PDA

View Full Version : dreamin' ... aws900

Arthur
14-11-2005, 12:19 AM
Kolko ovo kosta? i vredi li tih para.. ja nesto kontam da vredi :D :D al ih nemam:banghead: :banghead: :da: http://www.solid-state-logic.com/music/aws900.html

Ni
14-11-2005, 02:08 AM
Kosta oko $100k, zavisno od opcija. Vredi valjda.. nisam ga koristio, ali sam citao na par mesta da se prodaje ko alva.

alen
14-11-2005, 02:36 AM
Uf,i tata bi sine......Nije Amek i Neve ali bih se zadovoljio(privremeno :) ) i sa ovim,kako
se zvase......nesto S...S...L.... :rolleyes:

8-Channel...............57200 E
16-Channel.............64500 E
------------------------------------------
8-Channel block......11600 E
Total Recal..............3600 E
Awsomation.............4350E(automatizacija)

MUSIC Magazin

Mislim da ga kod nas poseduje studio Zana.

Digital Cave
14-11-2005, 08:55 AM
Tacno ima ga u Zani, a evo fotke neposredno po zavrsetku nasih radova:

http://www.digital-cave.com/ap/images/zana0.jpg

Shot
16-11-2005, 12:52 AM
...i to sto su uspjeli navodno skinuti svoj "signature" zvuk sa starijih analognih konzola!
Ljudi ovo nije jos jedan digitalni mikser. Ovo je vrhunski pult koji je usput digitalan iako se ta digitalija ne cuje. Bomba!

Arthur
16-11-2005, 06:04 PM
digitalan? Nisam shvatio, kolko ja razumem to je analogni mixer sa sve preampima o eq-ovima, al jos pride i kontroler... more, mnogo je to para... :(
e da, inace, u medjuvremenu sam dosao do kontakta na jednog veceg distributera te firme u ovim krajevima, pa ako nekog zanima to za ozbiljno, nek se javi :)

fipke
17-11-2005, 08:23 AM
Pa pravo da vam kazem ja bas i nisam odusevljen. Video sam ga na taktonsu prosle godine, i malo mi to sve smrducka sto se tice "signature" zvuka i misim da se vise placa brand name. Pitaj cileta da ti objasni sta se zapravno nalazi unutra pa ces videti kolka je to ustvari prevara...

Oggy
17-11-2005, 01:30 PM
Unutra se nalazi SSL 9K preamp i eq i nije prevara, a nije ni mnogo para, s' obzirom na ono sto dobijas. Jedino je "mali", pa te price pocinju da lice na one: "mali mixer-veliki mixer" ili "mali studio-veliki studio".

U svakom slucaju, ima bolji input i od 4K i od 6K stolova, barem po onome sto ljudi koji koriste pricaju o njoj.

slowstar
19-11-2005, 12:50 AM
Ljudi, ne padajte u "vatru"!!
1. U Beogradu ih ima 3 (tri) komada, Brega, Zana, i treci u jednom filmskom studiju
2. Ima i ozbiljne mane, a najvaznija je NE PROSIRIV JE!!! (24 inputa je JAKO MALO)
3. Njegova najvaznija funkcija i namena je da obezbedi 24 (vrlo dobra) Mic Preampa
i da sluzi kao "daljinac" za PRO TOOLS/MAC sisteme, za mix je veoma nespretan, to vam TVRDIM, sa osnovom (probano)
4. support za 5.1 je u najmanju ruku BEDAN
5. znate onu: kol'ko para, tol'ko muzike...
6. sta vam ja pricam kada i sami znate: AMEK 9098i RULES!!!

