View Full Version : Pitanje u vezi konvertora
Steka
10-11-2005, 02:50 PM
Cao, pitam u vezi konvertora jer mi je hitno.
Creamware scope project??
ili luna 2 + a16 ultra
ili nesto drugo.
Preporucite.:banghead:
Ovo sto sam editovao je zato sto sam potpuno bez koncentracije, pa sam umesto na "reply" otisao na "edit" i odgovorio ti :D :banghead:
Ili Apogee Rosseta 800 ili jeftinija varijanta RME ADI 8
CAk bi ti bolje kao adati radili konvertori sa starog adata nego CW
Steka
10-11-2005, 04:01 PM
Hvala, Rosetta je azdaja definitivno.
Verovatno bi se opredelio za RME za sada.
Jos jedno pitanje.
Posto iz rme-a ovog hocu da uvlacim signale
u komp to planiram da radim sa PCI ADAT karticama
u kompu.
Jel mislis da je to ok ili imas neko bolje resenje?
Hvala jos jednom:D
sasaristic
10-11-2005, 06:29 PM
Jesi li razmisljao o lynx karticama.Njihove konvertore hvale poprilicno a izbegao bi i probleme koje ces sigorno imati ako ides preko adat kartica a zelis da radis na 96Khz.
Steka
10-11-2005, 06:44 PM
Sale slazem se ali US$2190 za 8 kanala, dosta skuplje od RME a tu negde
sa Rosettom.
HDSP 9652+ ADI 8
To bi ti za neki razuman budzet bila dobitna kombinacija.
Ne znam sta bi sa time radio, da li zivis od toga ili se bavis samo iz hobija. Ako imas profit od svog rada, isplati ti se da ulozis u opremu, a ako nemas ili imas zanemarljivo, uzmes nesto skromnije sto radi takodje jaaako korektno kao Emu 1820m.
Mislim da je za tebe i Apogee odlicna varijanta s' obzirom da u Americi oni imaju skoro duplo nizu cenu nego u Evropi.
Steka
10-11-2005, 09:02 PM
AKo koristim digi 002 koji ima dobre konvertore da li mislis da
mi je neophodan naprimer rozeta ili ovaj RME??
Ako treba, onda bi kombinovao digi 002 sa rozetom
na protools, dok bih sa drugog kompa na kome su mi sempleri/vst
ubadao u ovaj protools ali u audio formatu. Zicane instrumente i ostalo bih mogao preko
digi002 da snimam.
Sta mislis o mikrofonskom predpojacalu sa digi002??
Ako bi bio u prilici da uzmem neko predpojacalo uzeo bih mozda amek 9098
ovde ima za oko $1100. Da li mozda focusrite red ?
Da odgovorim na tvoje pitanje.
Ja se bavim muzikom u slobodno vreme kao hobi a ponekad
kao i posao, zavisi. Pare bih sigurno povratio, tako da o
tome i ne razmisljam. Opremu bih kupio da mogu da zavrsim
neki ozbiljniji projekat.
Bitch
10-11-2005, 09:07 PM
AKo koristim digi 002 koji ima dobre konvertore da li mislis da
mi je neophodan naprimer rozeta ili ovaj RME??
Ako treba, onda bi kombinovao digi 002 sa rozetom
na protools, dok bi onda sa drugog kompa na kome su mi sempleri/vst
ubo u ovaj protools audio. Zicane instrumente i ostalo mogu preko
digi002 da snimam s time sto sam limitiran , ali odlicno za sada.
Sta mislis o mikrofonskom predpojacalu sa digi002??
Ako bi bio u prilici da zumem neko predpojacalo uzeo bi mozda amek 9098.
Da odgovorim na tvoje pitanje.
Ja se bavim muzikom u slobodno vreme kao hobi a ponekad
kao i posao, zavisi. Pare bih sigurno povratio, tako da o
tome i ne razmisljam.
...k'o sto kaze Oggy, 9652 + ADI 8 pro DS
... a preampi sa Digi 002, nije lose, mada malo muljavo, ali prijatno muljavo :) nije lose... imali smo paralelan test preampa : digi002, amek cib, i focusrite voicemaster (ne pro) .... amek ubedljivo pobednik, pa digi, pa focusrite...taj nas je bas razocarao....
thumbs up za ADI 8 :)
Rece ti Bitch...
Ludo je ocekivati da Digi 002, koji je low budget PT ima nesto posebne konvertore i preampe, ali verovatno je to skroz korektno. Ja konkretno za 002 ne znam, posto bas njega nikad nisam imao prilike da slusam.
Amek i FR Red nisu ista klasa ni cenovno ni po kvalitetu, pa iako je ta razlika u toj klasi, jako mala (u kvalitetu, ne i u ceni), mogli bi reci da je Red serija klasu iznad Ameka.
Jos jedno pitanje, pa onda sve znamo...
Koliko tebi zapravo treba inputa? Ako ti ne treba 8, onda imas jos povoljnije i jeftinije resenje...
ADI 2 ili Rosseta 200 i to ti takodje radi posao isto , a kod Rossete 200 jos bolje nego u prethodnoj varijanti.
sasaristic
11-11-2005, 09:01 AM
Evo ti super kombinacije za solidne pare.Mytek (ili Apogee) za ultra kvalitetnih dva kanala konverzije i EMU 1820m za ostatak kad ti zatrebaju.
Inace ADI sam imao nekoliko godina i mogu ti reci da nije nista bolji od EMU-a, ako nije i malo gori.
idekius
11-11-2005, 10:50 AM
Rosseta 200 - nazalost, nije mi pala saka da se poigram, ali ni najmanje ne sumnjam u tu spravu...
EMU vs. RME? Ne mogu da verujem da na forumu ozbiljno pocinju da se vode ovakve rasprave... Zar treba uopste pominjati da RME ima bolje konvertore i bolji clock? Chudno... Dakle RME shije Digi 002 sa konverzijom, a EMU, posto sije RME-a, sasvim logicno visestruko shije Digi 002!?!?
Moja topla preporuka za EMU 1212m ko god nece ili ne moze da investira u skuplju kartu, ili skuplji AD\DA. Zaista, za 200 Eu ,koliko kosta 1212m, nema po meni boljeg izbora. Ugradio sam ih nekoliko i vise puta snimao na tim kartama. Dobre su... Ali nemojmo preterivati sa mesanjima zaba i baba...
Jos nesto... klasican AD\DA sa optikom ti radi sta god da se desi sa racunarskom tehnologijom u skorije vreme...
Kartica je kartica i cim proizvodjaci polude, promene standard slotova (PCI-E, ili nesto trece), gotova prica... Skoro sam gledao stari Digi 882 kako kod mog prijatelja tuzno stoji na ormanu, cekajuci da bude spusten u podrum, a odatle verovatno u djubre... J.B.G... neko je resio da ISA slotovi vise ne postoje, a ne bas tako davno taj Digi 882 nije bio bas jeftina sprava...
sasaristic
11-11-2005, 11:34 AM
Za AD nisam toliko siguran , ali DA na EMU je sigurno jednak onom na RME.
Skoro smo kod prijatelja u obliznjem studiju (bubnjar Non smokin orchestra), pustali neke stvari (Max-ove referentne) preko ADI i manje poznate ali fenomenale Card de luxe ,i iskreno (a moze i Max da kaze) ADI se nesto nije proslavio.Druga stvar , ne znam za ostale RME konvertore ali ADI mnogo bolje radi na 96Khz, zapravo cujno bolje nego na nizim sr, sto i nije neki plus jer vecina nas snima na 44.1 ili 48.Uostalom , evo kad budem imao vremena snimicu nesto na ADI i splitovano na EMU( normalno zkacicu na neki ftp da svi mogu da cuju)...ko zna mozda RME i bude zista bolji.
idekius
11-11-2005, 11:58 AM
Za AD nisam toliko siguran , ali DA na EMU je sigurno jednak onom na RME.
Skoro smo kod prijatelja u obliznjem studiju (bubnjar Non smokin orchestra), pustali neke stvari (Max-ove referentne) preko ADI i manje poznate ali fenomenale Card de luxe ,i iskreno (a moze i Max da kaze) ADI se nesto nije proslavio.Druga stvar , ne znam za ostale RME konvertore ali ADI mnogo bolje radi na 96Khz, zapravo cujno bolje nego na nizim sr, sto i nije neki plus jer vecina nas snima na 44.1 ili 48.Uostalom , evo kad budem imao vremena snimicu nesto na ADI i splitovano na EMU( normalno zkacicu na neki ftp da svi mogu da cuju)...ko zna mozda RME i bude zista bolji.
Pozdravi puno Chedicu... Taj drzi dobru Votku u studiju :)
A testovi AD\DA se ne rade tako i takvi testovi nisu merodavni. Jednom smo se mi ovde zezali sa ADI vs. Behringer ADA8000... Blind test, pa Behringer bese po mnogima bolji do onog trenutka dok nisam objavio sta je RME, a sta ADI. Stos je sto se konvertori ne porede tako... snimi i mixaj... to je vec druga prica...
ADI u svom cenovnom rangu, nema konkurenciju. Barem ja neznam za povoljniji AD\DA za te pare, ma da ni njegova cena nije mala ako uzmemo u obzir da je to ipak samo AD\DA, dakle treba ti kartica sa optikom, preamp, ali da je dobar, dobar je. Cak kada pustis ADA8000 da snima, a clock ide sa ADI-ja, dobijas bolji snimak nego sto bi bio sa clokck-om kartice, ili clockom sa ADA8000. RME reklamira taj clock pod imenom Steady clock, ali, koliko znam, zastupljen je samo na novijim uredjajima (FireFace, ADI-2. ADI-8)...
Kad si vec pomenuo 96kHz... prebaci EMU na 96 i snimaj da vidis sta ce da se desi i koliko ces biti zadovoljan snimkom... EMU konverzije iznad 48 radi softwareski... ali to ti i nije bas preko potrebno, posto je, kao sto si rekao, danas jos uvek tako nesto suvisno... dok DAW jos ne uznapreduje...
Nego jel' Chedica jos uvek ne odustaje od Akai DR-16?
sasaristic
11-11-2005, 12:37 PM
U pravu si za testove...medjutim ponekad je razlika toliko ocigledna da se da primetiti i na dvokanalnom snimku npr. cinela ili celog seta ...normalno sa high quality linijom...dobri mikrofoni i jos bolja predpojacala.
...Ne mogu da verujem da EMU radi soft. upseampling..sta im onda znaci veca rezolucija...sad sam se bas razocarao...jesi li siguran??
Pozdravicu Cedu, posto bas idem neki dan da cujem neka custom mic. pretpojacala(kopija Alteca), a ti pozdravi Najdu i reci mu da bi bio red da se neki put i javi.
A sto se tice Cedinog Akai dr 16...hehe...to je vec prica za sebe...ja sam mu prodao prvi pre 5-6 godina , a skoro je uzeo jos jedan od Srdjana a i stari Motu..da se nadje...dalje ..od Kusturice 24 kanala Tascam hd-recorder, neku nemacku Marion 8 kanala karticu, RME ADI 8 pro od mene pre godinu dana , Card de luxe i povrh svega jedan stari ADAT.....HEHEHE.Brat bratu ima jedno 50 kanala ad-da..
Steka
11-11-2005, 03:01 PM
Hvala. Verovatno cu uzeti onda 2 kanala Mytek posto nije toliko skupo.
A onda izvlacim preko spdif-a u komp. Jel to ok?
Jos jedna stvar. Nije mi jasno ako se snima preko konvertora zasto
ljudi onda koriste dodatna predpojacala kao avalona i slicno??
