju, pa ih ne znam pokrenut.Btw. kako da pokrenem te midi fileove?Hvala
Arthur
24-11-2005, 12:52 AM
midi fajlovi nisu semplovi vec note. Da bi njih cuo moras u nekom sekvenceru (Cubase ili sl.) da ih ucitas, pa da NJIMA dodelis neki sempler i semplove. a za free semplove probaj da pretrazis net (odes na www.google.com i ukucas "free drum-samples") i nesto ce vec izaci sigurno...
OK. Znam na koji princip radi midi...i ku?im da tu midi notu bubnja moram ubaciti u neki sempler (imam cubase sx2)...al koliko sam sku?io svi ti "default" sempleri imaju samo load wave, a nigdje midi.....ustvari....ti "zvukovi" mi trebaju da trigerujem bubanj, a imam drumagog triger...ćuo sam da on ima dosta dobre semplove, a ja sam skino krekanu verziju, a on mi je izbacio samo demo semplove(par komada), ne ku?im kako da odkodiram ostale....ili kako da u njega ubacim midi...već sam poku?ao preko googla...ali sve ?to sam na?ao su neki bezvezni virtualni udarci elektronskog bubnja...meni treba pravi ?ivi bubanj...te?ki rock snare i bas bubanj onako opu?ten sa puno attacka..ćist, bez reverba i Eq-a, pa da ga ja farbam do mile volje....Snimao sam jedan Heavy-rock-punk bend(ne?to kao motorhead) pa mi je bubanj ispao dosta ?uplje...pa ga moram trigerovat...a to mi je prvi put u ?ivotu da radim...jer sam uvjek sa bubnjem bio zadovoljan...Ako neko ima Cd sa pravim semplovima, a voljan je neki trejd radit, ili ako neko ima drito link za to...bio bi puno zahvalan...jer moram tu snimku spasit...dobar su bend...a ja ne volim fu?arit....radim jako jeftino(200kn ili 28 eura) po stvari-vrijeme neogranićeno(prijateljska cijena-ja vjerujem), al ?elim da ispadne dobro kolko je to moguće...pomozite, hvala.
Ad Fines
24-11-2005, 09:51 AM
drumagog triger...ćuo sam da on ima dosta dobre semplove, a ja sam skino krekanu verziju.....
:ljutpc:
Oprez!!!!!!!!!
Dushan_S
24-11-2005, 11:21 AM
File, nemoj se ljutiti, ali ?ta je midi a ?ta je audio, kako funkcioni?e sekvencer, to su ti neki osnovni pojmovi ili stvarik oje su lako i brzo obja?njene u manual-u od Cubase-a. Kada bih sad neko ?eleo da ti to objasni, u su?tini bi morao da napi?e poglavlja knjige u skraćenom obliku. Po?to je bitno da ti sam dobro razume? materiju o kojoj se radi, jer ti je to fakat posao i trenutni problem, ne verujem da će ti par kratkih odgovora na forumu pomoći. Pregledaj dobro poglavlje o midi-ju i VST-instrumentima u Manual-u, ili uzmi neku knjigu na tu temu i neke stvari će ti automatski postati očigledne.
?to se tiče free samplova, ovde mo?e? skiuti ceo drumkit za d?abe (i to vrlo dobar) , naravno opet ti treba neki sampler koji će to učitati
http://www.natural-studio.co.uk
opa...slutio sam da je opasno...ali nisam znao da su ovdje svi potpuno legalni...:)
Dushan_S
24-11-2005, 11:31 AM
opa...slutio sam da je opasno...ali nisam znao da su ovdje svi potpuno legalni...:)Čuj, politika je foruma da se ne priča o ilegalnim kopijama software-a. Ni?ta stra?no, niko neće glumeti policajca, ali bi jednostavno trebalo izbegavati tu temu, nije za ovaj forum. :wink:
hvala dushane!!!...sve to stoji...imam manual-nisam ga pročitao(o midiju)(sramota)...ali meni treba samo pristojna dva zvuka od par sekundi...i muzika ima da pići
haha...ste sku?ili...preskaćemo postove...svaki drugi....Ok....po?to mi je ovaj forum jako, jako pomogao...dr?aću se tih pravila...mislim da su OK.
uspio sam malo spasiti bubanj...i to tako da sam u cijelom projektu na?ao izolirani udarac snera...koji je u stvari dobar....pa sam njega trigerovao na onaj odsvirani....napravio "prozirnost", tako da se kod prelaza na snareu ipak osjeti neka dinamika, a ne ono, ko fruti lups :-)...uspio sam i izraziti overheade sa ćinelama a da ne smrdam tomove(jer su mi na istom stereo kanalu)...jedino me jo? pati kick udarac koji mora biti jak..uspio sam skinuti neke sa neta ali su reverbirani, pa ni gate ne poma?e...jer je onaj prvi attack dosta daleko...