Oggy
19-11-2005, 02:17 AM
Eeeeeh...
Da te sad cuje Perun... :)

Pa rekoh vec, za ono sto se dobija, cena je korektna. 24 SSL 9K preampa nisu zajebancija. Za vecinu standardnih studijskih potreba je to sasvim dovoljno, a za mix, virtuelno ima dosta vise kanala na raspolaganju. Jedino gde moze da usfali je produkcija filmske muzike, tacnije muzike, gde je potrebno snimati simfonijski orkestar...
Sve ima svoje mane, a i cenu :)

kVu
19-11-2005, 05:44 AM
eh... perunu stize 4000-ka koliko sam nacuo.. :)

Oggy
19-11-2005, 03:00 PM
Bas mi je drago zbog njega.
Inace, 4K moze da se nabavi vec od 30.000, sto ne predstavlja velik ulog ako oces dobar input i dobar mix pult. Mana je nedostatak automatizacije, ali to ne mora neophodno biti mana.

slowstar
19-11-2005, 04:59 PM
Oggy,
Nije to toliko veliki problem (automatizacija) kao sto je nedostatak ULAZA, zamisli situaciju kada uz audio "vuces" i veliki broj MIDI instrumenata, tada ti je i 48 ulaza "tesno" a kamoli samo 24, ipak je sprava namenjena vise "trackingu" - u PRO TOOLS nego mixu, kako i neki korisnici kazu -koriste ga za usnimavanje, pa onda nose fajlove u neki "pravi" studio na mix. Mislim da je donja granica nekih 56 ulaza za takvu vrstu posla. Nisam neskroman, ali za moje potrebe (dosta MIDI instrumenata i nekih 16-ak audio kanala) aws900 je NEUPOTREBLJIV - mnogo, mnogo sam razmisljao o AMEK MEDIA 51, i "malo" mi je falilo
da to realizujem. (mislim na finansijsku stranu, pa je to "malo" relativno)

Oggy
19-11-2005, 08:27 PM
Pod automatizacijom sam mislio na Perunov novi polovni 4K.
Moj prijatelj iz Strong room-a radi sledece sa AWS 900 (posto su ga tamo proletos instalirali): Uradi aranzman u Cubaseu ili PT i onda ga iz dva puta celog propusti kroz AWS, vrati nazad i mixa u kompu. Naravno, to kada nema pristup main room-u :) Ali ipak kaze da sjajno radi posao i da se "navukao" poprilicno na nju.

Arthur
19-11-2005, 10:49 PM
moj pristup analognom mixeru i nije da sve midi kanale nashibam na njega, ipak se mora maalko racionalisati nedostatak 9098ice i 9k serija, ali mi je bitno da 15-20 najvaznijih kanala po mom nahodjenju ne moram da sabiram u Cubaseu... Vise mi ne treba, pa taman mixao po 60-70 kanala ukupno (sa bussevima), sto nije redak slucaj.. retko se i zaustavim na ispod 30. Dobos, noga, overheadi, glavni vokal, bass (grupa),i glavne gitare su stvari koje bih VOLEO da mogu da mixam out'of da box, prvo zbog sumiranja, a drugo zbog outboarda u studiju koji je ipak sasvim sasvim pristojan... i i dalje mi nije jasan cenovni rang...

Arthur
26-11-2005, 09:32 PM
hehe
evo, rado bi se izvezao, jer trenutno pored zivog ameka MORAM da radim na RME karti ceo posao... nesrecnika koristim samo kao preampe za bubanj i monitoring kontroler...

Moritz
27-11-2005, 10:56 PM
Uf....gledam vec duze vreme ovaj topic i sve hocu , necu....

