View Full Version : Steve Vai - Beogradski koncert
Dushan_S
16-11-2005, 02:25 AM
Već sam video da je Prokdu oti?ao na vai.com da prokomentari?e, pa bi bio red da se to pomene i ovde. :D
Vratio se, ne ba? malopre, ali uf. Dojajno. Nije zvuk ba? bio najsrećniji, i mo?da izbor pesama nije bio po mom ukusu ali nemam reči. Tri puna sata lo?enja. Nema dovoljno izbezumljenog smajlija, da opi?e :) :p pa neću ni poku?ati.
ProkDu
16-11-2005, 03:18 AM
Znaci ne mogu da verujem. Bio sam u zescoj frci prosle nedelje, cak sam i dolazio do Beograda poslom. Kao ajde to je 15-ti, cak sam i iz Nis-a imao kombinaciju karta + organizovan prevoz. Ali, ali, avaj, ali ..... :banghead: :banghead: :banghead: :( :( :( :( :( :( :( . Ali pretpostaviti da ce se nedelju dana pred koncert prodati sve karte .... aaaaaaaaaaaaaaaaaa .......... cista tuga. Mnogo mi je zao, ali sta da se radi. :( :( :(
idekius
16-11-2005, 10:08 AM
Upravo se probudih... Nisam mogao da odolim i skoknuh sinoc do Bg-a u SKC na koncert... Neznam zasto se u prvom delu koncerta bass jedva chuo, tako da sam Bily Shehan-a vise video nego cuo. Kasnije su to popravili, ali ne dovoljno, tj. bass je bio malo nedefinisan...
Elem, da preskocim sitne zajebancije... ONO SE ZOVE POSTENO ODRADJEN KONCERT... ubise se ljudi od svirke... Vai je samo i uzivo potvrdio da je lood :da:
Ne samo on, vec cela ekipa... Da ono nisam video, napravio bih gadnu gresku.
Vedelo je odvojiti vreme i skoknuti do Bg-a....
Dushan_S
16-11-2005, 05:37 PM
Znaci ne mogu da verujem. Bio sam u zescoj frci prosle nedelje, cak sam i dolazio do Beograda poslom. Kao ajde to je 15-ti, cak sam i iz Nis-a imao kombinaciju karta + organizovan prevoz. Ali, ali, avaj, ali ..... :banghead: :banghead: :banghead: :( :( :( :( :( :( :( . Ali pretpostaviti da ce se nedelju dana pred koncert prodati sve karte .... aaaaaaaaaaaaaaaaaa .......... cista tuga. Mnogo mi je zao, ali sta da se radi. :( :( :(Pa karte su se prodale za samo 2 dana, i organizatori su se posle jeli ?to nisu radili u hali, jer je ispalo da bi do?lo preko 2 soma ljudi ako ne i jo? vi?e. Planirali su kao, ako dođe 800 ljudi, super, puna kapa.
Upravo se probudih... Nisam mogao da odolim i skoknuh sinoc do Bg-a u SKC na koncert... Kad ka?e? da nisi mogao da odoli?, ?ta si se zapakovao i na licu mesta na?ao kartu kod tapkaro?a ili ?ta?
Ka?e mi jo? par ljudi da je nazad zvuk bio onako, njakav. Napred je bilo mnogo bolje, dapače, tutnjalo je od basa.
idekius
16-11-2005, 06:11 PM
Pa karte su se prodale za samo 2 dana, i organizatori su se posle jeli ?to nisu radili u hali, jer je ispalo da bi do?lo preko 2 soma ljudi ako ne i jo? vi?e. Planirali su kao, ako dođe 800 ljudi, super, puna kapa.
Kad ka?e? da nisi mogao da odoli?, ?ta si se zapakovao i na licu mesta na?ao kartu kod tapkaro?a ili ?ta?
Ka?e mi jo? par ljudi da je nazad zvuk bio onako, njakav. Napred je bilo mnogo bolje, dapače, tutnjalo je od basa.
