PDA

View Full Version : emu0404 i akg mikrofon?

djnick
10-11-2005, 07:55 PM
pozz svima!

evo pre 2 dana sam najzad uzeo e-mu0404 zvucnu karticu i imam svega par pitanja posto bih sutra hitno trebao nabaviti pravi uredjaj za mikrofon:

naime, do skoro sam koristio SBLive1024 Value karticu i posle reinstalacije win media center editiona - oficijalni drajveri za karticu ne rade tako da mi je zvuk seckao i krckao dugo vremena. ne cesto ali se desi da zvuk preskoci prilikom semplovanja bas kad ne treba...

na EliteSecurity forumu sam procitao da emu0404 je naj solucija za dobar zvuk i semplovanje preko mikrofona jer "ne treba preamplifier"... medjutim, taj koji je to postavio me je dobro preshao tako da sutra hitno moram da kupim dobar predpojacivac za mikrofon.

stoga ide pitanje:

koji preamplifier mi preporucujete za emu0404 karticu i AKG emotion D-880S mikrofon do max 100 evra? u BGD-u sam, radim do 5 pa trcim do grada u prvu radnju da pokupim preamplifier posto u subotu imam neko snimanje...

da li mi treba predpojacivac sa kompresorom ili bez? koji modeli? any ideas?

TNX a LOT!

p.s. extra vam je forum! BIG hello to Lesha!! :)

dr.Ru
10-11-2005, 11:17 PM
Dobrodosao!

Za budzet od 100 eura, kupio bih ART studio V3
http://www.musicstorekoeln.de/en/Recording/5_79_RMICLINAMP_0_REC0002070-000/0/0/0/detail/musicstore.html
ili bih iznajmio/pozajmio nesto kvalitetnije cisto da se snimak uradi. Ovaj ART zaista dobro radi i ima zacudjujuce topli zvuk a da se slaze sa AKG.

Kompresor ne mora da se koristi pri usnimavanju... moze i posle putem softverskog kompresora, ali to je velika, velika tema za diskusiju.

djnick
15-11-2005, 07:37 AM
Dobrodosao!

Za budzet od 100 eura, kupio bih ART studio V3
http://www.musicstorekoeln.de/en/Recording/5_79_RMICLINAMP_0_REC0002070-000/0/0/0/detail/musicstore.html
ili bih iznajmio/pozajmio nesto kvalitetnije cisto da se snimak uradi. Ovaj ART zaista dobro radi i ima zacudjujuce topli zvuk a da se slaze sa AKG.

Kompresor ne mora da se koristi pri usnimavanju... moze i posle putem softverskog kompresora, ali to je velika, velika tema za diskusiju.

Tnx anyway. Zvao sam gomilu prodavaca i na kraju sam zavrsio u SkyMusic-u - kazu da ovaj preamplifier nema kao nigde u YU da se kupi, tako da sam uzeo za 100 evrica BERHINGER mixeticu [2 mic + 2 stereo ulaza], extra je zvuk i to bi bilo to, bar za sad :)