Moram da priznam da to cudo (sranje) stvarno deluje primamljivo, i ja sam se palio dok nisam jednom seo za njega a onda i ustao ( posle nekog vremena) sa pitanjem ko je ovde lud!!!
Da se razumemo, AWS je daleo bolji od miksercica tipa Mackie 8 bus, Soundcrafta ghost...itd. Ali za te sumanute pare nikako. MIDI konekcija sa HUI protokolom za te pare, danas kada i hemijska olovka ima usb kontrolu to je potpuni bezobrazluk. Drugo, ti preampi nemaju veze sa zivotom a kamoli sa 9K serijom, to je isti preamp kao u XL seriji (rek varijante), EQ pogotovo nema veze sa 9K.A da ovo ne lupam bezveze moze da potvrdi Fipke a i Bitch koji je radio sa pravim preampom i kompresorom 4000 serije...verujte sve to nema veze sa pravim SSlom. Daw kontroler? ako cemo iskreno ni tu se bash nije proslavio. NEVE je izbacio odgovor na AWS ali njihovo cudi kosta oko 120.000 eura sa svega 12 kanala!!! analogni preampi i digitalni EQ....pa se opet ne proseravaju kako je to 88mica ili DFC.... trece ,pik metri po kanalima kao da su preuzeti sa DIGI 888 AD konvertera, vrlo mala rezolucija. Za toliko novac se moze uzeti polovan Euphonics cs 2000 ili SSL 4000 serije ili nesto slicno Trident npr....Cetvrto, pljunem toliko novca a onda moram posebno da placam total Recall...? stvarno treba biti lud pa uraditi tako nesto.Cak ni broj kanala (koji se ne prosiruju!!!) nije toliko strasan, nego cinjenica koliko je to sve bezobrazno preskupo za to sto (ne )radi, a sve to samo zbog toga sto pise SSL.....Amek je stvarno majka za sve te surogate miksera....pre bih za te pare sklopio Amek rekova (EQ, preamp. kompresor) serije 9098i i ostalog chuda nego se lomijo sa tom prevarom....i na tarabi pise.....

Moritz
28-11-2005, 09:02 PM
shvatio sam da su ljudi upravu, toliko je dobar da ti midlovi uopste ne trebaju :rotfl: :rotfl: :rotfl: .....stvarno sam progledao, kljuc svetske produkcije je SAMO BEZ MIDLOVA MOLIM!!!!....shalu na stranu, najbolji preamp ikada (sa obzirom na cenu ) stvarno je cisti bez ikakvih dodataka i muljanja, a EQ da na poverujes, radi tacno ono sto zelis a da na pokvari nista...sta ces vise od toga.:cool: ....
Mislim da cu da mu pridruzim josh jednog drugara da nije sam...:da: .

dvuckovic
29-11-2005, 01:48 PM
Otari Elite+, 48 kanala se krece oko 12 hiljada. Ima total recall. Nije lose za te pare...

slowstar
30-11-2005, 02:33 PM
Kada smo vec kod mixera, ima li neko od vas iskustvo sa AMEK MEDIA 51?
Zna li se ima li ga negde polovnog na ponudi, i posto?
Cini mi se da su neke kolege iz cuvenog beogradskog studija napravili VEEEELIKU gresku kod "pazarenja" aws9000, a lepo sam im govorio kad su me pozvali na konsultacije, i to ne samo ja....

Predrag Trpkov
01-12-2005, 11:13 PM
ok, prihvatam tvoj sud na osnovu rada.. zanima me ima li ko jos nesto da doda na to, jer su veoma oprecna misljenja.
drugo, da se vratimo originalnom mi pitanju, al na drugi nacin - sta se od total recall mixera, a da valja, moze naci za budzet od 20-30k evra? a da nije spremno za jednogodisnji remont?

Amek Big, ali taj nije ba? omiljen među onima koji su imali prilike probati prave zvijeri, uključujući i skuplje Amek-e.

Neki manji Euphonix bi se već trebao naći za te novce.

Jesi li siguran da ti treba total recall pored ?ivog kompjutera? To nije isto, ali i jedno i drugo ima prednosti i mane.

Predrag

Predrag Trpkov
01-12-2005, 11:20 PM
Kada smo vec kod mixera, ima li neko od vas iskustvo sa AMEK MEDIA 51?
Zna li se ima li ga negde polovnog na ponudi, i posto?

Bili su kratko u proizvodnji i proizvedeno ih je relativno malo. Oni koji su ih imali prilike probati puni su hvale. Tko naleti na jednog i ima novce u d?epu, ne bi trebao predugo razmi?ljati.

Predrag

slowstar
02-12-2005, 03:12 AM
Bili su kratko u proizvodnji i proizvedeno ih je relativno malo. Oni koji su ih imali prilike probati puni su hvale. Tko naleti na jednog i ima novce u d?epu, ne bi trebao predugo razmi?ljati.

