PDA

View Full Version : Midi kontroler kako....?

OFF
17-11-2005, 09:48 PM
Imam prastari digitalni mixer Yamaha dmp11. On mi naravno odavno ne koristi za prvobitnu namenu, vec kao eff. procesor (2 x SPX90).
Kako da iskoristim njegovih 8 shibera za midi kontrolu Nuendo mixera? Naravno, ne postoji mapa za njega, vec to mora da se radi rucno,ali kako?
Hvala

Digital Cave
21-11-2005, 07:09 AM
Imas samo 2 opcije:
1) ucitas Generic remote i probas vrednosti (verzija trazenje igle u plastu sena)
2) ucitas neku mapu za Yamaha miksere (verzija bolji start) - skini za sve miksere i probaj redom. U svakom slucaju mocices da vidis koje se funkcije ponavljaju u instrukcijama, pa je velika verovatnoca, da je to stara Y filozofija i da ce raditi i sa dmp-om.

Predrag Trpkov
25-11-2005, 08:29 PM
Imam prastari digitalni mixer Yamaha dmp11. On mi naravno odavno ne koristi za prvobitnu namenu, vec kao eff. procesor (2 x SPX90).
Kako da iskoristim njegovih 8 shibera za midi kontrolu Nuendo mixera? Naravno, ne postoji mapa za njega, vec to mora da se radi rucno,ali kako?
Hvala

Ja sam svojevremeno imao par DMP7-ica i morao za njih u Cubase-u, na Atariju, sam programirati mixer template upisivanjem heksagonalnih kobasica. Ako se dobro sjećam, mikser i Cubase su komunicirali putem MIDI Sys-ex poruka. Ne znam kako to ide danas s PC-jem i Nuendom.

Predrag

boggy
07-12-2005, 02:48 PM
Zdravo OFF,

Hvala

Imas li bilo kakvu MIDI dokumentaciju za dmp11, i da li su ti "siberi" ispravni?
Nebitno da li su ti siberi opticki ili klasicni potenciometri... vazno je da ne brljave.
Kakve su mogucnosti MIDI programiranja Nuenda i da li ista moze rucno da se podesava. Odnosno da li znas u kom fajlu se drze mape za neki midi uredjaj kojim zelis Nuendom da upravljas, i da li znas kako se edituju/podesavaju?

Ne cudi se pitanjima :mrgreen:

pozdrav

bogi