Log in

View Full Version : Samplitude(lijep je,nema sta..)

Zid
22-11-2005, 11:12 AM
Ovo stvarno izgleda,lijepo,privlacno i ozbiljno...jeli se neko igrao sa ovim,jeli ovo ozbiljna spravica?:confused:

http://www.samplitude.com/de/v8_feat_screenshots.htm

lesha
22-11-2005, 11:16 AM
vrlo ozbiljna kao i njegova skuplja (pro) verzija - sequoia.
navodno, trenutno korisnici pro tools-a masovno prelaze na samplitude..

Zid
22-11-2005, 11:29 AM
Po izgledu se stvarno moze naslutiti da se radi mocnom programu.
Imam ga,ali je na njemackom,tako da sam ga morao odmah deinstalirati..Jeli postoji verzija na engleskom?

idekius
22-11-2005, 11:41 AM
Kazu da je Sequoia 8.2 seq sa najacom sabirnicom... nisam imao prilike da ga probam... Prica se da je u zbrajanju traka ushio i Cubase i ProTools...

Da se ogradim odmah od nekonstruktivnih komentara... znam da analogni suming mixer, ili neki SSL (mozda) bolje radi...

Dushan_S
22-11-2005, 12:47 PM
Po izgledu se stvarno moze naslutiti da se radi mocnom programu.
Imam ga,ali je na njemackom,tako da sam ga morao odmah deinstalirati..Jeli postoji verzija na engleskom?Da, postoji. Tačnije, preko nemačke verzije se pokrene instaler koji zameni sve fajlove tako da se dobije engleski prevod.
Ok, dobar sekvencer, ide ta priča da je sabirnica sjajna, ali ne znam koliko je moguće takve stvari proveravati u praksi. Ako ćemo realno, nikad nisam čuo da je neko uspeo da "na uvo" pogodi da je pesma miksana u Samplitude-u. :)

lesha
22-11-2005, 01:44 PM
Kazu da je Sequoia 8.2 seq sa najacom sabirnicom... nisam imao prilike da ga probam... Prica se da je u zbrajanju traka ushio i Cubase i ProTools...
a takodje se prica da je od samplitude-a u summingu bolji sawstudio, zato sam ga onomad i testirao..

Gulanfer
23-11-2005, 07:54 AM
Ovde :
http://www.audiomidi.com/Samplitude-8-Professional-P3422.aspx

... se mogu uporediti bazicne razlike koje postoje izmedju 4 verzije koje nudi samplitude.
Imam Samplitude V8 Profesional i probao sam ga samo sa jednom pesmom. Istu pesmu sam uradio u Cubase 2.203 i cini mi se da je bolje zvucalo u Samplitude-u. Iste wav-ove sam koristio u Cubase i samplitude i ovaj drugi je zvucao nekako definisanije ,cistije . Problem mi je samo sto cu morati da procitam manual da bih mogao da ga koristim dovoljno brzo.
Druga stvar koju sam primetio je da mi je Arturijin minimoog u Cubase-u sa nekim presetima zakucavao procesor na 80% pa i vise tako da je dolazilo do prekidanja zvuka ( krchanja ). Isti preset je u samplitudu koristio samo 18 % procesora. Neznam da li cu morati da reinstaliram cubase ili je problem u necem drugom. Nije mi bas jasno sta se desava.
Inace , samplitude mi se bas dopada ali cu morati da procitam manual tj. help file. Kako Dusan vec rece postoji .exe koji se instalira preko nemacke verzije i posle toga je sve na engleskom.

Toliko o mom iskustvu sa samplitude.

Ah, da . Verzija koju imam ( V8.2 professional ) mi je sasvim dovoljna. Ne mislim, da bi u mom slucaju, sequoya nesto poboljsala. Mislim extras , koje nosi u sebi.

alfom
23-11-2005, 12:34 PM
E, kad pricate o ovim stvarkama moze jedno pitanjce : jedno vrijeme sam koristio samplitude i mi slim da je dobro. Ali, master ima odlicnu snagu a uvijek mi se cini kao da "probija i izoblicuje". U cemu je vic jer sam ga radi toga napustio, mada analajzeri pokazuju o.k.

Gulanfer
23-11-2005, 01:54 PM
cinilo ti se da probija i izoblicuje a analajzeri pokazuju sve ok ? Meni to vise zvuci kao hardware problem mada... Nisam primetio nista slicno zasada , tako da neznam u cemu je stvar.

milos
24-11-2005, 03:25 PM
Lep jeste,ali ne znam da li ovo iko koristi pored ostalih sekvencera?:)

Shady
26-11-2005, 05:46 AM
Gulanfer: cinilo ti se da probija i izoblicuje a analajzeri pokazuju sve ok ? Meni to vise zvuci kao hardware problem..

Logično! :)

MD
12-12-2005, 08:34 PM
Da, postoji. Tačnije, preko nemačke verzije se pokrene instaler koji zameni sve fajlove tako da se dobije engleski prevod.
Ok, dobar sekvencer, ide ta priča da je sabirnica sjajna, ali ne znam koliko je moguće takve stvari proveravati u praksi. Ako ćemo realno, nikad nisam čuo da je neko uspeo da "na uvo" pogodi da je pesma miksana u Samplitude-u. :)

Dusane, ako zna? kako se pokreće instaler za engelski ili mozda netko drugi, bio bi zahvalan.
Nemam pojma njemački:confused:

sille
12-12-2005, 10:09 PM
Evo ja sam uradio ovako:
-----------------------------------------------------------
Magix Samplitude Professional v8.01 English Translation
================================================== =====

Copy the "Sam8_D.exe" file to

C:\Program Files\Magix\Samplitude_V8_professional\

and replace it with the original german file.
-------------------------------------------------------------------
To je iz read me fajla.

MD
12-12-2005, 10:48 PM
Evo ja sam uradio ovako:
-----------------------------------------------------------
Magix Samplitude Professional v8.01 English Translation
================================================== =====

Copy the "Sam8_D.exe" file to

C:\Program Files\Magix\Samplitude_V8_professional\

and replace it with the original german file.
-------------------------------------------------------------------
To je iz read me fajla.

Već sam to isto uradio nedugo nakon postavljenog pitanja, ali svejedno hvala na pomoći :beer::beer::beer:

Roadie
15-12-2005, 10:46 AM
Molio bih vas da me ukoliko je moguce obavjestite na mail gdje ste nabavili English Translation???

edit: zanemarite ovaj post, rjesio sam stvar, ispricavam se na glupom pitanju ;)