Predrag
Video sam jedan u radu, u Chicagu, privatno, tipu ne pada na pamet da ga proda, to je onaj sa 44 frame, EQ je nesto fenomenalno, ostalo mi srce tamo, ali kaze (Jason) da se veoma tesko nalazi polovan, a u dobrom stanju, bio jedan pokvaren za 24000$, ali nisam smeo da udjem u kombinaciju, tada nisam imao toliko para (kao ni sada) a i ko bi ga prebacio do Beograda i sredio...

Arthur
02-12-2005, 09:34 PM
Amek Big, ali taj nije ba? omiljen među onima koji su imali prilike probati prave zvijeri, uključujući i skuplje Amek-e.

Neki manji Euphonix bi se već trebao naći za te novce.

Jesi li siguran da ti treba total recall pored ?ivog kompjutera? To nije isto, ali i jedno i drugo ima prednosti i mane.

Predrag

hehe
eto ga jedan ispred mene tu gore levo na slicici. To me i zanimalo, posto sam otrprilike skonto cenu ( u francuskoj ima jedan cak za 6.5ke!), a ne znam kako se kotira u tom rangu cena/kvalitet... meni se manje vise svidja, mada nemam bas iskustva sa mnogo konzola, pa pipam u mraku..

Predrag Trpkov
02-12-2005, 11:17 PM
hehe
eto ga jedan ispred mene tu gore levo na slicici. To me i zanimalo, posto sam otrprilike skonto cenu ( u francuskoj ima jedan cak za 6.5ke!), a ne znam kako se kotira u tom rangu cena/kvalitet... meni se manje vise svidja, mada nemam bas iskustva sa mnogo konzola, pa pipam u mraku..

Treba li ti i?ta bolje? To je mikser u kojeg su svojedobno utrpali nečuveno puno za nečuveno malo novaca i kao takav je pun kompromisa. Ali za sve njih ima rje?enja, makar zaobilaznih. Sve ovisi s koje strane gleda?, odozgo ili odozdo.

Ako se spu?ta? sa Neve-ova i SSL-ova, mr?tit će? se. Mic preampovi nisu ne?to posebno (nisu dodu?e ni na SSL 4000), headroom isto tako, EQ nije ba? pravi i zvuk je općenito za nijansu manje rafiniran u odnosu na mrcine koje ko?taju 10 puta vi?e. U tom smislu da ne miksa sam od sebe, da samo digne? fadere i sve već zvuči uljep?ano.

Ako dolazi? sa jeftinih rje?enja, tipa Mackie, uletio si u Disneyland. Feeling i sound su sasvim blizu velikim mikserima, opremljenost isto tako, a Total Recall u toj klasi je prije njega bio skoro pa SF. Mic preampovi su adekvatni, headroom nije problem ako si iole pa?ljiv, a EQ je vrlo dobar.

U Njemačkoj je Amek općenito bio jako popularan i ba? na Big-ovima su rađene brojne prvoliga?ke produkcije. Ne vidim kako bi na ovim prostorima takav mikser mogao ikome biti ograničavajući faktor. Pod uvjetom, naravno, da je odr?avan i u dobrom stanju.

Predrag

Arthur
03-12-2005, 02:16 AM
velim, svidja mi se jednostavnost. EQ mi solidno radi posao, narocito midfieldovi, dok je veliko ogranicenje sto je HF fiksiran ili na 6k ili na 12k. Kao i LF koji je ili 40/80hz. Doduse sa midovima koji su full parametarski se cuda mogu uciniti oduzimanjem. Headroom mi jos nijednom nije zafalio, gain pot mu pocinje na +10db, tako da pri usnimavanju jaaako malo gaina treba davati ako je fader na unity. Veoma je funkcionalan, mada mi se cini da je to zasluga inline arhitekture generalno.
Jedini problem, nazalost, najveci, je sto i nije najbolje odrzavan i u dobrom stanju. Trenutno ga koristim samo kao zbir preampova pri usnimavanju bubnja i kao monitoring kontroler (!) :( mada je to vise zasluga zahteva posla... jer, na njegovih 24 kanala je vezan RADAR 1 koji je takodje dosta mator i prilicno trom za rad iako ima fenomenalan zvuk. Moderni pristup radu zahteva mnooogo vecu brzinu i fleksibilnost nego sto ove dve sprave zajedno pruzaju, i vec dugo se natezem sa gazdom studia da promenimo platformu i napunimo Ameka sa 24kanala neceg modernijeg (MOTU,PT,pa i RME) pa da nam nema kraja... mada nije mala investicija (sa sve servisom mixera), a posle nema previse...