Da bi dobili tube zvuk/boju ??
zvincic
11-11-2005, 03:04 PM
Kad si vec pomenuo 96kHz... prebaci EMU na 96 i snimaj da vidis sta ce da se desi i koliko ces biti zadovoljan snimkom... EMU konverzije iznad 48 radi softwareski... ali to ti i nije bas preko potrebno, posto je, kao sto si rekao, danas jos uvek tako nesto suvisno... dok DAW jos ne uznapreduje...
deki, opet govoris gluposti.
E-MU punokrvno snima na 96 kHz.
to ipak nisu audigy kartice ;)
sasaristic
11-11-2005, 03:30 PM
Mytek .....ne mozes da pogresis.Da ..preko spdfi ili optike.
Konvertori ti u lancu snimanja spajaju dva sveta analogni i digitalni, pretpojacalo u lancu snimanja ima sasvim drugu ulogu i neophodno je u slucaju mikrofona , neke firme ponekad spajaju u jednu hardversku spravu pretpojacala i konvertore (apogee mini-me ili emu 1820m), mytek koliko ja znam nema takve modele.
sasaristic
11-11-2005, 03:33 PM
deki, opet govoris gluposti.
E-MU punokrvno snima na 96 kHz.
to ipak nisu audigy kartice ;)
Ups...pade mi kamen sa srca.A 192 Khz, jeli upseampling ili realno uzorkovanje?
zvincic
11-11-2005, 03:43 PM
Ups...pade mi kamen sa srca.A 192 Khz, jeli upseampling ili realno uzorkovanje?
realno
ne znam zasto se jos uvijek poteze da emu radi soft resampling kada je poznato da to NIJE istina...
sasaristic
11-11-2005, 03:46 PM
A i da jeste bilo bi stravicno glupo..jer isti cipovi idu i skuplji digijev hd , a kod njega nema ni reci o upseamplingu.
SandRob
11-11-2005, 03:47 PM
CAk bi ti bolje kao adati radili konvertori sa starog adata nego CW
to su i mene mnogi ubjedjivali i malo se falilo da podlegnen pritisku. :mrgreen: .. ali ok. neka svak odabere sto mu bolje zvuci i naravno sto moze platit. :da:
Steka
11-11-2005, 06:10 PM
Cek znaci da uzmem 1212m ili mytek dva kanala?
sasaristic
11-11-2005, 06:25 PM
He he .. mali je svet ..Novaka obavezno , skoro sam naso cd koji je radio za cerkicu.
Sto se tice chipa sa digi-ja , tacno je da to i nije bas presudno kod konvertora ali u isto vreme i da je dovoljno brz da sempluje na 192 Khz.Inace , koliko se secam iz vremena kada me to interesovalo , jedna od najbitnijih stavki u konvertoru je antialiasing filter(sece sve iznad teorijskog limita sr-a, kod 44.1 22khz), ukoliko on ne radi posao kako treba...mozes da se oprostis od hi-q zvuka.Medjutim...sto je veca frekvencija uzorkovanja smanjuje se i njegova uloga tako da na konvertorima gde je filter lose projektovan (ili programiran) 96Khz i 192 Khz zvuce osetno bolje. slucaj sa ADI 8.Kod ultra skupih( Prism, Lavry,Mytek..) sa boljim filterima i preciznijim clockom razlika je znacajno manja, ponekad skoro i necujna.
sasaristic
11-11-2005, 06:33 PM
Cek znaci da uzmem 1212m ili mytek dva kanala?
Ne....Mytek 2 kanala i EMU 1820m...hehe mislim da imam para ..ja bih to izabrao.
@ Deki
Nije me mrzelo da probam, posto sam bas u usnimavanjima.
Isti djavo, znaci, ni bolje ni losije.
Zao mi je sto te javno osporavam, ali tvoja prica ne stoji bas.
Probah gitaru, probah bass da usnimim, ali sve je to korektno potpuno.
STUDIOTON
11-11-2005, 07:15 PM
neko vec rece da je kontaktirao digi support i postavio pitanje oko konvertora na EMU .. odgovor je bio .. isti konvertori , isti programing:o
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.