Ma karte nismo ni trazili... Imali smo free ulaz... Sve je bilo na prechac... Zamenili smo ulje u Passatu kecu sumnjive ispravnosti i izazivali tornado po legendarnom auto putu E-74 u panicnom strahu od kasnjenja...:) Ko bi rekao da onaj bluesmobil moze da se krece onakvom brzinom :mrgreen: Da smo isli jos 5 km\h brze, verovatno bi koncert bio davno gotov u vreme kada bi mi stigli, nasi savremenici mrtvi, vreme kojih sto godina unapred (Ajnstajnova teorija dilatacije vremena zavisno od brzine kretanja) :D
Nije mi proradio mozak da ces i ti da budes tamo... mogli smo da oderemo po recimo 6 piva za sankom :)
Pozadi je bass bio pretih i muljav... nedefinisan... kasnije su to ipravili malo. Tj. isto vazi i za bas bubanj... ceo taj donji spektar nije bio O.K. u prvo vreme, ali nista preterano... A jebi ga... oni tako i sviraju da te i ne zanimaju detalji u zvuku, vec svirka... mocno, nema sta... a i one Vai-ove farbe stvarno plene i uzivo...
Kad cujes nekog da ONO radi uzivo pred publikom.... hmmmm...
Znas, gledao sam ja G3, Sevilju i ostale svirke gde doseta chika Vai, lozio se na film "Raskrsce", otkidao na "For the love of God" i upravo zato sam i dosta ocekivao od koncerta, a dobio sam 3 X vise od onoga sto sam ocekivao, pa sam sada malo impresioniran i iznenadjen...
Moze nekome da se ne svidja Vai-ov stil, ili neznam sta, ali za onakvu svirku reci nesto, hmmmmm...
Lepo je bilo cuti da neko ono moze da izvede gitarom... ono se stvarno granici sa realnoscu...
POsto toliko iznahvalih Vai-a, trebalo bi pomenuti i ostale koji su kao instrumentalisti najmracniji MRAK!!!
Danas kad sam ustao, bacih pogled na svoj 7ender, ali mi je secaje na sinocnu svirku Sheehan-a nalozilo da ne pipam tarabicu:confused:... Pod hitno moram da cujem nekog neznalicu ne bih li povratio verovanje da mozda ipak i ne sviram taj bass tako lose :rolleyes::)
Arthur
16-11-2005, 06:33 PM
ja u toj sali nisam nikad cuo bass kako valja, valjda zato sto je mixer skroz nazad pa ko zna sto ko cuje...
MUzzY
16-11-2005, 10:04 PM
Bio sam i ja :)
Recimo da je bilo preglasno pod jedan. Pod 2 Sheen se jako slabo cuo. Pod 3 previse su se izivljavali ali bas previse. Pod 4 bilo je PREGLASNO.
E sad dobre stvari - Steve je performer kakvog nema, zaista velicanstveno! Njegova harizmaticnost, smirenost i interakcija sa publikom je stvarno iznad ovog sveta. Druga stvar koja me je bacila sa nogu je nivo tehnicke spremnosti svih muzicara. Mislim, znao sam da su mnogo dobri ali kad ih vidite uzivo shvatite da su predobri :). Toliki nivo kontrole instrumenta davno nisam video. Al' opet moram da napoenem da je izivljavanja bilo previse za moj ukus. Iskreno najvise mi se svideo Toni koji je prosto ukrao show. A Sheenu veliko hvala za ono njegovo "HVALA" na basu :D (Ko je bio zna).
Akusticni deo svirke mi je bio najmiliji ... Bankok svitu su odsvirali mestralno.
Sve u svemu drago mi je sto je napokon dosao i jos draze mi je sto to nisam propustio. Nadam se da ce posle njega i Satriani doci.
Inace mogu da se kaldim da ce sad gde god stignu kopirati fore sa koncerta.
P.S Sto je stao na pola For Love of god?
MUzzY
16-11-2005, 10:09 PM
E zaboravih, najblam koncerta - onaj nas "Vai" koji je ladno iskulirao Steve-a kad mu je ovaj pruzio ruku!!! EEEJ na sred bine!!! Mislim stvaaarno. Posle sam cuo da onaj Univers koji je svirao nije njegov nego od nekog decka koji je doneo gitaru na potpisivanje. Uzas.
Dushan_S
17-11-2005, 02:07 AM
E zaboravih, najblam koncerta - onaj nas "Vai" koji je ladno iskulirao Steve-a kad mu je ovaj pruzio ruku!!! EEEJ na sred bine!!! Mislim stvaaarno. Posle sam cuo da onaj Univers koji je svirao nije njegov nego od nekog decka koji je doneo gitaru na potpisivanje. Uzas.Ja ladno nisam video konkretno ba? taj momenat, tako da ne kapiram ?ta se tačno desilo vezano za Banetov izlazak. Vidim da je par ljudi koje znam besno, jer je Bane iskulirao Vai-a, mlatnuo McAlpin-a po glavi :o :mrgreen: vratom od gitare, i onda iza?ao bez pozdrava kao da je ne?to ljut. Ja sam skapirao da je njemu frka ?to je iza?ao (a kome ne bi bilo, ako ćemo realno) pa je bio izgubljen i radi se o nesporazumu, ali ne znam, eto neki tripuju da je maltene (zlo)namerno :( :confused: ali radije ne bih da mislim da je to u pitanju...
Buka zbog koje je Vai zaustavio cert je bila iz pojačala u koje je bio uključen Bane u prethodnoj stvari, kao da je izvađen kabl iz gitare a pojačalo je ostalo otpanjeno. Na kraju je stao i rekao tehničaru da ga zgasi pa su nastavili. Jbg, mislim da nas je cela ta frkica ostavila uskraćene za no?enje Vai-a na rukama koje je deo show-a za vreme For The Love Of God, al dobro, ?ta sad.
Nije mi proradio mozak da ces i ti da budes tamo... mogli smo da oderemo po recimo 6 piva za sankom Pa kad dolazi? ovako do BG-a ti se javi, pa ćemo na pivce ili kaficu :)
Inače i meni je taj akustični deo bio najmrak. Jedino da su odsvirali bar jedu stvar sa "Alien Love Secrets" :( To mi je favorite album, definitivno.
MUzzY
17-11-2005, 10:54 AM
Ma sta god da je, lose je. Mislim nije on neki tinejdzer pa da ga hvata ne znam kakva panika. Blam samo takav.
Super je bio onaj duo Vai i bubnjar (zaboravih ime) :) Kad je poceo da udara po Vai-u a ovaj " You shoudn't do that, I AM Steve Vai you know?" :D :D Car :)
idekius
17-11-2005, 11:00 AM
Ma sta god da je, lose je. Mislim nije on neki tinejdzer pa da ga hvata ne znam kakva panika. Blam samo takav.
Super je bio onaj duo Vai i bubnjar (zaboravih ime) :) Kad je poceo da udara po Vai-u a ovaj " You shoudn't do that, I AM Steve Vai you know?" :D :D Car :)
Eee... posebno me odusevilo koliko Vai ima prirodan i normalan kontakt sa publikom... za razliku od ovih nasih gde se nezna ko je veca zvezda...:)
Steka
18-11-2005, 06:50 PM
Hehe ja sam ljudi u gavernment klubu imao backstage pass koncerta
steve vai-a (jedan od 3 na kojim sam bio).
Sta reci nego da je covek stvarno bio kul. Stajali smo
4 red od bine i mislim sve je bilo savrseno. U toku svirke je steve
momcima sa strane na miks pultu govorio signalima ruke koje kanale
da dizu/spustaju trebali ste to da vidite.
Sto se tice basiste, nije bio bili nego je neki camuga svirao ne secam se
imena, tony je valjda bubnjar za one gore koji su pitali ime.
Nakon koncerta otisli smo u backstage jednu ogromnu sobu.
Sa strane smo svi seli, ja sa mojim ortakom Bojanom i cekali
da ovaj lik se pojavi. U medjuvremenu neki tip naleteo da nas
upozori kako nesmemo da nasrcemo na vai-a itd. nego ono da
postavljamo pitanje sa mesta. U tom trenutku ulazi stivi i onako
ladno kaze "sta se se zgrcili, jel neko ovde zna da prica?"
i onda su krenula pitanja sa svih strana prisli smo mu svi. Neki lik
ga je pitao sta je koristio od opreme u nekoj sekciji for the love of God
itd. , ja uzeo autogram od njega nisam hteo da ga smaram i vidim
da kod bubnjara i basiste niko ne prilazi. Ja ni dva ni tri i kazem "momci
da se potpisete?". Oni nisu verovali da sam zeleo njihov autogram u fazonu
kao pa zar neces da ti vai potpise.
I tako proslo vece, ovaj moj ortak se ono slikao sa njime (uvelicao sliku i uramio u sobi) i ja imam isto par fotkica ciku.
Cak ima i slika sa tog koncerta davno mi u publici.
Ja sam sa crvenkastom jaknom a on do mene.
http://vai.com/SightsSounds/toronto/pics_99toronto_20.html
jebote to je bilo pre 6 godina uffff.
evo galerije slika:
http://vai.com/SightsSounds/toronto/gallery_99toronto.html
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.