Arthur
04-12-2005, 03:16 AM
jooj volim ga ko dete al bi ga tuko. Ne znam dal si svestan zajebancije editinga na Radaru I, ko na magnetofonu.. nece crta peakove samo ti daje plavu traku tamo de je snimljeno, i crnu rupu tamo gde materijala nema.
A da ne pricam o tripovima sistema sa 3 SCSCI harddiska koji oce tako malo da se posvadjaju i da prave svakakve frljoke. Pa tek backupovanje koje je za njega moguce samo preko exabajt drajvova na 8mm traku.. a brzina transfera je ko teretni za lajkovac... pesmu od 4-5 minuta sa svih 24 kanala prebacujes i po 30minuta. JEDNU! a gde je tu ceo album. Da ne pricam o nepostojanju bilo kojeg 8kanalnog digitalnog interfejsa pa kukala ti majka ako na kraju moras nekom isporuciti materijal na bilo cemu sto nisu EXABYTE trake.. pa se trake na kraju sjebu i ode sve dodjavola.
Veeliki izvor frustracija, i nazalost, poce da sluzi samo za qrcenje...
Kod 2ke je sve vec lakse, ima TDIF, moze da bekapuje na DVD-eve, ima samo jedan harddisk, cak su i konverteri 24bitni sto toplo pozdravljam...

evo ti ga nosi :):D :(

Arthur
05-12-2005, 12:22 AM
pa nije tu nista skarabudzeno. U vreme magnetofona, to je bilo skrooz zajebana varijanta sta sve sa njim moze raditi od editinga.. danas je to smejurija...
JEst, lejblovan je ko OTARI (nisam znao da ima neceg od pre toga?), ja mislim da je RADAR II poslednje sto potpada pod OTARI, posle toga su ga valjda preuzeli ovi neki IZ Systems...

Predrag Trpkov
11-12-2005, 09:07 PM
pa nije tu nista skarabudzeno. U vreme magnetofona, to je bilo skrooz zajebana varijanta sta sve sa njim moze raditi od editinga.. danas je to smejurija...
JEst, lejblovan je ko OTARI (nisam znao da ima neceg od pre toga?), ja mislim da je RADAR II poslednje sto potpada pod OTARI, posle toga su ga valjda preuzeli ovi neki IZ Systems...

Ovi neki iz IZ Systems su ga bili dizajnirali i prodali prava za distribuciju Otariju. Mislim da su cijelo vrijeme proizvodili hardware i razvijali software. Kad je ugovor istekao preuzeli su kompletan posao i nastavili pod svojim imenom.

Predrag

slowstar
12-12-2005, 12:53 AM
Jeste Predraze,
Razvoj ne samo da je nastavljen, nego su i napravili NOVE sisteme, sa NYQUIST konvertorima, (kazu: Najbolje IKADA proizvedeno)i sada ima i varijanta 48 kanala, SVI sa 24/196, za koji sam cuo da radi FENOMENALNO, naravno i display sa ekstenzivnim waveform editingom, kompatibilnost sa BWAVE formatom, mogucnost transfera u PRO TOOLS, i jos mnogo toga,
mislim da je adresa www.recordingtheworld.com pa pogledaj, video jedan sistem (nije bio u radu, nego samo izlozen) u WEST L.A. MUSIC, izgleda
FANTASTICNO, ali o ceni bolje da ne pricamo...
Pozdrav svima