Log in

View Full Version : evo......

Steka
19-11-2005, 08:09 PM
Kako da poboljsam ovo i dajte neke kritike.
Ovo je i dalje u radu.

http://www.lesendro.net/jk.mp3

Oggy
19-11-2005, 08:44 PM
1. Ne koristi semplove kao zive instrumente, ako oni stvarno ne mogu tako da zazvuce ili da se manirski odsviraju.
2. Preslusaj attachment

Steka
19-11-2005, 09:49 PM
Oki nisam bas najbolje razumeo sta si mislio. S kapirao sam da
se desilo da prva deonica gitare je svirala slucajno istu deonicu kao
i ova sto je pevala. Ako mislis da je nemoguce odsvirati to na gitari
ili nije manirski to mi onda nije jasno. Da li si mislio na to da
sam gitaru trebao da odsviram kao gitaru ili? Inace taj sempl
gitare je bio pilot/ideja za pravu gitaru.

Da li jos nesto fali, slobodno reci, a i vi ostali.

Oggy
20-11-2005, 08:46 AM
"manirski" sam mislio na sviranje gitare na klavijaturi. To nikad nije i ne moze da zazvuci dobro.
A za ovo drugo... U klasicnoj muzici imas pojmove "tema", "motiv", "melodija" i "harmonija", e sad...
Motiv je upecatljivi deo teme, a tvoj motiv (ne i cela tema) je melodijski i ritmicki (ne i harmonski) preslikan sa primera Nine Badric koji sam postovao. Zato sam namerno izabrao koncertnu verziju (tj. drugu i nemam :D , ali deo gde ona peva "a capella") jer je u pitanju samo maznuta melodija, a ne i harmonija. Mada... cak i harmonski, bi to preko nekih zamenika funkcija moglo opet da dodje do onog sto ja pricam.
Ne verujem da si to uradio namerno, pa sam ti zato i stavio sempl da bi eventualno mogao malo i da preradis nesto u svoju korist.

Steka
20-11-2005, 09:49 PM
"manirski" sam mislio na sviranje gitare na klavijaturi. To nikad nije i ne moze da zazvuci dobro.
A za ovo drugo... U klasicnoj muzici imas pojmove "tema", "motiv", "melodija" i "harmonija", e sad...
Motiv je upecatljivi deo teme, a tvoj motiv (ne i cela tema) je melodijski i ritmicki (ne i harmonski) preslikan sa primera Nine Badric koji sam postovao. Zato sam namerno izabrao koncertnu verziju (tj. drugu i nemam :D , ali deo gde ona peva "a capella") jer je u pitanju samo maznuta melodija, a ne i harmonija. Mada... cak i harmonski, bi to preko nekih zamenika funkcija moglo opet da dodje do onog sto ja pricam.
Ne verujem da si to uradio namerno, pa sam ti zato i stavio sempl da bi eventualno mogao malo i da preradis nesto u svoju korist.

Opet ja Oggy : )
malo sam nesto menjao miks ali zaboravih da skinem onu sempl gitaru.
Uradio sam neku gitarsku pratnju, ali nekako ne znam gde da gitare stavim???
Zvuce mi nekako ako da ne pripadaju ili mozda koristim pogresni reverb itd.

Sta ti predlazes??

p.s skinucu ovaj sempl gitara, da se ne nerviras heheh

Kako ti sada zvuci miks?

ups zaboravio link:

http://www.lesendro.net/gh.wav

statusband
21-11-2005, 01:01 AM
Znam da je off topic,ali se nesto zapitah,jesi li ti Oggy R.?

mischel
22-11-2005, 11:39 AM
Znam da je off topic,ali se nesto zapitah,jesi li ti Oggy R.?

KAKO BRE STAVLJATE TE PESME NA SAJT? :banghead:

Steka
23-11-2005, 05:40 PM
Pa to je moj prostor na netu