Log in

View Full Version : Korg M1

oliver555
13-11-2005, 12:39 PM
Bok! Imam Korg M1 i pokvario mi se slot koji prima Ram karticu, a trebo bi promijeniti bateriju u klavijaturi. Dal postoji mogućnost da spojim M1 na kompjuter i tako na hard disk prenesem zvukove i tada zamijenim bateriju? Ako je moguće da li znate kako i pomoću kojeg programa? Unaprijed zahvaljujem!!!!:banghead:

mirzaa
13-11-2005, 12:58 PM
da. preko midi porta.

statusband
13-11-2005, 10:22 PM
Ubodes klavijaturu u struju,promenis bateriju,pa tek onda iskljucis.Sva mudrologija je u tome.Tako ces sacuvati zvukove.
Poz. :D

OFF
14-11-2005, 12:22 PM
A mozes i da uradis midi dump u npr Cubase koji ga snima kao sys-ex

statusband
14-11-2005, 08:13 PM
A mozes i da uradis midi dump u npr Cubase koji ga snima kao sys-ex

E,kad vec poce temu,objasni sad kako Cubase snima u sysex.I zasta ovo sluzi,a uz to i ne radi?Mislim znam za sta je,ali ne znam kako da iskoristim to (pogledaj zip file) :D

OFF
15-11-2005, 01:13 PM
Nisam to nikad radio, ali bi trebalo da snima sys-ex na midi kanalu, najnormalnije, kao sto snima i ostale midi naredbe, samo treba iskljuciti sys-ex filter u podesavanjima programa. Znaci midi dump sa klavijature, midi rec u cubaseu, i to je to

oliver555
15-11-2005, 06:21 PM
Dečki puno vam hvala na savjetima! Fakat sam se već zabrinuo ?ta ću s klavijaturom, i bilo bi mi ?ao izgubit zvukove jer su stvarno odlični (uzimajući u obzir ?ta M1 pru?a). Statusband jesi ti siguran u takav način zamjene baterije jer da se ne desi da "zasvijetlim" tijekom toga? :hyper:

statusband
17-11-2005, 03:47 PM
Dečki puno vam hvala na savjetima! Fakat sam se već zabrinuo šta ću s klavijaturom, i bilo bi mi žao izgubit zvukove jer su stvarno odlični (uzimajući u obzir šta M1 pruža). Statusband jesi ti siguran u takav način zamjene baterije jer da se ne desi da "zasvijetlim" tijekom toga? :hyper:
Neces zasvetleti sa 1,2 Volta,hehe.Tako se radi na svim instrumentima,ali ti se za svaki slucaj jos jednom raspitaj zbog memorije,ne zbog svetlenja,hehe :o :rotfl:

oliver555
18-11-2005, 06:22 PM
Neces zasvetleti sa 1,2 Volta,hehe.Tako se radi na svim instrumentima,ali ti se za svaki slucaj jos jednom raspitaj zbog memorije,ne zbog svetlenja,hehe :o :rotfl:

E moj prijatelju, taman se ja poveselio da mi je mukama kraj kad mi reče da bi svejedno mogo izgubit zvukove. jel ima? ideju gdje bi to mogo pouzdano provjerit ( neki site ili sl.?) jer ne znam nikog ko svira M1 da bi ga mogo pitat?:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

wladymeer
19-11-2005, 01:17 AM
Ako ništa drugo, ti lepo uzmi svesku napiši velikim slovima M1 i prepisuj farbe i položaje unutar.. U najgoru ruku, imaćeš 200 programa i 100 kombinaicija da ispišeš, a iskreno sumnjam da ti je više od 50% ispunjeno ;)

statusband
19-11-2005, 01:51 AM
E moj prijatelju, taman se ja poveselio da mi je mukama kraj kad mi reče da bi svejedno mogo izgubit zvukove. jel imaš ideju gdje bi to mogo pouzdano provjerit ( neki site ili sl.?) jer ne znam nikog ko svira M1 da bi ga mogo pitat?:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Ja sam 99% posto siguran,tako majstori menjaju bateriju.Ali raspitacu se ;)

oliver555
20-11-2005, 02:05 PM
Ja sam 99% posto siguran,tako majstori menjaju bateriju.Ali raspitacu se ;)
E super puno ti hvala! Ako bilo ?ta sazna? javi a ja ću se također probat jo? raspitat da budem siguran da neću izgubit zvukove kad zamijenim bateriju jer budući da mi slot ne radi ne mogu zvukove nikako ni unjet u sint sa kartice.:hyper:

Rale
05-12-2005, 03:56 AM
KORG M1 mozes backup-ovati sa njegovim programom M1LibEditor.
Potrazi ga na NET-u

clusterchord
06-12-2005, 06:14 PM
E moj prijatelju, taman se ja poveselio da mi je mukama kraj kad mi reče da bi svejedno mogo izgubit zvukove. jel ima? ideju gdje bi to mogo pouzdano provjerit ( neki site ili sl.?) jer ne znam nikog ko svira M1 da bi ga mogo pitat?:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

ne razumijem u cemu je problem. sto ti ljudi vec rekose; spoji preko midija u cubase, otovri midi track, upali u preferences da ti moze snimati SYSEX. procitaj u manualu od M1 kako se radi BULK DUMP, stisni snimanje u Cubase-u i onda stisni SEND na M!.. i gotovo.

zatim provjeri tako sto ces promjeniti ime prvom soundu na M1, pa sad posalji natrag to sto si snimio, iz cubase-a u M1. naravno, pazi da si u M1 GLOBAL settings-u namejstio da on hoce primati sysex podatke. postoji global switch za to.

i kad posaljes natrag, ako se ime tog provg sound-a promjeni natrag.. uspio si. to je to.

jebiga, kao i uvijek sto kazu amerikanci .. RTFM. uzmi manual u ruke i citaj poglavlje o sysex dump. nema druge.

radio sam bulk i individual dump-ove sa M3R i sa 01W bez problema. M1 ima tu opciju kao i svi.

sotir
05-06-2006, 05:26 PM
Cao Oliver,ja imam M1 kome je pokvarena ploca,mozda mozes od 2 napraviti 1 da valja. www.sotirstudio.com (http://www.sotirstudio.com) Pozdrav iz kraljeva

tom
05-06-2006, 07:45 PM
Mislim da moze i ovako:

Cubase i Nuendo imaju onaj Device Menager.Postoje templati za razne sprave a medju njima i za,koliko se sjecam,M1.(Ima i za JV-je,Virus,razne Rolande,itd.)

To je mnogo lakse od slanja Bulka jer kada jednom aktiviras svoj device(kod mene je to SC88pro) i to pridruzis MIDI tracku on ti onda daje i sve patcheve tako da ne moras usnimavati Bulk nakon toga.Sve je sejvovano sa projektom i mnogo lakse od prckanja po Rolandu(u mom slucaju).Rad je nevjerovatno laksi.

To usnimavanje Sysexa u poseban track mi je uvijek islo na zivce.

Valjda sam objasnio.

tom
07-06-2006, 10:40 AM
Jes da sam promasio temu kaceci se za usnimavanje sysexa ali mislim da je korisno...:banghead: