PDA

View Full Version : Korg PA80

OFF
10-11-2005, 08:58 AM
Po nagovoru mnogih, pa i nekih sa foruma, kupio sam PA80. Idu hladni zimski dani, treba zaraditi nesto:D
U najmanju ruku sam razocaran. Sve ono sto sam pre mislio o spravi na zalost, i dalje stoji. Operativna, editabilna, ali zvuk aranzera......:( :( . Ajde, da uzmem i taj flash, da usemplujem bubanj i bas, ali efekti - uzas. Posle rolanda mi ovo stvarno ne obecava. Tanko, usiljeno......
Elem, ako ima neka dobra dusa da me ubedi u suprotno, neka mi posalje neki user drum kit, i par stylova na studiooff@nst.co.yu, ja cu vratiti sve sto sam do sad dobio, mozda nekome zatreba.

Hvala

Zid
10-11-2005, 09:37 AM
Reci mi za koju vrstu muzike opremas Korga?

sadux
12-11-2005, 01:13 AM
ja hocu da kupim isti,ali sam takodje cuo price da nije bas nesto...

sadux
12-11-2005, 01:15 AM
ja treba da ga opremim za grand show, i zabavnu muziku..

OFF
12-11-2005, 09:40 AM
Baza ce mi biti jedan fin restoran gde se svira nostalgija, domaci, malo i strani pop, ali i dosta staro-gradske muzike. To mi je i najveci problem. Na rolandu su mi ti polu-'akusticni' aranzmani jako prijatno zvucali. Imam osecaj da ce kad krenem sa PA80 neku tamburasku pesmicu, poceti da ispadaju viljuske gostima koji veceraju:(. Treba mi naravno i par 'onih' klasika- tezga ritmova, zlu ne trebalo, ali za to me bas nije previse briga kako ce zvucati:)

Te grand varijante ne sviram (jos uvek:D ), ali mislim da je za to dobar. Za neke mekse,suptilnije stvari mi je problem

Tiki the Boyler
16-11-2005, 10:15 AM
Ne znam sa kojim Rolandom ga poredis, ali su meni tvoji komentari, najblaze receno, malo cudni!

Ako hoces pokusaj sa Real Drum opcijom, na koju se nama "Grandovci" obicno zale i zele da je vrate nakon kupovine, jer im zvuci "ko da im svira ziv bubnjar", pa im to smeta!
Mozda je tajna u tome...

statusband
21-11-2005, 10:05 PM
Baza ce mi biti jedan fin restoran gde se svira nostalgija, domaci, malo i strani pop, ali i dosta staro-gradske muzike. To mi je i najveci problem. Na rolandu su mi ti polu-'akusticni' aranzmani jako prijatno zvucali. Imam osecaj da ce kad krenem sa PA80 neku tamburasku pesmicu, poceti da ispadaju viljuske gostima koji veceraju:(. Treba mi naravno i par 'onih' klasika- tezga ritmova, zlu ne trebalo, ali za to me bas nije previse briga kako ce zvucati:)

Te grand varijante ne sviram (jos uvek:D ), ali mislim da je za to dobar. Za neke mekse,suptilnije stvari mi je problem
Iskreno da ti kazem,malo mi je smesno da Roland neki (verovatno G-serije) radi bolje od Korg-a PA80.Roland-i G-serije imaju totalno Synteticke boje,kao da su plasticne.Ja sam ulozio dve godine rada u njega i veruj mi da svuci odlicno,bez semplova na Flash,tako da zavrni rukave i cepaj... ;)

Tiki the Boyler
22-11-2005, 09:52 AM
Roland-i G-serije imaju totalno Synteticke boje,kao da su plasticne.

Neki to zovu Moderna Produkcija! :rotfl:

OFF
22-11-2005, 11:32 AM
E ljudi, nisam otvorio ovu temu da me napusavate zato sto mi se vise svidja roland, nego da mi neko pomogne, ako hoce i moze. Ja sigurno ne bih ostao duzan. Imate brate temu http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12520&page=2 pa plujte po Rolandu do mile volje, a ako je neko voljan da mi posalje bilo sta dobrozvucece za PA80, bicu mu zahvalan

Pozdrav

statusband
22-11-2005, 06:11 PM
E ljudi, nisam otvorio ovu temu da me napusavate zato sto mi se vise svidja roland, nego da mi neko pomogne, ako hoce i moze. Ja sigurno ne bih ostao duzan. Imate brate temu http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12520&page=2 pa plujte po Rolandu do mile volje, a ako je neko voljan da mi posalje bilo sta dobrozvucece za PA80, bicu mu zahvalan

Pozdrav
Pa reci sta ti treba,nisam danas gatao u pasulj da znam :o ,pa cu da ti posaljem.Javi mi na PM :)

OFF
22-11-2005, 08:24 PM
:) ;)

sadux
23-11-2005, 03:34 PM
e ljudi ajde posaljite i meni nesto,posto cu uskoro dobiti sint..
Ako moze ili neki demo ili nesto..bilo sta...
:(

OFF
23-11-2005, 05:07 PM
e ljudi ajde posaljite i meni nesto,posto cu uskoro dobiti sint..
Ako moze ili neki demo ili nesto..bilo sta...
:(
E, nemoj se puno tripovati oko mojih i slicnih stavova oko Korga. On ce definitivno zavrsiti posao, sad sto ja imam neke zamerke.... pa ipak je to aranzer, a on u Korgovom (kao i svaki aranzer, svake firme) katalogu ne dolazi pod profy nego entertaiment opremu .
Sto se tice stylova i sl. , poslacu, naravno;)

sadux
24-11-2005, 03:45 PM
e ok..hvala ti puno..
ajde kad stignes ti baci na moj mail: lukicdusan@gmail.com

hvala.
sadux