Arthur
24-11-2005, 10:46 PM
pa obradi sempl, odseci mu rep, napravi fade-out, obradi ga malo.. upali soundforge i poigraj se sa semplom. Licno obozavam tu varijantu da napravim dobar zvuk mikrofonom pa da njim trigerujem ostale kanale jerbo jos nisam snimao bubnjara kome to nije potrebno.
Inace mislim da si shvatio da drumagog i nema nesto mnogo svojih semplova, on je tu samo da odradi posao TRIGEROVANJA nekog sempla drugim ulaznim zvukom. A MIDI sa svim tim u principu nema veze.
ma znam...super je to sve...al mislim da jednostavno nisam nabavio pravi sempl za kick pa da ga obradim....mogao bi ubacit nek esvoje stare snimke kicka s kojim sam zadovoljan, al ja vjerujem da bi mogao naći negdje bolji(ili ne bi :-))...a zanima me jo? kako bi mogao dobiti ćisti triger a da zvući dinamićki(tj, da ja određujem kad treba dinamika, a kad ne-jer su bubnjari/ice uglavnom(ćast iznimkama)nedinamićni kako treba, ili ti predinamićni hahaha...)jer ne radi se tu o nekim baladama, već o brzim stvarima, gdje se ćesto roka po snareu sa nekim virbleom koji ne smije biti svaki udarac jednak.....ma znate o ćemu govorim....
Arthur
28-11-2005, 10:52 PM
pa cela fora sa dinamikom i trigerom je da ipak pustis da ti osovina zvuka bude iz mikrofona, dakle pravi udarac, a da ti triger bude ispomoc. tako da kad furaju virblovi, ravna dinamika trigera daje definiciju svakom udarcu, dok razlicitii udarci sa mikrofona daju utisak zivosti. Sam drumagog ima mogucnost dinamickog trigerovanja, al se ja nikad nisam usrecio sa njim..mozda cak probas i da rucno na mestima virbla smanjis volume ili gain sempla automatizacijom, ukoliko ti je prevelika razlika. Kao primer poslusaj zadnji SIX PACK (srpski emo-punk-rock) gde sam CEO album pretrigerovao kick i snare (i to bez drumagoga, na malo matorijoj opremi), ili od stranih albuma poslusaj neke ranije radove Smashing Pumpkinsa, ili sta god da je producirao Butch Vig, covek koji svoj bubanj i na koncertu drzi pod trigerom...
evo upravo slu?am zadnji six pack...pa dosta taj sner zvući dinamićki...jesi automatizirao, ili mje?ao sa mikrofonom..ili kako....mada sam ja tog bubnjara gledao i u?ivo i ima dosta dobre udarce...jako mi se sviđa produkcija vokala....iako mi je sve drugo premekano(al to six packu i pa?e,radi se o mom ukusu)...ja također imam melodićni punk/metal bend koji ću snimat za koji tjedan....radi se o puno ?e?ćoj produkciji, ali vokal bi trebao biti ba? ovakav, ko na six packu...
Arthur
02-12-2005, 09:14 PM
sve pomalo, u osnovi, ceo dobos i noga su trigerovani jednim semplom. I to veoma pazljivo, tako da kad svira neke ritmicke rolove triger ne peva svoju pesmu. Zatim na mestima gde su rolovi od mikrofona toliko tihi da se ceo zvuk dobosa cuje samo od sempla, tu sam morao intervenisati automatizacijom (pojacati mic, a smanjiti triger). U sustini veoma je prosto i logicno.. samo da zvuci prijatno. Inace ceo album je odsviran odjednom (2git+bass+bubanj) u jednom pozoristu u Sm.Palanci, a kod nas u studiju su podebljavani rifovi i pevani vokali kao i mix. Sta ja znam, Nikola je oduvek znao da radi sa pevacima, i na skoro celom albumu su veoma dobri duplexi.. Za tvrdjim gitarama valjda nije bilo potrebe.. Meni licno smeta sto sam vise ocekivao od masteringa, da malko bude veci i siri frekventno. al dobro. kako nam zvuci gitarska produkcija inace, ovo je sasvim pristojno. Uostalom, ako ti se tolko svidelo javi se na private, nismo mi toliko skupi.. :) :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.